Leginkább dagasztásra használom, de már 4x volt a szervizben. Dagasztás közben alacsony fordulaton csipog, nem minden fordulaton. Most legutoljára felvettem videóra hanggal együtt müködés közben, E-mailben elküldtem a videót, egy pár sorral együtt a szervizbe.
Udvariasan megköszönték, hogy mellékeltem a videót is, igy már könnyebben betudták azonositani a hibát.
"A hajtásban kerestük a hangot, de a burkolati elemek egymáshoz súrlódása okozza" ezt irták vissza, hogy megtudják javitani.
Két napja vissza kaptam a gépet, ugyan úgy csipog, sőt most még súrlódó hangot is ad.
El vagyok keseredve. Nem tudom ez a csipogó hang normális e? Ez az első dagasztógépem.
Nem tudom hová lehet ilyen esetben fordulni?
Kértem cserét, vagy pénzt adják vissza, mert már nincs bizalmam ehhez a géphez. Azt mondta a szerviz, csak akkor adják vissza a pénzt, vagy cserélik, ha a javitás költsége eléri a gép árát. Ugye ez a vásárlás 2020-ban volt.
Állitólag 2021-től az van, ha háromszor meghibásodik ki kell cserélni, vagy pénz vissza.
A fogyasztóvédelmi törvénynek megfelelve szívem szerint 14 napon belül vissza is vinném de a SPAR áruházat ismerve azt mondanák pénzt nem tudunk visszaadni de levásárolhatja! Na már most ha nekem nincs szükségem akkor éppen semmire sem, úgy köteles az árat visszaadni mert én esetleg megpótolva máshol és más jobb minőségű terméket szeretnék vásárolni!
Aki ezt a típust választja az számoljon a véleményemben leírt problémákkal! Sencor STM 6350 konyhai robotgép a SPAR-ba (1.- Ft híján) 80 ezerért árulták de egy 20%-s kupon beszámítással 55.999:- Ft-ért sikerült megvásárolnom. Őszintén szólva még ezt az árat sem érte meg mert eléggé gyenge minőségben gyártott termék. Sajnos az én hibám amiért nézem az anyag minőségét és keresem a hibát, gyenge pontjait de nem tudom elhanyagolni! A húsdaráló tengelye nem központos üt ver, a kése is eléggé silány. Inakos hús darálásával is nehezen birkózik meg! A keverőszár tengelyre felhelyezve kotyog, lóg mindegyik tartozéka. Az eddigi tapasztalataim szerint valószínűleg ez a része adja majd meg hamarabb magát mivel elég gyenge minőségű a stiftje is. 1000 W-os teljesítményéhez képest eléggé nyöszörögve jár. Néha azt gondolom, hogy lefog égni a motorja, de csak erős szaga volt szerencsére és melegszik! Csakis 1kg mennyiségre alkalmas dagasztásra, keverésre de valahogy még azt is nehezen teszi. Keményebb tészta dagasztásánál is nyöszörög. Apróra vágott gyümölcsökből készítettem ivólevet, azzal is kínlódott. Valótlant állítanék ha azt mondanám, hogy nem teszi a dolgát mert a hibáit leszámítva teszi! teszi mindaddig amig valami tönkre nem megy rajta idő előtt! Valószínűleg én vagyok az egyedüli aki nincs megelégedve ezzel a géppel és máris bánom amiért megvásároltam még így olcsóbban is!
Sziasztok! Nagyon ajánlanám figyelmetekbe ezt az oldalt! https://oszinterecenzio.hu/konyhai-robotgepek/ itt mindent megtudhattok a konyhai robotgépekről kezdve az áruktól, teljesítményig. Össze is tudjátok őket hasonlítani!
Végre rászántam az időt, elolvastam a posztot is, meg az összes kommentet is, komoly teljesítmény volt :) Nagyon úgy tűnik, hogy ott található Magyarország legforgalmasabb robotgépvéleményező-helye. Ár alapján mindenképpen a Bosch az első helyezett.
Teljesen normális a húsdarálója. Ráadásul találtam hozzá méretben megfelelő nagyobb lyukú tárcsát is egy háztartási boltban, negyedannyiért, mintha tőlük rendeltem volna. Sokáig szemeztem egy paradicsompasszírozó résszel is, de mindig sokalltam érte a pénzt. Majdnem annyit kértek érte, mint az alapgép. Vágül is jól megvagyok nélküle.
Én csak azt utálom ezekben az elektromos húsdarálókban, hogy nem lehet őket mosogatógépbe tenni. (előtte volt egy Moulinex, húsdaráló és zöldségszeletelő, annak a motorja ment ki hamar.)
A húsdarálója rendesen darál? (Valamikor kézzeltekerős darálóm volt, de utáltam, mindig szét kellett szedni darálás közben, mert beleragadtak a húsdarabok.)
Hát éppen ebben a pillanatban hagytam félbe egy 2010-es német teszt nézegetését, ahol a Bosh MUM 4655 lett a tesztgyőztes, többek közt megelőzve két KitchenAidet meg egy Kenwoodot. És ennek a sorozatnak az ára is kellemes, szóval belépett a képbe a Bosch is :)
Nekem egy jól bevált Bosch MuM4... gépem van, most is árulják ezt a típust, nem túl drága. Az enyém már vagy 10 éves. Van hozzá álló habverő - ezt naponta használom évek óta kenyérdagasztásra - turmix - még sose használtam - zöldségszeletelő 3 tárcsával, húsdaráló. Ahhoz képest hogy mennyit használom jól bírja a strapát. Ha elromlik, valószinűleg nem váltok valami drága és híres márkára, hanem maradok ennél, akkor legalább a húsdarálót fogom tudni használni tovább.
