Keresés

Részletes keresés

mociga2 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 61

"Most sok tehetséges gyereknek esélye sincs továbbtanulni."

Szerintem nem teljesen így van. Nincs hitelképességi vizsgálat. Ugyanis, ha elvégzi az oskolát, majd akkor lesz hitelképes és roppant kedvező feltételekkel, hosszútávon törleszthet.

Sokkal komolyabb gondjaink vannak azzal, hogy mire valaki eljuthat a felsőoktatásba. Na de ha tehetséges!? Akkor ki a fene gátolja?

Nyilas Misi esete akárkikkel?  

Előzmény: Bonia (60)
Bonia Creative Commons License 2012.04.18 0 0 60

Orvosi mellett nem tud dolgozni, nyáron sem, mert akkor kötelező gyakorlat van. Mindent igyekeznek használtan megvenni, de az csak annyit jelent, hogy

12 ezer helyett "csak" 8 ezer egy-egy szakkönyv. Anatómia atlaszokra stb elment egy minimálbér. Hosszú évekig fog tanulni, nem lenne jó diákhitellel eladósodni.  Mindezzel együtt a legjobb befektetés, ha a gyerekeim több idegen nyelven beszélnek, műveltek, iskolázottak.Szerintem az államnak is ez lenne a legjobb. Többre vinnénk. Most sok tehetséges gyereknek esélye sincs továbbtanulni.

Előzmény: los bolondos (57)
gamohunter Creative Commons License 2012.04.18 0 0 58

"a rászorulók ösztöndíjból fedezni tudják a tandíjon felül még a lakhatást is"

Kérlek, erről mesélj valami konkrétumot! Az én gyerekeimnél a Student Awards Agency egyenesen az egyetemnek utalja a tandíjat, és semmi többet, függetlenül tanulmányi eredménytől mindentől. (Persze ha egyszer nem lenne meg a credit, akkor beszüntetnék az utalást.)

Hol, hogyan lehet ennél többet pályázni?

Előzmény: asta (51)
los bolondos Creative Commons License 2012.04.18 0 0 57

A kollégium talán ha tízezerbe van havonta egy rászorulónak, már ha nem a saját városában tanul tovább az illető.

Már, ha van férőhely és rászoruló is a delkikvens...

Együtt pecózni 4-5 másikkal egy albérletben megáll mondjuk 30-ból költséghatékonyan.

Stimmt.

Jegyzetek néhol semmibe nem kerülnek, máshol havi tízezrekbe, de olyan is van, ahová sok offline jegyzet kell, de meg lehet boltolni egy felsőbbévessel pár sörért.

Ezzel gyakorlatilag nem mondtál semmit.

A megélhetés többnyire ugyanannyiba kerül, mint előtte, hacsak nem pont egyetemre jutva kap rá a sörre a kölök.

Hát persze... Szerinted nem eszik, nem jár sehová, a jegyzeteit elkunyizza a felsőbbévesektől, nem utazik sehová.

Ha ezt mindet összeadod, az esetek többségében fedezi őket a minimálbér.

Nem tudom, hogy miket kellene összeadni, ugyanis általánosságokban beszélsz. Egy gépészmérnöki, vagy egy orvosi karon meg nem tudsz elmenni másodállást vállalni, mert annyi a tanulnivaló.

Előzmény: Törölt nick (39)
mociga2 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 56

És ez miben különbözik a cuclirendszertől? Fizetős helyen a nejem ingyen tanult állami finanszírozással a GYES-e alatt. Én persze cumtam, mert a kölköt vittem és hoztam a magánbölcsibe napi 2500 Ft költséget kiperkálva. Havi 8 nap volt csak az ""ingyen"" oskola.

Előzmény: kaalllodo (54)
mociga2 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 55

Ez megint egy rijjogató topik. A sokásos neolibbant lázító faszkalap propaganda. A diákhitel 2 valójában egy hosszútávon roppant struktúrálisan ható, a költségvetés számár előnyös felsőoktatásfinanszírozó rendszer.

kaalllodo Creative Commons License 2012.04.18 0 0 54

Ezt találtam a diákhitel központnál.

"Aki terhességi gyermekágyi segélyre, GYED-re vagy GYES-re jogosult, kérelmet terjeszthet elő a Diákhitel Központnál célzott kamattámogatás, valamint törlesztési kötelezettség-szüneteltetés iránt."

