Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FeZ_ Creative Commons License 2021.08.19 0 0 756

Ezt jól beleordítottad  a ...... nagy ürességbe. Felesleges volt.

Pedig az ország mind a 4 működő ZX tulaja itt van a csoportban, csak jók az autók, így évente egyszer járnak erre.  :-P 

A kihalás majdnem minden autótípusra igaz, ez az "élet" rendje.

Előzmény: Jaguar949 (755)
Jaguar949 Creative Commons License 2021.05.10 0 0 755

Kedves Márkatársak!

Tapasztalatom szerint ez az oldal nem működik (mármint a felhasználók részéről)- így sajnos kilépek belőle. Korábban több öreg autó, motor oldalon voltam, de ez a típus úgy látszik kihalásra van ítélve. Kár, mert egy korszak technikájában is franciásan szellemes megoldások vannak benne- és igaz hogy csak most vettem (30 éves), de szerethető gép.

Sok sikeres kilométert a továbbiakban, és elszántságot!

Jaguar949 Creative Commons License 2021.04.27 0 0 754

Nekem csak egy bowden csonk áll ki a kilincs helyett. Össze lehet hozni?

Előzmény: FeZ_ (752)
Jaguar949 Creative Commons License 2021.04.24 0 0 753

Köszönöm a tanácsokat, lépésenként sorra veszem- van időm. A kilincs (kincs) elküldésében a döntésedre hagyatkoznék, bármilyen formában.

Előzmény: FeZ_ (752)
FeZ_ Creative Commons License 2021.04.24 0 0 752

Van kilincsem:

Előzmény: Jaguar949 (750)
FeZ_ Creative Commons License 2021.04.24 0 0 751

Nyilván nem úgy lett tervezve, hogy intenzívebb használatot ne bírjon (bár a 80-90-es tempót nem nevezném intenzívebb használatnak, hacsak nem 3. sebességi fokozatban ejtetted meg ;-) ), tehát erre a kérdésedre meg is van a válasz. 

A hűtő külső-belső tisztítása feltétlenül ajánlott, de előfordulhat, hogy az sem segít, ha pl. vízköves vagy dugult a hűtő belül. Azt érdemes lenne kideríteni, hogy a hűtőventilátor(ok) elindul(nak)-e, mert ha nem, lehet az a jelenség oka.

A termosztát állapota, a visszajelző hőgomba állapota is lehet kérdéses, ezeket majd szépen végig kellhet ellenőrizni adott esetben.

Előzmény: Jaguar949 (750)
Jaguar949 Creative Commons License 2021.04.23 0 0 750

Sziasztok!

Most vettem egy 1991-es ZX-et, idős tulajdonos után, aki keveset használta- rövid utakra. Az okmányirodai ügyintézéshez 45 kilométerre mentem vele folyamatos 80-90-es tempóval, és a hűtő hőfokjelző a középállástól eggyel feljebb állt be, majd féltávnál pár másodpercre a műszer sarkában felvillant egy piros lámpa (pötty). Visszavettem a tempót 70-re, és rányitottam a fűtéscsapot- erre stabilizálódott a +1 osztásnál és azóta is így üzemel.

Kérdésem a hűtéssel kapcsolatban, hogy az "intenzív" használattól volt-e, vagy: hűtő mosás, fagyálló, hőgomba, termosztát  lehet a megoldás (látatlanban). Egyébként mindene működik- a bal hátsó ajtó belső kilincse hiányzik, ha volna bárkinek- megköszönném.

Erszény Arnold Creative Commons License 2021.03.21 0 0 749

Sziasztok érdekelne citroen zx 1.9Dvalaki esetleg van aki tud ebben segíteni ?nagyon szeretem ezt az autót sokáig használtam egy igazi hűséges bajtárs .

