"Most üzenték meg, hogy egyéni számla bizony nem lesz, és mivel a Nemzeti Ügyek Kormánya a kérdéses időszakban már rég valamely latorállam vendégszeretetét fogja élvezni, a maguk részéről eléggé le is szarják, miből lenne húsz év múlva nyugdíj. Nekik speciel az aranyrudakból, ha végre sikerül bejutni a jegybankba."
http://hvg.hu/w/20120731_nyugdij
Az MTVA marketingkommunikációs tenderét a Prestige Média Kft. nyerte. A Fidesz egykori pártigazgatójának cégével nettó 16,8 millió forintért szerződött le a közmédia.
Várhegyi Attila és a Prestige Média Kft. nem először dolgozik a közmédiának. Az előző kommunikációs igazgató, Szabó László távozása után ugyanis az MTVA Várhegyi cégét szerződtette le külsős kommunikációs tanácsadónak. A január 15-vel kezdődő megbízás június 15-én járt le, ezt követően írt ki tendert a közmédia.
Hát szegényeknek nehéz dolguk van, mert egy kitűnően működő szoclib maffia után már csak a magtár felsöprése maradt.
A kincsrár meg szegény mint a templom egere. Csak adóssága van és a visszafizetésen az IMF/EU őrkődik olyan gondosan, hogy az már a politikai beavatkozás gyanúját veti fel.
Csak a végére kiegészítésül: a kisközösségek adják a nemzeti közösség egészét.
Egy ember nem tudja megváltani a világot, még egy országot se. Mindössze annyit tehet, hogy a saját kisebb-nagyobb köreiben megteszi azt, amit tennie kell.
Akár csak jól dolgozik, jól tanul, ügyesen fest,sportol.... tisztán tartja és szépíti a környezetét az már mind az egész nemzet hasznára van. Minél szorgalmasabb, minél jobb pédát mutat, jó könyvet ír.... annál hasznosabb tagja a közösségének.
Nem kellenek a nagy szavak! Nem kellenek a díszletek. Szerény aprómunka kell és azt meg kell becsülni. Az életünk ilyen apróságokon műlik... a mindennapokon.
És vannak közös ünnepek, mikor lehet együtt lenni, hagyományt ápolni, örülni akár egy szép díszletnek, vagy zászlónak, ami közös ...nekem ezt jelenti a nemzetben gondolkodás.
És ilyen értelemben bizony a kritika is hasznos, a vita is hasznos....
Ami viszont mindezek ellen van, az a gyűlölködés és az erőszak..... ezt tartom nemzet és közösség ellenesnek.
Orbán eredetinek mondott gondolatai egyáltalán nem eredetiek.... sokan kimondták már, benne van a közbeszédben.
Ezért mondom kezdettől fogva, hogy a megfogalmazott célokat abszolút támogathatónak tartom. Olvass vissza és meggyőződhetsz róla. Mindig ezt írtam, hozzátéve, hogy a kommunikációval van baj és a móddal. Akkor leírtam, mikor még nem beszéltek erről annyit, mint most, mikor már a következmények is látszanak.
Ma az eredmények láttán, sokkal erősebben fogalmazok.
Hogy minek nevezed a neveletlenséget, a te dolgod. Mucsainak-e vagy másnak. Én nem szoktam ilyen erősen fogalmazni....
Orbán eredetisége az erőszakos merészségében van, ami néha akár pozitív is lehet... sőt van is pozitív oldala most is. De ezt is már leírtam: bátorság ahhoz kellett, hogy a 20 éves pocsolyába valaki bedobja a követ és állja a hullámokat. Ez pozitív.
Ami viszont nem pozitív, hogy a követ úgy dobta, hogy a hullámok túl nagyok lettek és elsodrással fenyegetnek. Hogy ezt nem volt képes előre kiszámítani. Pedig ez lenne a lényeg... Egy ügyes dobó meg tudta volna oldani:O))
Ezért mondom most már következtetésként: a víz megmozdult, most már nincs visszaút, de ezt valami ügyesebb dobónak kellene folytatni, mert elmerülünk:O))
A kötelező bennmaradás eleve hülyeség, de azon túl az igazgatónak joga van ezalatt az idő alatt egyéb munkákat is elvégeztetni... azaz ugyanaz az ember több ember munkáját fogja elvégezni.... ez bizony automatice a létszám csökkentését célozza.
