Keresés

Részletes keresés

Szilard Kigyo Creative Commons License 2011.11.18 0 0 482

Nyilvan megszunne a demokracia, ha ugyanugy nem lehetne kommunista gyilkosokrol utcat elnevezni, mint naci gyilkosokrol. Huuu, ha belegondolok, ugy erzem surgos rettegnivalo tor ram.

Előzmény: uhuru1 (481)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 481

Akkor ebben maradunk. Őszintén szólva nekem mindegy. De a stílus rád vall.

Előzmény: Törölt nick (478)
Kamomilla94 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 480

'Lényeg a lényeg: Orbán kisöprűzte az oroszokat és azóta szabadok és demokraikusak vagyunk.

Aki ezt megtette, az akár örökös miniszterelnök is maradhatna.

Szerintetek?'

Szeintem tényleg szőke vagy. Hirtelen:)

Előzmény: hirtelenszőke nő (125)
Kamomilla94 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 479

Válogatott problémáik vannak a fijjuknak, így a szakadék szélén egyensúlyozva.

Előzmény: só_bors_paprika (-)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 477

Ezen dolgozz még kicsinyég. Sajnos egyik állításod sem teljesen igaz. Nem osztogattak, hanem fosztogattak.:))

Előzmény: Törölt nick (476)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.11.13 0 0 470

Jut eszembe ha nem voltak oroszok náluk akkor meg különösen érdekes az összevetés.

Annak ellenére hogy itt rontották nálunk a levegőt a ruszkik a Kádáréknak a többi szoc. országhoz képest viszonylag élhető országot sikerült összehozni.

Amikor itt már réges régen lazább szellők fújdogáltak a szlovák határ túloldalán (akkor még csehszlovákia volt) olyan táblák voltak hogy "éljen hős felszabadító szovjet hadsereg" meg ilyen baromságok.

Ja és ezek a baromságok az út szélén voltak kint mint az útjelző táblák.

Anno a saját szememmel láttam, néztem is hogy mi ez az egész.

Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.11.13 0 0 469

A számora ez új infó.

Valahogy elég ésszerűtlennek tűnik hogy az egykori Csehszlovákia akinek jóval hosszabb közös határszakasza van ausztriával mint magyarország, hogy ott egy orosz katona se legyen????

Elég rénézni a térképre , dobja magát hogy egy esetleges kelet nyugati konfliktusnál a csehszlovák területen néhány hadosztály jól jön.

Amúgy a Lengyelek is a győztes oldalon voltak a háborúban és nekik is kijutott a komcsi szopásból rendesen.

Szerintem náluk is voltak oroszok.

Előzmény: Törölt nick (465)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.11.13 0 0 467

Amúgy meg a címre visszatérve.

Ez az egész utcaneves dolog MOST egy agyatlan baromság.

Dettó ugyanaz mint a rendszerváltáskor.

A választások előtt ment a mantra a rendszerváltó pártok részéről hogy:

"A magyar gazdaság a csőd szélén áll.

Sürgősen tenni kell valamit mert holnap beleesünk a szakadékba.

Haladéktalanul meg kell kezdeni az ország megmentését.

Stb. Stb."

Az MSZP-t szépen kiseprűzték és jöttek a rendszerváltók.

Én mint naív lélek azt hittem hogy ezek a derék hazafiak nekilátnak ezerrel hogy lilábaljon az ország.

Nos nem igazán így történt.

Először is megszavazták hogy mennyi legyen a fizetésük.

Majd megszavazták hogy hogyan nézzen ki az új címer: legyen korona, ne legyen , jobbra vagy balra dől a kereszt a koronán, stb.

Mi legyen a köztéri kommunista szobrokkal, stb.

Na kb. itt volt az hogy azt mondtam magamban: Elmentek a jó büdös francba.

Ugyanis ha ég a házam akkor nem azzal foglalkozom hogy vajon szépek-e a csetreszek a vitrines szekrényben, hanem mentem az értékeket és oltom a tüzet hogy a lehető leg kevesebb legyen a kár.

Ha azok a francos (amúgy elég ronda) szobrok ott voltak 40 évig még fél évet kibírnak.

Valahogy az lett volna a logikus a számomra ha a nagyon okos fejek összeülnek és megegyeznek hogy hogyan lehet rendbehozni a gazdaságot, mert ha az bajba kerül egy csomó ember megélhetése kerül veszélybe.

AZTÁN ha ez megvan lehet bohóckodni a szobrokkal meg ilyen szarságokkal.

