A rendőrség közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a cikkel összefüggésben. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek július 24-én azt mondta: az ügyben névtelen feljelentés érkezett a BRFK gazdaságvédelmi főosztályára.
Szintén a Hvg.hu számolt be arról kedden, hogy öt rendőr házkutatási paranccsal jelent meg a TF-en, ahol "kora este még tartott Hamar Pál oktatási dékánhelyettes és Hrabacsik Mihály, a tanulmányi osztály vezetőjének meghallgatása". Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek annyit erősített meg, hogy a rendőrök kedden iratokat foglaltak le az egyetemen.
Szerdán a BRFK az MTI megkeresésére annyit közölt: a gazdaságvédelmi főosztályuk kényszerítés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozása során az eljáráshoz szükséges bizonyítási eszközök beszerzése érdekében" tartott kedden házkutatást.
Lemondott posztjáról Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) dékánja. Az egyetem az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Tóth Miklós a karon szerdán rendezett összoktatói-dolgozói értekezleten jelezte Szél Ágoston rektornak, hogy a zavartalan szeptemberi tanévkezdés érdekében leköszön a dékáni posztról. A rektor elfogadta a dékán lemondását.
Az intézményben korábban államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indult belső és hatósági vizsgálat. A rendőrség közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a karon, és kedd este iratokat foglalt le az intézményben. MTI
Ha pl. a képviselő úr küldütt egy email-t a dékánnak, amelyben azt kérte a dékántól, hogy igazolja a kölyköknek a hiányzó órák hallgatását, és a megszólítás az volt, hogy "Kedves Miklós", akkor az személyes levél, vagy magánlevél?
Több, személyes levelet is lefoglalt a rendőrség a házkutatás során.
A kormánypárti parlamenti képviselő fia mellett a két másik érintett a fiú kollégiumi szobatársa. A diplomaosztó ügyében a Semmelweis Egyetemen belső vizsgálatot indítottak, később pedig felfüggesztették posztjáról Tóth Miklós dékánt, valamint helyettesét, Szalma Lászlót. Tóth Miklós később a kollégáinak küldött levelében azt írta, hogy méltányossági döntést hozott a három hallgató esetében.
A hvg.hu úgy tudja, kedd délután kettő órakor a titkárnője hívta ki a levelezős hallgatóknak tartott előadásáról Hamar Pált, a TF oktatási dékányhelyettesét azzal, hogy a rendőrség keresi. Hamarnak pár perccel később a tanulmányi osztályvezetőt, Hrabacsik Mihályt is be kellett rendelnie az egyetemre. Az öt rendőr információink szerint házkutatási paranccsal érkezett a karra, értesüléseink szerint civil autóval érkezhettek. Azt az egyetemi források fél 7-kor is megerősítették, hogy a rendőrök még mindig a TF-en tartózkodnak.
Úgy tudjuk, a rendőrök a júliusban kirobbant diplomabotrány hivatalos iratain túl a személyes levelezés dokumentumait is begyűjtik. Kollégánkat a helyszínen arról tájékoztatták, az érintettek feltehetően késő estig az épületben lesznek. Szerdán a TF-en összdolgozói értekezlet lesz, melyre a felfüggesztett dékán, Tóth Miklós és az egyetem rektora, Szél Ágoston is hivatalos.
Délután kettő óta házkutatást tart a rendőrség a Semmelweis Egyetem tesnevelési karán, írja a diplomabotrányt is kirobbantó hvg.hu. A lap szerint öt civil nyomozó az üggyel kapcsolatban levelezéseket is átnéz, forrásaik szerint késő estig is tarthat a vizsgálat.
Július végén derült ki, hogy három egyetemista június 18-án annak ellenére jelenhetet meg a záróvizsgán és szerzett abszolutóriumot, hogy összesen 21, fejenként nagyjából egy-egy félévre elegendő érdemjegyet az államvizsga napján kaptak meg. A most zajló nyomozást megalapozó feljelentés szerint a reggel 8 órakor kezdődő államvizsgán úgy mentek át, hogy a hiányzó jegyeket aznap délelőtt 10-13 óra között vitték fel az elektronikus tanulmányi rendszerbe . Egyikük a fideszes parlamenti képviselő, Lasztovicza Jenő fia.
Írtam egy meglehetősen hosszú választ, de a szoft valamiért lenyelte. Nem fogom megismételni, így csak röviden:
1./ A topikcímet ismerem, én adtam a topiknak, miután én is nyitottam a topikot.
2./ Mint a topik gazdája, nem óhajtom elviselni, hogy egy tegnapelőtt regelt nick úgy minősítsen sokezer, a testnevelés, a sport és a rekreáció területén dolgozó, és jól dolgozó embert, valamint egy nagymúltú oktatási intézményt, ahogy te azt a jelenleg megválaszolt posztod első mondatában is megtetted.
Amennyiben ragaszkodsz ehhez az általam ocsmánynak minősített, megalapozatlan, ismerethiányt tükröző véleményed további ismételgetéséhez, akkor megteszem azt, amit a fórumbéli pályafutásom során még soha nem tettem meg: A moderatúrához fogok fordulni, és kérni fogom a kiebrudalásodat!
3./ Nem kívánok semmiféle további magyarázatot adni neked, és az esetleges magyarázkodásodra sem fogok érdemben reagálni, legfeljebb cselekszem az előző pontban jelzettek szerint!
Nem, arrol kivanok itt ertekezni, hogy van egy egyetemnek csufolt intezmeny, ahol felanalfabetak szakkori foglalkozas kereteben diplomat es kulonbozo tudomanyos cimeket szereznek minden kulonosebb erdemi munka nelkul. Ebbe a temakorbe ugyanugy beletartozik a kepviselo ur fiacskaja, mint Palika doktorija, illetve a nyilvanvaloan teljesen alkalmatlan am koromszakadtaig lojalis dekan szemelye. Nezd meg a topik cimet: mar megint a TE (TF). Igen, ez mind ott van, es ily modon itt targyalando.
Ez a topik most nem doktori címről szól, hanem a L. képviselő csemete diplomázásáról. Egyelőre a fiúcska diplomája is kérdéses, nemhogy a doktori címéről szó eshetett volna!
Hogy kerül a csizma az asztalra?
A Tóth nevű dékán úr pedig - ha az információim jók - az orvosi karról ejtőernyőzött át a dékáni székbe. Az ő doktorátusának mi köze a TF-hez? Tudomásom szerint ő egy orvos, aki korábban az orvosi egyetemen oktatott.
Ha pedig a volt köztársasági elnök úr doktori címéről kívánsz értekezni, arra van másik topik, húzz át oda, és ott hirdesd az igédet, vagy pedig térj vissza e topik témájához. Különben - mint topikgazda - kénytelen leszek a topikrombolási törekvésedre felhívni az ügyeletes modera kartács figyelmét.
A TF-en végzettek döntő hányada nem tudományos szakember, hanem gyakorló testnevelő, edző, gyógytornász, szakosztály-, vagy egyesületi vezető, ...
Az a sok pszichológus-doktor, aki van, az mind a tudományágának továbbfejlesztésével foglalkozik, nem a népesség lelki egészségének fenntartása, vagy helyreállítása (lenne) a dolguk?
A középiskolákban tanító, különböző szakirányú gyakorló tanárok hány %-ának van dr-i címe? Akiknek nincs, azok nem méltóak a tudományterületükhöz? Vagy ők nem vették "komolyan" a szakmájukat, hogy nem szereztek 30 éves korukra doktori címet?