Persze ,igy a jo es Romaban ,mint a romaiak,en otthon ereztem magam Pragaban is, Varsoban is ,POznanban is ahol voltam hosszabb ideig de jol ereztem magam Jenaban is. A sertesmaj thuringiai modra az egyi kedvenc kajam volt
Elvbol nem vallalok moderaciot mert mindenfele moderacio ellen vagyok.ezert nem vallaltam amikot Wagner megkertra evekkel ezelott,akit semelyesen is ismerek
Hisz otthon nyomom. Itt minek nyomjam egyetertenek velem. Mindenki korulottem szinte kiszolgalt haborus veteran,vegigharcoltak amerika osszes haborujat a koreaitol a legutobbikig.
A haboruban a civil is ellenseg aki az algyut gyartja a katonaknak, meg a paraszt is akinek a buzajabol sutik a komiszkenyeret. A hatorszag elpusztitasa ugyanugy a katonai ero gyengitese. Valamint a lakossag moraljanak megtorese. Az ellenseget ugy kell legyozni, hogy utana rettegjen a gyoztesektol mert ez a gyozelem legbiztosabb zaloga. Hogy oruljon annak ha egyaltalan elve hagyjak.
Mi ebben a demagogia, ezek a tenyek. azert adtak oda a legieronek azokat a B-17-eseket es B-24-eseket hogy hasznaljak is,nem azert hogy a repuloter hangarjaban subickoljak hogy szep fenyesek legyenek es viragagyasakat rakjanak korejuk , ha netantan Mrs Churchill veletlenul arra setal.
Bomba volt, repulogep is , meg haboru is, meg az oroszok is megkertek oket szorjak mar meg kicsit Drezdat,ha mar az angol amerikai adofizetok kifizettek a rengeteg penzt a pilotakra, a repulokre stb akkor azt hasznalni is kellett,mert el kellett vele szamolni az amerikai valasztoknak,hogy nem hiaba adtak oda a penzuket a kormanynak.
"Az akció során a német nagyváros teljes belvárosa romtengerré vált, a halottak számát 20 000és 80 000 közé teszik a kutatók"
A szövetségesek nyilván nem kis megelégedéssel, és a németek nem kis sokkal konstatálták, hogy nem csak Coventry lehet terrortámadás áldozata - csak a hatékonyságban van különbség (Peckem tábornoknak gyengéje volt a bombarács).
"pont a gigantikus kirándulócsoport az oka annak, hogy az olaj NEM jut nyugiban a világpiacra (...) csak azt a pszichológiai korlátot kell áttörni"
Tehát nem sikerült a mentális korlátot átugranod. Ha Irakra békés hajnal virradna az usákok kivonulásának másnapján és nyugodtan folyna az olaj (és csicseregnének a madarak), akkor olcsóbb lett volna kivonni a csapatokat miután a hálás új kormányzat aláírta a megfelelő koncessziós szerződéseket a Halliburtonnel és a Blackwaterrel, tehát vagy nem virradna az a hajnal olyan békésen (vagy mégsem a profit a cél ott).
Azt hiszem, pont a gigantikus kirándulócsoport az oka annak, hogy az olaj NEM jut nyugiban a világpiacra. a fele elmegy a hadsereg logisztikájára, valamennyit az irakiaknak is kell adni... nem sok marad.
És a napi félmilliárd dollár meg nem valami jó üzlet azért a napi 3 millió hordó olajért, ami hordónként 170 dolcsit jelent...
Még úgy is jobban megérné, ha át kellene váltani a dollárt euróra...
A beszédet már egyre többen értik az USA-ban is.... csak azt a pszichológiai korlátot kell áttörni, ami visszatartja a népet attól, hogy felismerje, hogy át lett baszva.
Amikor majd sokan pusmognak arról, hogy a Halliburton meg az Xe (aka Blackwater) profitja miatt rugdosnak ki milliókat az otthonukból, veszítik el munkáikat, omlik össze a világ körülöttük, akkor az "Occupy Wall Street" mozgalom sem lesz olyan udvarias.
Nagyon megható beszéd, csak hát akiknek szól, inkább arab nyelvű csatornákat néznek - mert a gonosz uralkodó osztály nem baszna el napi félmilliárd dollárt egy gigantikus kirándulócsoportra, ha Irakban nyugalom lenne és nyugodtan folyna az olaj a világpiacra.