Keresés

Részletes keresés

conti111 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 759

ehehhe követik a sablont... minden hazugságban legyen egy kis igazság... akkor hátha kerülhető a bukta

na ez most nem jött be :D

Előzmény: WYW (755)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.19 0 0 757

Ígéretéhez híven Lázár János egyéni képviselői indítvány formájában nyújtotta be a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot 2012. szeptember 18-án.  Az időzítés talán nem véletlen: miközben továbbra is borzolja a kedélyeket az ál IMF-lista, az azeri baltás kiadatása és a családon belüli erőszak kapcsán bekövetkezett pálfordulás, a közbeszéd központi témája most minden bizonnyal az előzetes regisztráció lesz majd.

Persze minden joggal. Az egész előregisztrációval terhelt regisztráció egy teljesen felesleges és drága manipulációnak tűnik. Sok milliárdba kerülő ide-oda levelezgetéssel, hivatalok túlterhelésével, alkotmányosan aggályos buherálással és jó eséllyel 9 évre bebetonozott Fideszes listafelügyelő testülettel.

Ráadásul már most látszik, hogy a javaslat épp azokat a pontokat „nyírja ki”, amelyeket mi előzetesen pozitívumként értékeltünk. Így hiába szűnik meg a korrupt, sorozatos visszaélésekre lehetőséget adó ajánlószelvényre épülő jelöltállítás rendszere, az azt kiváltó ajánlások sem lesznek sokkal jobbak. A beígért Alkotmánybíróság előtti kontrollt a Fidesz egy sima Alaptörvény-módosítással igyekszik elmismásolni. Azt persze még nem tudjuk, hogy sikerül-e neki. Így is bűzlik az egész.

A beterjesztett tervezet sok ponton meglehetősen homályos és többféleképpen értelmezhető. Most a legfontosabb változásokat emeljük ki, az egyéb, fontos részletkérdésekkel további írásainkban foglalkozunk majd.

http://tenytar.blog.hu/2012/09/19/elozetes_regisztracio_felesleges_draga_manipulativ

Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.19 0 0 756

Alaposan megnéztük az új választójogi törvényt: az egész előregisztrációval terhelt regisztráció egy teljesen felesleges és drága manipulációnak tűnik. Sok milliárdba kerülő ide-oda levelezgetéssel, hivatalok túlterhelésével, alkotmányosan aggályos buherálással és jó eséllyel 9 évre bebetonozott Fideszes listafelügyelő testülettel.

Ráadásul már most látszik, hogy a javaslat épp azokat a pontokat „nyírja ki”, amelyeket mi előzetesen pozitívumként értékeltünk. Így hiába szűnik meg a korrupt, sorozatos visszaélésekre lehetőséget adó ajánlószelvényre épülő jelöltállítás rendszere, az azt kiváltó ajánlások sem lesznek sokkal jobbak. A beígért Alkotmánybíróság előtti kontrollt a Fidesz egy sima Alaptörvény-módosítással igyekszik elmismásolni. Azt persze még nem tudjuk, hogy sikerül-e neki. Így is bűzlik az egész.

WYW Creative Commons License 2012.06.18 0 0 755
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.08 0 0 754

"Az igazságos az lenne, ha a megélhetéshez és a munkavégzéshez szükséges költségek feletti összeg után adóznánk."

És azt hogy döntenéd el - természetesen logikus módon -, hogy mennyi az a zseton, amennyi a megélhetéshez/munkavégzéshez kell?

Jó, tudom az obligát választ - 47 ezer forint :) -, de tényleg nagyon nehéz lenne ezt eldönteni.

Meg az is necces lenne, ha úgy történne, ahogy te javasolod, valaki meg eldöntené és az a valaki nem te lennél és úgy döntené el, hogy te azzal nem értesz egyet.

Előzmény: Törölt nick (746)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.08 0 0 753

"Milyen gyakorlati , gazdasági, vagy jogi/technikai előnye van az előzetes regisztrációnak?"

Miért érdekelnek az előnyök?

Miért most érdekelnek?

Miért csak most érdekelnek?

Előzmény: s3pooler (732)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 752

Az igazságnak nem tudok ellentmondani. Ez van. Ezt kell szeretni!

Keresd az igazságot! 

De! (És ez itt OFF) Eleve baromságnak tartottam, hogy azt a lenini elvet nem tartották be az elvtársak, hogy tervszerűség és fokozatosság elve. Nem szabadott volna azonnal egykulcsosra átállni. Először lehetett volna egy 16-32%-os és aztán majd meglátjuk.

Hiba volt na, ami rengeteg társadalmi feszültséget okozott, és ráadásul a válság miatt, nem is hozta meg az elvárt, vagy csak áhított gazdaságélénkülési eredményeket.  

