Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.22 0 0 132

Tevékenységüket látva még mindig túl lennének fizetve.

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.22 0 0 127

Az országgyűlési képviselőnek a nép szolgálatában kellene állnia, nem a kizsákmányolásnak és a korrupciónak.

Előzmény: találgató alattvaló (122)
SchiSa Creative Commons License 2012.03.22 0 0 126

Szerintem nincs az jól, hogy a képviselők maguknak állapítják meg a juttatásaikat.

1. a képviselők illetményét a mindenkori közalkalmazotti bértáblához kell kötni

2. minden olyan országgyűlési döntés, mely a képviselőkkel kapcsolatos, (költségtérítés, javadalmazás) csak a következő ciklustól legyen hatályos

Előzmény: twist (114)
szárnyéshangya Creative Commons License 2012.03.22 0 0 125

Egy valamire való tisztességes képviselő ilyet nem szavazhat meg, sőt inkább sorban le kéne, hogy mondjanak a lakhatási támogatás felvételéről, amikor ilyen sz..ban van az ország.

És Te is.

Előzmény: találgató alattvaló (122)
szárnyéshangya Creative Commons License 2012.03.22 0 0 124

Úgy látom a méltánytalan habzsi-dőzsinek Orbán sem tud határt szabni, ez pedig nem vezet jóra.

Jól beszélsz.

Előzmény: twist (114)
tarkarogy Creative Commons License 2012.03.22 0 0 123

dőzsi-habzsi

találgató alattvaló Creative Commons License 2012.03.22 0 0 122

Hát Nokiás - doboz átvételhez azért talán ne reprezentáljon egy országgyűlési képviselő a nem kevés állami pénzből fenntartott lakásán!

Azért ez legalább akkora pofátlanság, mint valakinek odacsinálni az ablaka alá és bekopogtatni papírért, merthogy momentán az nincs az ablakpárkányra odakészítve.

Tisztességes reprezentációra pedig ott van a képviselői irodaház, gyanítom, hogy ott sem spártaian puritánok a körülmények.

Egyébként én tényleg nem tudom, hogy mit gondolnak ezek ott fent?

Most annyival akarják emelni maguknak a lakhatási költségtérítést, amennyi az ország nem kis részének a havi nettó fizetése?

És ezeknek a családoknak ebből nem csak a lakhatást kell finanszírozni!

Egy valamire való tisztességes képviselő ilyet nem szavazhat meg, sőt inkább sorban le kéne, hogy mondjanak a lakhatási támogatás felvételéről, amikor ilyen sz..ban van az ország.

Előzmény: Unerwünschter Gast (117)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.03.21 0 0 118

Valahogy el kell érni hogy ne legyen meg élből a kétharmad...

Ha már emiatt prüszköl a fél világ...

Előzmény: twist (115)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.03.21 0 0 117

Hát persze. Meghozzák a nokiás dobozt és még egy kávéval se kinálja meg őket?

Előzmény: twist (116)
twist Creative Commons License 2012.03.21 0 0 116

>Ha egy ilyen képvislőt  beültetünk egy csilli-villi lakásba akkor már tud reprezentálni?

>De jobban fog mutatni, igaz okosabb sem lesz.

Ugyan már, a képviselőknek nem kell a lakásukon reprezentálni.

Tudsz olyan példát, hogy kéne?

Előzmény: Törölt nick (110)
twist Creative Commons License 2012.03.21 0 0 115

Tegyük hozzá, hogy ugyanigy jártak el évtizedekig a bolsik, libsik ha a parlamenti fizetésükről volt szó például.

Pontosan!

Ezért  ( is) lettek elküldve úgy, hogy írmagjuk sem maradt.

Erre játszik a Fidesz?

Előzmény: maxel (97)
twist Creative Commons License 2012.03.21 0 0 114

>Gondolom eközben a cég nyakig el volt adósodva és folyamatosan veszteséget termelt. Vagy nem?

> irreleváns

Ezt most komolyan?

Az országban mindenkinek telejesíteni kell ahhoz, hogy fizetést kapjon. Nem 750 ezret, hanem jóval kevesebbet.  A Munka Törvénykönyvét most változtattaák meg a képviselők, délutáni műszakért nem jár pótlék, az éjszakai műszakért a fele mint ami eddig járt. A túlmunkát már nem kötelező kifizetni, szabadidő adható helyette.

