Keresés

Részletes keresés

uhuru1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 109

Hadviselő félként nem, de az amerikai hadsereg tagjaként számosan.

Előzmény: Derek (108)
Derek Creative Commons License 2011.12.14 0 0 108

Azt tudom , de nem hadviselo felkent.az angol tanarom is kinn volt tartalekoskent tolmacsnak

Előzmény: uhuru1 (107)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 107

A végén. Békemegfigyelőként. Még így is lelőttek egy katonatisztet helikopterestül...

Előzmény: Derek (93)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 106

Szaunázzatok, csak a magánéletedet ne böffentsd ebbe a topikba.

Előzmény: Törölt nick (71)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 105

Az volt nekik, csak légvédelmük nem nagyon...de hát Gernikának, és Coventrynek sem...

Előzmény: Derek (68)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 103

Ezt kezdtem el lapozgatni a topik hatására ... http://www.army.mil/

mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.13 0 0 100

"a Te véleményeid nem egyeznek az emberi értékekkel."

1945. május 9-én a legnagyobb humanista is összepisálta magát a boldogságtól.

Vonnegutnak is 20 év kellett, hogy a túlélés boldogsága kritikába váltson.

Előzmény: Törölt nick (98)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 97

Mondom foglalkozz a magad dolgaival, az meg engem nem erdekel, es probalj a topichoz is irni valamit

Előzmény: Törölt nick (95)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 96

Most aruld mar el nekem,  ehhez neked mi a fax kozod van? Foglalkozz a magad dolgaival.

Előzmény: Törölt nick (94)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 93

Vietnam? Mikor vett abban reszt a magyar honvedseg?

Előzmény: Törölt nick (91)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 90

Azert voltam ezeken a helyeken.

Előzmény: Törölt nick (88)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 89

Kiszolgaltam az idomet bekeidoben,nem volt haboru azalatt

Előzmény: Törölt nick (86)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 87

Persze ,igy a jo es Romaban ,mint a romaiak,en otthon ereztem magam Pragaban is, Varsoban is ,POznanban is ahol voltam hosszabb ideig de jol ereztem magam Jenaban is. A sertesmaj thuringiai modra az egyi kedvenc kajam volt

Előzmény: Törölt nick (84)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 83

Fialnak, ezert nem kell mar dolgoznom en mar csak a szelvenyeket vagdosom

Előzmény: Törölt nick (81)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 82

Elvbol nem vallalok moderaciot mert mindenfele moderacio ellen vagyok.ezert nem vallaltam amikot Wagner megkertra evekkel ezelott,akit semelyesen is ismerek

Előzmény: Törölt nick (79)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 80

Hisz otthon nyomom. Itt minek nyomjam egyetertenek velem. Mindenki korulottem  szinte kiszolgalt haborus veteran,vegigharcoltak amerika osszes haborujat a koreaitol a legutobbikig.

Előzmény: Törölt nick (78)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 77

A humanitariussag majd jon a feltetel nelkuli megadas utan,jott is, Marshall segely ,Nemetorszag ujjaepitese.

Előzmény: Törölt nick (75)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 76

A haboruban a civil is ellenseg aki az algyut gyartja a katonaknak, meg a paraszt is akinek a buzajabol sutik a komiszkenyeret. A hatorszag elpusztitasa ugyanugy a katonai ero gyengitese. Valamint a lakossag moraljanak megtorese. Az ellenseget ugy kell legyozni, hogy utana rettegjen a gyoztesektol mert ez a gyozelem legbiztosabb zaloga. Hogy oruljon annak ha egyaltalan elve hagyjak.

Előzmény: Törölt nick (73)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 74

Mi ebben a demagogia, ezek a tenyek. azert adtak oda a legieronek azokat a B-17-eseket es B-24-eseket hogy hasznaljak is,nem azert hogy a repuloter hangarjaban subickoljak hogy szep fenyesek legyenek es viragagyasakat rakjanak korejuk , ha netantan Mrs Churchill veletlenul arra setal.

Előzmény: Törölt nick (72)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 70

Bomba volt, repulogep is , meg haboru is, meg az oroszok is megkertek oket szorjak mar meg kicsit Drezdat,ha mar az angol amerikai adofizetok kifizettek a rengeteg penzt a pilotakra, a repulokre stb akkor azt hasznalni is kellett,mert el kellett vele szamolni az amerikai valasztoknak,hogy nem hiaba adtak oda a penzuket a kormanynak.