Meg a régi katonaságra jellemző felesleges munkát. Csináljunk valamit, csak azért, hogy csináljunk valamit....
Ez az a tipikus szemlélet, ahol nem a jó teljesítményt, hanem a bentlétet-igazolást nézik. Ez lesz majd a hülyék menedéke. Nem az lesz a jó, aki jó teljesítményt nyújt kevés idő alatt, hanem az, aki tovább bennmarad, de sz-t sem ér a munkája.
Tudod egy értelmiségi attól értelmiségi, hogy vannak önálló gondolatai...:O)) Nem tudtad?
Egy olyan tipusú ember, akinek a műveltségén és a neveltetésében lyukak vannak, de magát gondolja a legokosabbnak, nagyon nem tetszik az ilyen többsíkú gondolkodás, mert tudja, hogy átlátnak rajta.
Egy okos vezető mindig okosakkal veszi körül magát, mert nem fél tőlük. Sőt azzal is tisztában van, hogy mindent ő sem tudhat és vannak, akik bizonyos dolgokhoz jobban értenek. Így aztán az ő okossága duplázódik. Egy jó vezető meghallgatja és átgondolja, amit mások mondanak... nem mondja ab ovo, hogy hülyeség, vagy propaganda, pláne, hogy az ellenség hangja... mert sokszor akár egy gyengébb képességűnek, vagy másképp gondolkodónak is lehetnek jó gondolatai. Sőt egy kritika is lehet nagyon hasznos és jószándékú.
Ez a nemzetben gondolkodás teljesen értelmetlen fogalom. Mindenki nemzetben gondolkodik, aki jót akar magának. Kivéve néhányat, akinek valamilyen más érdeke van. De nem ez a jellemző.
Attól senki nem lesz nemzeti, hogy a hagymát is hagymával eszi, ... ha érted.:O))) A nemzeti retorika és a nemzeti érzés között hatalmas űr tátong.
És Orbán sem nemzetibb attól, hogy nem tudja tartani a száját és megereszti azokat a kétértelmű mondatokat, mint, amit említettem. Ezzel csak újabb rétegeket sért meg... ahogy már előtte is szinte mindenkit. Kivül és belül.
Ezt nálam nem nemzetinek hívják, hanem neveletlenségnek, rossz modornak és krakélerségnek. Egyik sem pozitív. Sőt nem is hasznos.
És nem igaz, amit a baloldali értelmiségről általánosítva mondasz. Bizony nagyon sokat kritizáltak. Ott van pl. a lökött Hajós ... aki képes volt még a HírTV-be is elmenni...:O)) Vannak persze elvakultak is, ahogy mindenhol.
Ami engem illet, én nem voltam sehol. Én feladtam és kb. 2 évig szinte nem is írtam ide se. Csak a végén, mikor már totális cirkuszba fordultak a dolgok. Igaz, én soha nem tartottam magam balosnak, csak szabadelvűnek... de ezt már tudod.
És azért szoci mutyizók mentek szépen börtönbe a balos kormányok alatt ( nem mondom, nem elegen)... de mégis.
Ez evidens... ha egyszer feelmelték a kötelező óraszámot, ha iskolák szűnnek meg, ha csökken a felső és középfokú oktatásban résztvevők száma az automatice ezt eredményezi.
Na jó, ebben részben igazad van... valamennyire mindenhol működik valamilyen kontraszelekció... nálunk pedig különösen...és ez nem jó. Korábban sem volt és most sem.
Ilyen hatalmas felfordulást azonban eddig még senki nem csinált. Ezt a cserét legalább három évre szét kellett volna húzni, hogy legalább maradjon valaki, aki érti is mit csinál. Hogy legyen folytonosság és legyen kitől tanulni...
Ilyen értelemben pedig az Orbán kormány nem lógott ki a sorból, hanem csinálta tovább, sőt felerősítette ezt a káros gyakorlatot.
Mostanában úgy tűnik, hogy sokan érdekeltek...már szétvertek mindent, amit csak lehetett, és amit létrehoztak, rosszul működik.
