Keresés

Részletes keresés

síküveg Creative Commons License 2013.08.29 0 0 41

Szia Boldogságkutató !! Elnézést a késésért . Most tudok írni komolyabban . Most ,mikor még mindíg nem lélegezhetek fel igazán ....maqjd a jövőhéten ...ahoz képest mekkora bajban vagyok , teljesen jól vagyok 

Emeltünk a hangulatjavítómon , s jobban is vagyok ..Fáradt vagyok . Majd írj ,ha van kedved !!

síküveg Creative Commons License 2013.08.27 0 0 40

Itt vagyok .De robogok tovább . Úgy veszem észre ,ha lekötöm magam fizikailag , jobban vagyok mentálisan .. Estére megpróbálom megkaparintani a gépet . S majd akko tovább leszek . Minden jót ! 

Előzmény: Boldogságkutató (38)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.26 0 0 39

Majd szépen lassan kialakul minden , csak nem 1-2 év alatt.

Ha neked valami jó, akkor nem kell változtatni rajta!

Előzmény: síküveg (37)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.26 0 0 38

Szólj, ha itt vagy!:))

Előzmény: síküveg (37)
síküveg Creative Commons License 2013.08.26 0 0 37

Szép jó reggelt !!Egyet értek veled . Majd szépen lassan kialakul minden , csak nem 1-2 év alatt ..Megyek ki a kertbe , este jövök . 

Előzmény: Boldogságkutató (34)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 36

A templomban ugyanis nem sok kérdést tesznek fel; arra a néhányra pedig, kész válaszokkal is szolgálnak (amely válaszok birtokában, a legtöbben köszönik, már jól vannak) nincs több kérdésük/problémájuk – legfeljebb a világi dolgok terén szorulnak némi segítségre.:-)

Én a vallást és az eredendő bűnt kihagynám a terápiából!:)))

Előzmény: lxt (35)
lxt Creative Commons License 2013.08.25 0 0 35

Senki nincs egyedül – de tényleg!:-)

Te és a tudattalan éned.

(…)

Miután pedig bizonyos vallások gyakorlását nem tekintjük elmekórtani esetnek, leginkább a vallással összefüggésben születtek érdemi észrevételek a tudattalanról – mint létezőről. A vallásosság tehát, nem 'minősített esete' annak a kettősségnek, amit az érzékelt és egy, a képzelt valóság közötti ellentmondás jellemez.

(…)

Az a fajta rendezetlen kettősége az éntudatnak, amit néhányan (tévesen) skizofréniának neveznek, nem feltétlenül ad okot az aggodalomra (egyszerűen csak, mondjuk a válaszok keresésének időszaka) – bár, ha a delikvens hosszabb távon (felnőtt korára) se jut dűlőre 'magával', én még mindig inkább küldeném Őt templomba, mint a pszichiátriára. A templomban ugyanis nem sok kérdést tesznek fel; arra a néhányra pedig, kész válaszokkal is szolgálnak (amely válaszok birtokában, a legtöbben köszönik, már jól vannak) nincs több kérdésük/problémájuk – legfeljebb a világi dolgok terén szorulnak némi segítségre.:-)

(…)

Mindazonáltal a tudattalan énem, szerintem:-), (már ugye, a velem született főbb attribútumok szerint) még mindig sokkal inkább vagyok én, mint az a tudattalanul tudatos, tanultan, a környezetéhez idomuló túlélő (zombi), ami lett belőlem. (Ezt muszáj voltam egyes szám első személyben… nehogy megsértsek valakiket.:-))

...de hogy mit is akartam mondani, arra már nem emlékszem.

Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 34

Szóval én úgy gondolom, hogy vannak törvényszerűségek, melyek működnek akkor is, ha az ember nem hisz benne és akkor is, ha félreérti, akkor is, ha nem hisz benne.

Mondok egy példát.

A garavitáció fizikai törvényszerűség. Ha leugrom a második emeletről összetöröm magam, akkor is, ha nem hiszek a gravitációban.

Pertsze mondhatom, hogy most kipróbáltam az ugrást és mert bátor voltam most megbüntettek, de valójában csak arról van szó, hogy a fizikai törvényszerűség működik és én nem számoltam vele.

És ahogy van fizikai törvényszerűség úgy vannak szellemi törvényszerűségek is, melyek szintén működnek. 

Pl. az emberiség valamiért létrejött és itt van, és szerintem a céltól nem engedik eltérni, azt be kell teljesítenie.

Az emberek, - mint kis fogaskerekek- ennek a nagy célnak az érdekében működnek,úgy, hogy közben mindenkinek egyéni útja is van, egyéni fejlődése. 

Szrinted?

Előzmény: Boldogságkutató (33)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 33

Szia! Itt vagyok!