Használom habverésre is, de csak nagyobb adagokkal érdemes kezdeni.
Az biztos, hogy emellett kell a háztartásba egy kézi , mozgatható habverő.
Van egy néhány éves Philips Cucina robotgépem. A rajta szereplő "700W" felirathoz képest elég korlátozott a teljesítőképessége, leginkább zöldségaprításra, dióadarálásra, turmix készítésére használom, habverői nincsenek, dagasztási kísérletkor pedig füstölni kezdett.
Szeretnék egy új robotgépet, kifejezetten jó minőségűt, sok funkcióval. Tetszenek a KitchenAid és a Kenwood gépek, csak mindkét márka rém drágának tűnik első látásra.
Azt szeretném megtudni, hogy milyen konyhai robotgépet tartotok jónak, megérik-e a (több)százezres árukat a csúcskategóriás példányok, mennyire számít a névleges teljesítmény, a saját gépetekkel mennyire vagytok megelégedve, mennyire kell másképp dolgozni az álló gépekkel, mire érdemes figyelni a kiválasztáskor - előre is köszönöm a válaszokat.
Én a káposztás pogácsánál nem teszek semmit se a káposzta alá. Szerintem azért lett folyós neked, mert sok folyadék volt alatta.
Leírom, hogy készítem.
Lereszelem a káposztát kicsi (kb.: 1 evőkanál zsiradékon vagy olajon) megpárolom, inkább lepirítom, mikor kihűlt a kinyújtott tésztára rákenem és összehajtom, nyújtom, majd megint rákenem és hajtogatom., hagyom kelni fél órát, nyújtom és szaggatom, aztán a tepsin megint hagyom kelni. Szép pirosra sütöm. Villany sütöm van és kb.: 190 220 fokon 30-40 percig sütöm, függ attól, hogy mekkora a kiszaggatott pogácsa.
Finom lehet kolbásszal is én azt a káposztával együtt tenném hozzá. Olyat még nem csináltam J
Remélem tudtam segíteni és ne add fel akinek ilyen jó konyhagépe van az tud finom pogácsát csinálni
Új vagyok itt az oldalon, lehet hogy nem is jó helyen kérdezem, de a segítségeteket szeretném kérni a Power Wave konyhai gépről tudtok - e valamit, magyar nyelvű leírás vagy recept stb..... :-)
Konyhafelújítás előtt állok és konyhagépeket nézegetek. Felmerült néhány kérdés, amire nem találtam választ. Például mi az a "push pull" gomb a sütőkön? A páraelszívó területén megint vannak zavarok. A felső levegőkivezetésest nem lehet egy egszerű kanyarral hátul a falon kivezetni? Szinte mindegyik készülék felső kivezetéses, de nem hiszem, hogy mindenki átfúrná a tetőt egy elszívó miatt.
Ha vannak tapasztalataitok szívesen olvasnám. Köszi: Molyolka
Sajnálom a pogit, lehet, hogy maradok akkor a bevált kápisnál, már az is elég extra a sajtoshoz képest :) A tepertőst szeretjük nagyon, csak ritkán állok neki, mert egy tonnányit kell sütni. Akkor reggelire és vacsira is azt eszik a fiúk, ki bír három feneketlen gyomrú zabagéppel? :D Nincs tapasztalatom a kapszulás főzpkkel, de akkor nem rossz dolog ez. Néztem abból a cafissinoból egy kéket, gyönyörű volt, azt hiszem rábeszéltem magam :)
Nem jött be sajna a káposztás-kolbászos pogi... A gépemmel maradéktalanul elégedett vagyok, remek lett a tészta, de a káposztát sajnos elszúrtam, sok lett alatta a víz meg a fehérbor (!), sőt még a a káposzta is sok volt így egy használhatatlan masszát kaptam... Megsütöttem lepény formában mert nyújtani, pláne szaggatni nem lehetett szegényt... Megettem 2-3 nap alatt, de nem mertem kóstolót vinni belőle ;-))
Kapszulással kapcsolatban: nekem Nescaffe Citizem van és baromira elégedett vagyok vele! Mai eszemmel egy ugyanilyet vennék tejhabosítóval, de anyagilag anno jobban megérte a bézik modell, amihez habosítok magamnak tejet egy háromdolláros elemes kütyüvel...
Káposztást már csináltam, az egész fini volt, kolbásszal nekem is új gondolat :) Olyan magyarosch :D Most kapszulás kávéfőzőt nézegetek szülinapomra, mindig akkorra fogy ki a kiöntőből a kávé mire én innék egyet. De főzni persze senkinek nincs kedve a családból, morgok is eleget velük. Ezt nézegettem, tök jó: http://minu.me/-cafissimo
Nincs recept. Káposztás pogi van a neten ezer.... kolbászos dettó. Gondoltam csinálok egy káposztásat és beledarabolok a tésztába kolbit ;-))) Esetleg megszórom tökmaggal a tetejét... Letesztelem a kollégákon, ha tetszik nekik, megírom a receptet...bár kétlem, hogy bárki igényelné, aki nem full-amatőr mint én....