Magyarul csak a terhesek, meg a kismamák spekulálhatnak nagyokat, másoknak nem jár kamattámogatás.

Előzmény: morbiczer (26)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.18 0 0 53

Eccerűen nincs mit építeni, és attől remélik a fellendülést.

Az ingatlanok jó része üresen áll a népesség fogy nem kell újat építeni, csak azért hogy álljon. Az autópályák megépültek, a vasút csak vasutasokat szállít. a fürdők nem hozták meg azt amit reméltek tőlük, nem kell több.

majd a sport, a foci. Hátha.

Előzmény: asta (52)
asta Creative Commons License 2012.04.18 0 0 52

Igen, be kell szüntetni .... aztán lassan Magyarországot is be lehet szüntetni, mert a 16 év felett oktatásból kiesettek és képzetlenek rabszolga országa leszünk. ( nem leszünk gyarmat...nem)

Persze tudom: a foci fontosabb.

Előzmény: Törölt nick (49)
asta Creative Commons License 2012.04.18 0 0 51

Jelenleg egy gyerek tanul külföldön a családból és kettőt ismerek, aki most készül. Mindháromnál olcsóbb a képzés, mert a tandíj ugyan magas, de a rászorulók ösztöndíjból fedezni tudják a tandíjon felül még a lakhatást is. És ezek mind neves egyetemek Olaszországban és Angliában.

Mondhatom, hogy olcsóbban jön ki, mintha ugyanazt itthon végezné. Ennek persze feltétele a felsőfokú nyelvvizsga. ( az sem két fillér) Viszont az életet teher nélkül kezdheti....

Ezek a gyerekek nemigen fognak ide visszajönni.

Valaki itten a magyarság irtásáról papolt.....rohadt szocik-ugye.

És ez mi, ha nem a magyarság irtása? Ha a fiatalok legjobbjai elmennek, mi lesz itt 10 év múlva?

Előzmény: Törölt nick (16)
látható Creative Commons License 2012.04.18 0 0 48

baba hitelt a  tanulóknak.

Hajrá bank!

Bonia Creative Commons License 2012.04.18 0 0 46

Csak érdeklődésképpen kérdem, a ti gyereketek ill gyerekeitek mi szeretnének lenni ? Mármint ha abban az életkorban vannak, hogy aktuális a pályaválasztás és nem mókuska vagy kicsi sün szeretne lenni , mert ovis korú.

Előzmény: Törölt nick (45)
GPhaus Creative Commons License 2012.04.18 0 0 43

Néhány év múlva majd nyilván eltörlik...

Előzmény: lujo2 (-)
Bonia Creative Commons License 2012.04.18 0 0 42

Eccerű ez, meg kell szüntetni azokat a karokat, amit elvégezve soha nem lesz munkája a végzetteknek.

A többieket viszont nem kéne sértegetni.

Előzmény: Törölt nick (40)
los bolondos Creative Commons License 2012.04.17 0 0 38

Ha dolgozik mellette, semmibe, de legalábbis kevesebbe, mint előtte.

Egy nagy faxt... Egy kollégium, albérlet, jegyzetek, megélhetés szerinted mennyibe kerül a tandíjjal együtt félévente?

De ahhoz sem kell hitel, hogy el tudja végezni a kommunikáció-romológia szakot színnégyes-színötösre.

Nem mindenki ilyen szakra jár, ha hiszed, ha nem, és ahhoz is kell hitel....

Előzmény: Törölt nick (37)
los bolondos Creative Commons License 2012.04.17 0 0 36

Klasszikus recept, vödd fő a hitelt, most óccsó, nem baj, hogy semmi szükséged rá,

Tudod te, hogy mennyibe kerül egy egyetemista a szülőknek?

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.17 0 0 35

"nem baj, hogy semmi szükséged rá"

Azért hidd el a többségének igenis szüksége van rá. 

Előzmény: Törölt nick (34)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2012.04.17 0 0 33

Csak a lopáshoz, hazudozáshoz értenek, de ahhoz professzionális szinten.