Pl ha csak az EU-s pénzek lehívását nézzük, a rossz és hozzá nem értő munka miatt el fogjuk bukni egy jó részét valószínűleg. Hogy mi lesz az iskolákban szeptemberben, ki tudja... mert megtervezve nincs, de tanárok ezreit fogják elbocsátani a középosztály támogatása jegyében.. Ugye?
Kirugdosták a szakembereket és hülyéket raktak a helyükre mindenhol. Működik a kontraszelekció ezerrel, mint az átkos elején. Nincs becsülete a szaktudásnak, mert akkor a sok gerinctelen nyaloncnak nem lenne hely....
Ahol egy főminisztérium feje egy Lászlóné lehet, az mindent elmond.... ahol az értelmiséget Orbán gúnyos vigyorral emlegeti, mint a félhülyéket szokás ... mert majd fel fognak háborodni.... az a vég.
Nem, Hesperia... ezt már nem szabadna kritika nélkül hagyni még neked sem. Sőt éppen neked nem lenne szabad, mert te igazán hittál benne.
Persze, hogy gazdasági csoportok. Nincs ez másképp ma sem. Vannak bizonyos gazdasági csoportok, akiknek az az érdeke, hogyan tudnának gyorsan és tartósan minél jobban meggazdogodni. Ezért pedig semmi sem drága. Magyarország népének jövője sem.
Mit mondasz akkor Matolcsyra, ha szerinted Jaksity propaganda gépezet...?:O)) Ő kinek az érdekeit képviseli szerinted? Na kiét? Az enyémet tán? Vagy a tiédet?
Senki sem szereti, ha az érdekei ellen tesznek. Ez természetes.
Miután pedig Magyarország nagyon kitett ország, figyelembe kell vennie ezeket az érdekeket is és óvatosan kommunikálni. Lehet ezt ügyesen is csinálni. Nem kell nekirontani fejjel a falnak.
Soha nem vitattam, hogy vannak érdek ellentétek. Az élet harc....:O)) Ki tudja jobban érvényesíteni az érdekeit. De ennnek sokféle formája lehet attól függően, milyenek az erőviszonyok.
Ha valaki nem veszi figyelembe az erőviszonyokat, rosszul jár. Arról nem is beszélve, hogy ez eleve alkalmatlanságot jelez.
Lehetsz megsértve a reakciókon, meg siránkozhatsz, hogy milyen csúnyák, meg stb. Akkor is te fogsz rosszul járni.
Az árfolyam kérdése nem egyértelmű... van benne ez is, az is. Egy viszont biztos: a szomszéd valuták másféle mozgása mutatja legjobban, hogy a ft bizony a kormányzati hibák miatt került sokszor zuhanásba, és a felárak is jobbára ettől romlottak.
Ennek persze az a következménye, amit mondasz. Viszont a tendenciák annyira rosszak lettek, hgy ilyen gazd polt folytatása mellett semmiféle javulás nem várható. Ahhoz teljes szemlélet váltás kellene. Valami racionalitás.
Nem madárnak nézlek, csak olyannak, aki valójában nincs tisztában azzal, amiről beszél:O))) Te beszélsz propagandáról, miközben teljes sugárban nyeled le a sikerpropagandát:O)) Az ellenkező véleményeket, mint ld. fent. el sem olvasod, nehogy át kelljen gondolnod és megrendüljön a hited....:O)))
Ezen nincs mit elismerni, ugyanis nem holnap lesz a bizonyítása:O)) Te elhiszed azt bárkinek, hogy 20 év múlva ez meg az lesz? Hogy garantálhatna egy bármilyen kormány 20 évre előre bármit is.... ez már rég nem a mostaniak dolga és felelősége lesz... utánuk a vízözön.
Hogy nincs meg, bizonyítja az, hogy az elköltését szépen betervezték a költségvetésbe már tavaly is, ezzel javították a hiányt és foltozták a lyukakat.... tehát nincs meg....
Erre egy csomó jobbos közgazdász figyelmezetetett még a legelején, hogy ne tegyék. Ha már elveszik, akkor az adósságcsökkentésre kell használni.... de nem. De facto elköltötték... nézz csak utána.
