Keresés

Részletes keresés

őszkaján Creative Commons License 2012.06.11 0 0 80

Na ezt még nem hallottam.:))

Előzmény: Törölt nick (79)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 78

Ugyanmar a szadi a valasztasok elott szetesett nem is indultak

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.08 0 0 77

Az SZDSZ nem saját magát takarította ki, hanem a választók.

Vagy te tudsz olyanról, hogy elérte az 5%-ot, de az SZDSZ képviselők nem vállalták. Az más dolog, hogy ezért ők voltak a felelősek, de a takarítás munkáját a választók végezték el. 

Előzmény: Potyli (76)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 76

Nem takaritottal te ki senkit se ,se ti, a szadi sajat magat takaritotta ki . Megaztan hogy jon ehhez a szadi

Előzmény: Törölt nick (75)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 74

Tudod en olyan kis streberke voltam:-) ma ugy mondanak geek:-) Mindent elolvastam ami a kezem ugyebe kerult meg aztan nalunk ez elegge csaladi hagyomany is volt.

Előzmény: Törölt nick (73)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.08 0 0 72

Nálunk vannak, de sokkal jobban félik az igazságszolgáltatást mint Magyarországon.

Előzmény: Törölt nick (52)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.08 0 0 71

Ez is a nacionalizmus primitív válfaja. Megtalálható szinte mindenütt. A görögöknél egyszer tüzet okádott rám (görögül) egy helybéli tyúk amikor angolul beszéltem egy kocsmában.

Előzmény: Törölt nick (45)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 70

Lehet,hogy neked furcsa de engem erdekelt es a kanizsai muzeum igazgatojanak a lanyaval jo baratsagban voltam aki szinten Szegedre kerult egyetemre,kesobb aztan a huga is . Szeged amugy tele volt zalaiakkal,nemcsak olaynokkal akik egyetemre mentek oda,hanem akik az algyoi olaj megtalalasa utan jottek Szegedre

Előzmény: Törölt nick (69)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 68

19 eves koromban a katonasag utan Szegeden voltam egyetemista es ott is ragadtam.

Előzmény: Törölt nick (66)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 67

Mi benne a furcsa? Kanizsa varosa ures volt 1690=-ben amikor Batthyany Adam kiuzte a torokot onnan ami mellesleg a sajat birtoka volt ,az elso letelepulok a torok varorseg ottmaradt katonai  akik szerb zsoldosok voltak ,innen van ket utca ma is elnevezve, Kisrac utca es nagyrac utca es ezek eleg hires zoldsegkerteszek lettek ma saskaknak hivjak oket ok erre buszkek is. Mivel a ferfioak a 19. szazad masodik feletol foleg vasutasok lettek az aszonyok a nekik biztositott szabadjeggyel bepiacoltak a fel dunantult Fehervarol Szombathelyen at Pecsig

Előzmény: Törölt nick (64)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 63

Odavalosi vagyok, tudom. Kanizsa a 19. szazad elso feleben meg nemet horvat nyelvu varos volt

Előzmény: Törölt nick (62)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 61

Mi ebben a gyanus, zalaban a lakossag legnagyobb resze horvat,vend es nemet eredetu, a megye gyakorlatilag ures volt a torok kiuzese utan,Kanizsat nemet szerb,horvat es gorog telepesek nepesitettek be es slok zsido akiket a Batthyuany csalad kiemelten tamogatott ,igy a lakossag 10 szaaaleka cirka zsido volt ,amig el nem vittek oket 44 nyaran

Előzmény: Orson Wellness (60)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.08 0 0 60

"...mindenesetre navracsics volt a neve"

Gyanús voltál mindig Der Potyli.

Előzmény: Potyli (53)
Potyli Creative Commons License 2012.06.08 0 0 59

Persze ,persze , tudjuk Jezus meg parthus herceg volt:-)) Pedig az igazsag az: Jesus Christ is black..

-Yes, She is...

Előzmény: őszkaján (58)
őszkaján Creative Commons License 2012.06.08 0 0 58

Az itt felsoroltak eredetileg mind magyarok voltak, csak idéglenesen nyelvet váltottak. :)

Előzmény: Potyli (53)
Potyli Creative Commons License 2012.06.07 0 0 56

Csak akkor ha abbol hasznom van,ebbol mi hasznom lenne?

Előzmény: Törölt nick (54)
Potyli Creative Commons License 2012.06.07 0 0 53

A magyar lakossag legtobb ersze igy magyar ,az apai nagyaopam osztrak a mama horvat anyai nagyanyam gorog,anyai nagyapam murakozi szloven vagy horvat ,az nem derult ki pontosan ,mert a harmincas evek elejen lelepett amerikaba es ott is halt meg mindenesetre navracsics volt a neve

Előzmény: gépészet (27)
gépészet Creative Commons License 2012.06.07 0 0 48

Üdv!

Hát remélem a Nagyfiam gondolkodása majdcsak... Ugyanis Ő kutatta a családfát...

Azóta visszafogodtabb! Alakúl ez!

Aztánd le is szophatnak! :-) Zuzammen!

Endschulding!

Előzmény: CsirkePöri (28)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.07 0 0 45

Ezt valahogy soha nem értettem. Mi a fasz köze van hozzá, hogy a másik milyen nyelven beszél.  Ez kb. olyan, mintha odajönne egy liberális és követelné, hogy legyek SZDSZ tag. 

Ráadásul épp a szlovák, ritka ronda nyelv a fül számára.

Előzmény: podhorsky (39)
őszkaján Creative Commons License 2012.06.07 0 0 41

Lehet, hogy ez az elmélet. de a soroksáriak schwobennek tartották magukat úgy an block, pedig svábokon kivül egyrészt frankok és Mahrenből jöttek voltak. Ha a legenda igaz a sváb gyüjtőnevet az ulmi hajóra/tutajra szállás miatt kapták.