Előzmény: Törölt nick (12)
tyutyus Creative Commons License 2012.04.17 0 0 32

A píár alapja a combos ellenségkép. Höhö, már a diákhitel is az lett :-)

Vandras Creative Commons License 2012.04.17 0 0 30

Kitőtötte, sajna TESCO-s Pizzára ajánlott izéjét kihagytam, de azt a pultokról is szívsen levenném.

Előzmény: noricica11 (29)
noricica11 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 29

Sziasztok!

Ha már a diákhitelről van szó, én most fogok végezni az egyetemmel, és nagy segítségre lenne szükségem ehhez. 

Remélem szoktál sajtot fogyasztani!

Ha van egy kis időtök, akkor légyszíves töltsétek ki ti vagy ismerőseitek nők és férfiak, fiatalok és idősebbek egyaránt a kérdőívemet. Sokat segítenétek vele a szakdogámhoz. 

Kitöltéshez kattints az alábbi linkre:

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_ddpBwY6 7eEJHTeY 

pizo Creative Commons License 2012.04.17 0 0 28

Úgy unblock az egészhez, bár jó pár másik topicba is megfelelő lenne, és már mások is leírták:

Az egész nemzetgazdasággal az a fő gond, hogy az árak már nyugat-európaiak, sok esetben - főleg az igen magas adótételek miatt - akár felette is vannak, a nettó fizetések viszont az elmúlt 10 évben alig emelkedtek (reálértékben biztos nem, nominálisan igen), és amúgy is elkeserítően alacsonyan voltak/vannak. Ez amúgy a bruttóra is érvényes, ebből kifolyólag hiába vonsz el 100 Ft-ból ötven %-ot, az 50 Ft, de ha 500-ból vonsz 20%-ot, az 100 Ft. 50 helyett, az embernek viszont 50 helyett 400 marad a zsebében.

Viszont a béreket nagynon nem lehet emelni, mert magyar ipar nem nagyon van (ami van, vergődik a magas, pici árak, és az emberek alacsony fizetéséből adódó alacsony bevétel/nyereségesség miatt), a multi pedig megy tovább, ha nagyon bért akarsz emelni/emeltetni, és akkor még ennyi adóbevétel sincs, de legalább jól megugrik a munkanélkülike amúgy is magas száma.

Kiút? Én saját erőből nem nagyon látok, persze lennének ötleteim, de azokat is magyarosan elintéznénk, hogy veszteséges legyen.

Üdv. Zoli 

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.17 0 0 27

És?

Miből tart majd kivetni még pár adót?

Előzmény: lujo2 (-)
morbiczer Creative Commons License 2012.04.17 0 0 26

A linkelt cikk szerint a kamat 2% feletti reszet a koltsegvetes fizeti. Azaz a felvevo szamara effektive 2% a kamat.

Azt nem tudom, mennyi veheto fel.

Előzmény: kaalllodo (25)
kaalllodo Creative Commons License 2012.04.17 0 0 25

Mennyi a diákhitel kamata?

És mennyi pénz vehető fel.

Csak érdekelne hogy milyen óriási spekulációs nyereséghez lehet jutni a felvételével.

Előzmény: lujo2 (2)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.17 0 0 24

Kezed a biliben.

Vagy egy párhuzamos valóságban élsz.

Előzmény: Törölt nick (14)
Magic Horse Creative Commons License 2012.04.17 0 0 22

attol az meg a diak tartozasa

Előzmény: Törölt nick (21)
Magic Horse Creative Commons License 2012.04.17 0 0 20

Kevésbé lesz fájdalmas a diákhitel

Tíz év múlva nem 800, hanem csak 100 milliárd lesz a költségvetés terhe, mondta a Diákhitel Központ. Tovább »

forrás: Index.hu

azert kivancsi lennek, mekkora az a hitelallomany, amelynel a kamatok 2 szazalek feletti resze magaban 800 milliardos terhet jelent. Ebbol kabe minden hallgato jakuzzis villat vehetne a hitelebol. 

linfury Creative Commons License 2012.04.17 0 0 19

Ja ... és így képzik a szakbarbárokat is ...

Előzmény: Abdhul (15)
Tratos Creative Commons License 2012.04.17 0 0 17

"Ezeket a költségeket, az állam, az őket majdan foglalkoztató átvállalja, a tanulmányaik megkezdésekor, vagy munkába állásukkor."

Nincs munka.

Előzmény: Törölt nick (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!