Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.03.23 0 0 593

Ha keramia, azt javasoljak, ne legyen festett... fenyezett.  En egy granit lapot vettem - azon sutottem a grillen, finom lett.

 

Ma Flant sutok... 

Előzmény: Amateur-no1. (592)
Amateur-no1. Creative Commons License 2014.03.23 0 0 592

Ahh, ez egy másik link volt, nem számít, a járólap a lényeg a receptet meg mindenki tudja a maga módján.

Előzmény: Amateur-no1. (591)
Amateur-no1. Creative Commons License 2014.03.23 0 0 591

Lehet, hogy nem látogat ide egyenlőre senki, de akkor is megosztok egy két okosságot, mint amilyen pl. ez is.

A lényege, hogy a sütőben, minn is süti a pizzát, hát egy egyszerű fagyálló járólapon készül a "kövön sütött"!

 

http://nemkutya.com/like/88992

 

Biztos, hogy legközelebb kipróbálom!

Amateur-no1. Creative Commons License 2014.01.13 0 0 590

Kedves Kislányok, Lányok Leányanyák, Népiellenőrök, Uraim és még sorolhatnám, kérem lendítsünk a fórumon, mert enni kell, főzni meg muszály, tehát gyerünk ! 

 

 

FŐŐŐŐZZZZZ,  FŐLEG,  HA   MÉG  SZERETSZ  IS   !!!

 

 

Ne tudd, menyi receptem van,- van Neked is?

Amateur-no1. Creative Commons License 2013.04.01 0 0 589

Még mindíg a húsvéti asztal,-

 

Vettem a piacon négy szelet pulykamellet és hat hosszúkarajt.

 

Jól kiklopfoltam,- kiderült, hogy a pulyka akkora lett, mint egy szívlapát és ketté kellett vágnom, így lettek nyolcan.

 

A pulykaszeletre egy trapista sajt és egy bacon,- a karajra pedíg egy füstölt sajt és füstölt szalonna szelet került.

Összehajtottam és fogvájóval összetűztem - panírozva sütöttem ki.

 

Köretként hámozott kockázott főtt krumplit ( kb. 1,5 kg.) törtem össze, amelyet előre megpirított 2 nagy hagymára tettem és a saját főzővizével, valamint egy evőkanál liszttel, megfelelően sózva, szépen összefőztem.

 

Tálaláskor mellékeltem hozzá, némi párolt zöldséget is.

 

Senki nem ellenkezett amikor rá került a sor.

 

Gyors egyszerű és népszerű étel lett.

Amateur-no1. Creative Commons License 2013.04.01 0 0 588

Sziasztok!

 

Kellemes nyulat mindenkinek !

 

Jó régen nem jártam "mifelénk",- betennék ide egy receptet a sok szuper dolgaitok után, most készítettem el és úgy fogyott, hogy magam is elcsodálkoztam, volt aki háromszor is szedett  :)  .

 

Nem saját recept.

 

 

 

KORHELYLEVES 

 

hozzávalók 6 főre

  • 30 dkg füstölt sertéstarja
  • 20 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 szál csípős kolbász
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 tk fűszerpaprika

elkészítés

  1. 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
  2. A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
  3. Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
  4. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
  5. Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.

Megkell mondjam én a kaprot kihagytam, de úgy érzem nem hiányzott senkinek.

 

 

 

Lona.W Creative Commons License 2013.02.20 0 0 587

 

Nem rég találtam ezt a receptet: Fészkes fánk.

Nem zsiradékban hanem tepsiben sül, tetején vanilia pudinggal.

vasbicikli Creative Commons License 2013.02.06 0 0 586

Nagyon leült ez a topik, megfrissítem egy kicsit. Tegnap olyat ettünk, de olyat...!

A feleségem ollózta valami Nők lapjából, nem szó szerint lesz, de kb. ez a lényeg.

Az alap egy gombás ragu, kis zsiradék, hagyma, kockára vágott csirkemell (fél kg), gomba (negyed kg), 1 kk tárkony, 1 kk őrölt paprika, kis bors, a végén 2-3 dl tejszínnel összeforralni, ez a része kész.

A másik fő rész lényegében egy krumplipüré, némi tejjel, vajjal, tojással, és egy pötty mustárral összekeverve.

Egy jénaiba alulra megy a ragu, rá a krumpli, be a sütőbe, amíg pirulni kezd a teteje.

Nem egy látványos kaja, de nagyon finom, és megy hozzá a vörös bor is ;)

 

Előzmény: vasbicikli (585)
vasbicikli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 585

A natúr citromlében azért van még egy's más, nem csak citromsav.

Mindegy, nem akarok elméleti lufihámozásba bonyolódni, én csak aszkorbinsavval próbáltam, az tuti jó, de azt se bánom, ha citromsavval is műxik a dolog  :o)

Előzmény: vf1 (584)
vf1 Creative Commons License 2013.01.22 0 0 584

Igen, ez így igaz, de mondjuk ha egy almát bekensz citromlével, nem barnul, sőt kifehéredik. 

Előzmény: vasbicikli (583)
vasbicikli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 583

A citromsav és az aszkorbinsav két különböző dolog.

Eltekintve attól, hogy kémiailag is eltérő anyagokról van szó, a mi szepontunkból (krumpli szürkülés) az a lényeg, hogy az aszkorbinsavnak van antioxidáns hatása, a citromsavnak viszont önmagában nincs.

Előzmény: vf1 (582)
vf1 Creative Commons License 2013.01.22 0 0 582

Az Aldiban szoktam venni azkorbisavat, azaz kristályos "Zitronen saauer-t", gondolom ez is jó. Valószínű ez a megoldás a tócsni, papuska (stb) készítésekor is jó.....

