Keresés

Részletes keresés

kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 11

Visszatérve a sorozatra, olvastam, hogy Sanderson minden általa írt fantasy "eposzhoz" külön mágia rendszert talál ki. Itt ugye az allomanciát. Ezen kívül a sorozati közt átjárás van, úgy hogy látszólag azoknak nincs külön közük egymáshoz. Egy Hoid nevű figura feltűnik a Ködszerzetben, teljesen margiális szerepben. Ő szerepel Sanderson egyéb műveiben is, utazik a világok közt. Ha valaki, mint csak a Ködszerzetet olvasta tőle (eddig) akkor fel se tűnik, mert a regényben erre nincs utalás. A fickó egy rövid jelenetben szerepel mind szká besugó, amikor Kelsier tárgyal vele.

Előzmény: Willie (10)
Willie Creative Commons License 2012.07.08 0 0 10

engem sokkal jobban duhit az, hogy neha mar a magyar szovegbol kiderult, hogy valamit rohadtul felreforditottak... mondjuk ez foleg az ujabban szinkronizalt filmeknel feltuno...

egyebkent az angolul olvasas csak az elso par konyvnel gaz, utana mar nagyon konnyen megy. a szotarazashoz meg egy kindle touch-ot ajanlok. ott egy erintessel mutatja a szo jelenteset es nem kell keresgetni. nekem nagyon bejott...

Előzmény: kazettatok22 (9)
kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 9

Én nem szeretek angolul olvasni. Nem beszélek (olvasok) elég jól. Mondjuk a Ködszerzet esetében 70%-át értem a szövegnek. A sztori mnetét megértem. De vannak részletek, amik  így kimaradnak. Szótárazni kell ha nem értem egy-két dolognál. Ez meg az olvasási élmény rovására megy. Ha olvasok, azt szórakozásból teszem nem azért hogy dűhítsen, hogy nem értek néhány dolgot.

Előzmény: Willie (8)
Willie Creative Commons License 2012.07.08 0 0 8

Ezt mondjuk nem ertem. Az angol valtozat egy teljesen normalis meretu konyv... ja es 3000Ft volt a harom kotet egyutt diszdobozban... no ezert olvasok en mindent angolul...

Előzmény: kazettatok22 (7)
kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7

Nem csak itt, több országban adták ki így. Ha egyben lett volna, olyan Martin-féle féltégla lenne mint most a Dance with dragons. 

A Végső Birodalom I-II 2000 Ft körül rendlhető/kötet.

pl. itt. http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/kodszerzet-i-a-vegso-birodalom

A megvilágosodás kútja 2300 ft körül van, ez is 2 kötet.

A korok hőse valamikor aug-ban jelenik meg.

Előzmény: Willie (6)
Willie Creative Commons License 2012.07.08 0 0 6

ja, hogy Mo-on ket kotetben adnak ki egy konyvet ugy mar mas... Egyebkent megkerdezhetem, hogy mennyiert merik darabjat... nekem csak az angol verzio van meg

Előzmény: kazettatok22 (5)
kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 5

Az 5. könyvet úgy értem, hogy 5. kötet. Eredetileg a sorozat így néz ki:

The Mistborn series is a trilogy of high fantasy novels, written by Brandon Sanderson. Published by Tor Fantasy between 2006 and 2008, the series currently consists of Mistborn: The Final EmpireMistborn: The Well of Ascension, and Mistborn: The Hero of Ages. A stand-alone short novel titled Mistborn: The Alloy of Law[1] was released on 8 November 2011.[2][3][4] The book takes place about 300 years after Mistborn: The Hero of Ages.

Magyarul eddig a sorozatból ezek jelentek meg:  A Végső Birodalom (magyarul két kötet), A megvilásodás kútja (két kötet). Idén jelenik meg "A korok hőse". Amit te írsz, a "vadnyugatos" bár inkább stempunk-ra hajazó rész a The Alloy of Law egy rövidebb regény. 300 évvel játszódik később mint az alap 3 rész.  

Előzmény: Willie (2)
kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4

Nem, de ezt a 0-as játékot baromságnak tartom.

Előzmény: Csucsu007 (3)
Csucsu007 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 3

miért?

megelőztelek?

:)

Előzmény: kazettatok22 (1)
Willie Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2

abban az 5. meg 6. kotetben en nem hinnek, mert meg angolul is osszesen csak 4 jelent meg... egyebkent kibaszott kurva jo az elso harom csak ajanlani tudom mindenkinek. a negyedik egy kicsit furcsa mert vadnyugati kronyezetben jatszodik, de ha hozzaszokik az ember, akkor az is nagyon jo, csak ugye igazabol nincs vege es idegesito, hogy talan evekig is kell varni mire az ember megismeri a folytatast

Előzmény: kazettatok22 (-)
kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 1

Nekem (o) 8. 

Ostoba, buta szokás.

Előzmény: Csucsu007 (0)
Csucsu007 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 0

nullát kell irni?

kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 topiknyitó

http://lfg.hu/15772/ismerteto/brandon-sanderson-kodszerzet-a-vegso-birodalom-i-ii/

Kérdés, ki ismeri? Nekem nagyon tetszett a sorozat. (A 5.-6. kötet idén jelenik meg magyarul.)

Nehéz besorolni a világot és a stílust. Nem dark fantasy, de nem is high. A világ amiben játszódik elég komor,  de a könyv stílusa nem.

Vannak benne felismerhető klisék, de Sanderson - szerintem - nagyon jól ír. A könyvhöz most készül szerepjáték rendszer, angol nyelvterületen elég népszerű. Itthon a sorozat annyira nem ismert. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!