A Haza és Hladás Alapítványt az USA pénzeli...
ENNYIRE jó volt Bajnai pár hónapig a háttérhatalmaknak ?
Vagy már tényleg tarthatalan, hogy a bankoknak vissza kell adni azokat a pénzeket, amit azzal a hazugsággal kölcsönöztek, hogy svájci frank alapú?
Orbán mégiscsak rosszul kezeli a pénzszivattyút?
Mindenesetre ez azt jelenti, hogy már BIZTOS hogy hazai pályán nincs eléggé támogatott párt vagy személy, aki változást tudna kieszközülni.
Ha itt újabb fordulat lesz, az bizony az USA pénze és munkájának lesz köszönhető...
"..Mert ha áthárítanak, akkor ugyan mitől lenne tőkehiány...."
...mert az évi 400 milliárdot már nem lehet kigazdálkodni. Amúgy van egy Uniós pénzügyi egyezmény, hogy a bankok tőkéjük+betétjeik összegének a 110 %-t helyezhetik ki hitelként (elkerülendő a hitel-pufferelés..))
A bankokra kivetett különadó (ami alig évi 400 milliárd) annyi mint amennyi a magyar társasági-adó összesen../és még csodálkoznak, hogy a bankok nem hiteleznek/ Ez fogja a Kontárt megbuktatni, mivel nincs semmi beruházás igy semmi a GDP növekedés .
kb 6-7 évvel ezelőtt, mikor a devizahitelről tárgyaltam egy banki alkalmazottal, rákérdeztem, hogy a kezelési költség szintem maradását mi garantálja ?
A banki alkalmazott égre-földre esküdözött, hogy az a százalék nem fog változni...mert a bank érdeke is az hogy bla...bla...bla
OK - mondtam, azért vegyük be a szerződésbe, hogy a kezelés költség fixen marad.
"..Vajon miért vették fel a devizahiteleket ezek?."
Vajon miért vették fel ?? Felvették talán 3 %-os kamatra../mint a többi póóógár/ átváltották forintocskára és mennyi is volt a forint betét-kamata...../na látod a bolondnak is megéri..)
"Se a Fideszes önkörmányzatok, se a borsodi paraszt nem devizaszakértő."
És az Fidesznek, amely oly hatalmas szellemi kapacitással rendelkező párt, nem volt egyetlen szakértője sem, aki figyelmeztette volna a fideszes önkormányzatokat, hogy milyen veszélyeket rejt a devizahitel?
Ejnye!
Sőt még olyan kitünő vezetői, mint Orbán és Rogán is kritika nélkül vették fel a hiteleket.
Miért vettek fel a fideszes önkormányzatok annyi devizahitelt?
Se a Fideszes önkörmányzatok, se a borsodi paraszt nem devizaszakértő.
A kormánynak RENDELKEZÉSÉRE ÁLLTAK azok az információk, amelyek a környező országoknak is, de NEM OSZTOTTA meg és nem állított korlátokat a devizahitelek felvételéhez, mint a környező országok.
Természetesen a bankokkal kemény tárgyalást kellett volna folytatni és akár adókkall, akár más eszközökkel a szerződési gyakorlatukban változtatást elérni.
Most a fürdővízzel a gyereket is kiöntötték..... és sokszoros károkat okoztak vele.
A környező országok mindegyike bevezetett mérséklő és korlátozó szabályokat, sőt több figyelmeztetés volt itthon is a kormány felé, aki félresöpörte őket.
Persze a legnagyobb gerinctelenség az volt, hogy a svájci frank csak papíron szerepelt, a bankok forintot használtak...