Keresés

Részletes keresés

Flash_PV Creative Commons License 4 napja 0 0 5233

Meglepetés:

Gyönyörű SkyLine Express. Ránézni is egy csoda. Egy amerikai csoda. Szívet, lelket melengető, elegáns megjelenés. Egy Helikon de Lux. Szorítanék neki helyet a polcomon! A kép a PV Helikon inspirációja alapján készült. Mindig is foglalkoztatott az eredete, a létezése.

A valóság sokkal prózaibb. Ilyen vonatot legfeljebb Nagyádámka csodái között találhatunk.

Gratulálok hozzá, szuper darab!

A dobozt borító kép és a SkyLine történet forrrása:

https://www.binnsroad.co.uk/railways/halsam/index.html

Jó szórakozást kívánok minden PV vasút barátnak! :-)))

gombcsu Creative Commons License 5 napja 0 0 5232

Sziasztok, 

Eladóvá vált 2db Pannónia személykocsi. 

Személyesen Budan vehető át, videkre postázom szívesen. 

Érdeklődni privát üzenetben lehet. 

Ár: 60e Ft. 

Ep128 Creative Commons License 5 napja 0 0 5231

Ha jól emlékszem évekkel ezelőtt a piros Előre mozdony rejtélyét valakik már megfejtették itt... :-) (Nem emlékszem a részletekre...)

Előzmény: Flash_PV (5230)
Flash_PV Creative Commons License 5 napja 0 0 5230

Sziasztok!

Köszönöm hozzászólásotokat!

Hasonló gondolatok gyötörnek a vagon kialakításával kapcsolatban. Keresek nyomokat, hogy a piros vagon oldalán lévő vízszintes csík színe miért tér el a keretek sárgás csíkjától. A képek sajnos elég kicsi felbontásúak, így nehezen elemezhetők, pedig profi munkának látszanak. Képeket keresek, van-e valahol hasonló gyári megoldás.

Minden esetre a karácsonyi  képeslap PV piros mozdonyon nincs vízszintes csíkozás.

Számomra megosztó a tetők festése is. A két szélső kocsi teteje tűnik átfestettnek, a pirosé a kopásnyomok alapján eredetinek.

Érdekesek az ütközők is, valóban különböző korszakokra utal a kialakításuk. 

A rejtély fokozódott, keresgélek tovább. :-)))

jgyurka Creative Commons License 6 napja 0 1 5229

Szia!

Én azt gondolom, hogy ez egy régebbi átfestés eredménye lehet. A három vagon három különböző szériából származik, van köztük esztergált ütközős, meg öntött is. A különböző színek, árnyalatok is erre engednek következtetni. Valószínűleg külföldi munka, és a keretek festésével, a tetők azonos színre hozásával próbálta valaki egységesíteni őket. A piros vagon különösen bájos lett. Nem hiszem, hogy ezek így hagyták volna el a pénzverdét, de persze ez csak az én véleményem.

Üdv, gyurka

Előzmény: Flash_PV (5227)
Ep128 Creative Commons License 6 napja -1 1 5228

Szerintem kis példányszámban simán létezhetett. De persze ennyi évtized távlatából marha nehéz lenne ezt bizonyítékokkal és tényekkel alátámasztani. A fotók alapján eredetinek tűnik...

Előzmény: Flash_PV (5227)
Flash_PV Creative Commons License 6 napja 0 0 5227

Segítség képen még annyit fűznék hozzá, hogy a szerelvény sajnos nincs a birtokomban, a képek netes kutakodás eredménye.

Nagyon szeretem ezt a fórumot, a lehető legtöbb információt itt találtam a PV vonatok történetéről. 

Mindig foglalkoztatott a piros PV Előre mozdony legendája, remélem kicsit közelebb jutunk annak megfejtéséhez. (Lehet hogy volt teljesen piros szerelvény is valamikor?) 

A dolgok boncolgatásához megadom a forrásomat is:

https://www.binnsroad.co.uk/railways/penzverde/index.html

Ez egy gyönyörű enciklopédia a modell vasutak történetéről, itt fedeztem fel ezt az érdekes szín variációt.

Jó lenne tudni a képek forrást az enciklopédiában, azt látom, hogy a szerkesztők is több helyről gyűjtötték be a PV-s anyagot.

Kíváncsi vagyok a készlet kor szerinti behatárolására is, remélem tudtok segíteni!

Flash_PV Creative Commons License 6 napja 0 0 5226

Folytatva korábbi okfejtésem, feltűnik, hogy ebben a készletben homogén szürke mindhárom vagon teteje. Hosszas keresgélés után sem találtam nyomát hasonló összeállításnak.

