Este nyolc óra után köteles lenne a kiskorú gyermek közterületen történő felügyeletéről gondoskodni a szülő – ezt javasolja Kőszegi Zoltán fideszes képviselő a családok védelméről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványában. A polgári jog szerint kiskorú minden 18. életévét be nem töltött személy
"Úgyhogy bár általában az van, hogy ha egy szülő vagy tanár szembesül vele, hogy nem tisztelik, akkor az "ó idők, ó erkölcsök" jön, pedig hát lehet, hogy célszerűbb lenne azzal kezdeni, hogy megnézi, ad-e rá okot, hogy tiszteljék..."
Az ok a tiszteletre már eleve adott, hisz az a szerencsétlen pára mit összeküszködött velünk... :) ( Speciel én már a töredékénél a lapátnyélért nyúltam volna, szóval nálam respect. )
Szia Anti!
Igaz, volt olyan szakrajztanárunk is, aki - technikumban, szóval nem ált.isk. alsó tagozat - a hiperbolát is füzetből(!) rajzolta föl. És ROSSZUL!!!! :DDD Ellensúlyozásképp házi-, vagy egyébhiányos, vagy nem szabványbetűvel írt füzetért buktatott félévkor. Nna, őt nem tisztelte a kutya se. Nyírtuk is rendesen (vö.: ahogy csak bírtuk).
(Azt azért hozzá kell tennem, hogy eleve hendikeppel indult a szerencsétlen: a négy évig zseniális szakrajzoló/tanító ofőnket váltotta ötödévre ez a tanárokselejtje.)
Azt nem lehetne, hogy kijárási tilalmat ne a jófiúknak, hanem a rosszfiúknak rendeljenek el?
(Szabad országokban a rendőrséget, az ügyészséget, a bíróságokat, a szabálysértési hatóságokat nem azért hozzák létre az emberek, hogy ezek a tisztességes emberek szabadságát biztosítsák? Abban a rendszerben, ahol a vétlenek szabadságát kezdik el csorbítani, ideje elgondolkodni azon, hogy védelmi rendszereink vajon minket védenek-e, vagy az ellenségeinket.)
Hehehe... tegnap beszélgettünk kicsit az egyik ügyfelemmel... mondja, hogy el van tünve ez a Pintér... hát, mit ne mondjak, a "kéthétalattrendetrakunk" méretü arcszerkezet, és az elmúlt másfél év rögvalósága után lehet, hogy nekem sem lenne kedvem kamerák közelében páváskodni a helyében...
az indoklás továbbra is elfogadhatatlan (este sok a bűnöző az utcán ezért a nembűnöző maradjon otthon) de a 14 éves kor alatt este 10 után csak felnőtt kísérővel - na erről akár már érdemes lenne beszélgetni is
én spec a 14 évesnél idősebbeket békénhagynám, pláne nem hoznék betarthatatlan rendeleteket a kontrolljukra
a vilag legnagyobb tevedese...Senkit nem erdekel a kulvilag,nem ok elik helyettem az eletemet...Kozel 40 evembe telt,mire elfogadtam,hogy ugysem tudok mindenkinek megfelelni,es azota nem is akarok..Ezerszer jobban erzem magam es nem erdekel a szomszed neni,a kozertes es a csaladom velemenye sem...Par ember van,akie igen,de nagyon szuk a kor
A felügyelet a "garde dame". - Azt persze még nmem tudom, hogy ha a gyerek még is csak... akkor mi lesz? Megbüntetik 40-50 ezer forintra? Vagy a szülőket? Az eszem megáll !
Nem tudom, említettem-e már a függőség szót... az emberek nem mások által felállított vita-szabályoknak akarnak általában megfelelni, amikor beszélgetnek valamiről...
Update: Kőszegi Zoltán és Szalay Ferenc kapcsolódó módosító indítványa részben szűkíti, részben tágítja a gyermekek esti/éjszakai felügyeletére vonatkozó követelményeket: a) 14 éven aluli gyermek számára 22.00 és 6.00 között kell felügyeletet biztosítani, ha közterületen tartózkodik; b) 16 éven aluli gyermek esetén 23.00 és 6.00 között, ha szórakozóhelyen tartózkodik.
Azt persze továbbra sem tudjuk, mi az, hogy felügyelet, illetve, hogy több-e ez a szabály az egyszerű kárveszély-áthárításnál.
Nem tudod ellenőrizni, mert te csak azt ellenőrzöd, hogy a te alapállításaidból logikusan levezethető-e a másik állítása. Ha nem akkor lehet hogy ő állított logikátlant, de lehet hogy de indulsz ki rossz alapállításból. Ami a te szemszögedből nézve logikus, de mégis tévedés. Lehet hogy a másik fél alapállításai helyesebbek és ő abból logikusan levezette az álláspontját.