Előzmény: Törölt nick (66)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.13 0 0 69

"a másik miért bombáztak az amcsik, mikor ezt előzőleg megtették a britek."

Ez egy nagyon fontos szempont, hiszen egy várost mindig csak ugyanaz bombázhat, aki korábban már megtette.

Előzmény: Törölt nick (66)
Derek Creative Commons License 2011.12.13 0 0 68

Azert viszont aligha blamalhatod az amerikai es angol legierot,radarja mar volt a nemeteknek akkorra.

Előzmény: Törölt nick (65)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.13 0 0 67

"történelmi adatok szerint nem szólaltak meg a szirénák."

Úristen... akkor le kellett volna fújni a bombázást.

Ez így nem ér.

Előzmény: Törölt nick (65)
mesterséges színezék Creative Commons License 2011.12.13 0 0 64

"Az akció során a német nagyváros teljes belvárosa romtengerré vált, a halottak számát 20 000  és 80 000 közé teszik a kutatók"

A szövetségesek nyilván nem kis megelégedéssel, és a németek nem kis sokkal konstatálták, hogy nem csak Coventry lehet terrortámadás áldozata - csak a hatékonyságban van különbség (Peckem tábornoknak gyengéje volt a bombarács).

Előzmény: Törölt nick (54)
indiscriminating power Creative Commons License 2011.12.13 0 0 63

"pont a gigantikus kirándulócsoport az oka annak, hogy az olaj NEM jut nyugiban a világpiacra (...) csak azt a pszichológiai korlátot kell áttörni"

Tehát nem sikerült a mentális korlátot átugranod. Ha Irakra békés hajnal virradna az usákok kivonulásának másnapján és nyugodtan folyna az olaj (és csicseregnének a madarak), akkor olcsóbb lett volna kivonni a csapatokat miután a hálás új kormányzat aláírta a megfelelő koncessziós szerződéseket a Halliburtonnel és a Blackwaterrel, tehát vagy nem virradna az a hajnal olyan békésen (vagy mégsem a profit a cél ott).

szia

Előzmény: Göncölszekér alvázszáma (62)
Göncölszekér alvázszáma Creative Commons License 2011.12.13 0 0 62

Azt hiszem, pont a gigantikus kirándulócsoport az oka annak, hogy az olaj NEM jut nyugiban a világpiacra. a fele elmegy a hadsereg logisztikájára, valamennyit az irakiaknak is kell adni... nem sok marad.

És a napi félmilliárd dollár meg nem valami jó üzlet azért a napi 3 millió hordó olajért, ami hordónként 170 dolcsit jelent...

Még úgy is jobban megérné, ha át kellene váltani a dollárt euróra...

A beszédet már egyre többen értik az USA-ban is.... csak azt a pszichológiai korlátot kell áttörni, ami visszatartja a népet attól, hogy felismerje, hogy át lett baszva. 

Amikor majd sokan pusmognak arról, hogy a Halliburton meg az Xe (aka Blackwater) profitja miatt rugdosnak ki milliókat az otthonukból, veszítik el munkáikat, omlik össze a világ körülöttük, akkor az "Occupy Wall Street" mozgalom sem lesz olyan udvarias.

Előzmény: indiscriminating power (61)
indiscriminating power Creative Commons License 2011.12.13 0 0 61

Nagyon megható beszéd, csak hát akiknek szól, inkább arab nyelvű csatornákat néznek - mert a gonosz uralkodó osztály nem baszna el napi félmilliárd dollárt egy gigantikus kirándulócsoportra, ha Irakban nyugalom lenne és nyugodtan folyna az olaj a világpiacra.

Előzmény: Göncölszekér alvázszáma (57)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 60

Persze, ha a németek és a japánok nem robbantják ki a világháborút, nyilván őket sem bombázzák.

Előzmény: Törölt nick (52)
uhuru1 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 59

Rákosi etás elégedetten bólogat az üstből. Jól megtanultad.:)))))

Előzmény: Törölt nick (49)
nandras0824 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 58

igazad van abban, hogy a háború borzalmas, de a topik témája nem ez.

én mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy a topiknyitó egyszerűen csúsztat (hogy úgy ne mondjam: hazudik) a topik témáját illetően.

Előzmény: Törölt nick (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!