Petya.,23 Creative Commons License 2021.02.26 0 0 748

Nekem motorháztetőm és csomagtartó ajtó lenne amitől megválnék, metálkék. Igaz az enyém kombi...  (Miskolcon)

Előzmény: FeZ_ (747)
FeZ_ Creative Commons License 2021.02.25 0 0 747

Valakinek nem kell 5 ajtóshoz két jobbos (első + hátsó) rozsdamentes üres ajtó ? (metálkék, de gondolom ez kevésbé számít) Érden vagy Törökbálinton lenne. Nincsen szívem a méh-be vinni, cserébe hasonló áron válnék meg tőle. Mondjuk 2 x 2L CocaCola. Na, jó, legyen két üveg 1,75-ös. ;-)

FeZ_ Creative Commons License 2021.02.01 0 0 746

Megnéztem, de nekem már nincsen aksi rögzítőm sajnos.

A gyári program szerint az 1-es Xsara-ból azoké, amelyikben már van BSI, teljesen azonos az aksi rögzítő a ZX-ével. Mondjuk szerintem jó lehet a többié is, de a pudin próbája az evés.

Előzmény: Adi Cvadi (745)
Adi Cvadi Creative Commons License 2021.01.31 0 0 745

Sziasztok ! mint új ZX tulaj szeretnék segítséget kérni a jártasabbaktól .Vásároltam egy 1992 es ZX 1.9 D ferdehátút és az előző tulaj elvesztette az akku rögzitő kengyelt (kersztpántot és két oldali csart ) . Mivel az autó újszerű, nem szeretnék rajta "lapos vasbol " eszkábálni bármit is, ezért kérdezem meg van-e esetleg valakinek ilyesmi eladó ? A másik kérdés hogy ezen az autón a hátsó kerékjáratokban nem látom a műanyag doblemezeket ?????? nem is volt neki hátul ? 

Az utolsó kérdésem : Ha sehol nem találok akku rögzitőket megeggyezik-e teljesen a Xsaraéval ? Előre köszönöm a segítséget !

Petya.,23 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 744

Szia! Nagy valószínűséggel igen, megvan még.

Előzmény: Janek28 (743)
Janek28 Creative Commons License 2020.12.06 0 0 743

Szia Petya. Szeretném megkerdezni h az  üzemanyag tank megvan e még? 

Előzmény: Petya.,23 (723)
probesz Creative Commons License 2020.12.04 0 0 742

Sziasztok!

Padláson találtam pár dolgot ZX-hez. pl. Első ablakokra légterelő, utángyártot kerékőr és tetőcsomagtartó illetve egyéb apróságok. Ha valakit érdekel írjon!

Janek28 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 741

Köszönöm lehet hogy a hétvégén kiprobalom, ha lesz hozzá merszem. 😄

FeZ_ Creative Commons License 2020.12.01 0 1 740

Közben eszembe jutott, hogy hátha másnak is szüksége lehet az info'-ra később, úgyhogy beírom ide.

:-)

Fontos, hogy még működnie kell a billentyűzetnek, tehát még addig csináld meg, míg be lehet indítani a motort:

Írd be valahogy a kódot (kireteszelés) és indítsd be a motort! 

Járó motornál húz ki a kódpanelből a csatlakozóját ! Ennyi :-)  Amíg nem dugod vissza mindaddig simán fog indulni. Valahogy told félre a csatlakozót vagy tekerd be valamivel , hogy véletlenül se tudjanak érintkezni !

Előzmény: Janek28 (739)
Janek28 Creative Commons License 2020.11.30 0 0 739

Oksa köszi lehet h keresni foglak, mert már eléggé neki kell feszülni a gomboknak5

FeZ_ Creative Commons License 2020.10.19 0 0 738

Ha majd a többi gomb is kezd vacakolni, és érdekel, elmondom, hogy hogyan iktathatod ki, csak akkor simán fog indulni kód nélkül. :-P

Előzmény: Janek28 (737)
Janek28 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 737

Uhh de király vagy kösziiii szèpeeen!!! Megmentettèl!!! Reggel már kell az autó úgyhogy ez a segitsèg a códhoz most nagyon jól jött!!! Nagyon szèpen köszönöm szép estèt neked és sok szerencsèt!!🇭🇺 

FeZ_ Creative Commons License 2020.10.19 0 0 736

Ragaszkodsz a kód beírásához ? Mert ha nem és az eredeti kódot még tudod, ki lehet iktatni a kódpanelt.

