Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2012.04.06 0 0 72

A horvátok helyében valóban nagyon meggondoltam volna az EU-ba lépést (az ottani libero csapat erőltette).

Turisztikai adottságaik átlagon felűliek, az Adria el tudja tartani az országot. Inkább valamilyen speciális viszonyt kellett volna kialakítaniuk az EU-val, ők lehettek volna a Balkán Svájca. Egészséges nemezeti érzés, hazaszeret, kellő keménység és összetartás van bennük, ezért tudták visszaállítani az ezeréves határokat, a túlerőben lévő szerb hadsereggel szemben. Megnyerték a háborút, nem kevés áldozat árán, ha nem figyelnek, elveszíthetik a békét. Vezetőik, pártnacsalnyikjaik érdeke nem mindig azonos a nép érdekeivel, sokan szeretnének a brüsszeli adminisztrációból zsírosan megélni, miközben hű csinovnyikként - mint a magyar EU biztos - szembe mennek a horvát érdekekkel.

Ha nem vigyáznak az EU-is, meg az EU révén beömlő tőke, kilopja a szemüket is. Mire felébrednek, már késő lesz. 

fizimiska Creative Commons License 2012.03.31 0 0 71

Nem értem, mi ez a disszonáns hangnem a Méltóságos Elnök Úr akaratával szemben. Igazodj!!

Előzmény: Göncölszekér alvázszáma (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.30 0 0 69

Majd jól kiszerveznek a hovátok alól mindent, aztán csak nézelődhetnek, hogy extra drága lett minden a sok import termék miatt.

Hazai meg már rég nincs, eladva, lebontva, beszántva, felégetve.

Előzmény: Törölt nick (64)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.03.30 0 0 68

Belenézve az echte "német" Adidasomba ami Bangkladesben vagy Pakisztánban készült.....

Valamelyik évben lehetett a LIDL-ben magyar zászlót kapni. Ahogy illik, rajta vol, hogy "Made in China".

Előzmény: sörösgigant (59)
Mindfield Creative Commons License 2012.03.30 0 0 63

Mondjuk az tényleg érdekes, hogy amióta Ho. független, végig tudott működni a hajógyártás (meg gondolom Jugoban is), aztán hirtelen az Unió megmondja, hogy "dehátaz veszteséges". Nem szép.

Előzmény: Göncölszekér alvázszáma (-)
Göncölszekér alvázszáma Creative Commons License 2012.03.30 0 0 62

Most érdemes lenne egy magyar-horvát pikniket szervezni, és átbeszélni az EU csatlakozási tapasztalatokat...

Lehet hogy a románok is hoznának egy kis töpörtyűt, a lengyelek meg zuborovkát, aztán csak kialakul a hangulat...

b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 60

Jó hasonlat, bár ezt füldoklást már lassan inkább pöcegödörnek érzem.

Előzmény: sörösgigant (59)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 59

Hát igen...(((

Belenézve az echte "német" Adidasomba ami Bangkladesben vagy Pakisztánban készült.....

Valahogy annak idején a rómaiak is így jártak: Fuldokoltak a saját zsírjukban, aztán jöttek keletről északról az új éhes népek. Aztán....

Iskolai tananyag, meg építőanyag lett belőlük.

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (58)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 58

Lehet. Vagy fordul a kocka. Állítólag orosz kina, india most tárgyalnak valami közös tőzsde bevezetéséről ami nem dollárelszámolású lesz. Elegük van már az Usa leminősítéseiből. Aztán majd jön az új KGST s nekünk meg annyi. Európából az ipar is rég kiment keletre.

Előzmény: sörösgigant (55)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 57

Hogyne ! Szaros speditőr létemre tudtam róla. Meg a János meg a város....-:)

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (54)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 56

5.=6. ......

Előzmény: sörösgigant (55)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 55

Akkor: Világválság....

Jobber létemre kezdem azt a szemet, vérbajos húgyagyú törpét az 5. lenint megérteni: Finánctőke, legnagyobb ellenség a bankár etc...-:)))))

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (53)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 54

Jaaa mostmár rémlik, volt is ebből valami botrány mert kiszivárgott a fegyvereladás.

Előzmény: sörösgigant (52)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 53

Hát ez az! Hogy lesz ennek vége? Elfogynak lassan az országok.

Előzmény: sörösgigant (51)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 52

Ha jók az emlékeim, mikor dúlt a háború akkor, igaz nem az Orbán kormány volt hanem Antall-Boros (? ) . Kapták-vették a fegyvereket. Kísért, lehegesztett ajtajú konténervonatok......

Voltunk kint nyaralni Omisaljban, Abbáziában, Kraljevicában, stb mert árban mint kb Fonyód, csak sokkal nívósabb volt. A krabótok majd kinyalták a seggünket, a zenekar nekünk játszott, mert a fegyverek a segítség...Ők mondták ! Én meg amit láttam-tudtam az meg egy dolog....

Az hogy Orbán később meglovagolta ezt a kis népszerűségi hullámot....Az már megint egy más történet....

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (50)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 51

Ja. Nekik. Mármint annak a bankárvilágnak. Annak, meg a jó...-:)

Oks. Eldják a hajóipart. Meg a többit. Szabaddá válik az egész piac. A gazdák, az iparosok tönkremennek. Aztán miből veszik meg a német szemetet ?

Igaz kapnak segélyt, abból el lesznek valahogy. Meddig ?

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (48)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 50

Mit értesz gesztus alatt?

