Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.12.26 0 0 93

amúgy ez az állami iskolanet ez a sulinet? abban mi van még benne, ami nem maga a netszolgáltatás? van benne oktatással kapcsolatos hasznosság?

(nem tudok róla semmit, azért kérdem)

alapvetően ha csak netszolgáltatás, akkor fizessék csak az intézmények, ezzel semmi bajom. 

De mondjuk érdekelne, hogy pontosan, fillérre mekkora spór is ez és mivel jár még? Az iskolák nincsenek Mo-n egy .edu alá rendezve?

Nagykovácsi Bácsi Creative Commons License 2011.12.26 0 0 92

Tisztaszoftver program kivezetése

A Minisztérium a versenysemlegesség szem előtt tartásával, a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását. Az NFM szakmai álláspontja szerint a köz- és felsőoktatási intézmények igényeit – néhány speciális esettől eltekintve - képesek kielégíteni az ingyenesen használható nyílt forráskódú szoftverek is. Ezért a jövő évi költségvetés költség alapú tervezése során a Tisztaszoftver program költségei nem lettek betervezve, így az érintett oktatási intézmények 2012. március 1-ig használhatják jogszerűen a program keretében a Microsofttól bérelt szoftvereket.

www.tisztaszoftver.hu

Antisystem Creative Commons License 2011.12.23 0 0 91

A Tigáz az iskolákat fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt kikapcsolta ugyanis a gázt.

Hiába kérlek, kapitalizmus van, ahol a rohadt tulajdonosi érdek mindent felülír... voltaképp őszintén megmondva csak azért nem tettem ki már rég Kádár János képét, mert pontosan tudom, hogy Ő mérhetetlenül viszolyogna a személyi kultusz minden megnyilvánulásától.

Viszont minden ilyen hír kifejjezetten alkalmas rá, hogy egyre jobban, és egyre engesztelhetetlenebbül gyűlöljem a rohadt rendszerváltást, úgy ahogy van.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (88)
SchiSa Creative Commons License 2011.12.23 0 0 90

nem az internetért sírunk, hanem az eljárás módját kritizáljuk itt néhányan.

ünnepek alatt ~5 munkanapot hagyva az intézkedésre. nos ez az ami gáz...

Előzmény: Törölt nick (88)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.12.23 0 0 89

Ja, pl. cigányoknak, de azoknek meg az adófizetők fizetik.

Előzmény: Hierro Nyh. (81)
villogo Creative Commons License 2011.12.23 0 0 87

Előzmény: horex (32)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.23 0 0 86

Eddig miért is volt ingyen nekik?

schlumberger Creative Commons License 2011.12.23 0 0 85

úgy is mondhatnánk, hogy mocsok egy banda ez.

kazettatok22 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 84

Alapvetően erre a metódusra gondoltam, az eljárás maga felháborító.

De én a megvonást se értem. A kőgazdak magánsulik mellett az alapítványi iskolák egy része tengődik és olyan gyerekeket tanít, akiknek a rendes állami képzés nem jó vagy mentális hátrányuk és állapotuk miatt, vagy mozgásproblémáik miatt. Vagy egyéb betegség okán. És az se igaz, hogy minden egyházi iskola olyan jól el van eresztve anyagilag.

Előzmény: Antisystem (83)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.23 0 0 83

Ez meg a másik, bár azt még értem, hogy miért nem akarnak ezzel szeptemberig várni... csak sajnos a magyar államot évtizede jellemzi a másikat lesz*ró bunkó hatalmi arrogancia, a "nem érdekel, oldd meg" styl, mintha legalábbis a társadalom lenne az államért, és nem fordítva...

Nem arról van szó, hogy ne kellenének időnként változások az adóban, finanszban, bármiben, hanem kifejezetten arról, hogy azt a másik szakembert is embernek nézem, és elképzelem, hogy ha én magam is békés ünnepet szeretnék magamnak, akkor azét a másik emberét se toszom el direktbe, dafke... nekem az OEP-hez kapcsolódó melóim akadnak, ott is mindig az megy, hogy a legutolsó utáni pillanatban találják ki, hogy mit is akarnak, de tegnapelőttre... most is bírták megalkotni és szétküldeni ma délre az ÁFA-változással összefüggő gyógyszer és GYSE elszámolási szabályokat, pontosan tudva, hogy a szolgáltatók egy jó része a két ünnep között nincs nyitva, a programozó meg a rendszergazda csak szopjon jókat az ünnepek alatt és január 2-án rohangásszon mint pók a falon, hogy a 7-ei elszámolási időszakban már minden kerek legyen... és ez nem kormány függő, mert 2 éve is meg 5 éve is, meg 8 éve is ugyanezt csinálták... komolyan mondom, ha egyszer kitalálnák mondjuk december 1-re, hogy mindenki időben meg tudja csinálni a maga dolgát az ünnepekig, komolyan azt hinném, hogy eljött a világvége...

A gusztustalan hatalmi arrogancia és a másik ember lesz*rása a rendszer minden pontján, az itt a fő baj.

ÜdV

Előzmény: Hierro Nyh. (80)
traormani Creative Commons License 2011.12.22 0 0 82

Össz hány hely van?

Előzmény: Hierro Nyh. (81)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 81

Léteznek olyan alapítványi iskolák is, amik nem fizetősek.

Előzmény: Psycho Dad (27)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.12.22 0 0 80

Arról nem is beszélve, hogy az oktatásban praktikusabb naptári év helyett tanévben gondolkodni.

Előzmény: Antisystem (68)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.12.22 0 0 79

Már csak az a kérdés, az iskola magánszemély vagy cég?

