A jelzős szerkezeteknél nem kéne elsiklani a jelző felett. Azt írtam, hogy feudális királyság. Az már tényleg ellentétes a polgárosodással, a mai EU-s királyságokban nincs feudalizmus.
Annyi a hungarikum a dologban, hogy a korona nálunk ilyen mértékben az államiság szimbólumává vált, illetve hogy egy konkrét koronához kötötték a beiktatást.
Ettől még más országoknak is megvolt a hasonló felfogása az államiságról mind a feudális királyság, mind a polgárosodás idején.
Nagyon ütős... ez az írásstílus... különféle mondattöredékeket... teszel egymás után, abban... a reményben, hogy aki olvassa, majd belelát valamilyen... értelmet.
Ugyebár az államforma (a köztársaság) csak ruha a nemzet testén (OV), amit adott esetben könnyű kicserélni. Ha egy adott pillanatban az derülne ki, hogy a NER szellemének jobban megfelel a monarchia mint államforma, akkor is lenne megfelelő emberünk, aki a királyi tisztséget hajlandó lenne elvállalni.
Csakis a gyengébbek kedvéért: a 'Szent Korona' a 'Szent Korona Tan'-ban nem a fizikai tárgyat jelenti, hanem az államalkotó népességet. Vagyis a nemességet.
Szóval, ha SzK tanozni akarunk, akkor vagy kinevezünk egy új nemesi réteget, vagy úgy döntönk, hogy 1848 emlékére minden állampolgárt beveszünk az 'államalkotó népesség'-be, akkor viszont az egész SzKT semmitmondóvá válik, illetve pont ugyanazt mondja, amit Montesquieu óta mindenki, vagyis hogy az állam léte az állampolgárok államalkotó akaratából fakad. (Szemben a korábbi nézettel, miszerint az államok léte Isten akaratából következik.)
Kimaradt 2006 legfőbb követelése: a TV-székház ostromlói mostantól szabadsáharcosnak tekintendők, aki a büfé kifosztásában is benne volt, az nemzeti hős.
Közjogilag annyi jelentősége volt, hogy azzal a koronával kellett beiktatni az uralkodót. A többi hozzáburjánzott sallang.
A jogfolytonosság pedig megvan anélkül is, Magyarország különböző államformái utódai a korábbiaknak. Például 1947-ben a Magyar Köztársaság írta alá a párizsi békét, ami lezárta a háborút, amiben a Magyar Királyság vett részt.
Húú, Kata31, most mindegyikről részletesen? No jó, de elébb csak a legfontosabbakról:))
ad 2.) Legalább meg kéne prószálni, de tartok tőle, hogy ahhoz valójában túl jól állunk és a liberális támadás ezen a téren a legnagyobb
ad 4.) Mert Trianon rohadt igazságtalan volt:(( Azóta számos, Trianon által összevont országocska önállósodott:)) Mégis a magyarokra piszokul vigyáznak, vajh miért? Valabón lenne TERV??
ad 6.) Igen, mert itt történt Mo. gazdaságának teljes lerombolása, főleg az iparban!:((
ad 15.) Mert ez régi vágyam! Visszaszorítaná a mezőgazdasági termékek széthordását:)) Munkahelyeket is teremtene! Persze puskatus is kellene hozzá:DD
Mert az mivel megalapozottabb kijelentés, hogy a magyar jogfolytonsság csak a Szent Korona-tan alapján állhat?
A Magyar Királyság jogrendszerében a Szent Korona szerepe annyi volt, hogy a koronázás egyik feltételének számított (az esztergomi érsek és Székesfehérvár, később Pozsony, majd a budai Mátyás-templom mellett), valamint a magyar Szent Korona országainak nevezték Magyarország és társországai együttesét.
Egy szempontból előnyös lenne. Mindenki örülne annak,ami van,és nem folyamatosan elégedetlen lenne. Például nem fogalmaznának pontokat olyanok,akik még semmit nem tettek hozzá az ország anyagi és erkölcsi növekedéséhez. És olyanok sem,akiknek fogalma sincsen jóformán a környezetükről,a történelemről,a geopolitikai-gazdasági helyzetről,a satöbbi-ről.
ad 1.) Nem ad 2.) Igen ad 3.) Igen ad 4.) Igen ad 5.) Igen ad 6.) Igen ad 7.) Igen, de vigyázni, mert érinthetetlenek is vannak köztük! ad 8.) Most is ez van:) ad 9.) Most is ez van:) ad 10.) Ez összefügg a 6.) ponttal ad 11.) Infantilis, de most is erre törekszünk:) ad 12.) Elérhetetlen ma és holnap is ad 13.) Nem ad 14.) Igen ad 15.) Igen ad 16.) Most is ez van:)
Mint ahogy a szemüvegesek is pozitívabban vannak elbírálva, mert kapnak a szemüvegre támogatást. Aki nem szemüveges, az meg szerinted megszívta?
