Keresés

Részletes keresés

Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.25 0 0 61

Amióta Angliában fegyvertialom lett, azóta halomra késelik a lakosságot a bűnözők. Angliát fel lehet hozni példának, de csak rossz példának.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 60

Cilike, magácska valóban nincs tisztában a fegyver fogalmával. Definíció: Fegyver minden tárgy, eszköz amivel egy másik ember elleni támadást vagy védekezést intenzívebbé lehet tenni. Szóval a csákánynyél is, meg a ceruza is ha azzal megszúrunk valakit.

A fegverfóbiáját azzal indokolni, hogy ha magácskának lenne, akkor kontrol nélkül használná is elég félelmetes. Ha magácskának cukkorbetegsége lenne, akkor betiltaná a cukor evését mindenkinek? 

Az angol bobbykra hivatkozni nem nagyon szerencsés érv. Nézzen utána a bűnügyi statisztikákban és meglepődik (csak magácska, mi nem) a fegyverrel elkövetett bűnügyek száma ugrásszerűen megnőtt a rendőrség lefegyverzése után. Hiába, a bűnözőkre valami furcsa oknál fogva nem volt hatásal a tiltás és nem adták le a "vasat". Sőt bátrabbak lettek.

Előzmény: Cecílya (25)
a karaván halad... Creative Commons License 2011.11.17 0 0 59

,,Azt például nem találtam..."

Persze, hogy nem találtad, hiszen a te fantáziád szülötte. :)

Én sem találom a jachtomat, a sorban álló nagycsöcsű vörös szépségeket és Kanári-szigeteken lévő nyaralómat. Mert csak a vágyaimban léteznek. :DDDDdddd

Előzmény: Cecílya (52)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.16 0 0 57

"Más az, ha valaki egy fegyverrel a kezében erősnek érzi magát."

Kicsoda? Az a helyzet, hogy itt az Egyesült Államokban 250 millió! (Nem elírás! 250.000.000) legálisan tartott lőfegyver van. A legálisan tartottakkal szinte soha nem követnek el semmit. Ha elkövetnek valamit, az többnyire vagy öngyilkosság. A lőfegyveres balesetek száma teljesen elenyésző, mondjuk az úszómedencébe fulladástól, vagy az autóbalesetekhez viszonyítva. Persze te nem is a balesetekről beszéltél.

Akik keménynek érzik magukat, azok mindig el szoktak követni valami erőszakos bűncselekményt, vagy rablást, vagy hasonlót. A törvény szerint ők soha nem juthatnak lőfegyverhez. Illegálisan viszont beszerzi magának a bűnöző. Amiatt viszont nem hinném, hogy bárkit lehetne okolni itt a fórumon. Tehát inkább a bűnözőket kellene szidni, nem a törvénytisztelő embereket, akiknek mondjuk a céllövészet a hobbijuk.

"Valaki nem azért megy el kamionsofőrnek, hogy embereket üssön el"

Mégis megtörténik. Elvileg azért tanultak pilótának egyesek, hogy később belerepülhessenek a World Trace Center tornyaiba. Be kellene tiltani a pilótaoktatást?

"de aki fegyvert hord magánál, az biztos, hogy felteszi magában, hogy használni fogja."

A kérdés inkább az, hogy mire használja. De ugyanez a kérdés lehet egy sörösüvegnél is. Iszol belőle, vagy szétcsapod valaki fején és elvágod vele valaki nyaki ütőerét. Széklábbal is lehet bűncselekményt elkövetni. Mindent fel lehet hasznláni jóra és rosszra is.

"Megnéztem, egypár egyszerűbbet elolvastam, mert nem vagyok perfekt angol. Nem győzött meg!"

Ha nem tudsz angolul, akkor nem csodálom.

"Azt például nem találtam, hogy"

Nem arra kértél példát. Arra küldtem a linket, hogy nézd meg, hogy a többség az önvédelemre vett lőfegyverét tényleg önvédelemre használja. Szinte kivétel nélkül.

"mire az apja csupa véletlenségből betörőnek véli és agyonlövi."

Miért lőné? Ebből is látszik, hogy nem tudod a 4 biztonsági alapot sem.

http://www.nrahq.org/education/guide.asp

Amíg nem vagy biztos, addig nem lősz. Egyértelmű. Ha te éjjel felkelsz és nem vagy biztos abban, hogy a fiad, lányod, szüleid egyik tagja matat a konyhádban, addig nem lopakodsz mögé és nem dóföd le egy konyhakéssel. Lőfegyvernél sincs ez másképp. Amíg nem vagy biztos valamiben, addig nem használod.

"Ezenkívül ha már beszélünk valamiről, akkor a másik érveire vagyok kíváncsi, nem távoli földrészek eseteire, véleményeire."

