„Azzal a gondolattal kacérkodik az Európai Unió (EU), hogy politikai feltételeket támasszon Magyarországgal szemben, bár Brüsszel még nem lépte át a Rubicont”
http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/orban_zsarolast_jelent_amire_brusszel_keszul.html
Az EU nem veheti át a magyar kormánypolitikusok szerepét, nem fogalmazhat helyettük magyar törvényeket. Nekik kell olyan törvényeket hozni, amik megfelelnek az uniós jognak.
Ehhez képest Sztálin és Berija kezdő gyerekek voltak.
Szánalmas nemzetközi pénzügyi söpredék.
Se előre, se hátra
A valutaalappal és az EU-val való tárgyalások megkezdését pedig többek között éppen az a hozzáállás [10] nehezíti, amely miatt a segítségüket kellett kérnünk. Hiába spórolnánk százmilliárdot a kamatkiadáson a hitelkerettel, a héten sem közeledtek egymáshoz [11] az álláspontok. A nemzetközi szervezetek mindaddig nem ülnek le tárgyalni a kormánnyal, amíg az nem mutat feltétlen együttműködést, a kormány azonban nem szívesen csökkentené [12] saját mozgásterét.
"A gazdasági bérgyilkosok jól fizetett szakemberek, akik dollármilliárdokat csalnak ki a világ országaitól. A Világbank, az USAID (Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) és más külföldi "segélyszervezetek" pénzét a világ természeti erőforrásait ellenőrző nemzetközi nagyvállalatok és néhány gazdag család zsebeibe töltik. Eszközeik között meghamisított pénzügyi jelentések, manipulált választások, megvesztegetés, erőszak, szex és gyilkosság is szerepel. A birodalmak létével egyidős játékot űznek, de ez a játék most, a globalizáció korában új és ijesztő méreteket öltött. Én tudom; én is gazdasági bérgyilkos voltam."
John Perkins
Soros György: A meggyőződés, miszerint a piacok egyensúlyra törekszenek, olyan politikáknak szolgál alapul, amelyek szabad kezet kívánnak adni a pénzpiacoknak. Ezt nevezem piaci fundamentalizmusnak, és megkockáztatom, hogy a piaci fundamentalizmus semmivel sem jobb a marxista dogmánál. Mindkét ideológia a tudományosság álcájában tetszeleg annak érdekében, hogy szélesebb körben fogadják el, holott elméleteik egyike sem állja ki a valóság próbáját.
Francios Hollande
Meg kell mondanom, hogy az általam kezdett harcban ki lesz az ellenfelem. Az én igazi ellenfelemnek nincs neve, még arca sincs. Párthoz nem kötődik, sohasem jelöltette magát, így sosem fogják megválasztani, de azért uralkodik felettünk. Ez az ellenfél a pénz világa.
Az EU és OV egyaránt sumákol. Ha az EU egyértelmű, nyilvános szövegszerű utasításokat adott volna, akkor az politikailag felmentette volna OV csapatot és politikai beavatkozás lenne!
- mi van, nem meritek nyíltan megnevezni a feltételeket, csak sunyi utalások mennek arra, hogy mit kéne tennünk?
ez alapvetően nem így van.
Amikor tavaly tavasszal lekomcsizta az IMF delegációt, akkor olyan gazdaságpoltikát kérte rajta számon, amit nem kart foyltatni (TI a fogyasztás növelését, és nem visszafogását követeli az IMF) Erre über elfogadnak egy oylan alaptrövényt amit a fél világ vitat mind jogszerüségéban, mind irányultságában.
Erről meg kell aállapodni az EU-val ami mellesleg tulaja is az IMF- nek mint betétes, meg irányítója is az igazgatótanácsba delegált tagokon keresztül...
Szóval mit nem lehet ezen érteni???
HA leanyázom a szomszédomat, aki melelsleg az otp helyi igazgatója, aztán sajátságos bűzt kezdek árasztani rá a kertemből, másnap mekkora eséllyel megyek hitelt kérni tőle szerinted????
a munkáltatói hozzájárulásnak egy olyan formája, amelynél a kedvezményezett a kapott hozzájárulást célzottan, a hozzájárulás eredeti céljának megfelelően költheti magára.
A pontosítás kedvéért szeretnám leszögezni hogy "munkáltató" a haláltáborokban, börtönökben van - a szabad világban firma, cég, és munkaadó a megnevezés.
Azt is szeretném éleszögezni, hogy ha nemekem erzsébetutalvánnyal akarnál fizetni, akkor pofán röhögnéelek - mert nem vagyok uzsorás bűnöző.
Másrészt azért nem veszed meg az én szolgáltatásomat, mert nem vagyok jogodul a kv jegyedet elfogadni. VÁGOD ZSENIKÉM???