A támogatások nem egyformán, egyetemlegesen járnak, azt hittem ez nyilvánvaló.
A lábukat elvesztők is kapnak a kerekesszékre támogatást. Akkor azt is kifogásolod, mert csak a lábatlanok kapnak ilyet, neked meg ha kell ilyen cucc, teljes árat kell fizetned?
Arról már ne is beszéljünk, hogy Magyarország sosem volt hadiállapotban Izraellel. Nem úgy, mint Oroszországgal (úgy is mint a Szovjetunióval) és Törökországgal (mint az Oszmán Birodalommal).
Problem? Ők is békés országok, akikkel mi mindig békés viszonyban voltunk, és most is legyünk velük jóba. Mi a gond? Az egyik csak pár évszázadig( mert nem csak 150 év volt az a 150 év) írtott minket békésen, a másik csak a 19-20 században mászkált egy kicsit erre, jó a XX. században maradtak vagy 50 évet békésen.
És most is békések, pár éve a békés oroszok békésen harcoltak az grúzokkal, a törökök békésen szeretik a kurdokat...a béke majd szét veti őket.
Egyedül Nyugat-Európa, zsidók és az USA nem békés. Mindenki más.
Javasolnék még békés országokat a Jobbiknak, akikkel szövetkezhetnénk.
Észak-Korea
Szudán
Szomália
Aztán úgy an bloc az összes békés Afrikai ország, ahol békésen végeznek végtag amputációt machetével
lehetne még Kuba
aztán nem is tudom hát persze Kína
Nekem több ötletem nincs, de velük mindenképp kéne valami szövetség.
1: Honnan jogfolytonosság? 49 előttről? Tehát akkor zsidótörvények is jöjjenek érvénybe? Meg nemesek, meg kormányzó meg királyság, meg vitézek, meg kőbányai...ez is mind?
2:Aha. Persze, mert az csak úgy megy. Jó. Tárgyaljuk újra, de mégis milyen alapon? Olyan nincs, hogy az elző kormány által felvett hitel nem a bajunk.
3:Jó. Maradjon távol. Úgyse létezik ilyesmi. Ezzel semmi gond, nem létező dologtól könnyű távol maradni. És igen...Svájc meg Norvégia....ahhoz hasonlóan kéne. Egyetértek. Csak mi nem vagyunk olyan gazdagok mint ők. Itt lesz a bibi.
4: Mi az hogy igazságot? Meg mit kéne kezdeni a magyarsággal? Vagy ez ilyen burkolt trianonozás?
5:Jó. De ha némely jobbikosról is kiderül valami...szorítani fog a csizma elvtársak!
6:Hát persze...visszavesszük. Hógyne....mert ez is csak úgy megy. Egyszer én is ostoba módón adtam el valamit, szerintem visszaveszem. És kész. Punktum.
7:Jó, de ebbe a vizsgálatba tartozzanak bele a Jobbikosok és és mindenki. Nem az a lényeg hogy cigány vagy sem, akinek x összeg felett van a vagyona, szabadítsuk rá az adóhatóságot. Aki csalt, börtönbe vele. Csak az baj, a Jobbikosok magukat vizsgálgatni nem akarják...pedig elősször a saját házunk táján kell söprögetni.
8:Helyes. Hátha kitakarodik minden külföldi befeketető, mi meg csődbe megyünk. Magyar földre magyar munkást, és magyar államcsődöt! Mert épp ésszel fel nem fogom ,mióért baj ha külföldi vesz földet, nem teljesen mindegy ki a bánat termel egy adott földön ha termel? Nem mindegy ki építkezik ha építkezik? Nem mindegy ki tesz oda üzemet ha oda teszi? A lényeg, hogy gazdaság haladjon!
9:Az családi gazdaság...én hülye meg azt hittem a mezőgazdaság már nem menő szektor, mert az agrár országok mind szegények mint a templom egere. De ez kell ide. családi gazdaság, meg azé a föld aki megműveli. Holnap felszántom a házunk előtt lévő játszóteret, és onnantól az ENYÉM! Bevetem majd valamivel. De jó lesz.