Én az Egyesült Államokban élek, azért mondok itteni példákat. Magyar lőfegyveres példát amúgy se kapsz túl sokat, maximum vadász történeteket, mert egy Szabó Pityu szakmunkás nem tarthat ilyesmit csak könnygázt vagy bicskát. Ha valaki nem magas beosztású politikus, nem rendőr vagy ezredes a katonaságnál, akkor egy gyengített légpuskánál többje nem lehet. Ezért sincs értelme a megnyitott topicnak, mert hogy búcsúzhatna el egy átlag magyar ember valamitől elbúcsúzni, amije nincs?

"Engem az itt és most érdekel, pl. a te véleményed is"

Értem, de szerintem magyarországi példákra ne várj, mert az nincs igazán. 1-2 szélsőséges esetet kivéve nincsenek rossz példák, jó sok követendő példáról pedig nem ír a sajtó, mert az nem érdekes egy újságírónak ha valami jó és erőszakmentes.

Előzmény: Cecílya (51)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.16 0 0 56

"Késelés egy tiszaújvárosi iskolában, két diákot szúrtak le"

Valaki leszúrt 2 gyereket egy iskolában. A késeket is mindjárt betiltják, meg minden olyat amivel szúrni, vagy vágni lehet. Rövidesen a krumplihámozás is csak vágyálom lesz. :-P

r1 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 55

- Olyasmit amihez nem ertesz, butasag megitelni, elitelni. - Ha nem szereted, nem kell vele foglalkozni. - Hagyd a megitelest azokra akik ertenek hozza.

Egy hozza nem ertonek is lehet persze velemenye es ezt ki is nyilvanithatja (tudomasul kell vennunk, hogy sajnos egyre tobb az olyan ember akinek mindenrol van velemenye (fuggetlenul attol, hogy nem ert hozza). A butabbja pedig hangoztatja is es vitatkoni is kezd a hozzaerokkel a velt igazaert. Ha magadbol indultal ki akkor lehet, hogy nalad ilyen erzeseket valtana ki, ezert nem is baj ha nem szereted (de szerencsere masokra ez nem jellemzo).

Azert erdekes vilag lenne, ha mindent be lehetne tiltani ami valakinek nem tetszik, fuggetlenul attol, hogy mekkora marhasag az adott ember velemenye.

Nem kell terhelned magad a valasszal.

Előzmény: Cecílya (54)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.16 0 0 54

"senki se írjon a topicba így majd lecsúszik szépen"

oda csúszik, ahova akar, csöppet se érdekel, nem is hittem, hogy valaki valaha ír bele, véletlenül vettem észre, hogy beleháborogtatok 

:))) 

De ha lesz időm, a még meg nem válaszolt (sőt el sem olvasott) hozzászólásokra válaszolok...

...persze csak, ha megengeditek ;)

Előzmény: Törölt nick (46)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.16 0 0 53

Not he!

SHE!

Előzmény: king jerry (49)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.16 0 0 52

Megnéztem, egypár egyszerűbbet elolvastam, mert nem vagyok perfekt angol.

Nem győzött meg!

Azt például nem találtam, hogy egy amarikai házaspár előbb érkezik haza a nyaralásukból, és tizenéves lányuk, aki a nyaralás alatt a nagyszülőknél lett elszállásolva, épp véletlenül hazament valamiért, és mikor hallja a szülei hangját elbújik, hogy ,megtréfálja őket, mire az apja csupa véletlenségből betörőnek véli és agyonlövi.

Ezenkívül ha már beszélünk valamiről, akkor a másik érveire vagyok kíváncsi, nem távoli földrészek eseteire, véleményeire. például egy héber hozzászólást is találtam.

Engem az itt és most érdekel, pl. a te véleményed is, ha már ide esz (engem) a fene. Ha más érdekelne olvasgatnék össze-vissza.

Előzmény: Túlélőblog (48)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.16 0 0 51

Ezek véletlenek! Emberi hibák. Más az, ha valaki egy fegyverrel a kezében erősnek érzi magát. Emberek felettinek. Valaki nem azért megy el kamionsofőrnek, hogy embereket üssön el, de aki fegyvert hord magánál, az biztos, hogy felteszi magában, hogy használni fogja.

Előzmény: Túlélőblog (47)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.16 0 0 50

Én vagyok retardált???

:DDD

Egy fegyveres topikot nyitni akarónak segítek, de mivel fegyverellenes, és folyamatos könyvolvasó vagyok egy híres regény címe jut eszembe, ezért próbaképp ezzel nyitok topikot.

Erre itt mindennek elmondotok, csak mert nő létemre ellenzem a fegyvereket!?!?!

Úgy támadtok, mintha egy békés közösségbe gépfegyverropogással löktem volna be az ajtót!

És még én vagyok reterdált?

