"Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény jogszabály, Magyarország nemzetközi kötelezettsége, vagy Magyarország által kötelezően alkalmazandó Európai Uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." szól a tervezet ( http://barikad.hu/boertoen_jarhat_az_eu_ellenes_felszolalasokert-20120516 )
Amerikában precedensjog alapján el lehet égetni a zászlót .- korlátlan véleményszabadság - 1960-as években mondta ki az LB - nem politika volt, hanem egy részeg tinédzser munkássága:) Szerintem is mindenkinek joga van hozzá - ha nem terjed át lakóházakra:)
egy demokrata nem fél - és egy demokrata nem erőszakos - így hiába próbálják elhallgattatni ezzel a törvénnyel, kiáll, mert nem fél, és elmondja amit szeretne - mert nem eshet baja emiatt
amiatt igen, ha közben zászlókat gyújtogat és az üvöltözi, hogy akasszuk fel
Azt mondod, nagyon kell figyelni nehogy a Zember a véleménynyilvánítás, és a nagy nyilvánosság előtti, köznyugalmat megzavaró uszítás közti finom, szinte észrevétlen határvonalat átlépje...?
A nagy nyilvánosság előtt, köznyugalmat megzavaró módon EU jogi aktusai elleni uszítás amit büntetnek, 0-3 év között, ami azt jelenti hogy simán elengedhet érte a bíró. Ha kifejted itt afórumon, hogy szerinted jobb lenne nekünk schengenen kívül, az messze nem ér fel a btk retorzió szintre.
Egyébként népszavazás döntött róla hogy csatlakozunk, népszavaistenszava, ebből kell kiindulni.
És azért is seggbe rúgnak, ha egyéb más törvény ellen uszítasz.
„Nagyon sok, az európaiság iránt elkötelezett ember él, a többségünk ilyen Magyarországon. De az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, az bizony nem barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább ellenfelévé.”
Úgy egyébként egy jogszabállyal szemben engedetlenségre uszítani, az nem azt jelenti, hogy a be nem tartására - megszegésére buzdítani? Mert az nem egyenlő a tüntetéssel - tiltakozással. Ettől még nem nagyon értem a célját a dolognak, de tüntetni szerintem ettől még vidáman lehet.
Szerintem nem az a gond,hogy valaki bírálja az EU-t ,hanem a módjával van a gond. Pl. nekem sem tetszene ,hogy valaki külföldön magyar zászlót égetne ,mert mondjuk így tiltakozik az Orbán-kormány diktatórikus kormányzása ellen.
És ami talán a legfontosabb ügyünk tekintetében: 2014. május 1-én lejár a magyar termőföld külföldiek által történő megvásárlására vonatkozó moratórium. Ezt követően, ha valaki kiáll a magyar föld védelmében, ha valaki tiltakozni mer a magyar föld eladása ellen, az bűncselekményt követ el, azt minden további nélkül börtönbe zárhatják.
Ez lesz a szép új világ. Anno Szovjetuniót nem volt szabad bírálni, most az EU-t. Anno mi voltunk a legvidámabb barakk, most pedig mi vagyunk a legszánalmasabb gyarmat.
BARMILYEN, ISMETLEM BARMELY ESZKOZ JOGOS AZ EU MEGSZUNTETESENEK AZ ERDEKEBEN.
Ez nincs így. Nem jogos, sőt éppen hogy jogszerűtlen, törvénytelen, mert lefizetettek hozzák a ránk rontást hozó, de nekik busásan megtérülő törvényeket.
"Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban? Századok ültenek el, s te alattok mélyen enyésző Fénnyel jársz egyedűl. Rajtad sürü fellegek, és a Bús feledékenység koszorútlan alakja lebegnek. Hol vagyon, aki merész ajakát hadi dalnak eresztvén, A riadó vak mélységet fölverje szavával, S késő százak után, méltán láttassa vezérlő Párducos Árpádot, s hadrontó népe hatalmát? Hol vagyon? Ah ezeren némán fordulnak el: álom Öldösi szíveiket, s velök alszik az ősi dicsőség. A tehetetlen kor jött el, puhaságra serényebb Gyermekek álltak elő az erősebb jámbor apáktól"