Sokszor kell elvadult területeket lekaszálnom. Ráadásul olyat, ahol a nagy gép nem fér be . Arra gondoltam, a fűnyíró traktoromra készítek egy gazvágó tálcát .Lehetőleg olyat, ami nem merev késes, mert a gazban megbújó vascső, betongerenda, stb nem tesz neki jót .Ha érdekel, netán ötleted van, gyere és találjuk ki együtt .
Szia Mindenki! Valaki tudja üilyen kisfogaskerék kell a Hako 1000e fűnyíró traktor önindítóra? Mindíg megeszi egy pár indítás után. Most 16 fogas van rajta afogaskoszorú 97-es. Köszönöm!
Toro nevü 11 loerős fünyiró traktoromra szeretném fel rakni az alábbi vágó asztalt! Az lenne a kérsésem hogy hogy tudom fel tenni ugy hogy üzemképes legyen! (valaki biztos rakot fel már ilyet)! Válaszokat elöre is köszönöm!
Toro nevü 11 loerős fünyiró traktoromra szeretném fel rakni az alábbi vágó asztalt! Az lenne a kérsésem hogy hogy tudom fel tenni ugy hogy üzemképes legyen! (valaki biztos rakot fel már ilyet)! Válaszokat elöre is köszönöm!
Nekem is van egy hengerkéses fűnyíró traktorom. Tudomásom szerint az oldalt lévő csavarokkal kell hézagot állítani.
Az enyém nem kézi, hanem gépi meghajtású. Én csalódtam benne, mert ez lényegében csak füvet nyír, nekem pedig kerti használatra gazvágásra kellene. Az alapgép egy 10 lóerős ráülős traktor, amit nem tudok kihasználni. Szívesen cserélnék olyannal, aki nagy területen pázsitfüvet akar nyírni, mert arra nagyon jó. Utólagosan tudtam meg, hogy ezeket futball pályákon használták.
Olvasom, hogy alternálót használsz. Mi a tapasztalat vele? Kisebb 15-30 cm-es füvet is jól nyírja? Nem nehéz a pontos beállítása a kaszának? Nincs gondod azzal, hogy a füvet ledönti? Mivel élezed a késeket?
Te milyen gépet használsz?
Nagyon megköszönném, ha megosztanád a tapasztalatodat!
A Countax nem lehet csalódás . Azok nagyon jó gépek . A lóerők egy elég csalfa szerzet . Pl egy Honda, vagy Kawa motor azonos megadott teljesítmény mellett sokkal erősebb, mint a Briggs . Ez az eltérő mérés miatt van . Mellesleg sokkal többet is bírnak . A Countax Kohler motoros ? Mert akkor az szintén egy bitang jó motor .
Igazából vegyes, amit vágok. Legnagyobb problémám a ciprusok közé bemenni vágni, mert a kerítés mellett vannak. Traktorral nem tudom az asztalt eléggé bevinni. Valamint a könnyebb tisztíthatóság is fontos, mert az asztalt pár másodperc alatt függőlegesbe lehet állítani...
Nézegettem újakat, Husqvarna, CastelGarden és Countax gépeket. Nagyon úgy tűnik, hogy egy ilyen Countax X15 lesz a befutó. CastelGarden gépeiről nem mondanak sehol sem jót. A Husqvarna viszonylag gyenge motorokkal van szerelve. A Countax-nak van most egy akciója. Egész elfogadható áron adnak 15,5 Le-s gépeket elektromos magasság állítású vágóasztallal. Ugyanilyen áron a Husqvarna csak 9,5 Le-s...A mostani MTD-m is 13,5 Le-s, de érzem, hogy néha jó lenne a több.
Gondolom nem gazt, hanem pázsitot nyírsz . Ott nem nagyon hálás a has alatti kasza a kerék miatt. Esetleg használtban nem gondolkodsz? Stigákat láttam többet is egészen jókat (meg lelakottabbakat is) elfogadható áron .
Jelenleg egy MTD Black szériás traktort használok itthon. Bő 7000 nm-t nyírok rendszeresen. Rájöttem a gép korlátaira, látom a szükségleteimet. Keresek vmi olyan gépet, ami nem alul, hanem elől elhelyezett vágóasztalos, kb 1 m széles, ha véletlenül 4wd az csak előny egy-két helyen. Van normális árban ötletetek. Amit eddig találtam, azok mind lazán millió felettiek.
Van egy olyanom is, egy MF70. Az tényleg elég jól muzsikál, de utálom, hogy szétráz, meg ez a sétálós mód se nagyon tetszik . És a Honda a fűnyíró cuccal kényelmesen levágja, csak így duplán kell végigmennem mindenhol a lefektetett gaz miatt . Próbáltam már egyszer egy MTD fűnyíró traktort amin gazvágó tálca volt, nagyon szépen dolgozott . Annak csak az volt a baja, hogy egy bazi nagy acélkés van alatta, és egyből görbül a tengely, ha valamit fogok vele .
Miből gondolod ? Nehéz lesz a tengely a láncokkal ? Most is kaszálok nagy gazt egy 14 lovas Honda traktorral a saját tálcájával. Azzal a legnagyobb baj az, hogy körben zárt, és beszorul a gaz, aztán a többit lenyomja . Felnyithatnám, és akkor szerintem vinné is, de a kés miatt (meg a szétvagdalás miatt) nem nagyon tetszik . Van egy Yanmar 15 lovas dieseltrakim is, ahhoz használok 1 m-es szárzúzót, vizszintes tengelyűt . Kalapácsok voltak rajta, azt nem nagyon bírta . Raktam rá Y késeket, azzal hasít .
Indítónak az elképzelésem: egy vízszintes tengelyű mini szárzúzóra gondoltam a traktor elé . Úgy 80 cm szélesre . A traktoromban egy 16 lovas Kohler motor van, talán bírja . Kések helyett rövid láncokat tennék rá .