Magyarul, ha valaki ugyanúgy dolgozik mint egy évvel ezelőtt akkor is kevesebben keres.

A képviselők emelték a saját juttatásukat, az egykulcsos adó miatt több fizetést kapnak nettóban, emelik a lakhatási költségüket és ha nincs lényeges szavazás nincsenek is a munkahelyükön.

Persze mehetne attól jól a szekér, hogy nincsenek a Parlamentben, de nem megy.

A szekér kifejezzet rosszul megy, az emberek rosszabbul élnek és kilátás sincs arra, hogy 3-5 év múlva jobban éljenek.

Te azt mondod a képviselőknek nem teljesíteni kell, hanem reprezentálni?  Hogy irreleváns a teljesítmény?

A példabéli igazgató ha nem hozza a tőle elvárt teljesítményt szerinted meddig fizeti neki a tulaj a szállodai szobáját?  Pedig nem is maga állapítja meg magának, hogy 4 vagy 5 sillagosban akar lakni.

Szerintem nincs az jól, hogy a képviselők maguknak állapítják meg a juttatásaikat.

Úgy látom a méltánytalan habzsi-dőzsinek Orbán sem tud határt szabni, ez pedig nem vezet jóra.  

Előzmény: maxel (94)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.03.21 0 0 113

Táncsak meglesz rá a többség...

twist Creative Commons License 2012.03.21 0 0 108

ő azért fizet szállodát  neki, hogy egy igazgatóhoz méltó életet éljen, és sziveskedjék ugy is viselkedni, és az ebédlőben étkezni.

Ezt tudom neked mondani, azon tul, amit már leirtam és nagyon egyetértek vele. Akinek reprezentáni kell, annak reprezentálni kell.

Nem szívesen dörgölöm az orrod alá, de a trükközéstől elég gyorsan eljutottunk a reprezentálni kell-ig:))

Innen indultunk:

Viszont nem lehet  trükközni, mivel nem zsebbe kapják a lakhatási támogatást, mindent az Országgyűlés Hivatala fog intézni.

Te meg most csavarsz rajta egyet, de nem baj, mert ha van alapja annak ami írsz én elfogadom.

De miért kéne az ogy. képviselőnek a lakásán reprezentálni?

A támogatást azért kapja, hogy legyen hol laknia. Nem állandóan, hanem amíg a munkája BP-hez köti.

Ha igazad lenne, akkor minden képviselő aki BP-en lakik jogosult lenne egy olyan lakásra ahol "reprezentálni lehet".

Sőt! Mi van, h az aki miatt reprezentálni kell elmegy mondjuk a lakására Kisujszállásra?

Vegyünk minden képviselőnek egy olyan lakást amiben reprezentálhat?

Más oldalról viszont:

A képviselőség nincs iskolai végzettséghez kötve. Van olyan képviselő aki 8 általánossal igazgatja a hazát.

Ha egy ilyen képvislőt  beültetünk egy csilli-villi lakásba akkor már tud reprezentálni?

És van még egy harmadik oldala is a dolognak, de ezt később:))

Előzmény: maxel (89)
találgató alattvaló Creative Commons License 2012.03.21 0 0 106

"Szerintem ilyen térítési díjak mellett érdemes lenne építeni, vagy venni egy épületet, ami képviselők házaként működhetne. A földszinten néhány tárgyalóteremmel, ha valaki hazavinné a melót, az emeleteken pedig garzonokkal, amiket a képviselők igénybe vehetnek, ha fent kell maradniuk a naaagy Budapesten."

Egy valamit kifelejtettél:

...amiket a képviselők igénybe vehetnek, MINIMÁLIS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS ELLENÉBEN, ha fent kell...

Nem nekik fizetni, ők fizessenek egy minimális összeget!

Ekkora képviselői illetményből egészen nyugodtan fizethetnének néhány ezrest azért, hogy megfelelő helyen biztosítanak nekik szállást.