A  házépítés sem úgy kezdődik hogy előbb rakom fel a szélkakast a kémény tetejére és utána kezdem építeni a házat.

Pater Altenberg Creative Commons License 2011.11.13 0 0 466

Nem vonultak ki egy éven belül. A kisebb megszálló országok katonái vonultak ki.

Előzmény: Törölt nick (465)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.11.13 0 0 463

Ennek ellenére az orosz csapatok náluk is piknikeztek vagy 40 évet és a csehek sem nagyon örültek neki.

Mintha lett volna egy 68 -as prágai tavasz vagy mi.

Én arról beszélek hogy más a mentalitás.

Volt erejük és képeségük hogy lezárják a múltat és továbblépjenek.

Mi még mindíg ezen rágódunk mint nagymama a szalonnabörkén.

Amint látod ha a belváros közepén nyílik egy ilyen bolt tele vöröscsillagos bizbaszokkal nem akad fenn rajta senki.

Nálunk meg nemzethalál vagy mi van egyből.

Ma néztem egy érdekes filmet az a címe: Az ügynökök a mennybe mennek.

Érdemes megnézni.

Előzmény: Törölt nick (461)
Antisystem Creative Commons License 2011.11.13 0 0 462

A Btk-s tiltást is helytelenítem: lássam, hogy ki jön szembe velem :-)

Ezzel magam is így vagyok:)

Az a csillag viszont amire reagáltál ötágú ugyan, de narancssárga... ;-)

Ja. Te azt mondtad, hogy nem átszinezni kell a vöröset, hanem leszedni. Én meg azt, hogy nem leszedni, hanem lassan ujra kitűzni a csúcsra :)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (457)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.11.13 0 0 460

Ha prágába visz valakinek az útja nézzen be ide (a Károly Híd lábánál van a bolt):

Ezek a hülye csehek nem rinyálnak a kommer múlton hanem üzletet csinálnak belőle.

Meg is lehet nézni hogy hová jutottak ők és hol tartunk mi.

a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.13 0 0 459

Ukrajnában történtek már nagyobb csodák is utcanevek terén! :D Ha ott egy Banderáról vagy Suhevicsről is lehet utcát elnevezni! :)

(Egyébként megjegyzem, hogy azért a Krím-félszigetre Kun Béla neve tényleg nem való. Enyi eséllyel a Dohány utcát is át lehetne keresztelni Szálasi utcának, mert k.b. ugyan olyan értelemmel bírna, mint egy Kun Béla utca Szimferopolban vagy - pláne - Jaltában.

Előzmény: Hierro Nyh. (435)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.13 0 0 458

,,Togliatti????????? Az Olasz Kommunista Párt főtitkáráról (Palmiro T.) elnevezett városban...? Elképesztő kommunista elnyomás lehet ottan, ha még mindig nem merték átkeresztelni.... ☻"

Sok településnek visszaadták 1991 után a régi nevét, de mindenhol lehetett szavazni (azaz a lakosságra bízták, hogy kérik-e a régi nevet, vagy maradjon, ami maradt a kommancs érából. Togliattiban a lakosság több, mint 80%-a amellett szavazott, hogy ne adják vissza a városnak az 1965 előtti nevét (Volgai-Sztavropol). Így maradt Togliatti, amit 1965-ben adtak neki, amikor az olasz FIAT nyerte meg a VAZ (a Volgai Autógyár) építésének tervét.

A poén az, hogy Oroszországban mindössze hat településnek maradt meg a szovjet érából származó neve a népszavazás után és ebből három van a Szamarai megyében (Togliatti, Novokujbisevszk és Csapajevszk) a negyedik város - az Amúri-Komszomolszk (ott sem akarta a lakosság a régi nevét - Amúri Nyikolajevszk), az ötödik, ugye, Kalinyingrád (Königsberg), a hatodik Uljanovszk (cári időkben Szimbirszk).

Más helyeken viszont egyértelmű volt, hogy azonnal megszavazták a régi neveket. P.l. Leningrádot még a legvadabb kommunizmusban is az emberek egymás között csak Petyerburgnak vagy Pityernek nevezték. Vagy ott van Tver, ami csak a hivatalos papírokban volt Kalinyin, a hétköznapokban az emberek a Tvert használták.

Egy esetet tudok, ahol a lakosság nem kérte sem a régi, sem a kommunista nevet és maradt az ,,arany középút" - Volgográd (cáriidőkben Caricin, kommunista érában Sztálingrád).