Piros személyvagont eddig csak vajszínű tetővel láttam. 

Ez arra enged következtetni, hogy valamikor, valamilyen célból készülhettek 

piros személykocsik festett ablak keretekkel. Talán exportra?

Mellékelek ide egy színes szettről készült képet is, a jobb összehasonlíthatóság végett.

Itt jól megfigyelhető a vaj tetős sorozat minden tagja.

Ezek alapján vetődik fel a gondolat, hogy létezhetett piros személykocsi festett ablakkeretekkel, talán hasonló célból, mint a piros mozdony.

Mit gondoltok erről?

Flash_PV Creative Commons License 2025.01.15 0 0 5225

Ő lenne az. A kérdés pedig arra vonatkozik, hogy vannak e rajta olyan stílus jegyek, amik az Előre sorozat kékes színű sorozatával megegyező? 

Valószínűleg egy külföldre szállított szériából lehet ez a szín variáció.

Van e  valakinek hasonló festésű személykocsija?

Ide mellékelem a készlet kék tagját is, a könnyebb összehasonlítás céljából.

Valamint az ablakkeret festésű posta vagont is.

Mi alapján lehetne meghatározni a vagonok készítésének idejét, esetleg a PV-s családfáját?

Flash_PV Creative Commons License 2025.01.15 0 0 5224

Sziasztok!

A gyűjtés egy sokrétű feladat, ami nem csak a különböző szerelvények összeállításáról szól.

Remek hozzászólásokat, megjegyzéseket lehet olvasni a fórumokon a PV vasút történetéről.

Én is összeszedek minden információt, hogy minél szórakoztatóbb legyen ez a tevékenység.

Most erről az összeállításról, illetve a piros vagon gyárinak tűnő festéséről lenne kérdésem.

A szettben mindhárom vagon (személyvagon, kék, személyvagon, piros, postakocsi, szürke,)

ablakkeretei festettek. Úgy látom homogén a kialakításuk, festésük. Ezért gondolom, hogy autentikus PV lehet.

Azért is izgalmas számomra ez a felfedezés, mert megoldása talán közelebb visz a piros mozdony 

rejtélyének  megoldásához is.

Ep128 Creative Commons License 2024.12.22 -1 2 5223

Tök aranyos... :-)

Előzmény: jgyurka (5222)
jgyurka Creative Commons License 2024.12.21 0 2 5222

Sziasztok! Egy kis karácsonyi hangulat:

Leo

a_hollo Creative Commons License 2024.12.13 0 1 5221

Sziasztok, két karú 0-ás kandeláber eladó. Ha jól tudom, Deák gyártmány. Jól passzol méretben PV vagy más 0-ás vonathoz. Ha valakit érdekel, emailben tud érdeklődni.

jocccsa Creative Commons License 2024.11.25 0 0 5220

Sziasztok. Előre nyitott teher vagont, áfor olaj vágont, rakoncás tehervagont keresek megvételre. Fotóval,árral várom üzeneiteket a szineskert@gmail.com e-mail címre. Köszönöm szépen!

nekeresd Creative Commons License 2024.11.10 0 1 5219

Pénzverdei Előre mozdony tetőlemezét keresem megvételre, lehet rozsdás, festéshibás is. Ha tetőtartó rugók is meglennének, netán az áramszedők is, az már hab a tortán lenne számomra.

Keresek megvételre még 1 db Pannónia mozdony áramszedőt is, törött, vagy hiányos is érdekel.

Elérhetőség: imstef@freemail.hu

rutthin Creative Commons License 2024.09.15 0 0 5218

Köszönöm az infókat! 

A teherkocsik valóban nem eredetiek (egyik sem) közben utána néztem.

Viszont a készlet többi része kifogástalanul működik.

Előzmény: Zoli1949 (5217)
Zoli1949 Creative Commons License 2024.09.13 0 1 5217

Bocs!

Letöltöttem a képeket és így ki udtam nagyítani. sajnos a rakoncás vagon sem eredeti, így visszavonom az erre történt értékelésemet. Viszont a többit fenntartom.

Üdví. Zoli

Előzmény: Zoli1949 (5216)
Zoli1949 Creative Commons License 2024.09.13 -2 0 5216

Szia!