10:Ja képes. Magyar földre magyar banánt. És magyar narancsot. Csak kicsit sárga és savanyú lesz, de legalább a minek. Amúgy , lehet megkövezni, de én van hogy a külföldit jobban szeretem mert olcsóbb és jobb minőségű is.
Ugyanis van egy ilyen furcsa dolog, én azt veszem meg, ami ár/minőség szempontjából legjobban megéri. Attól hogy valami magyar nem biztos hogy jó is. ( mert hát a magyar kuvasz kakál a legnagyobbat, de attól még az nem olyan jó ám)
11:Még 20-at? Ezt honnan veszitek? Ja tudom, legyünk agrárország, abban van a biznisz! Nem ám az szolgáltató szektorban( sőt ma már Nyugaton se abban, de mindegy) túrjon földet (és orrot) mindenki. És igen, a mi várjuk el, hogy a magyar terméket megvegyék, de mi nem veszünk mert mi önellátunk. Hát hogyne. Mert ez csak így megy. Mi majd csak eladunk de nem veszünk, és a végén úgy járunk mint a régi viccben a malacokkal( rövidítve aki nem ismermi: a tervgazdálkodás idején, hány malac szülessen? 10, születik három, a terv nem teljesül papíron mindenki hozzá ír még egyet, örülünk a terv teljesült, hármat eladunk, hetet meg tartunk magunknak. Jó is lesz, ez egyszer már bejött ez a taktika a kopasz Mátyás idején)
12: Ez ok.
13: Ez ok, de mi az hogy nem visszavenné, hanem igazságosaban osztaná szét? Én itt arra gondolok, hogy magunknak( Jobbikosokank ) osztanánk pénzt, a többieknek meg semmit. Általában az igazságos pénz osztást minden párt így képzeli el.
14: Én meg a demográfiai robbanással fenyegető, agyhalott rasszista neonácik növekedését szeretném megakadályozni. Na bumm.
15:Igen, mert ha csendőrnek hívják a rendőrt, akkor a tolaj nem is fog már lopni. Mert aki a csendet őrzi ijesztőbb mint aki a rendet.
A halálbüntetést meg nem lehet visszaállítani. A nemzetközi szerződéseket nem WC-papírok, azokat ha aláírtuk be kell tartani és mi aláírtuk, hogy nem lesz halálbüntetés. Továbbá! És ez a legfontosabb! Figyelem Jobbikosok! A halálbüntetés nem szorítja vissza a bűnözést. Sehol. Semelyik országban! Na puff neki!
16:Forduljunk keletre. Egyetértek, keletre is fordulni kell. Oroszok, törökök. Igen minden békeszerető országgal legyünk jóban. Mint Azerbajdzsán...tipikus békeszerető, aztán Irán, szintén a békeszeretről híresek, vagy a palesztinok, és még sorolhatnék bár kékeszerető országot, akikkel a Jobbik szeret szövetkezni. ( mert attól hogy valaki a nyugatiakat, és zsidókat szívesen megölné, még lehet békeszerető , Jobbikos logika szerint)
De Izrael az nem békeszerető. Nem úgy mint a békés Irán, aki békésen fejleszt atomot, és békésen akar minden zsidót megölni, és a békés palesztinok, akik civileket szeretnek felrobbantani, egészen békésen, hisz nincs is békésebbe annál, mint amikor teszem azt egy békés plalesztin felrobbant egy busznyi gyereket. Az a legbékésebb. Öleljük őket keblünkre. Hátha ide is jön pár békés palesztin és itt is békésen csinál majd valamit.
Fűtsél te azzal a naftával, ami Ausztrián keresztül fog érkezni!DDD
Egyébként ha már folyton a vasfüggönyt emlegeted, emlékeim szerint a vasfüggöny idejében biztonságosabb és főleg olcsóbb volt gáz- és olajellátásunk!-:)))
12 pont?? Az tömör, lényegretörő, mentes a jobbik anyagának minden betegségétől.
Nem hiszem, hogy 1 értelmes ember nincs a jobbik közelében (persze nem meggyőződésből, hanem a pénzért, hatalom ígéretéért), aki szófosás nélkül tud fogalmazni. Függetlenül a minősíthetetlen tartalomtól.
Direkt akar a jobbik inkompetensnek látszani, nehogy kormányra kerüljön?