Keresés

Részletes keresés

düdüklü tencere Creative Commons License 2011.12.01 0 0 371

Apropó szuverenitás: nem tudom, megvan-e, hogy a múlt héten Oroszország is belépett a WTO-ba. Már csak a formaságok vannak hátra. Csak azért mondom, hogy hátha jó lesz kapaszkodónak, ha át szeretnéd kicsit alaposabban is, nem csak polidili-konform meg Ájronháj-konform (vagy mi is volt a nickje a nagy kedvencemnek) módon gondolni ezt az egész szuverenitás-fétist. ;)

Előzmény: nemezis 2 (352)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 370

Egy vízió, persze aligha forradalmi, TGM-től, a kilencvenes évek közepén készült az interjú.

Én többé-kevésbé ugyanezt gondolom, persze a jövőt nem lehet megjósolni.

"Itt vagyunk a jövőnél, a tanítványaidnál. Játsszunk végezetül ezekről egy fantáziajátékot. Nézzük meg Budapestet 5, 10, 30 és 50 év múlva.

T.G.M.: 5 év múlva pont olyan lesz, mint most, 10 és 30 év múlva pont olyan lesz, mint most, 50 év múlva, gondolom, hogy már senki nem fog tudni bejutni a belső kerületekbe, mert akkora lesz a bűnözés. Gondolom pontosan úgy fog kinézni Budapest, mint Manhattan. Délelőtt a banktisztviselők bejönnek a hivatalukba, az V. kerületbe, négykor pedig kiürül a belváros és a Lipótváros. Este 6-tól kezdve géppisztolysorozatokat fogunk hallani. Éjjel senki sem fog kimerészkedni, mert az utcákat benépesítik majd a hajléktalanok a patkányok a kábítószeresek és az őrültek. A középpolgárság kiköltözik Rákoscsabára, Rákosszentmihályra, Zugló külsőre és Pesterzsébetre. A munkanélküli, alkoholista, kábítószeres underclass - amely a világ minden nagyvárosának a belterületeit megszállta - teljes mértékben át fogja venni ezeken a területeken a hatalmat."

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 369

(mégsem lesz kedvem erről beszélni)

Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 368

a holnapot még meg kell érni, a netem is elmehet. ha még leszek, akkor esetleg beszélhetünk erről:)

Előzmény: nemezis 2 (367)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 367
  • de igazából nem csak mi, hanem a fehér ember en block veszít az erejéből

Feltételezem ezen a nyugati civilizációt érted.

Na látod ez egy izgalmas kérdés, hogy mitől erősebb az iszlám, vagy a keleti civilizáció.

De csak holnap... :))

Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 366

(ez úgysem értenéd, épp ezért nem is próbálom megmagyarázni. nem is lényeges. a könyv egyébként jó)

Előzmény: nemezis 2 (364)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 365

(persze nem mindig gondolom így. és a magyarságnak sem feltétlenül kellene elveszítenie az életerejét, de igazából nem csak mi, hanem a fehér ember en block veszít az erejéből. )

Előzmény: Törölt nick (363)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 364

Azért is írtam.

Milyen csatát vesztettél az idő ellen?

30 évesen.

Előzmény: Törölt nick (363)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 363

nekem már csak.

"mert a csatát [az idővel]nem lehet megnyerni. még megvívni se. A csatatér csak az ember ostobaságáról és kétségbeeséséről árulkodik és a győzelem a filozófusok és a bolondok illúziója"

"ami kétségbeesés csak idő de az idő is csak ami volt"

(Faulkner: A hang és a téboly. ford: Göncz Árpád szdsz)

Előzmény: nemezis 2 (362)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 362

Látásmódunk különbsége elsősorban abból adódik, hogy hogyan látjuk a poharat : még félig tele, vagy már csak félig.

Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 361

de ettől függetlenül is, nem tanulunk. egyesek a horthy-éra iránt éreznek nosztalgiát...

Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 360

na jó, de itt már az egyéni különbségek számítanak.

(most jönne az a kérdés, hogy relatíve jó futó voltál-e iskoláskorodban:), és ezzel hozzám összefüggésbe a látásmódunk közti különbséget. )

Előzmény: nemezis 2 (359)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 359

Én fölöslegesnek tartom ezt az önostorozást.

Igazából másoknak sem sikerült jobban, de mindenkinek a saját keresztje a nehéz.

Mi ezt érezzük.

Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 358

viszont lehetőséget adott arra, hogy az utókor tanuljon az elkövetett hibákból.

nekünk nem nagyon sikerült, ahogy látom...

Előzmény: nemezis 2 (357)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 357

Ez így van. A 20. szd. nem sok sikert hozott valóban.

Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 356

a kicsiség nem négyzetkilométerben mérhető, ahogy sokszor a távolság sem kilométerben:)

(ha sok a sikerélmény, lehet hogy csökken/megszűnik a belső bizonytalanság is. ha azok nincsenek, akkor marad)

Előzmény: nemezis 2 (355)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 355

Persze, hogy nem gondolom, hiszen itt az Eu-ban számos lényegesen kisebb ország van.

