Az olimpiai csapat a hivatalos értékelés szerint fiatalos, látványos, laza ruhákban megy jövőre Londonba. A győztesek, Csergő Noémi és Mohari Kinga úgy terveztek, hogy kollekciójukon a kalotaszegi minták messziről is egyértelműek legyenek, a minta messziről ne koszfoltnak tűnjön, hanem egyértelműen lejöjjön, hogy ez egy népi motívum. ... de a szakértők véleménye nagyon nem egységes. Pl.: „A pályázat nyilvános volt, mégis, egyetlen normális tervező sem tudott róla, elég nagy mutyinak hangzik az egész. Az első fordulónál már elájultam. A kábé 30 pályázatból 29 értékelhetetlen volt. Simán el tudom képzelni, hogy gyerekek tervei voltak. Mindegyik csupa eltúlzott, magyaroskodó rettenet volt, nem is értettem az egészet." -- Hogy is van ez? Már a "magyaroskodás" miatt is szégyenkeznünk kellene?
"Szerintem a rossz ízlés nem ízlés, és azzal nem érdemes az ízlésről vitatkozni akinek nincs ízlése vagy rossz ízlése van."
És azzal mit vitatkozol? :)
(1. Ha rossz ízlése van, akkor nem köll. Ha neked van rossz ízlésed, akkor veled nem köll. Két jóízlésű megugye... nem vitatkozik, hanem egyetért, máskülönben GOTO 1.)
Itt arról van szó, hogy a tervezők alapkoncepciója az volt, hogy találjunk ki egy valamennyire a kiváncsiságot felherrgelő randi, rendi trendi figyelemfelhívót. Nyilván a bírák vették az adásukat. Remek marketingesek az alkotók. Még magukra is jól felhívták a figyelmünket. Önreklám?
De....
Pl. amikor megláttam azt a fekete harisnyás (tudjátok mit jelent ez?) női ruhaviseletet, hát...... :-((
Na majd úgy jár velünk a nagyvilág, hogy feltűnő és rejtőzködő, és majd utána néz, hogy kik ezek a kik azok. Amikor egy tokker hölgynél szembesültem azzal, hogy hajtű gyanánt nemes egyszerűséggel egy 120-as szöget visel a hajában. Meg is ismerkedtem vele gyorsan sokkal mélyrehatolóbban. Kéjvácsibb lettem. Ügyes fogás. Nemzetgyarapító? :-))