Szia Boldogságkutató !! Elnézést a késésért . Most tudok írni komolyabban . Most ,mikor még mindíg nem lélegezhetek fel igazán ....maqjd a jövőhéten ...ahoz képest mekkora bajban vagyok , teljesen jól vagyok
Emeltünk a hangulatjavítómon , s jobban is vagyok ..Fáradt vagyok . Majd írj ,ha van kedved !!
Itt vagyok .De robogok tovább . Úgy veszem észre ,ha lekötöm magam fizikailag , jobban vagyok mentálisan .. Estére megpróbálom megkaparintani a gépet . S majd akko tovább leszek . Minden jót !
A templomban ugyanis nem sok kérdést tesznek fel; arra a néhányra pedig, kész válaszokkal is szolgálnak (amely válaszok birtokában, a legtöbben köszönik, már jól vannak) nincs több kérdésük/problémájuk – legfeljebb a világi dolgok terén szorulnak némi segítségre.:-)
Én a vallást és az eredendő bűnt kihagynám a terápiából!:)))
Miután pedig bizonyos vallások gyakorlását nem tekintjük elmekórtani esetnek, leginkább a vallással összefüggésben születtek érdemi észrevételek a tudattalanról – mint létezőről. A vallásosság tehát, nem 'minősített esete' annak a kettősségnek, amit az érzékelt és egy, a képzelt valóság közötti ellentmondás jellemez.
(…)
Az a fajta rendezetlen kettősége az éntudatnak, amit néhányan (tévesen) skizofréniának neveznek, nem feltétlenül ad okot az aggodalomra (egyszerűen csak, mondjuk a válaszok keresésének időszaka) – bár, ha a delikvens hosszabb távon (felnőtt korára) se jut dűlőre 'magával', én még mindig inkább küldeném Őt templomba, mint a pszichiátriára. A templomban ugyanis nem sok kérdést tesznek fel; arra a néhányra pedig, kész válaszokkal is szolgálnak (amely válaszok birtokában, a legtöbben köszönik, már jól vannak) nincs több kérdésük/problémájuk – legfeljebb a világi dolgok terén szorulnak némi segítségre.:-)
(…)
Mindazonáltal a tudattalan énem, szerintem:-), (már ugye, a velem született főbb attribútumok szerint) még mindig sokkal inkább vagyok én, mint az a tudattalanul tudatos, tanultan, a környezetéhez idomuló túlélő (zombi), ami lett belőlem. (Ezt muszáj voltam egyes szám első személyben… nehogy megsértsek valakiket.:-))
...de hogy mit is akartam mondani, arra már nem emlékszem.
Szóval én úgy gondolom, hogy vannak törvényszerűségek, melyek működnek akkor is, ha az ember nem hisz benne és akkor is, ha félreérti, akkor is, ha nem hisz benne.
Mondok egy példát.
A garavitáció fizikai törvényszerűség. Ha leugrom a második emeletről összetöröm magam, akkor is, ha nem hiszek a gravitációban.
Pertsze mondhatom, hogy most kipróbáltam az ugrást és mert bátor voltam most megbüntettek, de valójában csak arról van szó, hogy a fizikai törvényszerűség működik és én nem számoltam vele.
És ahogy van fizikai törvényszerűség úgy vannak szellemi törvényszerűségek is, melyek szintén működnek.
Pl. az emberiség valamiért létrejött és itt van, és szerintem a céltól nem engedik eltérni, azt be kell teljesítenie.
Az emberek, - mint kis fogaskerekek- ennek a nagy célnak az érdekében működnek,úgy, hogy közben mindenkinek egyéni útja is van, egyéni fejlődése.
Nekem inkább téveszméim voltak .Akarom mondani vannak ....úgy vannak ,hogy nincsennek .De vannak , mert még senki nem bizonyíotta be az ellentetjét . NA ERRE VARJÁL GOMBOT !!. Ez egy kicsit furára sikerült .
Mondjuk ,hogy ,hogy működik az a cseppnyi agyunk ....kifejezetten a skizofrének agya érdekel , mert érintett vagyok . Miért van ,hogy néha józanul is viselkedhetünk úgy mintha ittunk volna , s iszunk , s nincs "látszatja " . Hogy miért elég egy bizonyos szeméjtől egy szó ,hogy hangulatunk megváltozzék ?