(A gyengeség a belső bizonytalanság érzéséből származik.)

Előzmény: Törölt nick (353)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 354

(azt viszont, hogy a gyarmatosítással kapcsolatban milyen vízióm volt az előbb, inkább nem írom le:)) )

Előzmény: Törölt nick (353)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 353

(most a nacionalizmus eredetéről ne nyissunk itt vitát, túl bonyolult kérdés, meg hát elég sokat írkáltak róla össze és elég sok rivális nézet van)

viszont nagyon furcsa nekem , hogy te nem gondolod, hogy kicsik és gyengék vagyunk. holott a napnál is világosabb.

Előzmény: nemezis 2 (350)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 352

:)) Ez legalább frappáns.

Függetlenül attól, hogy egyetértek-e vele, vagy sem.

Előzmény: düdüklü tencere (351)
düdüklü tencere Creative Commons License 2011.11.28 0 0 351

Ez a hárítás időszaka, hiszen még nem készült fel arra, hogy szembe nézzen a betegségével. Nem szabad őt durván szembesítenünk a tényekkel. Tudnunk kell, hogy amikor a tényeket elutasítja, akkor védekezik. Azért bújik a betegség súlyosságának tagadása mögé, hogy erőt gyűjthessen. Pillanatnyilag nem bír el több információt a betegségről, a várható történésekről.

Ebben az időszakban akkor segítünk neki a legtöbbet, ha a lehetőségeket figyelembe véve bátorítjuk Őt az aktivitásában, de finoman figyelmeztetjük, ha irreális terveket sző. A realitások figyelembe vétele lassan, fokozatosan segíti a beteget a tények felismerésében.

Ismerős a szöveg? :))))  Elnézést. ;)

Előzmény: nemezis 2 (340)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 350
  • az nem igazán etnokulturális nacionalizmus.

Nem.

Az birodalmi.

A gyarmatbirodalom maradványa.

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 349

az nem igazán etnokulturális nacionalizmus. de az sem szimpatikus egyébként. kártékonynak tartom. de sajnos nincs módomban eltüntetni ezt az őrületet.

(nem jártam, valszeg nem is fogok)

Előzmény: nemezis 2 (348)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 348
  • kelet-európa egyik rákfenéje az etnokulturális nacionalismus,

Gondolom jártál már Franciaországban, Angliában.

Háááát, azért attól jócskán le vagyunk maradva.

Előzmény: Törölt nick (347)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 347

ebben a kérdésben nem beszélünk egy nyelvet:)

bár a nemzettudaton mint olyanon is lehetne vitázni, de ettől függetlenül az számomra és még egyesek számára tény, hogy kelet-európa egyik rákfenéje az etnokulturális nacionalismus, "a gonosz új változata".

vannak, akik ezt nem így gondolják.

én nem tudom, nem is akarom őket meggyőzni az ellenkezőjéről.

Előzmény: nemezis 2 (346)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 346

Na, ne keverj ide semmiféle nacionalizmust, különösen ne pejoratív értelmeben.

Az egészséges nemzettudat ugyanis szükséges, és nem azon alapul, hogy másoknál különbnek tartuk magunkat.

Pontosan olyan, mint az egészséges én-identitás, ha rendben van, akkor nem érzi úgy az ember, hogy másokat devalválnia kell.

Én egyáltalán nem érzem magam gyengének, sem sajnálatra méltónak.

Ha annyira gyengék lennénk, aligha lennénk itt Európában.

Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 345

tévedtél.

az a jó, ha nem kell ilyesmiben reménykedni, mert nem velünk bánhatnak méltányosan vagy méltánytalanul, hanem mi bánhatunk mással valamilyen módon. csak hát ez álom, gyengék vagyunk. kis, szegény, nacionalizmustól sújtott ország. ráadásul tessék megnézni a teljes termékenységi arányszámot, talán még az 1.3-et sem éri el.

mi következik mindebből?

Előzmény: nemezis 2 (344)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.11.28 0 0 344

Na neee! De bizony , hogy azt gondoltam!

Azt, hogy fontos annyira nekik, hogy ilyen pitiség meg sem fordul a fejükben.

Bizony, hogy azt gondoltam, hogy legalább azonos szabályokat alkalmazak a "piacon"

Nem az érdekérvényesítésban feltételeztem egyenrangúságot.

Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 343

azt azért senki sem gondolhatta komolyan, hogy egyenrangúak leszünk pl. a három nagy európai állammal (német, francia, egy.kir), hogy igazságosak és nagylelkűek lesznek velünk szemben. pláne egy kelet-európai összefogás nélkül. pláne konzervatívok.

Előzmény: nemezis 2 (341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 342

"Bersényi Iván közíró / Népszava"

Köszönjük, ennyi elég is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!