Mert mások az internet árak.

Előzmény: Törölt nick (78)
Holdkooros Creative Commons License 2011.12.22 0 0 77

Igen, az egyházi iskolák is... köztük azok amelyek nemrég még önkormányzatiak voltak, de egy jogszabálymódosítással elintézték, hogy sürgősen átkerüljenek egyházi kezekbe...

Előzmény: horex (22)
traormani Creative Commons License 2011.12.22 0 0 76

El tudom képzelni, hogy az iskolának van hivatalos levelezése, esetleg emailban is kaphat tájékoztatást, utasításokat.

Ezt most postagalamb is hozhatja.

Előzmény: Törölt nick (25)
horex Creative Commons License 2011.12.22 0 0 71

A kézirást emlitettem én is

A kisgyerekkormban ugy működdött, hohy méretrevágott ujságpapirt kellett vini és szines ceruzával arra rajzoltuk a betüket

Najó extra kölrség lenne egy vonalas füzet

Előzmény: ésakkormivan (67)
horex Creative Commons License 2011.12.22 0 0 70

Én, mit , hol, mikor?

Nem is értem a kommented

Előzmény: Törölt nick (39)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 68

Ez rendben is lehetne... csak hát miért foglalkoztak volna ezzel a magániskolák, ha egyszer van internetjük, és senki nem szólt nekik eddig, hogy januártól nem lesz. Szerintem ilyen szituban a 30 napnál rövidebb felmondási idő egyszerűen zsarolás, terrorizmus-kategória, és eszerinti hozzáállást igényel. Még neked magánszemélynek sem mondhat fel a szolgáltatód 5 munkanapnyi felmondási idővel.

ÜdV

Előzmény: Psycho Dad (55)
ésakkormivan Creative Commons License 2011.12.22 0 0 67

Sok igazság van abban, amit írtál. Most a legnagyobb probléma, hogy a pedagógusok nincsenek felkészülve (felkészítve) a PC-s tanítás-tanulásra. Egyik USA államban (azthiszem Utah) most kísérleteznek ezzel. A költssége valóban nem lényegesen több (3 év alatt) mint a tankönyvek és tartozékai.

Van azonban a dolognak egy másik oldala is, amit erősen vitatnak: ez pedig a kézírás problémája, (elhagyásának következményei) jelen esetben. Erre nem térek ki. Hosszú história.

Előzmény: horex (32)
Qqberci Creative Commons License 2011.12.22 0 0 65

amelyik iskolának eddig nem volt saját kezében a teljes rendszer, az annyit is ér,

Amúgy ez olyan lézerjankós szöveg...

Előzmény: renegade (63)
renegade Creative Commons License 2011.12.22 0 0 63

Ráadásul amelyik iskolának eddig nem volt saját kezében a teljes rendszer, az annyit is ér, nem kár érte, ha nem lesz honlapja, de még emailcíme sem pár hétig.

De ha domaint váltasz, eldobhatod az eddigi e-mail címeket. Ki kell értesíteni az összes partnert az iskolának is, meg mindenkinek, akinek az iskolában volt e-mail címe, ha azt iskolán kívüli partnernek is megadta.

Egyszerűen nem értem, miért nem úgy csinálták, hogy "az ingyenesség megszűnik, ezentúl a hozzáférés havi ennyi".

Előzmény: Törölt nick (47)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.12.22 0 0 61

Az Invitel egy külön állatfaj. :))

Előzmény: renegade (60)
renegade Creative Commons License 2011.12.22 0 0 60

Nem kell semmi új vonalat kiépíteni. 2 nap alatt lehet új szolgáltatót találni, hogy már működik is az új vonal.

Az én munkahelyem Budapest közepén van. Az Invitel ajánlatát fogadták el utoljára, ehhez ki kellett építeni egy mikrohullámú rendszert, a tetőről kiépíteni a kábelezést, az inviteles szakik hozták a saját hardverüket, bekonfigolták, és csak utána jöhetett a mi rendszergazdánk. Ugye milyen jó, hogy nem kellett semmi kiépíteni?

Előzmény: Psycho Dad (49)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.12.22 0 0 59

Oké. Kaptok egy olcsó netet. Volt olyan cég, akinek már elintéztem.

Előzmény: SchiSa (58)
SchiSa Creative Commons License 2011.12.22 0 0 58

megadom az iskolám címét, légyszi intézd el!

Előzmény: Psycho Dad (56)
renegade Creative Commons License 2011.12.22 0 0 57

már ha van dombornyomott kártyája az iskolának, vagy online pénztárcája.

Nincs neki egyik se. Bemegy a fenntartóhoz, megkérdezi, hogy szabad-e, aztán hoz egy számlát, amit a fenntartó majd kiegyenlít, amikor akar. (!)

Előzmény: Törölt nick (45)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.12.22 0 0 56

1 nap.

Előzmény: Antisystem (54)
Psycho Dad Creative Commons License 2011.12.22 0 0 55

Bocs, de már van olyan szolgáltató, aki hónapokkal ezelőtt megkereste ebben az ügyben a magániskolákat.

Előzmény: Antisystem (52)
Antisystem Creative Commons License 2011.12.22 0 0 54

ja, és 5 azaz ÖT munkanap van január elsejéig. akkor most fuss és intézz internet előfizetést, bekötéssel ennyi idő alatt!!!!

És még ez a legkevesebb... mailrendszer, tárhely, honlap-áthelyezés, domain-átirányítás, mindenféle faxság...

ÜdV

Előzmény: SchiSa (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!