Komolyan megkacagtattál!!!

A hozzászólásaim pedig azért tűnnek támadó jellegűnek, mert nem vagyok netfüggő, néha beleolvasgatok fórumokba, és ha időm , és kedvem engedi beírok. Persze mostanában csak akkor, ha valaki számomra elfogadhatatlan baromságokat ír, vagy esetleg segítségre szorul.

Kinőttem a társaságot virtuálisan keresők táborából, nagyon sok barátom van, akikkel azonos nézeteket vallunk a valóságos világban. Feleslegesnek tartom, hogy azért írjak bele a nagyvilágba a neten, mert nagyon egyetértek valakivel. Az olyanoknak örülök, és annyi!

Az, hogy képes vagy nagy piros betűkkel beírni, hogy senki ne írjon ide, inkábgb a te retardáltságodat sugallja. Mi ez itt egy katonai tábor, és te vagy a parancsnok?

Ezen megint csak kacagni tudok!

Az ír ide, aki akar, és mer!

Vagyis saját akarattal, és véleménnyel bír!

retardáltak kíméljenek! :)))

Előzmény: Törölt nick (46)
king jerry Creative Commons License 2011.11.15 0 0 49

PLEASE DO NOT FEED!

Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.15 0 0 48

Kitettem egy linket, ahol találsz vagy 1000 példát. Ha belinkelek mindent külön-külön angolul, akkor megérted? Elolvasod?

Előzmény: Cecílya (30)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.15 0 0 47

Ember feletti erő. Például ha teherautót vezet és belecsapat vele egy virágkarneválba. Vagy ha részegen vezet kamiont. Vagy ha csak bekattan és eltúr egy házat egy nehézgéppel. Vagy felszáll egy tele buszra és félrerántja a kormányt. Tömegek halnának meg pillanatok alatt. Buszt, kamiont, nehézgépeket betiltjuk?

Előzmény: Cecílya (26)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 46

Cecília te súlyosan retardált vagy! Nem azért mert ellenzed a fegyvert ez a te saját véleményed. A kommentjeid szabályosan támadó jellegűek rengeteg ember számára, emellett teljesen ellentmondóak(egyszer komolyan gondolod a témát aztán odaírod hogy csak viccből). A személyiségjegyeidből én maximum 15 évesnek tartalak, ezért bátorkodom letegezni téged. Semmit sem tudsz a fegyverekről, csak idejöttél kötekedni mert azthiszed így nagylány leszel. Légyszíves ne írj ide többet és megkérem a kedves fórumozókat hogy senki se írjon a topicba így majd lecsúszik szépen

(én tartom magamat ahhoz amit írtam nem fogok válaszolni a válaszodra, el sem olvasom)

Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 45

Köszönöm, hogy megengeded, hogy játszak!

Igazán hálás vagyok, hogy sok ilyen NAGGYON KOMOLY EMBER, aki naggyon komolyan képes venni ilyen viccbe illő virtuális világot, és főleg halálkomolyan veszi önnön magát, lehetővé teszi, hogy jókat röhögjek "vakbélkomolyságán" (vagy inkább végbélkomolyságán?). De ugye azé nem használtok ellenem fegyvert, mert másképp gondolkodom!

Most pedig búcsúzom...

...a fegyverektől!

Előzmény: Jancsi83 (39)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 44

Oda mész, ahova akarsz!

Ha akarod, még el is küldelek...

De ugye én maradhatok!

Előzmény: roland7 (40)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 43

Igazán nem várok fene nagy IQ-t azoktól, akik fegyverfetisisták, és azt az embert tartják gyagyásnak, aki (mellesleg viccből) búcsút akar inteni a fegyvereknek.

De annyit elvárok, hogy olvasni, és szövegérteni tudjon.

Az volt a szemléletes példám lényege, hogy még ilyen szelíd ember is, mint én is úgy fel tudok dühödni, hogy "csakna!". És Isten alapértelmezésben csak karmokat, fogakat adott, nem pedig egy másik ember kioltását egyetlen ujjmozdulattal lehetővé tevő fegyvert.

De nyugodtan forgassátok ki a szavaimat saját értelmi eszközkészletetek felhasználásával!

Előzmény: roland7 (41)
Zoli_Kj Creative Commons License 2011.11.15 0 0 42

Na látod! Ezért nem is adnék neked se fegyver se fegyvertartási engedélyt!!!! Akinek ilyen gondolatai vannak "De ha lenne fegyverviselésim, és állandóan fegyver lenne nálam, félek, pár hülye autóvezetővel kevesebb lenne az utakon."

De attól nem félek hogy valaha is kapnál, mert az első pszichológiai teszten megbuknál.

A mellesleg jól lövökröl meg annyit, hogy találkoztam már sok virtuális mesterlövésszel akinek csak a szája nagy.

