Tegnap végre megkaptam a még szeptemberben megrendelt példányomat. Erre is van pénz, bárkinek ingyen megküldik az Alaptörvényt, aki kéri. Névreszólóan dedikálva Kövér László által. Bár mondjuk a vak is látja, hogy nem eredeti, csak kék színnel nyomtatták.
Kicsit áttekinthetetlenné teszi az Alaptörvényt, hogy először (a nemzeti hitvallás után) nagybetűkkel jelölt cikkek vannak, aztán római számokkal jelölt cikkek, végül arab számokkal jelölt cikkek. Így pl. van I) cikk, I. cikk és 1. cikk is.
De rögtön találtam pár ellentmondást is az Alaptörvényben:
pl. XII. cikk (2) "Magyarország törekszik megteremteni annak feltételeit, hogy minden munkaképes ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson."
XVIII. cikk (1) "Gyermekek foglalkoztatása - testi, szellemi és erkölcsi fejlődésüket nem veszélyeztető, törvényben meghatározott esetek kivételével - tilos."
Most akkor, ha egy gyermek dolgozni akar, akkor Magyarország egyrészt törekszik arra, hogy dolgozhasson, másrészt megtiltja a foglalkoztatását?! Egyébként sem egyértelmű, mit ért azalatt, hogy gyermek, hiszen pl. XVI. cikk (4) "A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni." Ezek szerint a nagykorú gyermek is gyermek. Tehát mindenki gyermek, akinek van legalább 1 szülője? És akkor csak az árvákat lehet foglalkoztatni???
XV. cikk (3) "A nők és a férfiak egyenjogúak."
XV. cikk (5) "Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket."
Tehát a nők és a férfiak egyenjogúak, de a nők még egyenjogúbbak. Most akkor hogy is van az, hogy a nők elmehetnek nyugdíjba 40 év munkaviszony után (akkor is, ha nem töltötték be a nyugdíjkorhatárt), a férfiak meg nem?
"Kizárólag a 2012-től gyártandó érméken szerepel az új megnevezés, a bankjegyeken nincs országnév (csak a „Magyar Nemzeti Bank” felirat), így azok eleve nem érintettek ebben – tájékoztatta lapunkat a jegybank a kommunikációs osztálya.
A feladat nem jár a 2012-ig kibocsátott érmék bevonásával, cseréjével, mivel azokra a kibocsátásukkor érvényes jogszabályok vonatkoznak, és azok továbbra is forgalomban maradnak. Az országnév-változásnak csak egyszeri költsége van (összesen nagyjából 5 millió forint tervezési, szerszámgyártási költség), mely eltörpül az évente a forgalom bővülése, ill. a forgalomból kicsapódó érmék miatt szükséges utángyártás milliárdos nagyságrendű költségei mellett."
"A törvényeken kívül más helyeken is átírják Magyarországra a Magyar Köztársaság kifejezést. Ilyenek például az országhatárokon található táblák. Horváth József, a Magyar Közút Kht. kommunikációs vezetője az [origo]-nak elmondta, az általuk kezelt utak mentén 73 darab ilyen táblát tartanak nyilván, ezek kicserélését már megkezdték. Várhatóan még bőven január 1-je előtt végeznek a munkával, amely összesen 5,5 millió forintba kerül."
"A törvényeken kívül más helyeken is átírják Magyarországra a Magyar Köztársaság kifejezést. Ilyenek például az országhatárokon található táblák. Horváth József, a Magyar Közút Kht. kommunikációs vezetője az [origo]-nak elmondta, az általuk kezelt utak mentén 73 darab ilyen táblát tartanak nyilván, ezek kicserélését már megkezdték. Várhatóan még bőven január 1-je előtt végeznek a munkával, amely összesen 5,5 millió forintba kerül."
Nekem mai napig az van, jövő februárban fog lejárni. Kádár-címer, népköztársaság, személyi szám, itt még nőtlen, gyermekek száma kihúzva, munkahelyek, lakcímek...
A koreai haboruban rovid hatosugaru MIG-15 vadaszgepek harcoltak az eszakkoreai oldalon,azok nem ertek volna el az USA teruletet ,max ha a new york-i kikoto elott katapultaljak egy tengeralattjarorol
Nekem mai napig az van, jövő februárban fog lejárni. Kádár-címer, népköztársaság, személyi szám, itt még nőtlen, gyermekek száma kihúzva, munkahelyek, lakcímek...
Kutya nem kérte lassan 10 éve. Hazudok, egy kilátóban csak ezért cserébe tudtam kölcsönözni látcsövet.
Szerinted én mennyi vagyok? De mindegy is, mert a kor nem érdem, hanem állapot. Ma a Jobbinak van divatja, ami a fidesz és főleg a bolsik gazdasági eredményességét nézve, kicsit sem csoda. A pártharcosok meg valóba kihalnak, hála istennek!
"Kizárólag a 2012-től gyártandó érméken szerepel az új megnevezés, a bankjegyeken nincs országnév (csak a „Magyar Nemzeti Bank” felirat), így azok eleve nem érintettek ebben – tájékoztatta lapunkat a jegybank a kommunikációs osztálya."
A bolsiknál sokkal jobbak az esélyeik. Vagy húsz évig nem felejti el a nép, mit műveltek a legutolsó uralkodásuk alatt. A pár járókeretes fanatikusuk meg, egyre gyorsuló ütemben hal ki.