Előzmény: Kamomilla94 (74)
halkergető Creative Commons License 2012.03.21 0 0 105

:))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (75)
halkergető Creative Commons License 2012.03.21 0 0 104

Nem egy egetverő tétel (végülis vagy 200 embert érint), ha összevetjük az egyetlen MINISZTERELNÖK urunk személyes protokoll-keretével, ami ez évre tervezetten 500 millió forintocska.   ;-))

Előzmény: t é z é (-)
maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 103

:)

Előzmény: Törölt nick (102)
Gép-ész Creative Commons License 2012.03.21 0 0 101

Aha persze, irreleváns. Vedd már észre bakker, hogy ilyen szar teljesítményért, mint amit ezek felmutatnak, az ismerősödet fél óra után vágták volna ki az igazgatói pozíciójából és a szállodájából egyszerre. 

Előzmény: maxel (94)
escéhá Creative Commons License 2012.03.21 0 0 100

Én meg olyat hallottam, hogy egy nyugati biztosító cég az alkalmazottainak (mondjuk jutalomképpÖ még kurvákat is bérelt a Gellértben.

Miért érnénk be kevesebbel?

escéhá Creative Commons License 2012.03.21 0 0 99

Te.

Előzmény: maxel (54)
maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 97

Tegyük hozzá, hogy ugyanigy jártak el évtizedekig a bolsik, libsik ha a parlamenti fizetésükről volt szó például.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 96

Kínzó, és méltatlanul került társadalmi problémára kerítettek sort ezzel szegény képviselők...

maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 95

Azt nem tudom, hogy mit evett, de fáradalmai kipihenéseként, illetve kikapcsolódásként Telkiben, Valkóban, Gyulajon, Gemencen, Gyarmatpusztán és más helyeken vadászgatott (horgászgatott), Balatonaligán vagy Balatonfüreden nyaralt és rendszeresen látogatta a Pártfőiskola uszodáját. Minden egyes objektumban külön (a számára fenntartott) lakosztállyal rendelkezett, bár az uszodában csak egy szerény, kisméretű pihenőszoba állt a rendelkezésére.

Előzmény: Törölt nick (92)
maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 94

irreleváns

Előzmény: Gép-ész (93)
Gép-ész Creative Commons License 2012.03.21 0 0 93

Gondolom eközben a cég nyakig el volt adósodva és folyamatosan veszteséget termelt. Vagy nem?

maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 91

Te buta

Előzmény: Törölt nick (68)
maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 90

Megkérnélek ne szólj hozzám ilyen minősithetetlen hangnemben. Csak finom öregem, csak finoman, ahogy a mama tanított.

Előzmény: Törölt nick (76)
maxel Creative Commons License 2012.03.21 0 0 89

Kedves twist! Nem tudok ujat mondani ahhoz képest amit elmondtam. Ugy látom nem értesz, hát elmesélek egy történetet, hátha igy jobban megérted.

Egy ismerősöm Ny-Némterországban dolgozott, egy ottani cégnek volt a magyarországi vezetője, ott tanulta be a szakmát. A tulaj egy szállodában bérelt neki lakást. Az ismerősömnek nem volt kedve lemenni vacsizni, a szobájában evett, a tulaj megkereste és finoman felelősségre vonata, ne hozza őt szégyenbe: ő azért fizet szállodát  neki, hogy egy igazgatóhoz méltó életet éljen, és sziveskedjék ugy is viselkedni, és az ebédlőben étkezni.

Ezt tudom neked mondani, azon tul, amit már leirtam és nagyon egyetértek vele. Akinek reprezentáni kell, annak reprezentálni kell. Mátyás király egy évben 3x vetette ki az adót, mégis ő volt az igazságos. Senki nem háborgott ellene, sőt, az utána következő Lacikonyhás királyt szégyellték, és ugy gondolták, inkább élne királyhoz méltó életet, hogy ne kelljen szégyenkezniük miatta.

Nem hiszem, hogy a cigányoknak pénzt kellene még adni azon kivül, amit eddig is kaptak.

Előzmény: twist (69)
szárnyéshangya Creative Commons License 2012.03.21 0 0 87

Sajnos zacsit már nem adnak az Auchanban, pedig ha ez így folytatódik, egyre nagyobb szükségem lesz rá. :(

Előzmény: WYW (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!