Oscar díjra versenyeztetett új magyar filmünkben a rendező a gyerekszínészeket kádba ültették egy meztelen színésznő mellé. És azok élvezték - mondja a rendező. Bővebben az interjúban olvashatjuk el: http://hvg.hu/kultura/20130826_Andy_Vajna_nehezsulyu_oklozo__interju
Elolvastam a rendezővel készült interjút, a bemutató napján megnéztem a filmet, és egyáltalán nem értem, miért ezt a jelenetet kellett kiragadni, és miért kellett erről a jelenetről külön topicot gyártani. Ilyen alapon háborús filmben sem volna szabad gyerekszereplőket játszatni, de még a Jancsi és Juliskát is érett, komoly felnőtt színészeknek kellene alakítaniuk, hiszen milyen borzasztó dolgok történnek velük a Grimm testvérek meséjében.
Viszont A nagy füzet című filmet mindenkinek ajánlom, szerintem remekmű.
Felemelő érzés lehet egy olyan filmet, egy olyan rendezést kritizálni, amit nem is láttunk. Ugyanez ment Alföldi rendezésein is: mindig olyanok háborogtak, akik sose jártak még színházban és marha büszkék voltak rá, hogy ezt se látták, ami ellen most ugyebár a tüntetésen tiltakoznak. Egy öregúr el is mondta a tévéroportban, hogy olvasta a Barikádban, hogy neki ezen fel kell háborodni, ezért most fel is van háborodva.
olvasd el Szász interjuját. az alapján már lehet véleményt alkotni! ha valaki azt mondja, hogy odacsináltam a szoba sarkába, nem muszáj nekem meg is nézni, elég elhinni neki és véleményt alkotni róla!
"Amikor be kellett szállni a kádba egy meztelen színésznő (Kiss Diána) mellé, azt némi megrökönyödéssel fogadták, de meg kell mondjam, nagyon nem álltak ellen. Emocionálisan volt nekik nagyon nehéz."