Sehol nem kamatozik... nagy részét kivitték a tőzsdére és áron alul eladték. Kb így jártak a MOL részvények is... sokkal kisebb az értékük ma, mint mikor vették... és mivel a tőzsde soha nem látott mélyrepülésben van, mivel a Manyopok eltüntek, nincs is remény, hogy majd javulni fog a pozíció.... erre meg, ha jól tudom az IMF hitel fel nem használt részét használták, amit Bajnai hagyott nekik.... azzal szépen ki lehetett volna húzni egy ideig újabb IMF nélkül
Az a baj, hogy totálisan el vagy tévedve. Propagandának veszed, amit egy szakember mond. Át sem gondolod.
Jaksity nagyon visszafogott, nem is beszél politikáról soha, csak a gazdaságra szorítkozott..ahhoz ért.
Kritizálta ő az előző kormányt is. És akkor is igaza volt.
Te kb. ugyanazt teszsed, mint a kedvenceid: nem értenek hozzá egy kicsit sem, de senkit nem hallgatnak meg, hanem mennek fejjel a falnak.
Az olyan ember, aki mindenkinél okosabb(nak hiszi magát), a szemeben mindig minimum gyanús, és többnyire a legkártékonyabb. Egy minelnöknek nem kell igazán érteni a gazdasághoz, arra ott vannak a szakemberek. Neki csak meg kellett volna halgatni őket... sokat, hogy dönteni lehessen.... Nem egy félbolond Matolcsyra vagy a saját dilettantizmusára hallgatni, a józanok szavát pedig lesöpörni.
Nézd, Hesperia! Ez szerzett jog, mert már tizenéve gyűlt az egyéni számlákon a pénz. Ott vezették és ott kamatozott. Mindenki meg is kapta egyénenként a hozamot, ami persze sokkal kevesebb volt, mint ami lett volna, ha kitölti a futamidőt.... mert ez úgy volt tervezve.
Gyakorlatilag megszakítottak egy folyamatot a legrosszabb időben, amikor még leginkább veszteséges, majd egy részét eltőzsdézték - de facto - vesztettek rajta egy nagyot, a tíz éves megtakarításnak pedig 2 év alatt a seggére vertek. Nincs belőle egy vas se. Mindennek tetejében az államadóság sem csökkent, mert a piac nemigen díjazta ezeket a jogbiztonságot sértő intézkedéseket.
De ezzel egy józan vezetőnek illett volna tisztában lennie, főleg, ha mindjárt az elején nagyon sokan figyelmeztettek a negatív hatásokra.
Igaz, viszont hosszútávon kifizetődött volna, és sok egyéb haszna is volt.
Így viszont nem lett semmi haszna, elment, nincs.... feléltük, miközben a gazdaságot leültették, a befektetőket elijesztették és oda jutottunk, hogy újra az IMF-hez kellett fordulni, ami nem lett volna szükségszerű, ha óvatosabban kezelik a dolgokat. Amit bizonyos intézkedéssel nyertek, azt sokszorosan vesztették el a következményekben.
Tényleg olvasd el a Jaksity cikket ... tulajdonképpen pont azt mondja, amit én is mondogatok rég: a kitűzött célok jók, a diagnózis jó, az alkalmazott módszer és a stilus katasztrófa.
Jól fogalmazott, amikor azt mondta, hogy az udvariasság és kedvesség semmibe nem kerül,,, ellenben a neveletlenség és arrogancia nagyon sokba.
Pedig de. A manyup pénz abban az értelemben magánmegtakarítás, hogy cimkézett. Eltérítése az akár állami, akár magán nyugdíkasszától azt jelenti, hogy emberek megélhetését teszi kockára. A felosztó-kirovó-szolidaritási cucc nagyobb dicsőségére. Matolcsy, Selmeczi, Orbán olyan kifizetésekre tett ígértet, aminek az alapjait elköltötték. A következő évek, évtizedek nyugdíjára. Ez eléggé megtévesztésszagú. E ezért orbitális átverés amit csináltak. Milyen alapon ígér bármit 20 év múlvára? Ha dinasztikus hatalomban gondolkodik, mitől jobbak Csau-nál, Kim-nél, Rákosinál
Nemcsak akkor, már most is isszuk a levét, mivel ez pl. tönkretette a tőzsdét... a jogbiztonság és bizolamovesztés pedig a finanszírozásban okoz hatalmas költségnövekedést.
Ne olyan egyszerű ez, mint egyesek elképzelik.... mmindennek megvan a maga következménye.