Szerinted a jövőnk meg van írva ??

Szerintem MINDEN meg van írva, csak nem biztos, hogy úgy ahogy mi elképzeljük.

Amúgy kinek a jövőjére gondolsz? Emberiség, egyes személyek?

Előzmény: síküveg (32)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 32

Előzmény: Boldogságkutató (28)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 31

Oké! De ha én bealszok akkor csak holnap leszek ...

Előzmény: Boldogságkutató (29)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 30

Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 29

MOst én el, de este jövök.

Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 28

Ez miért téveszme?

Szerintem is így van, csak én nem keverném bele a karmát.

Igen, minden tettünknek következménye van, elrontani mégsem tudjuk.

Előzmény: síküveg (27)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 27

Például ,hogy minden tettednek következménye van , azt hiszem ezt KARMÁNAK hívják .Tudod . Ki mint veti ágyát ,úgy alussza álmát . 

Előzmény: Boldogságkutató (26)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 26

Nekem inkább téveszméim voltak   .Akarom mondani vannak ....úgy vannak ,hogy nincsennek

Amikor nem vagy jól akkor vannak, amikor jól vagy, akkor rájössz, hogy azok csak téveszmék voltak?

Mondj egy ilyen téveszmét!

Előzmény: síküveg (24)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 25

Igen - igen . Meg szokták mondani ,hogy minden rosszban van valami jó .

Ismerek erről egy tanmesét, csak nem tudnám jól elmondani.

Szerinted nem így van?

Előzmény: síküveg (19)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 24

Nekem inkább téveszméim voltak   .Akarom mondani vannak ....úgy vannak ,hogy nincsennek .De vannak , mert még senki nem bizonyíotta  be az ellentetjét . NA ERRE VARJÁL GOMBOT !!. Ez egy kicsit furára sikerült . 

Előzmény: Boldogságkutató (22)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 23

Adott személytől .

Annak a személynek szeretnél megfelelni.

Ez " csak" ennyit jelent.

Mindenki életében van olyan személy akinek szeretne megfelelni. Ki jobban, ki mégjobban:)))

Előzmény: síküveg (20)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 22

Feldmár azt mondja, mindenki életében előfordulnak nehézségek amire  így vagy úgy reagál.

A reakció mikéntje nem jelent mindíg betegséget, akkor sem, ha azt mondják. Különböző eseteket említ, pl. hogy "gyógyították" régen a depressziót.  

A skizofrénia azt jelenti, hogy félsz valamitől. Ugye?

Előzmény: síküveg (17)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 21

Igen megállapították ,elég régen .. Sajnos nem ismerem Feldmár munkásságát ...Csak a saját tapasztalataimra támaszkodhatok .

Előzmény: Boldogságkutató (15)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 20

Adott személytől .

Előzmény: Boldogságkutató (18)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 19

Igen - igen . Meg szokták mondani ,hogy minden rosszban van valami jó .

Előzmény: forgalommalszembe (14)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 18

Hogy miért  elég egy bizonyos szeméjtől egy szó  ,hogy hangulatunk megváltozzék ?

Egy adott személytől, vagy aki éppen adódik?

Előzmény: síküveg (13)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 17

Igen megállapították ,elég régen .. Sajnos nem ismerem Feldmár munkásságát ...Csak a saját tapasztalataimra támaszkodhatok .

Előzmény: Boldogságkutató (15)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 16

Sokkal fontosabb, hogy az ember képes döntéseket hozni, mint az, hogy azok UTÓLAG jónak vagy rossznak bizonyulnak.

Előzmény: forgalommalszembe (14)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 15

Megállapították a betegséget?

Az agyműködésről nem sokat tudok, de Feldmár felfogása érdekel és vele értek egyet.

Ő azt mondja, mindenki életében vannak nehéz időszakok, aztán elmúlik.

Ismered a munkásságát?

Előzmény: síküveg (13)
forgalommalszembe Creative Commons License 2013.08.25 0 0 14

Mindannyian hozunk rossz döntéseket. Hidd el. Ráadásul nem is mindig az a rossz döntés, ami annak látszik.

Előzmény: síküveg (3)
síküveg Creative Commons License 2013.08.25 0 0 13

Mondjuk ,hogy ,hogy működik az a cseppnyi agyunk ....kifejezetten a skizofrének agya érdekel , mert érintett vagyok . Miért van ,hogy néha józanul is viselkedhetünk úgy mintha ittunk volna , s iszunk , s nincs "látszatja " . Hogy miért  elég egy bizonyos szeméjtől egy szó  ,hogy hangulatunk megváltozzék ?

Előzmény: Boldogságkutató (12)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.08.25 0 0 12

Kutakodjunk!:)))

Te mire vagy kíváncsi?

Előzmény: síküveg (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!