Amúgy meg a kódokhoz:

zx

Előzmény: Janek28 (735)
Janek28 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 735

Sziasztok egy kis segítség kellene.Van egy Citroen zx-em.Ès a kódot elèg nehezen tudtam beírni,ezért megpróbáltam át írni de elcsesztem.Megtudná mondani valaki,hogy hogyan kell átprogramozni egy másik számsort,vagy már az is jó lenne ha vissza állna a régi,várom nagyon a segítsèget kösziii.

Gatyusz Creative Commons License 2020.06.25 0 0 734

Itt az email címem: gizmoojr@gmail.com

Naponta többször is nézem. 

Előzmény: Petya.,23 (733)
Petya.,23 Creative Commons License 2020.06.25 0 0 733

Szia!

Műszerfalat elvitték.

Ajtókárpitok meg vannak.

Ablaktörlő motort meg kell keresnem, nem tudom sajna h merre lehet.

Egy elérhetőséget tudnál adni? (pl.:gmail)

Előzmény: Gatyusz (732)
Gatyusz Creative Commons License 2020.06.16 0 0 732

Helló! Nem régen kaptam egy ZX-et. ’96-os 1.4i benzines viszont ferdehátú. Nem ismerem még ezt a kocsit, nem tudom mi kompatibilis mi nem, engem az első ablaktörlő motor érdekelne leginkàbb. Az lehetséges lehet, hogy azon nem vàltoztattak esetleg? Amellett a bal (első) kàrpit és esetleg a műszerfal èrdekelne. Citroennel még nem volt dolgom és nem tudom, hogy megy itt. Árat is szeretnèk majd kérni ezekről.

Köszönöm!

Előzmény: Petya.,23 (731)
Petya.,23 Creative Commons License 2020.05.11 0 0 731

Sziasztok!

Elnézést hogy eltűntem és nem válaszoltam. Megnéztem hogy mik vannak. Közben a tesóm már eladott 1-2 dolgot.

Ezek vannak még meg: ajtókárpitok, csupaszon a műszerfal, külső kilincsek-belső fogantyúk, első-hátsó ablaktörlő motor, néhány relé, légzsákos kormány (kopott!!), két oldali bajuszkapcsoló, fűtéskonzol (nem vagyok benne biztos, hogy nem ereszt), kerékagy-féktárcsa-fék munkahenger-lengő villa, motorháztető és csomagtartó ajtó, üzemanyagtank-szivattyú nélkül, tanksapka, két első rugó, fékcsövek, bal tükör, akku tartó. 

Ezek mind 1.4 benzines, 96-os, kombiról vannak. Ezen felül van egy pár hátsó lámpám nem kombira (!!).

A lista változhat, az alkatrészeket próbálom oda adni olyanoknak akik fel tudják használni/szükségük van rá, nekem pedig a helyükre van szükség. Ezeken felül lehet hogy valamit elfelejtettem írni, kérdezz nyugodtan!

Helyileg B-A-Z megyében.

Üdv, Petya 

FeZ_ Creative Commons License 2020.05.07 0 0 730

Bocsánat, a "kombi" felett átsiklottam.

Előzmény: simist (729)
simist Creative Commons License 2020.05.07 0 0 729

Nekem a képen nem hasonlít. Nem egy ferdehátú hátsólámpa? Nekem Kombi kellene.

Előzmény: FeZ_ (728)
FeZ_ Creative Commons License 2020.05.05 0 0 728

Szia ! Csak a bal oldali hátsólámpa jó.

Előzmény: simist (727)
simist Creative Commons License 2020.05.04 0 0 727

Köszönöm!

Előzmény: FeZ_ (726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!