A görögök többsége lélekben már fölkészült Európa elhagyására. Úgy tűnik, tudják, mi vár rájuk és belenyugodtak a változással járó megrázkódtatások elviselésébe. – Nem vagyok valami nagy közgazdász, meg politikai szakértő – magyarázta ismerősöm –, de itt most mindenki elemzéseket olvas, holnapot latolgat. A többség, az általam érzékelt többség, úgy látja, ma már nem a görögökön múlik, hogy kilépünk vagy sem. Mi mennénk. Nekem az a benyomásom, mintha az EU ragaszkodna foggal-körömmel ahhoz, hogy maradjunk. Fenyegető elemzéseket írnak, mélységesen sötét jövőt jósolnak nekünk. De itt sokan úgy gondolják, ezek a szólamok csak az alkudozás részei. A hazai sajtó, különösen a baloldali újságok, ugyanis azt is megírják, hogy lehet saját útja Görögországnak. Olyan, mint Argentínáé. De hát ki tudja…
http://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/06/15/ekozben_gorogorszagban_817
A gond, hogy a pénz nem a fán terem, hanem valakiknek meg kell keresni
Vagy elvenni attól, akinek van, ügyesen spekulálni... meg hát a nemzetközi uzsora is jól hoz annak aki érti a módját...
Mert ugye semmi gond nem volt addig a görögökel, ameddig be nem ütött a válság, és a spekulánsoknak nem jöttek be a mérgezett papírok...
Megaz USA-nak is kellett egy "gyenge pont" az euro elleni harchoz.
Mert ez a válság KAMATVÁLSÁG !
Az USA hitelminősítői által mesterségesen felhisztizett kamatok miatt váltak a "gyengébb" országok fizetésképtelenné, ami az eurót gyengítette, a dollár pedig erősödött.
EZÉRT van megtiltva az ECB-nek a pénzkibocsátás, és EZÉRT kuncsorog az ECB az IMF-nél hogy legyen pénze a réseket tömködni.
...és EZÉRT van 55 000 amerikai katona Németországban, 10 000 - 10 000 Nagy Brittanniában és Olaszországban !
Nézd, szerintem az EU-t mindenáron elhagyni senki sem akarja, itt a játszma 2 fél között folyik, akár egy házasságban vagy válásban. Tehát fogalmazzunk úgy, hogy melyik párt milyen feltételek mellett tudja elképzelni ennek a házasságnak a folytatását, és mit lép erre a másik házastárs - az EU.
ez igy nem feltetlen igaz,pl a dimar is eu parti (6%)-es a radikalis(nak mondott) szirizan kivul nem tudom a kissebb partok valoban el akarjak-e hagyni az eut.
Majd ha felélte, akkor igen. Mert akkor már valóban rászoruló lesz."
Jaaaaa... közalkalmazottként (pedagógus) kurva sokat keresett. Egy egyetemista lány mellett, tényleg nagyon sok megtakarításunk van, különböző sváci bankokban. Majd, ha a színes TV-t, meg a számítógépet és a kocsit eladtuk, amit eddig megteremtettünk magunknak, akkor majd talán jogosult lesz a 22 ezer forintra. Ha addig éhen nem halunk!
De most, a fülkeforr második évében már mindenkinek érdeme szerint jut megélhetés: kinek havi 47 ezerből, kinek pedig 22 ezer forintból."
Feleségem 38 éves munkaviszony után, 54 évesen elvesztette az állását. Mivel lejárt a munkanélkülie, ezért elment az önkormányzathoz, a szociális segély miatt. Megkérdezte az ügyintéző nőtől, hogy kap-e értesítést arról, hogy megkapja-e a 22 ezer forintot. Ott azt mondták neki, hogy majd környezettanulmány után döntenek arról, hogy jogosult-e vagy sem. Valamit nem értek.. Valaki 38 év munkaviszony után mit kell, hogy bizonyítson?! Azt, hogy putriban lakik, vagy le kell ahhoz barnulnia, hogy azt a szaros 22 ezer forintot megkapja?!
Haza kellene jönnöd, és legalább élőben tapasztalhatnád, hogy itt fenékig tejföl az élet. 47 ezer forintból egész jól meg lehet élni, sőt még 22 ezerből is.
A kolléga még a gaz kommenisták uralkodása alatt, 2005-ben járt itt. Akkor vót itt még minden, fenék is meg tejföl is.
De most, a fülkeforr második évében már mindenkinek érdeme szerint jut megélhetés: kinek havi 47 ezerből, kinek pedig 22 ezer forintból.
Hát ezt az okfejtésedett nem egészen értem. Az állampairok 1 belső eladósodottság Ft-ben veszed, Ft-ben kapod. Ez 1 tiszta lap, nincs mit újratárgyalni. De pl az MNB-ben fekvő devizatartalékok miatt miért kényszerítenek hitelfelvételre?
Ha ez a finanszírozás is véget ér, akkor hidd el, nem olyan "megszorításokkal" fognak szembe nézni, mint amire most lenne szükség a pénzügyi stabilitás visszanyerésére.
Na ez az amit NEM hiszek el, akkor hol van az eddigiek eredménye? Ez 1 mókuskerék. minél jobban megszorítasz annál nagyobb a gazdasági visszaesés, s annál több megszorítás kell.
Ez olyan mintha elveszted a munkahelyed, a kölcsönöket újabb hitelfelvétellel fizeted. Hiába lesz újra munkahelyed, nem lesz egyensúly csak akkor, ha 1 jobban fizető állást kapsz.