Ami a nyelvet illeti elég változatos volt. Szokci, szinte telepúlésenként más akcentus alakult ki.

Előzmény: Törölt nick (40)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.07 0 0 39

Rám is szólt tavaly egy hülye szlovák az áruházban hogy beszéljek szlovákul. Mindjárt mondtam is neki hogy menj a francba. (Megértette :)) 

Hülyék mindenütt vannak. A nacionalisták meg hergelik ezeket, ezekből élnek.

Előzmény: őszkaján (38)
őszkaján Creative Commons License 2012.06.06 0 0 38

film elég jól tükrözi, hogy a felvidéki magyaroknak menyire sokféle a hozzáállása a magyarsághoz, Magyarországhoz.

Azért itt válogatott, elsósorban humán beállítottságú emberekről volt szó. Ettől függetlenűl tetszett a film. Megerősítette azt a véleményem, hogy a szlovákoknak is 'trauma' az ölükbe hullt ország. Félelmük akkora, hogy még a gyerekekre is rászólnak ha nem szlovákúl beszélnek.

Előzmény: podhorsky (37)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.06 0 0 37

Nekem is tetszett a film. Én 50 évet éltem Magarországon, két éve (tót) feleségemmel kitelepültünk Szlovákiába. Eddig ő volt kisebbségi, most én vagyok :)

A film elég jól tükrözi, hogy a felvidéki magyaroknak menyire sokféle a hozzáállása a magyarsághoz, Magyarországhoz. Legtöbb itteni ismerősöm úgy van Magyarországgal, mint a zsidók Izraellel: Szívének fontos, szeret is oda utazni, de aztán igyekszik haza.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.05 0 0 35

Nagyapám Horthy bevonulásakor egy kis csapattal kitűzte a temlom toronyára a magyar zászlót. Nem tudták rájuk bizonyítani, de 6 hónapra Ilavába internálták őket a háború idején. A lakosságcsere a mi falunkat már nem érintette, mert nem volt elég szlovák aki vállalkozott volna a cserére. Mivel a Csehszlovák állam mindenképp szeretett volna megszabadulni tőlünk, ezért kinevezték a zászlós csapat tagjait nagy háborús bűnösnek.

Két éves voltam, nagyszüleimmel és szüleimmel kerültem Magyarországra. Éveken keresztül láttam szüleim szenvedéseit, mindíg reménykedve a hazatérésbe.

Szülőfalumban egy új házat hagytunk, jó földekkel, kaptunk egy régi házat és rossz földeket.

A csereszlovák feleségével találkoztam a nyolcvanas években, még mindíg magyarul imádkozott, valószínűsítve, hogy nem is tudott szlovákul, csak a tatabányai bányászlakásból menekült Szlovákiába.

Tíz évesen jártam először szülőfalumban. Nagy szeretettel fogadtak rokonaink. Ma már csak ott élnek rokonaim. Sajnos az unokatestvéreim gyerekeivel kénytelen vagyok németül beszélni.

Magyarországon sok helyen éltem, de máig vonzódom szülőfalumhoz. Személy szerint jól jártam, mert nyelvi problémáim nem voltak a tanulásnál és tehetségemnek megfelelő munkához jutottam. Ragaszkodom a tájhoz az emberekhez. Felvidéki magyar vagyok.

Nagyon örültem a filmnek, mert a magyar média keveset foglalkozik felvidékkel.

korieander Creative Commons License 2012.06.05 0 0 34

:)

a franciákat ne hozzuk példának fel mert annál kevertebb kitaláltabb népet nyugaton nem találni (nálunk esetleg a közelben ;) )

Előzmény: Zézé (30)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.05 0 0 32

Mi is kellene nekik azon kívűl, hogy "nép" legyenek?

Van/volt nekik is KedvesVezérük

Előzmény: Törölt nick (22)
yaouank Creative Commons License 2012.06.05 0 0 31

Tévedsz, nem ilyen méterek menten működik.

Francia példát meg kár volt hoznod. A leírtak alapján ismereteid enyhén szólva nem alaposak Fo.-ról.

ya

Előzmény: Zézé (30)
Zézé Creative Commons License 2012.06.05 0 0 30

ja,  ilyen meterek menten mukodik a vilag: ugyanis mondhatom en hogy francia vagyok, vagy svajci, ha a franciak/svajciak kirohognek ... ugyanigy mondhatom, hogy szuperman vagyok, de ez mar klinikai eset ...

masik dolog, hogy attol mert en francianak erzem magam, de egy rutan-svab-roman-szlovak-rac csaladbol jovok, az en vilagkepem-gondolkodasmodom megsem egyezik egy 800 eve a Loire menten elo, es ott fejlodo francia gondolkodasmodjaval. PErsze ha sokan vagyunk, es van is hatalmam/penzem ezt propagalni, akkor a tozsdogyokeres francia, akit mellesleg lenacionalistazok, es rafogom, hogy sokat foglalkozik a franciasagaval (nana' hogy nekem, ilyen gyokerekkel nem fontos, vagy nem ugy) csak all es vakarja a fejet, hogy most akko' mi van?

Előzmény: CsirkePöri (28)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2012.06.05 0 0 29

Nyelvében él a nemzet...

Előzmény: Törölt nick (22)
CsirkePöri Creative Commons License 2012.06.05 0 0 28

azt majd a jobbikos magyar-meter dönti el, hogy te melyik tagozatba tartozhatsz, nem te döntöd el, hogy mi vagy :)

Előzmény: gépészet (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!