Keresés

Részletes keresés

othiss Creative Commons License 2021.05.19 0 0 59

Sajnos szabadföldben már nincs helyem,  ezért dézsában növesztem a kedvenc gyümölcsöm, a fosókát(alias:cseresznyeszilva).

Sajnos nem láttam erről topikot, de még keresem. Ahol lakom, van akinek szépen termő fosókája van 40 literes dézsában.

evodia2010 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 58

Bonsai magyar módra :)

Előzmény: nézek (57)
nézek Creative Commons License 2017.04.03 0 0 57

igen, óriási fa ahol hagyják. nálam 2,5 méternél nem magasabb. viszont ugyanolyan óriási méretű almát terem. (amúgy hobbi)

Előzmény: evodia2010 (56)
evodia2010 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 56

A nyári fontos nem törpe fajta, nálam kb. 10 méter magasra nőtt. Onnan bombázott az óriás savanyú almákkal....

Előzmény: nézek (55)
nézek Creative Commons License 2017.04.02 0 0 55

néhány fát dézsában hagytam, ahogy elnézem, a -17 sem ártott nekik..a Van cseresznye, és a nyári fontos is gyönyörűen virágzik.(60 literes a dézsa)

Az áfonyák is dézsában vészelték át a -17 fokokat, már igencsak mutogatják a virágbimbókat.(30 literes a dézsa)

Előzmény: nézek (54)
nézek Creative Commons License 2016.10.05 0 0 54

Nos két áfonyám összekapta magát, és úgy döntött nőni fog és teremni is..

(na jó, igaz átültettem őket nekik tetsző talajjal töltött konténerbe, és csak 15-ös NPK-s  esővízzel locsolok)

Eddig behúztam őket fagymentes helyre, de az idén meghálálhatják a gondoskodást, mert bizony  kint maradnak a kertben. -ugyanis az ötven litres dézsákat már nincs kedvem mozgatni.-

Nálam a füge bőségesen terem, a nejem nem győzi a lekvárfőzést(kicsit túloztam) viszont a rokonság élvezi. 

Azt vettem észre, ha a fügét nyáron esővízben oldott NPK-val  öntözöm, akkor a tél meg sem kottyan neki.

Előzmény: gomba2008 (52)
gomba2008 Creative Commons License 2013.10.03 0 0 53

Szuperjó! Kösz. Kár hogy nem találtam rá hamarabb.

Meséld már el, mit csinálsz a rengeteg fügével? Hiszen az erkély véges ugye...

Előzmény: Lakótelepi_kertész (46)
gomba2008 Creative Commons License 2013.10.03 0 0 52

:) Talán, ha nem ültetted volna ki a meszes talajba, és nem kútvízzel locsoltad volna.........

A harmadik is fel fogja adni hamarosan.

Nálam áfonya van edényben, füge, citrom, és kúszóeper. Azt hiszem csak ennyi.

Az áfonya tökéletesen működik, csak a meszet kell kerülni. Novobalt tőzeg, és marhatrágya keveréke a talaja. Ez gyakorlatilag megegyezik azzal a bizonyos rhododendronfölddel amit készen lehet venni.

A citromot idén ültettem el ugyanebbe a földbe, mert a sima kerti talajt nem szerette.

A csüngő, vagy kúszóeper (ki minek mondja) szintén remekül elvan edényekben. Azt be kell tartani, hogy vizet kapjanak eleget. Az edények minimum 15 literesek minden esetben.

A füge is él, termésést is megmutatta, de meg sem közelíti méretében a párját, akmelyik szabad földben van.

Én még nem hoztam be semmit. Nem kell  pánikolni, nem lesz mínusz 10 fok, és pláne nem országosan. Még a golgotáim is kint vannak. Lesznek még jó idők. Talán ezt-azt megcsíp a fagy, de most ez még nem jellemző. A gyökerek, gumók, hagymák, stb... biztosan épek maradnak.

A citromot eddig behoztam, idén megpróbálom a pincében teleltetni. nem szereti a meleg lakást, tele van betegséggel, pajzstetűvel idebent.

Az áfonya és az eper totálisan fagytűtők, semmit nem szoktam velük csinálni. A füge még új nekem, tavaly kettőt hagytam kint az udvaron, egy edényest, és egy szabadföldit takarva. Fura, de az edényes kitelelt, a másik kifagyott.

Előzmény: nézek (50)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.10.03 0 0 51

Az edényes áfonyám elég sokat termett tűző napon,sok vízzel,savanyú földben.Homokon is van kiültetve,de fóliával először meg lett "ágyazva" neki.

A tőzegáfonyáról ma is szedtek a gyerekek.

Előzmény: nézek (50)
nézek Creative Commons License 2013.10.03 0 0 50

Bár szakértők azt mondják, hogy hazánkban, főleg itt a közepén nem él meg az áfonya, én három tövet kiültettem a konténerből a szabadföldbe csak úgy. nos úgynéz ki kettő feladta, pedig kaptak jó kemény kútvizet...

amíg az eredeti konténerben voltak, gyönyörű volt a termésük...a budafoki csernozjom nem nyerő...

