Már több érdekes dolgot láttam a parlamenti közvetítések és más műsorok alkalmával: kajáltak, aludtak, könyvet vagy újságot olvasgattak (a megszavazandó törvények helyett), telefonálgattak stb. Már ezektől is kinyílik a bicska a zsebemben, de amit ma véletlenül láttam a youtube-on! "Lehet Más a Pulóver - Kaufer Virág kötöget a Parlamentben"! (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8TYeisPvWpA) Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek!? Havi keresete a kötögetésért (az országgyűlési honlap alapján): 394 230 Ft alapdíj + 295 673 Ft választókerületi pótlék + 115 950 Ft lakhatási támogatás = 805 853 Ft. Várom a további jobbnál jobb parlamenti "munkákat" esetleg képekkel, linkekkel!
A videoról nem hiányzik kb 350 képviselő? Úgy emlékszem nem 30 főt választottunk meg. Nem hinném, hogy kategóriákkal lenne rosszabb ott lenni és fél füllel figyelni, minthogy be se menni a melóhelyre.
Virágnak igen alapos hozzászólásai vannak a foglalkoztatás témakörében. És kötögetés közben csak jobban lehet figyelni, mint újságolvasás közben. A jóga meg kifejezetten jó dolog.
az a kis vita olykor érveket tartalmaz, amit az ember szívesen kérdezne ha lenne lehetősége, tehát helyette teszik fel a kérdést amit ő nem tudna, vagy ha tudna is, választ nem kapna.
"Azon azért érdemes lenne elgondolkozni, hogy bizonyos törvények vitáit miért is időzítik a közvetítéseken kívüli időkre! ;-)"
miért, eddig nem tetted? Nekem tetszik, ahogy az mszp megoldotta a helyzetet, végre valami konstruktivitást is láthatunk tőlük:-)
Amúgy meg az mszp helyében indítványoznám, hogy rögzítsék amit nem tudnak élő adásban közvetíteni és megnézhető legyen.
egy nagyon fontos dolog miatt igenis van értelme a parlamenti munkának.
Ott viszonyleg megkerülhetetlenül kénytelenek megvitatni minden dolgot, érvek és ellenérvek kerülnek elénk, ha nézzük a közvetítést. különben ez az egész egy nagy mutyi lenne és gőzünk se lenne sok dologról.
Azzal is tisztában vagyok, hogy a parlament csak egy színjáték, és valódi értelme nincs. Épp úgy ahogy a képviselősködésnek sincs sok értelme, mivel a legtöbb csak egy bábu, és a gondolataik sem a sajátjuk.
A törvények kidolgozását sem ők végzik stb.
Ha valaki saját ötlettel jön vagy egy új törvényjavaslatot akar megtárgyalni, akkor először véleményeztetni kell, és csak akkor lehet róla beszélni, ha engedélyezik (jelenleg a Fidesz emberei).
Tehát az egész csak egy cirkusz, DE... És ez a lényeg. Ha már egy ilyen cirkuszt üzemeltetnek, akkor legalább a látszatát kéne adni, annak, hogy ez egy komoly munka, nem pedig léhűtők gyülekezete...
Valamikor az iskolában az óra alatt rajzolgattam miközben a tanár beszélt. Mikor valamelyik osztálytársam árulkodni kezdett, a tanál mondott valamit ami igaz volt és mai napig az:
- biztos vagyok abban, hogy ő rajzolgatás közben jobban figyel, mint bármelyikőtök akár.
nyugodtan kötögessen, mert ha olvasna közben akkor nem tudna arra figyelni mi hangzik el.
az az anyag, amit kidogoznak úgysem a padsorok között íródik.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok oda az lmp-sekért, de ebben semmi kifogásolnivalót nem látok a teljesítmény rovására.
Üzene viszont van, mert bár a munkáját nem befolyásolja mégis azt üzeni: kötögető asszonykák munkájánál nem ér többet a parlamenti munka:O)
Én épp ezért írtam, hogy véletlen nem is lehetne kötögetni!
Persze kötögetés közben lehet zenét vagy bármit hallgatni, de egy vitára nem lehet úgy figyelni közben, hogy aztán akár értelmesen hozzá lehessen szólni.
Az meg már megint egy másik dolog, hogy nem túl sok az értelmes felszólalás...
A probléma nem ezzel van, hanem az LMP gyalázatos telejsítményével. Nem értem, mit keresnek a Parlamentben, Schiffer, meg Karácsony, esetleg indőnként a Jávor vagy ki szokot mondani olyan álláspontot, véleményt, ami megüti az ingerküszöböt... de a többi, mint ez a kötőnő is.
Egyébként persze, hogy direkt kötögetett, hisz vitt pamutot és kötőtűt, épp úgy mint aki direkt eszik, olvasgat, telefonálgat, vagy aki nem megy be a parlamentbe és lóg!
Véletlenül nem lehet kötögetni!
Egyébként ilyen gyenge érveket a három éves fiamtól szoktam hallani, csak ő kap egy büntit, ha másodjára is kummant!