Én nem vagyok külföld, csak egy magyar kisvállakozó, akit a baromságotok meg a mutyitok a jegyeutekkel meg a mutyitokkal "X" Ft/hó értékű megrendeléstől ejti el, mert a fogyasztó melóját, járandóságát stb azt gondoljátok hogy ilyen komcsi mutyis technikával kiegyenliteni az tuti piacbarát...
Szégyeljéek magatokat! Nem nekem kell agyfurkász, hanem a véleménybarátaidnak kell agytörzsprotkó! Intézd el hogy mutyijegyre kaojatok azt is - a FOGORVOS CÉGÉTŐL MERT AZ ELÉGGÉ KÖZEL ÁLL A TOLVAJBANDÁÉHOZ!
Citibank budapesti közgazdásza csütörtök reggeli kommentárjában ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy a kedden beterjesztett módosító javaslat miatt fennáll a kockázata annak, hogy elakadnak a tárgyalások a kormány és a nemzetközi szervezetek között.
Pontosabban megnevezve a nemzetközi pénzügyi maffia szervezetei között a védelmi pénz nagyságrendjéről.
engem az bosszant, hogy gumicsontot, badarságokat dob be a kormány a közbeszédbe, ahelyett hogy a modernizációra és a gazdaság feltámasztására koncentrálna.
Az egymillió munkaheyles állatságot már tized annyian se veszik komolyan mint az a pár narancsködön át érzékelő szerencsétlen, aki ezt anno bekajolta. De pl az iylen jegyes, korlátozós, negyvenhézezres, segélymegvonós, manyup és kolontári segélyellopós tyúktolvajbezásrós nihilisztikus vadbaromságok tovább rontják azt az esélyt hogy valami beinduljoon, és pozitivumot termeljen..
A projectekbe foglalt erkölcsi maszlag, viszont kötelezi a kinyílvánítókat nem hátrálhatnak akkor sem ha milliók buknak el rajta... ez aztán a "nemzeti" elkötelezettség...:(((
az nem jegyrendszer,azt ingyen kapja a raszorulo az allamtol,vagy onkormanyzattol.Jegyrendszernel viszont fizetni kell az aruert,sokszor igaz hatosagi arat csak havi kvota van megallapitva,annal tobbet nem vehetsz hiba van penzed max a feketepiacon
Gárgyán Eszter, a Citibank budapesti közgazdásza csütörtök reggeli kommentárjában ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy a kedden beterjesztett módosító javaslat miatt fennáll a kockázata annak, hogy elakadnak a tárgyalások a kormány és a nemzetközi szervezetek között.
Varga Mihály államtitkár nyilatkozata arról, hogy a kormány kész a jegybanktörvényt az Európai Unió Bírósága elé vinni arra utal, hogy a kormánynak nem áll szándékában tovább módosítani a jegybanktörvényt. Az ötoldalú egyeztetések pedig hivatalos bejelentés nélkül végződtek hétfőn - fogalmaz az elemző, aki szerint a kormány közben folytatja zavaros kommunikációját a hiteltárgyalások megkezdésének optimista megítéléséről. Nem számítunk arra, hogy az IMF hétvégén esedékes tavaszi ülésszakán érdemi előrelépés történik a tárgyalások megkezdése felé, mert a jegybank függetlenségének ügye még nem oldódott meg - tette hozzá Gárgyán, aki szerint a külföldi befektetők magas állampapíraránya miatt fokozódni fog a piaci nyomás Magyarországra, ha az euróövezetben romlik a hangulat. Komolyabb piaci nyomás hiányában a kormány nem fog változtatni magatartásán, vagyis folytatja kommunikációját a gyors IMF-megállapodásról, miközben a gyakorlatban nem teljesít minden előfeltételt - vélekedik az elemző.
"Bár kommunisták a kenyérjegyet is elfogadhatónak, és áldásnak tartották.."
MO-on ket alkalommal veszettek be jegyrendszer egyszer se a kommunistak egyszer meg az elso vilaghaboru alatt ,igaz megmaradt a kommun alatt is ,masodszor 1942-ben amit teljesen 1951-ben szuntettek meg.Angliaban 1954-ig volt jegyrendszer
A kártyás, jegyes, bizonyos beváltási helyekhez kötött ráadásul kifejezetten csak is bizonyos termékekre szolgáltatásokhoz kötött kártyamutyi piackorlátozó eszköz.
Suttyó embereknek találták ki, akik a kisdobos tagbélyeget akarják ma visszahozni..
A PÉNZNÉL DEMOKRATIKUSABB ESZKÖZ NINCS A PIACI VERSENYHEZ, SEM AZ ELOSZTÁSHOZ!
Bár kommunisták a kenyérjegyet is elfogadhatónak, és áldásnak tartották..