Jól sejtetted. csak a rakoncás vagon az eredeti és ennek az értéke 70 -80 000 Ft. Ennél csak az eredeti tartályvagon érne többet. Javaslom, hogy a készlettől külön add el, mert ritkaság. A tartályvagon és a zárt tehervagon egyedi készítésű. Túl nagy értéket nem képviselnek, de  pótolhatják a hiányző személyvagont. Mivel a készlet a leírásod alapján komplett és még a ládán lévő kép is megvan, szerintem 350 - 400 000 Ft közötti értéket képvisel. Az ilyen állapotú láda és a meglévő papirok növelik az értékét. Egyébként 300 000 Ft körül lenne. Személy szerint nem vagyok rá vevő, mert van. Sok sikert kívánok az eladáshoz!

Üdv: Zoli

Előzmény: rutthin (5214)
mozgópostás Creative Commons License 2024.09.09 0 1 5215

Szia, felteszed a Vaterára és pontosan megtudod.

Aggódni felesleges.

Előzmény: rutthin (5214)
rutthin Creative Commons License 2024.09.09 0 2 5214

Sziasztok!

Van egy PV Pannonia készletem, eredeti fa dobozában, még a papírjai is megvannak! 

Az egyik személykocsi hiányzik, tehát kettő van a 3 helyett, viszont van hozzá 3 db teherkocsi, amit gyanítok, nem eredetiek!

Váltók, sínek, trafó és vezérlő doboz eredeti, és minden tökéletesen működik! vezetékek is eredetiek, mindegyik meg van. Vágányzat hiánytalan, kocsilekapcsolók, minden a leírás szerint.

Mennyit érhet kb. egy ilyen készlet?

gombcsu Creative Commons License 2024.07.13 0 1 5213

Sziasztok, 

Eladó PV Pannonia sín készlet, tartalma:

14db ív, 8db egyenes, 2 váltó. 

Ar: 30e Ft. 

További képek és érdeklődés mailen. 

Köszönöm

benidoki Creative Commons License 2024.05.17 0 0 5212

Ilyeneket

benidoki Creative Commons License 2024.05.17 0 0 5211

Sziasztok!

Ilyen színes Előre kocsikat keresek. Ha valakinek van, írjon emailt legyen szíves. Köszönöm.

benidoki@gmail.com

Homca 13 Creative Commons License 2024.05.10 0 0 5210

Köszönöm szépen a segítséget.

Zoli1949 Creative Commons License 2024.05.08 0 3 5209

Az ördög a részletekben rejtőzik. A Pannónia motorok hajlamosak a leégésre. Tehát még akkor is zsákbamacska , ha működik.A  motorokat tartalmaző forgózsámolyokról készűlt képek alapján elég sokat futhatott valamikor. Viszont  elég régóta pihent , mert a kerekek és a kerékáramszedők erősen oxidáltak. Nem látni bele, de valószínűleg a kommutátor tárcsák is. A mozdony festése jó és a tető áramszedők sem romosak. Igazán jó becslést csak életben lehetne erről adni, mert a kevés fénykép alapján lehet nyolcvanezer és százhúszezer is az ára. Az biztos, hogy ennyi információ alapján én még a becslésem alsó határátsem adnám érte , mert lehet, hogy csak donornak lenne jó. Eladóként próbálkoznék a becslésem felső határát tartani és lehet, hogy találsz rá megfelelő alanyt, aki frissen kezdte a gyűjtést. Viszont ne sértődj meg, ha csak az alsó határhoz közeli ajánlatot kapsz. Sok sikert!

Üdv: Zoli 

Előzmény: Homca 13 (5206)
Ep128 Creative Commons License 2024.05.06 -1 0 5208

Mondjuk csak a lényegét nem írtad, hogy működik, vagy sem. :-)

Előzmény: Homca 13 (5206)
Homca 13 Creative Commons License 2024.05.06 0 1 5207

Lemaradt az email cimem...

homca13@gmail.com

Homca 13 Creative Commons License 2024.05.06 0 2 5206

Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Önöktől.

Én teljesen laikus vagyok ebben a témában,ezért is írok

A képeken látható PV Pannónia mozdony mennyit érhet ebben a fellelt állapotba? Megköszönném ha valaki esetleg felértékelné.

Mert el szeretném adni és nem tudom, hogy mennyit érhet.

Előre is köszönöm szépen. 

Homoki Krisztián 

Tamás Gerencsér Creative Commons License 2024.04.29 0 1 5205

Sziasztok!

Mennyit érhet ez a kollekció!

Köszönöm, szépestét!

Jurijgábor Creative Commons License 2024.04.21 0 0 5204

Nem ismerem a fórumok világát így nem tudom hogy látjátok e az email címemet, így az a következő :borgaborg1@gmail.com, köszönöm 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!