Boldog Karácsonyt a NER-ben: nos van akinek sikerült ez, lesz miből ajándékot venni, tankolni. "10 milliós jutalmat kapott Tarlós négy helyettese" gondolom mert "nincs" a csőd szélén a főváros. Összesen csekély 300 millát osztottak szét.
Az ügyészség egyik neve elhallgatását kérő munkatársa a lapnak úgy fogalmazott: "valaki csak 300 ezret kapott, de tudok 700 ezer forintos év végi jutalomról is. Nem volt szabad beszélnünk róla, mert szolgálati titokká nyilvánították a prémiumot."
Egyszerűen hihetetlen a jutalmak osztogatása. Rövid közvéleménykutatást tartottam: 8 ismerősömből /mind versenyszféra/ rajtunk kívül egy helyen sincs karácsonyi jutalom, vagy 13. havi. Sőt, céges buli is csak egy helyen+ nálunk. És ez az ország egyik leggazdagabb városa.
De nem csak itt van a gond, nagyon sok "sóhivatal" van még, ahol szét lehetne rúgni a berendezést. Pl. a különböző állami tulajdonú (önkormányzati,...stb) vízművek, ahol ülnek a dauerolt posztkádárista 50-es tokás elhízott bábuskák, s egy kurva szerződésmódosítást nem tudnak megcsinálni rendesen fél év alatt!
Én vagyok leginkább a neoliberális gazdaságpolitika ellen. De ez nem azt jelenti, hogy mindneki várja a sült galambokat. De minden ember a saját sorsáért felelős. Én megértem azt is, hogy vannak olyanok, akiket semmi nem motivál, meg könyebb 8 óra kávézgatás, trécselés után hazamenni és a barátok közt nézni, de akkor ne is követeljen az ilyen ember semmit!
Nem, valóban nem történt semmi, de én nem kizárólag az Orbán-Gyurcsány tengely mentén gondolkodom; csak éppen hülyét kapok ettől a "csak rajtad áll, mennyit keresel" felfogástól, mert egyrészt rendkívül káros, másrészt aki ebben hisz, az vélhetőleg hisz a Mikulásban meg abban is, hogy Elvis még él :-)
Mert ugye az elmulöt masfel ev alatt qurv asok minden törtent ezen a teren (is) :-(...
Es akkor nezd ennek tükreben a kifizetett tizmillios premiumokat...
Az az üzenete az EÜ dolgozoknak, hogy menjetek csak külföldre, mi megkapjuk a lovenkat (abbol ugye etlik maganklinikara) ti meg le vagytok magasrol....
Ha meg valamely közeli hozzátartozód betegsében elhalálozik, mert nem lesz orvos, aki ellássa (mert már mind Angliából röhög a magadfajta idiótákon), akkor ráírathatod a sírkövére, hogy a neoliberális gazdaságpolitika áldozata.
Nem beszélve arról, mekkora lelkesedést lehet elvárni egy kezdő - esetleg néhány éve dolgozó tanártól, aki annyit keres, mint egy kőműves (sőt, igazából kevesebbet) - nem csoda, hogy a természettudományi szakokon végzettek többsége messziről elkerüli az iskolákat
Én a MINISZTERELNÖK úrnak is megszavaznék egy tekintélyes summát karácsonyi ajándékként. Azért az mégsem járja, hogy a beosztottak ütre-főre markolják fel a nagy dohányokat, és az, aki az igát leginkább húzza, annak pedig felkopik az álla!
van egy csomó ember a közszférában, akiknek a fizetése, az előmenetele a munkában eltöltött időtöl függ.
ezek az emberek nem nagyon ugrálhatnak, mert nincs hova. ugyanakkor szükség van a munkájukra, de a közalkalmazotti bérskála ha nem is kötelezően, de valamennyire köti az alkalmazót.
hogy konkrétumot mondjak, egy kutatóintézet asszisztense, állatgondozója ilyen szakmunka, speciális tudással, a minimálbért alig meghaladó fizetéssel. érettségivel és szakképzéssel.
azért abba is gondoljál bele, hogy amikor a minimálbért emelik, akkor nem indexálják hozzá a közalkalmazottak fizetését. így egy nem felsőfokú végzettséggel rendelkező dolgozó közel 20 évig semmiféle előremenetelre nem számíthat. azon túl, hogy ez bántó, nem igazán mutatja azt, hogy érdemes lenne tanulni.
másrészt, éppen ezt a réteget találják el a jelenlegi adószabályok és áfa emelés. nem igazán előremutató.