Előzmény: vasbicikli (581)
vasbicikli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 581

Persze nem  fontos a C vitamin, de ha nem főzi egyből az ember, akkor az ilyen nyers krumplis cuccok a levegőn hamar meg tudnak szürkülni, ami nem túl étvágygerjesztő kinézetű. És itt jön be az aszkorbinsav, ami redukáló hatású, és szép fehéren tartja nekünk a krumplis galuskatésztát.

Előzmény: vf1 (578)
vasbicikli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 580

A C vitamin az konkrétan C vitamin. Aszkorbinsav.

Patikában por alakban is kapható, és jóval olcsóbb, mint a "bogyós" kiszerelés.

Előzmény: vf1 (578)
truffle Creative Commons License 2013.01.21 0 0 579

Mi az a C vitamin por?

 

Kisfröccs, sör, házipálesz(kinek mi)kiszárítva és por alakban hozzátéve ;). 

Előzmény: vf1 (578)
vf1 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 578

Mi az a C vitamin por? Citromsav?

Előzmény: vasbicikli (577)
vasbicikli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 577

Főzzetek sztrapacskát, mert az jó!

Így kell:

Egy-másfél kiló krumplit megpucol, lereszel.

Bele 2 tojás, 1 kk só, meg annyi liszt, amitől kicsit sűrű galuskatészta állagú lesz (egy kevés C-vitamin por nem árt bele, hogy ne szürküljön meg).

10 deka füstölt szalonnát picire elkockáz, zsírjára süt. 10-20 deka juhtúrót belekever (még melegen, úgy könnyebb) +  egy nagy pohár tejfölt is.

A nokedlitésztát kifőzzük, és összekeverjük a sültszalonnás-juhtúrós-tejfölös elixírrel, aztán jól megesszük.

 

 

Amateur-no1. Creative Commons License 2013.01.07 0 0 576

Nagyon sok Szeretettel kívánok mindenkinek Boldog Új Esztendőt !

 

Remélem jól kezditek az évet.

 

Magam részéről az említett konyha poroyect 90%-os,- nemsokára jönnek a képek.

Ne számítsatok csodára egy ilyen mákszemnyi alapterületen.  :)

flash_back Creative Commons License 2013.01.02 0 0 575

Szívesen.:)

Lehet azzal darálthússal is készíteni. De így valóban egyszerűbb. :D

Előzmény: tunderlala-3 (574)
tunderlala-3 Creative Commons License 2013.01.02 0 0 574

Azt hittem, darált hússal készítetted, de így is nagyon finom lehet és nem kell a hússal cseszkődni:D

Ki fogom próbálni, köszönöm szépen!

 

Ó, én is legalább 6 személyre főzök minden nap... bár csak öten vagyunk, de a 16 éves kamasz fiam étvágya kitesz három felnőtt embert.:D

 

BUÉK szintén:)

Előzmény: flash_back (573)
flash_back Creative Commons License 2013.01.01 0 0 573

BUÉK utólag is!

Nem nehéz elkészíteni. :) Egy olyan fél kilónyi rizst (attól függ ki hány személyre főz) előre megfőzök. Egy tűzálló tálba terítem nagyjából a felét. Erre jön egy réteg tejföl. 1-2 padlizsánt (attól függ ki mennyire szereti) felkarikázok (nem muszáj meghámozni), megsózom és kevés olívaolajon megpirítom 3-4 perc alatt. A karikákat ráfektetem a tejfölös rétegre. Eztuán betakarom a maradék rizssel. Erre ismét vékony tejfölréteg kerül, illetve megszórom kb. 10-15 dkg füstölt sonkával amit előzőleg megpírítok kevés olajon. Majd szeletre vágott trappista sajt megy a tetejére.
Aztán az egész mehet egy 10-15 percre a sütőbe :)

Ezt a receptet én fejlesztettem így ki, pontos adagokat azért nem írok, mert általában ha főzök 6 személyre kell főzzek de szerintem ez ritka eset másoknál.

Teszek ide néhány képet, az elkészítés folyamatáról.

Előzmény: tunderlala-3 (571)
sickamic Creative Commons License 2013.01.01 0 0 572

Az édes káposztáról ha levágod a levél külső részén középen kidudorodó részt sokkal könnyebb tekerni.

Diéta okán a reggeli fél  szelet felvágottas kenyerem tetéjére teszek egy darab üresen feltekert nyers káposzta levelet.

Előzmény: ZsuR (566)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 571

istenien néz ki, majd alkalom adtán meséld el, hogy készült ez?:)

 

BÚÉK!

Előzmény: flash_back (570)
flash_back Creative Commons License 2012.12.31 0 0 570

Mai főétel: rakott padlizsán :P

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 569

ZsuR Creative Commons License 2012.12.22 0 0 568

Ja... :))

Előzmény: vasbicikli (567)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 567

Akkor te valami távoli, egzotikus helyen lakhatsz :o)

Előzmény: ZsuR (566)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.21 0 0 566

Oh... nagyon ugyes vagy... akkor most irigykedek egy kicsit, mert nagyon ritkan kapok savanyu kaposztat.

Előzmény: vasbicikli (565)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.21 0 0 565

Savanyú káposztából csinálom, ami eleve puha.

A vastag levéleret levágom a levelekről, és már lehet is tekergetni.

Előzmény: ZsuR (564)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.21 0 0 564

Hogy puhitod meg a kaposztat, hogy ilyen szepen tudod tekergetni?  Nekem soha nem sikerul - mindig csak gombocot csinalok.

Savanyu vagy edes kaposztabol csinalod?

 

Előzmény: vasbicikli (562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!