Az Európai Parlament zöld frakciója kezdeményezi, hogy az EU indítson eljárást Magyarország ellen az európai unió alapvető értékeinek megsértése miatt - közölte szerdán Bécsben a Zöldek/Európai Szabad Szövetség külpolitikai szóvivője.
Igaz nem kellett volna idáig eljutnunk, csak az előzmény más.
Szerintem meg ennek az össztámadásnak a megalapozója az az emberke volt, aki kijelentette anno, hogy ~trükkök százait alkalmaztuk, melyekről nektek nem is kell tudnotok~ meg ~majd belepusztultam, hogy évekig nem csináltam semmit~, meg a haveri kutyák kaptak meg minden kellemesen fizető megbízást.
Nincs is ezzel semmi gond (mindaddig persze amíg úgy nem alakítják át a választójogi tv-t, hogy aztán már nem egészen azonos esélyekkel indulhassanak a megmérkőzni kívánó felek).
A gond azzal van, hogy nem mondjunk olyat, hogy de mögötte áll az ország. Csak a stabil szavazóbázisának a felét elvesztette már a Fidesz! És lehet úgy csinálni, hogy nem számít, meg a közvéleménykutatás nem valós, de akinek csepp esze van tudja, hogy de...
"A bírók 20%-ának eltávolítása alkalmat ad pártkatonákkal való helyettesítésükre"
Nem igaz. Bíró csak az egyetem után még közel 10 évi tanulás végén bírói szakvizsgát tett ember lehet, azokból pedig nincs túlkínálat. Kitaníttatta őket az állam drága pénzért, de a nyugdíjbavonulást elodázó bírók parkolópályára kényszerítették őket.
Az állításodnak pont az elenkezője igaz. 1985 előtt csak a rendszerhez hűeket engedték a bíróságok közelébe, vagyis a nyugdíjaskort túllépő bírók (voltak) a pártkatonák.
Ebben semmi mágia. A lakosság 84%-ka nem ért egyet a jelenlegi irányvonallal. éppen az a mágia, hogy lehet úgy csinálni, mintha. A 2/3 is csak a választójogi törvény szerint 2/3 hiszen nem elég, hogy nem 100% ment el választani, de a választók mindössze 54%-ka szavazott a Fidesz/KDNP-re, csakhogy a magyar választójogi törvény értelmében ez 2/3-ot ért.
Éppen ez nem mágia és éppen az a vak hit, hogy mögötte áll(na) az ország. Már régen. nem.
Ráadásul a mostani Góliátok ugyan azon az oldalon állnak és nem az ellenséges seregben... épp ezért nem érti senki, hogy milyen háború az, amit a barátok ellen vívunk?
Ja, emlékszem! A kommunisták írtották előszeretettel a barátaikat és harcostársaikat...
"Ha Orbán mindenben enged, utána csak politikai zombiként vegetálhat tovább..."
Ez több okból sem igaz. Egyrészt idehaza a lakosság többségének fingja sem lesz, hogy kint mit mondott. Mit lehet ott elvárni, ahol egy Matolcsy olyanokat mond, hogy "gazdasági csoda", meg 7%-ról (amit átvettek) 3-ra csökkentették a hiányt? És nem csak elhiszik egyesek ezt a nyilvánvaló sületlenséget (Bajnai valóban csökkentette a hiány, az Orbán kormány első egy éve megduplázta és csak a lenyúlt MANYUP vagyon segítette ki) de még mantrázzák is állandóan?
Majd hazajön holnap és a szokásos reggeli műsorában elmeséli, hogy kiosztotta az EP-t, azok pedig belátták, hogy neki van igaza és minden rendben.
Az új választójogi tv. pedig biztosítja, hogy a 16% elég legyen egy 2/3-os többséghez.