Előzmény: Holdkooros (425)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 456

Az elmúlt húsz év történéseire.

Előzmény: Szilard Kigyo (455)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2011.11.13 0 0 455

Ezt mire alapozod?

Mert gondolom valamire alapozod, nem csak kinyilatkoztatsz.

Előzmény: uhuru1 (450)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 454

Majd jól csuknak lefele, ha meglátják.:))

Előzmény: Antisystem (453)
Antisystem Creative Commons License 2011.11.13 0 0 453

Szó sem lehet róla... most kell megint kitűzni lassan...:))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (449)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.11.13 0 0 452

Pont nem azt kritizálják a Kádár-rendszerben, amit kéne (kinevelte a magyarságból az önállóságra való igényt, langyosvízért cserébe a demokrácia feladása). Tulajdonképpen ha vörös helyett Árpád-sávosba csomagolták volna, megfelelne nekik az a fajta berendezkedés.

Előzmény: Törölt nick (445)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 451

az egyik oldal halottá hazudta magát," A másik oldal pedig inaszakadtából igyekszik utolérni őket, nem veszi észre, hogy azok ott már rég lemaradtak mögötte...

Előzmény: Törölt nick (443)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 450

Bár így lenne. De Magyarország népe az átlagnál sérültebb lelkű, talán ezért nem tud szembenézni a múltjával sem.

Előzmény: Szilard Kigyo (438)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 447

Vigyázat, Amerika egyik patinás department store-ja.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 446

Arab számok...van olyan.

Előzmény: pipppen (2)
klicknick Creative Commons License 2011.11.12 0 0 439

Kun Béla utca pedig van egy jó néhány.

... na de ki a csuda lehet az aki ráér ilyesmiken meditálni, hogy új utcanevek.... meg arrébb kéne tenni a József Attila szobrot.... meg ilyesmik? Tényleg nem lényeges, de ez csak rossz üzenet, hogy ilyesmiből még mindég meg lehet élni.

Szilard Kigyo Creative Commons License 2011.11.12 0 0 438

Persze gondolom orommel tolt el a hir, hogy aranyaiban nincs tobb ujnaci Magyarorszagon sem, mint akar kelet- Europaban, akar nyugat-Europaban.

Te nem vagy olyan, aki csak magyarozni jar ide, igaz?

Előzmény: uhuru1 (432)
inverz Creative Commons License 2011.11.12 0 0 437

mindenek előtt garat első nyitott topikodhoz... ha lehet kicsit hely kímélőbben legközelebb...

mellesleg szerintem is ez a mai magyar politikai, gazdasági, társadalmi kérdések közül az egyik legfontosabb... arra mindenesetre jó, hogy erről beszéljenek a népek és ne a valódi gondokról... terelés...

Előzmény: só_bors_paprika (-)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.11.12 0 0 436

A sors iróniája, hogy nevéhez kapcsolódik az első koncepciós perek megrendezése is, amelynek később ő maga is áldozata lett: 1949-ben Rákosi Mátyás vetélytársaitól való félelmében a szovjet példát követve belső tisztogatásba kezdett. Rajkot később rehabilitálták, és 1956. október 6-án újratemették. Temetésén soha nem látott, többszázezres tömeg vett részt előjelezve azt a robbanásig feszült helyzetet, amely heteken belül forradalomba és szabadságharcba torkollott.

A fáma szerint ekkor hangzott el ez a megjegyzés: "Szegény Laci, ha ezt látná, de közénk lövetne...".

Előzmény: kötcsei nájlonparaszt (339)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.11.12 0 0 435

Szimferopolban viszont éppen felvetették a Kun Béla utca átnevezését.

Előzmény: Holdkooros (425)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.11.12 0 0 434

A Népstadionnak milyen régi neve volt, amikor a komcsik alatt épült?

Előzmény: Törölt nick (376)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.11.12 0 0 433

Ami az utolsót illeti, Puskás Öcsi azért megérdemli, hogy stadiont nevezzenek el róla.

A Honvédé már megkapta Bozsik nevét, más meg mi lehetne alkalmasabb?

Bár a Népstadion nevet én sem töröltem volna el teljesen. Lehetne például Puskás Ferenc Népstadion, még nem is olyan hosszadalmas, mint a Papp László Budapest Sportaréna. Vagy akár lehetne párhuzamosan használni a két nevet, mint Milánóban a San Siro/Giuseppe Meazza stadion.

Előzmény: Törölt nick (374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!