Szerintem meg te maximum tapadókorongos gyerek puskával lőttél.

Előzmény: Cecílya (22)
roland7 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 41

"Mellesleg nagyon jól lövök sportfegyverekkel. De ha lenne fegyverviselésim, és állandóan fegyver lenne nálam, félek, pár hülye autóvezetővel kevesebb lenne az utakon.
Ezért ellenzem a fegyvert!"

Azért ellenzed a fegyvereket, mert ha fegyverhez jutnál, halomra ölnéd az embereket? Ezt te írtad!

Ezek tükrében javaslom életed hátralévő részét zárt osztályon eltölteni!

roland7 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 40

"Valóban nem járok azokra a helyekre amikről írtál.
Te meg miért nem tudod elkerülni ezeket, amíg nem sikerül a közbiztonságot megteremteni???"

Te érted is, amit leírsz??!!

Alapvető emberi jogom (ezt még meghagyták), hogy szabadon menjek az ország bármely szegletébe. És ahol rossz a közbiztonság, oda ne menjek, amíg valakik jól meg nem teremtik oda a közbiztonságot? Kik??!! Mikor??!!

Hol élsz te? Üvegbúra alatt?!

Előzmény: Cecílya (21)
Jancsi83 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 39

Szerintem hagyni kell az ilyen embert, mert úgysem gondolkodik racionálisan.

Ki lehet elemezni a hozzászólásait és fel lehet állítani egy profilt (sok és tipikus személyiségjegyet hagy maga után). Tipikus személyiségjegyeket mutat (kíváncsi voltam és sok hozzászólását elolvastam).

El lehetne Neki magyarázni, hogy a képzeletbeli skálán két véglet közeli állapottal próbáltam szembesíteni és azt is el lehet neki magyarázni, hogy létezik bonyolult provokátor is (igaz azt nem így hívják), de minek.

Ő egy más gondolatvilágot képvisel, meg kell őt hagyni, hogy továbbra is álmodozzon és játssza egyszerű kis játékait az ilyen fórumokon. Itt hirdetheti a nézeteit, tegye, nem kell figyelembe venni.

Hozzáteszem, hogy ha normálisan állna hozzá és normálisan, észérvekkel hajlandó lenne beszélgetni az egészen más helyzetet eredményezne.

Na mindegy, hagyni kell ezt a témát...

Előzmény: GoodGhost (38)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.15 0 0 38

Kedves Cecílya!

Elárulok Neked egy titkot:

Avatott kézben egy összecsavart újság is "irreális" előnyhöz tud juttatni ergó fegyverként simán fel lehet használni.

A legrandább az az egészben, hogy fogalmad sincs, hogy egészen hétköznapi és látszólag veszélytelen tárgyakkal mit lehet művelni egészen minimális gyakorlással.

Ezért írtam, hogy értsük meg: a fegver nem öl embert. Az ember öl embert.

Előzmény: Cecílya (25)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 37

Hááát...

Ha csak ezt a két kategóriát ismered, akkor az egyszerű provokátort választom.

MERT:

elmeháborodott az biztos nem vagyok SŐT!

nem tudom, mit jelent az egyszerű provokátor!

(lehet hogy jót!)

utóirat: van bonyolult provokátor is?

mert akkor lehet, hogy inkább azt választanám!

Ennyi...

Előzmény: Jancsi83 (36)
Jancsi83 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 36

Kedves Cecílya!

Tudom, hogy teljesen fölösleges bármit is írni, vagy magyarázni Neked, de mégis kikivánkozik belőlem annyi, hogy Te valószínüleg egyszerű provokátor vagy pedig elmeháborodott!!!

Ennyi...

Előzmény: Cecílya (35)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 35

Nohát több időt most nem pocsékolok fegyverfetisiszták mániás imádataira, majd még visszanézek, hátha van aki elgondolkozik, és búcsúzik a fegyverektől...

Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 34

Hűűűű!

Ezt meg ki írta! Isten biztos nem lehetett, mert ő nem így szokott szólani.

Most válaszoljak neki, vagy ne?

Lehet, hogy én nem vagyok szerves és kapcsolt része a kozmikus ősöntudatnak?

Akkor télleg, kivagyok!

Előzmény: Törölt nick (15)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 33

Ha jól tudom az angol bobby-k is fegyvertelenek.

Előzmény: orion78 (31)
Cecílya Creative Commons License 2011.11.15 0 0 32

Hol van még az éjfél Magyarországon, ahol most vagyok. :)

Előzmény: norinco (29)
orion78 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 31

"Azt hogy az-e a szellemi sérült, aki békében akar fegyverek nélkül élni, vagy aki perverz módon vonzódik a fegyverekhez, hadd ne te döntsd el!"

De te se légy önkéntes rendőr!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!