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.10.02 0 0 49

Ma bepakoltam mindent,aminek árthat a mínusz.Az előszoba olyan,mint egy virágbolt,csak sokkal zsúfoltabb.

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.09.30 0 0 48

Pár nap múlva jönnek az éjjeli mínuszok,gondban vagyok,hogy melyik dézsást hova tegyem?

A szamócán még vannak érettek.

A földimandulát kiszedjem már?Még zöld.

A banán hány fokon szeret télen?Musa nana.

A guaváról is mindenhol mást írnak.

A paradicsomfám most kezdett el virágozni.

A natálszilváról 5-10 fokot olvastam,máshol meg,hogy kiválóan tartható szobában.

Aki már teleltetett ezekből,megírhatná a tapasztalatát.

magyarliba Creative Commons License 2013.05.30 0 0 47

Most találtam:

http://www.manufactum.de/rankhilfe-erdsackkultur-p1460171/?c=189850

Nem megvenni javaslom, hanem házilag megoldani.

Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2013.05.30 0 0 46

Sziasztok!

Most találtam erre a topikra, én már 6 éve tartok fügéket dézsában egy 4. emeleti erkélyen.

Készítettem egy blogot is a tapasztalatokról, nézegessétek meg:

http://fugek.blogspot.hu/

További jó kertészkedést mindenkinek!

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.05.29 0 0 45

Én boltban vettem A típusú virágföldet,azzal kevertem össze a tőzeget.

Előzmény: zoolko (44)
zoolko Creative Commons License 2013.05.27 0 0 44

a savanyú föld Önnél mit jelent? mármint esetleg fenyőerdő alól való, vagy vmi tőzeg féleség,barna vagy fekete? :)

Előzmény: Gy.Ibi (43)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.05.25 0 0 43

Szerintem annyi elég,én savanyú földet tettem hozzá.

Előzmény: zoolko (42)
zoolko Creative Commons License 2013.05.23 0 0 42

70% a tőzeg, lehet az is kevés? azt hiszem novobalt.

Előzmény: zoolko (41)
zoolko Creative Commons License 2013.05.23 0 0 41

igen, savas tőzegbe lett ültetve, vmennyi homok is belekeverve, bár az a homok lehet nem hiányzik neki, azt veszem észre, h a homoktól csak tömörödik.:/

Előzmény: Gy.Ibi (40)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.05.23 0 0 40

Az áfonya savanyú talajban van?Ekkorának már teremni kellene.

A berkenyét akkor kiültetném,ha a gyökere benőtte a földet.Attól is függ,mekkora edényben van.

Előzmény: zoolko (39)
zoolko Creative Commons License 2013.05.22 0 0 39

Balkonáfonya(vaccinium goldtraube,kékáfonya). Valami baja lehet! Valakit tud tippeket? Megköszönném! Más, egy terméssekkel teli berkenyét(aronia arbutifolia 'brillant', kiültessem most ,vagy majd ősszel? képet, ahhoz nem csináltam.:(

Gy.Ibi Creative Commons License 2013.05.15 0 0 38

Nemsokára érik az áfonya.

Zsezsike Creative Commons License 2013.03.18 0 0 37

világos fűtetlen helyen nagyon szépen áttelel a perui paradicsomfa most egy éves, vagy már idén de jövőre biztos,hogy terem van eladó vagy cserélhető másik neve tamarilló.

Előzmény: Gy.Ibi (17)
Zsezsike Creative Commons License 2013.03.18 0 0 36

nekem van dézsában nevelhető perui paradicsom fa. eladó vagy cserélhető.

Rozmar56 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 35

Idén én is megpróbálom a kiwit az erkélyen /panel/.Öntermékeny "Jenny"-vel próbálkozom.nagyon szépet vettem az egzotikusdísznövényektöl kb 1m-es.Remélem bejön,így az erkély mennyezete is hasznosítva lesz.

Előzmény: SilentHeart (18)
zoolko Creative Commons License 2013.03.14 0 0 34

Berkenyével kapcsolatban van vkinek tapasztalata? cserében, szabadon egyaránt.:)

Köszönöm!

zoolko Creative Commons License 2013.03.14 0 0 33

sok víz, és az egy v. több szemet alapból nagy cserépbe ültesd el, nekem az jobban fejlődött mint a kiscserepesek, tűző napot nem tolerálja, de néha érheti persze nyáron. sok tápanyag

Előzmény: Gy.Ibi (32)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.03.09 0 0 32

Egy hete ültettem földi mandulát cserépbe,mind kikelt.Van Valakinek tapasztalata a nevelésével?

CBNora Creative Commons License 2013.02.28 0 0 31

Mert gyökereztettem vízben néhány lemetszett ágat (sajnáltam komposztálni), de a kertben már nem fért el. Aztán végül szépen termett, úgyhogy a fal mellett, rácsra futtatva megtartottam.

Előzmény: havasföld34 (30)
havasföld34 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 30

Miért cserépben tartod a szőlőt?

Előzmény: CBNora (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!