Érthetetlennek, megmagyarázhatatlannak, elfogadhatatlannak nevezte Polt Péter legfőbb ügyész annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amit Szántai Attila panziótulajdonos ügyében rendelt el, miután a Fővárosi Ítélőtábla felmentette a férfit a több emberen elkövetett emberölés vádja alól. Szántai Attila a Magyar Nemzetnek kifejtette, a legfőbb ügyész levelét is csatolja majd milliárdos kártérítési igénye mellé.
Horvát Csaba rendőr ales is ült pár évet ártatlanul, egyetlen bűne a FIDESZ korrupciós ügyei iránti érdeklődés amely nem tetszett Polt Pot Péter úrnak...
Jaja, Giger, aki az alien-kultusz megteremtője :) Most jön egy nyolcadikutas-előzmény, a Prometheus, youtube-on utánanézhetsz, az sem lesz gyenge. Az a Ridley Scott rendezi, aki az Alient is rendezte.
Off Köszönöm az utánjárást. (Tudod, alkalmi netező vagyok és nincs igazán időm ilyesmire.)
"Engem a "Sikoly"-ra emlékeztet, ami kategóriájában sztem az egyik legdurvább."
Nekem először H.R. Giger művei jutottak eszembe. Azok ilyen idegenek. Vagy nem tudom, hogy mondjam.... embertelenek? De... azokban is van valamiféle rendszer: az alakjai a maguk torzságában is épek, egészségesek, de ez nem. Ez totálisan kaotikus. Ha megfigyeled, nincs a képnek olyan eleme sem anyagi - legyen az koponya, szem, száj, fogak, karok, bőr, sem fogalmi - sikoly - szinten, amire azt mondhatnánk, hogy ép, egészséges, szabályos. (Esetleg a háttéren látható halvány, egyenes vonalak, vagy a fogaskerék hordoznak minimális racionalitást, de maga a figura gyakorlatilag semmilyet. Az egy bomlott elme. Nem halálra rettent, félig torzult, mint a Munch kép, hanem teljesen. Ezért mondtam rögtön, hogy ez a kép kész őrület.
Nojó, de azok profi és szép modellcsajok vótak, nem rusnya amatőr pasasok, hé! Vagy te ugyanannyit fizetnél nekem is, ha focizok, mint Beckhamnek fénykorában? :)
"mennyibe kerül egy ilyen fokon megsérült élet és egzisztencia?"
A számszerűsítés módját már elmondtam, hadd ne ismételjek.
De mint mondottam, a helyreállításra kell törekedni. Ebbe szerinted hogyan fér bele egy olyan összeg, amit a ficak kb. a büdös életben sem fog látni ÖSSZESEN (amely határérték esetleg akkor lenne érvényes, ha élete végéig mozgásképtelen idiótává verték volna)?
"Gondolom, ha te ülnél 7 évet ártatlanul egy ellenséges galeri közepén a sitten, akkor ugyanezt mondanád amikor megsemmisítik az ellened hozott korábbi ítéletet, és kiengednek."
Még az is elképzelhető. Mint ahogyan az is, hogy totál elfogultan, messze túlértékelve a saját sérelmeimet milliárdos összeget követelnék. És még az is elképzelhető, hogy nem egyszerű nyereségvágyból, az amerikai módi mintájára (értsd: fejjük ki a lehető legtöbbet a tévedőből), hanem tényleg így gondolnám. És akkor mi van? Az én követelésem sem lesz jogosabb, mint a fickóé.
Nézd, a kárenyhítés az egy dolog. A bosszú is egy, a nyereség meg egy egészen más. Az egyik ugye arról szól, hogy a mínuszba került egyenleget felhozzuk, maximum a nulla értékig. A második szintén egalizáló tényező, a harmadik meg kizárólag a pozitív tartományról szól. Én úgy vélem, az elsővel minden rendben, a másodikkal sincs különösebb gond. A harmadik viszont elég prückös, ugyanis helytelen (nem a felborult egyensúly visszaállításáról, hanem ellenkező előjelű borításról van szó).
Tehát az elmaradt jövedelmek pótlása oké, a beszerzett sérülések gyógyítása oké - eddig az egyenlítés. Bíró felelősségrevonása oké - ez a bosszú, ugye. És itt a vége.
A Gyurcsány diktatúra időszakában könnyen előfordulhatott, hogy ártatlan embereket súlyos börtönbüntetésre itéljenek, de az azóta megindult demokratizálódási hullám és a független magyar biróságok korrigálják az ilyen hibákat.
A Gyurcsány diktatúra időszakában könnyen előfordulhatott, hogy ártatlan embereket súlyos börtönbüntetésre itéljenek, de az azóta megindult demokratizálódási hullám és a független magyar biróságok korrigálják az ilyen hibákat.
Nem mondom, hogy nem érdemel kártérítést - sőt, azt sem, hogy a bíró ússza meg egy szőnyegszélével a főnökénél (vagy nyugdíjazással, ugye), de azért ekkora kár tuti nem érte. Jár neki az anyagi kártérítés az elmaradt jövedelméért, meg a legjobb orvosi ellátás az elszenvedett sérüléseiért (inkluzíve pszichológus), oszt nagyjából annyi is.
Remélem ezt elolvassák azok akik a halálbüntetés visszaállítását követelik. Ilyen igazságszolgáltatás mellett nagy f*sza lenne. Kitudja hány ilyen eset van még...