A gazdasági tárca egy friss anyaga szerint tovább nem halasztható a nyugdíjrendszer átalakítása, ezért több változtatást is felvetnek. Az [origo] által megtekintett tervezetben előkerül a rugalmas nyugdíjkorhatár, a bankok nélküli önkéntes nyugdíjpénztárak ötlete, az alapnyugdíj és a sokat vitatott svéd modell is. Ez utóbbi képezi a kormány nyugdíjtervének alapját, de szimpla átvétele a nyugdíjak csökkenésével járhat együtt.
Pedig nem ördöngösség, csak sóval bedörzsölve, nem pácolva,saját levével locsolva, kétnaponta forgatva is nagyon jó. Méretétől függően 5-6 hétig és utána vízzel lemosva egy napig szikkasztva és aztán megy a füstölőhöz. Ma már vannak házi füstölők, csak el kell vinni és megfüstölik, ugyhogy bárki tud sonkát készíteni és nagyon finom, én is készitettem már.
Jaja. Előre látható volt, hogy első lépésben ráhozzák a frászt a manyuposokra, mikor megfenyegetik őket, hogy teljesen elfogják veszíteni az állami nyugdíjra való jogosultságukat, így veszikrá őket. hogy visszalépjenek mind az államiba. Amikor az megtörtént (2,9 millió lépett vissza a 3 millióból), akkor második lépésben az állami nyugdíj vásárlóértékét visszavágják durván. Esetleg még meg is adóztatják a nyugdíjszerű jövedelmeket.
Olyan egyszerűek ezek, mint a faék. Lopni, lopni, lopni.
Úgy látszik, a "Tanulni, tanulni, tanulni" már nem divat. Meglesz ennek a böjtje...
A lényeg akkor is az, hogy az ország 2/3-a egyáltalán nem szavazott a fideszre.
A parlamenti többségükkel pedig egyszerűen visszaélnek.
Szerintem már 1/3-nyian sincsenek. Még a tüntetésükre is agymosott híveket buszoztattak. A Duna tv-n elmondták, hogy jönnek, mert megtámadták Mo-t. Hááát ki és mikor és miért? Mert eddig csak OV és a fidesz intézkedéseivel volt gond :(
Ezt a sok rosszat pedig az ő rossz kormányzásuknak lehet köszönni.
Azért örülnék ha lenne a boltokban olyan típusú sonka mint több országban.
A franciáknak ott a bayonne sonka, a németeknek a brandenburgi, az olaszoknak a pármai a spalnyoloknak a serrano a horvátoknak is van egy különlegességük nekünk meg nincs.
Jó a házisonka amit magadnak csinálsz, de ki csinál manapság magának az idősebb korosztály én is onnan kapom-:)
Gépsonka gyerekeknek való....bár nálunk a Tamási bacont szeretik.
Látszik, hogy nem ettél még magyar paraszt sonkát. Annál finomabb nincs is. Az nem olyan ízetlen, mint a gépsonka, nem is lehet leírni, hogy milyen finom.
Az önkéntes pénztár önző dolog és ellene van a szolidaritásnak, ezért erkölcstelen is. Miért legyen valakinek magasabb a nyugdija, mint annak, aki nem tudott félretenni magának? Természetesen a bölcs kormányra vár ennek az igazságtalanságnak a feloldása. :)
Érdekes, a szoc segélyek visszanyeséséről nem hallok. Valahogy a nyugdíjasok érdekérvényesítő ereje kisebb a két választás között mint a kátrányos helyzetűeké.
,,A sertéshússal az a helyzet, hogy a külföldi sonka sajnos finomabb, mint ezek a magyar szarok, amiket árulnak :S Egy jó olasz vagy spanyol sonkával a magyar gépsonka meg gyorpácolt tarja és társai nem említhetők egy napon. "
Nos,akkor most beszéljünk az áraikról is kicsit .....
Hiába vennék magyar paradicsomot, ha nem árulnak. Ez nem rajtam múlik. A sertéshússal az a helyzet, hogy a külföldi sonka sajnos finomabb, mint ezek a magyar szarok, amiket árulnak :S Egy jó olasz vagy spanyol sonkával a magyar gépsonka meg gyorpácolt tarja és társai nem említhetők egy napon.
Ennek így nem sok értelme van, mert a Fidesz soha nem állította azt amit te írsz.
A homokosokat nem értem, a bűnözök elleni leszámolás nem a cigányokkal, hanem a bűnözőkkel szembeni leszámolást jelenti, a globáltőke számunkra hátrányos érdekei ellen pedig jó nagy hülye az az ország amely nem próbál védekezni. Nem a zsidók ellen, mert Kohn nénivel pld. a III emeletről nem kell védekezni.
Az oroszokban sem az oroszok volt a fontos, hanem a megszállás. Ha 56-ban a támadó orosz katonák pirézek, akkor is ölték volna őket.
-Mivel már 1 év sincs hátra a régen meghozott nyugdíj törvény életbelépéséig, qva jó lenne, ha végre kitalálnák, mi lesz. Arra gondolni sem akarok, hogy életbe lép a régi/új, majd 1 év múlva újraszabják az egészet.
-Selmeczi szerint nyárra lesz kész a koncepció: majd decemberben szavazzák meg?
-Az önkéntes pénztárakba befizetést eddig is támogatta az adórendszer, ezt nem tudja a minisztérium??
-Ha ezeket a pénzeket nonprofit szervezet akarja befektetni, akkor majcs csókos plakátragasztókra bízzák a pénzem?? Aztán -ha a bankokat kilövik- egyszer megint eszükbe jut egy einstand, ha a kezük ügyében lesz.
-Miként gondolják megtiltani, hogy az ÖNKÉNTESen befizetett pénzemet bankra bízzam?