Olyan érzésem volt, mintha az utcán folyna a pénz, vagy valami pénzfáról szedné mindenki. Álldogáltam a 11-es buszmegállóban (Törökvész út) és a luxusautók sora húzott el mellettem. Ott, ahol 2 évvel azelőtt még elvétve lehetett egyet-egyet látni."
Haza kellene jönnöd, és legalább élőben tapasztalhatnád, hogy itt fenékig tejföl az élet. 47 ezer forintból egész jól meg lehet élni, sőt még 22 ezerből is. Már, akinek van, de van, akinek még az sincs.
Egy hataron tul az eros frank nem jo nekik, mert visszaveti az exportjukat,ami azert erdekes mert gyengebb arfolyamon is a svajci termekek a vilag legdragabb produktumai koze tartoznak,aki vasarol onnan laboratoriumi berendezkedeseket az tudja, en csak a Buchi-tol de az araik igen magasabb egy szerencsejuk van ezen a teruleten szinte monopol helyzetben vannak a vilagon minden kutatolabor szinte Buchi gyorsbeparlokat es pumpakat hasznal es az ipar is joreszt. Sokan nem tudjak hopgy Svajc eros ipari orszag is nagyjabol a lakossag ugyanakkora hanyada dolgozik az ipar teruleten mint NemetorszaGBAN DE TERMEKEIK A LEGDRAGABBAK SZINTE A VILAGON,IGAZ OLYANOK IS.
Mellesleg Svájc nagyon rosszul jár. Erősödne a frank, amit ők nem akarnak. Azért, hogy a frank gyengüljön, a frankért eurot vesznek. Így az euró erősödik annak ellenére, hogy fundamentális alapokon gyengülnie kéne.
Igen, gyönyörű paradoxon: Svájc baja az, hogy túl jól megy nekik.
De, az egy iszonyú nagy marhaság. Egyrészt azért, mert a közadósság egy nem kis része magyar befektetők kezén van, éppen mostanában örömködnek hogy javul a lakosság pozíciója az állampapír bitrokosok körén belül. Ennek a magyar tulajdonosi körnek pl. része vagyok én is, része az is aki maradt a manyupban, része akinek valami alapban van a pénze amit pl. állampapírban is tart stb. Velem ugyan senki ne tárgyaljon újra semmit, hanem időben fizesse a tőke + kamatot.
A másik, hogy görögöország teljes mértékben kiszorult a tőkepiacokról. Sőt, kiszorult immár az IMF hitelezettek közül is, nagyon úgy tűnik az IMF nem ad több pénzt hülyeségekre. Már csak az EU egyes államai kaphatók arra - még egy ideig és korlátozott mértékben - hogy lazább feltételekkel tárgyaljon velük. Ha ez a finanszírozás is véget ér, akkor hidd el, nem olyan "megszorításokkal" fognak szembe nézni, mint amire most lenne szükség a pénzügyi stabilitás visszanyerésére.
A stabilizáció ugyanis nem öncél, a célja hogy Görögország pénzügyi stabilitását visszanyerje. Ha ehhez a közkiadások, a GDP, az életszínvonal egy jóval alacsonyabb szintje tartozik, akkor ott lesz az egyensúlyi pont.
Igen? Igaza van. Kérdés lehet-e? Ehhez ki kellene lépniük az unióból is ( tiszta lap) Szer. annyi itt már az összefonódás, h. senki nem lát tisztán ki tartozik kinek, mennyivel.
Az OECD egyik vezetője is újratárgyalást ajánl a görög tartozásokkal kapcsolatban.
Annak hátterében az a szándék húzódik meg hogy változtasson Németország megmerevedett "eddig és ne tovább" álláspontján. (Nem Görögoszág kedvéért és érdekében.)
s gondolod az OTP még a miénk? S a görögöket is megcsapolták, a spanyolok miatt most újra tejelhetünk. Nem olyan hülyeség a jobbiktól, h. újra kéne tárgyalni a hiteleket.
A görög poltikusok Németországtól csak a pénzét akarják, amit rögtön passzolnák is tovább a hitelező bankoknak. Azon a pályán pedig a Deutsche Bank csak kispályás játékos.
Azt hiszem problémáid vannak a szövegértéssel. Én nem mondtam semmi olyat, hogy pontos sztatisztikára támaszkodom és azt se, hogy Magyarországon mindenki tévedésben lenne.
Idézet tőled:
(184)
"A baj, hogy mindenki szereti elhinni, hogy Ő nemhogy nem él jobban, mint tehetné, hanem sokkal, de sokkal rosszabbul a *** miatt. És ide kedve szerint helyettesítse be mindenki, amit, vagy akit akar.
Én 20 éve nem élek Magyarországon, de évente legalább kétszer hazalátogatok. Mindig mindenki panaszkodik, a bérek elveszítik"
Azt meg hogy a mondandómban a "statisztika" szót nem voltál képes idézőjelesen érteni, az egyéni probléma.
Khmmm. Mi hívtuk őket, hogy adjanak már kölcsönt, és fél évig úgy volt, hogy le sem ülnek velünk tárgyalni. Ezt azért nem nevezném erőszakos tukmálásnak."
Ez hülyeség! Magyarország jó adós, még a vízcsapból is az folyik, hogy a kölcsönöket vissza kell fizetni, ha beledöglünk, akkor is. Az ő érdekük, hogy olyan országnak, olyan adósnak adjanak kölcsönt, ahonnan biztos, hogy visszakapják.