Előzmény: sörösgigant (47)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 48

Hogyna lenne értelme, majd jön az IMF, meg az EKB és kölcsönt ad. Ez sem rossz üzlet. 

Előzmény: sörösgigant (42)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 47

A horvátokkal a nagy szerelem a háború alatt lett ilyen nagy. 

Mivel baráti ország volt, az ő politikusaik erőltették a csatlakozást. Nem a "pógárok"....

Szerintem ez csak egy gesztus. Nem tudom de van egy halovány gyanúm, hogy fognak még ezért átlőni a Dráván ezért.....

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (45)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 46

Lehet...-:)...

Előzmény: Törölt nick (44)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 45

Hát úgy néz ki a hajógyár meg a kikötő miatt. Pedig elég soká húzták a csatlakozást, ezt nem OV készítette elő az elnökségünk idején?

Előzmény: sörösgigant (39)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 43

Az nem is vitás hogy sokan vannak. Viszont mégsem kell az EU-nak .....

Akik meg már bent vannak, azok meg egyre több gondot okoznak.....

Előzmény: Törölt nick (41)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 42

Nem vagyok közgazdász, nem is nagyion értem, igazán nem is érdekel.De !

Mi a jó abban hogy ha nem termel valaki, nem állít elő új értéket, azzal nem kereskedik, ezért nem forog a pénz, és ugye a pénz minél több kézen-közön megy át, annál több esik le valahová. Nem a zsebekre gondoltam, hanem adók miegyenbek. 

Ha kinyírunk gazdaságokat, ágazatokat nem tudnak termelni, nem állítanak elő új értékeket. Mikor már kiárusították a családi ezüstöt, utána már nem tudják megvenni a nyugat amúgy túltermelt áruit. szemeteit akkor mi lesz ? 

Magyarán elfogy az elpravatizált vagyon, amiből segélyt osztottak az EU belépés miatt segélyre kényszerült polgároknak, akkor mi lesz ? 

Az EU csepegtet vissza némi könyöradományt ? 

Van értelme ?

Előzmény: sörösgigant (40)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 40

Viszont ott vannak. Léteznek. Nem is akár hogy. Ha bírnak velük, dobszó mellett elveszem feleségül akármelyik "européer" buzeráns-zöld politikust. Csak finaman mert még is csak eu-s tagállam polgára vagyok...-:)))

Előzmény: Törölt nick (38)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 39

Bocs, előbb írtam mint...(((

Stratégia ? Talán mert nem lesz elég Döner ? 

Vagy ha arra gondolsz hogy kell az arab világ felől egy ütközőállam, azért nem kell török szemetes. Elég ha NATO tagok. Igaz nekem ez is egy kicsit érdekes.......

Az EU-ba még sem kellenek. A horvát miért kell, azt nem értem.....

Előzmény: Törölt nick (36)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 37

Szerbia ? 

A bosnyákokat már nem is említem, mert. Az albánok meg gondolom úgy kellettek nekik mint ablakos Tótnak a hanyattesés....

Előzmény: Törölt nick (36)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 35

Hogy a fenébe, idáig kellettek a "gastarbeiterek" ? 

A többi ex-jugoszláv ? 

A törökök, akik meg állítólag fényévekre vannak az EU-tól ? 

Előzmény: Törölt nick (33)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 34

Az EU-ban vannak igen. A jövedelemből támogatják a családjukat, az már igaz. Viszont máig nem értem mi a jóó nekik abban hogy netán a tönkrement papát, a kirúgott öcsit is kelljen még jobban támogatni.....

Érdekes, pl. a románok, bolgárok majdnem elélveztek az EU-tól. Már a románok előtte ujjongtak hogy ők is, végre nem bocskorosok meg a többi, hanem EU polgárok. Aztán még mindíg mennyi gyerek lakik a csatornákban, a lepratelepek, az irányított sajtó, a bizánci korrupció ami a miénknek szerintem a többszöröse.

Igaz a bukaresti szállodákban lakó felkészülési biztosok, ellenőrző-vizsgáló szakik valahogy nem vették észre...No mindegy...-:(

Előzmény: Törölt nick (31)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 32

Eeeegen. Szinte minden családban van egy hazai alkalmazott, egy-két vendégmunkás, stb...

Viszont ha eddig is meg voltak, akkor ezután is. Hidd el nem csak a kávézót Bécsben nyitni akaró pártfunkci onoka, a Sorbonnon tanulni akaró diák ill. a családja létezik. Vannak-vagyunk azon kívül elegen. 

Igaz én a határ mellől ugatok, de jó lenne egy echte horvát vagy horvátországi magyar, magyarul értő-író horvát véleményét is olvasni.....

Előzmény: Törölt nick (31)
sörösgigant Creative Commons License 2012.03.29 0 0 30

Nana ! 

A régi, monarchia korinak kinéző villák közvetlenül a háború altt-végén, mind el volt hagyva. Rács, gaz, pár éves elhanyagoltság...

Kérdeztük az ottaniakat, hogy hogyan hogy ennyi üres villa ? !

Hát a belgrádiaké ! Nem vettük el. Jöjjenek ide, aztán használják ! Ez volt a válasz....

Úgy hogy lassan próbálkozhatsz a görbe bocskorral....

Amúgy mondj egy nem marginális társadalmi réteget, csoportot akinek jó lesz a krabótoknál az EU ! Őszintén érdeekl, mindez minden gúnyoros felhang nélkül.....

Előzmény: Törölt nick (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!