Előzmény: WYW (751)
WYW Creative Commons License 2012.06.07 0 0 751

Most jó ellentmondtál nekem! :-)))

Előzmény: mociga2 (750)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 750

Meg fogsz lepődni a lepedőd alatt. A félszuperbruttó miatt mégis csak kétkullancsos maradt.

Mi lesz jövőre? Még több lesz a ""gazdagoknál""?

Elég!! Ebből már végre.

Előzmény: WYW (749)
WYW Creative Commons License 2012.06.07 0 0 749

Vissza is csinálták kétkulcsosra, fű alatt.....

Előzmény: mociga2 (748)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 748

POFF

Nem igazságtalan. 5-ször annyit keresel mint más, akkor 5x annyit is adózól.

És abból főleg az 5x kevesebbet kereső kap nyilván valami kevéssel esetleg többet.

Igazságos. Szerintem. De ez attól függ honnan nézzük. Mert ugye aki 5x többet adózik, mert annyit keres és az új rendszerben ezután adózik, az relatíve többet kap. Akarom mondani nála annyi pénzzel több is marad.

Ami a bevezetését illeti azt bizony hiba volt rögtön 16%-os egykulllancsosra fabrikálni. Lehetett volna simán kétkulacsos. 16-32%-os. De most már késő bánat, eb gondolat. Eb ura fakó!! :-(

ON  

Előzmény: Törölt nick (746)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 747

Ez a lik a KÁP és a választójogi törvénnyel, miszerint szavazati joguk van, de nem szerepelnek a honi nyilvántartásokban keletkezett. Tehát regisztrálni kell. Mint írtam, eddig is volt vagy lehetett bizonyos fokú regisztráció. A likacsot valahogy be kell tömni. Ez biztos. Kíváncsian várom az ezzel kapcsolatos törvénykezési fejleményeket. (Választási eljárási törvény)

Vannak a dolognak rossz és vannak jó oldalai. Van hátránya is meg előnye is.

Vicc:

Neked csak egy hátrányod van.

És az meg mi a csuda!?

Hogy nincs előnyöd. :-))

Előzmény: s3pooler (740)
arnys Creative Commons License 2012.06.07 0 0 744

Sárlott Brontyó

Előzmény: Potyli (684)
Babco Creative Commons License 2012.06.07 0 0 741

1- itt mindent elb.szunk, tuti ahogy a magyar szervez fennakadások lesznek és semmi sem működik majd.

2 - ez édeskevés, mert még mindig nem tudom, hogy mi lesz az előnye a regisztrációnak, mivel ad majd többet. Kiépíteni, megszervezni drága, de mit nyerünk rajta?

Előzmény: mociga2 (734)
s3pooler Creative Commons License 2012.06.07 0 0 740

Tudom, hogy te hivatalból nem veheted észre a valóságot, de a narancsbőrűek ismét csinálnak egy problémát, amit utána nagy nehezen megoldanak.

Csakhogy a probléma ezidáig nem is létezett.

Kb olyan, mint amikor a matróz büszkén jelenti, hogy betömte a hajófenéken a keletkezett lukat, és most már nem fog elsüllyedni a hajó.

- De hiszen nem is volt luk a hajófenéken ! Mitől kapott léket a hajó?

mire a matróz:

- Én ütöttem rajta egy lukat !

arnys Creative Commons License 2012.06.07 0 0 739

Nem vagyok bunkó.

Előzmény: lujo2 (710)
s3pooler Creative Commons License 2012.06.07 0 0 737

Akikhez eddig mozgóurna ment, mert beteg, vagy sitten van... ők hogyan regisztráltatják magukat?

WYW Creative Commons License 2012.06.07 0 0 735

Ha évi kétszer 1 milliárdot tud az állam áldozni un. nemzeti konzultációra, aminek tényleg semmi értelme sincs, akkor ezen nem kellene garasoskodni.

Névvel, címmel kell majd jelölni a regisztráció helyszínén?

Előzmény: mociga2 (733)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 734

Arra meg ugye nem is gondolsz, hogy a regisztrációval nem kell utazgatnia. A helyben, vagy legközelebbi kormányablakban bejelentkezik oda, ahol majd szavazni is fog. Ilyen regisztráció ma is van, ha nem a lakóhelyed szerinti automatice neked kiosztott körzetben akarsz szavazni.

Na erről a ""problémáról"" kb. ennyit. Amennyiben ezzel beéred. (???)

Előzmény: Babco (731)
mociga2 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 733

Mondok egyet-kettőt. Amikor regisztrálsz jelölhetsz is. Azaz nincs koppintgatós cédulás hókuszpókusz. Nem zaklat az X db párt otthon, még ha mi magyarok alapvetően vendégszeretők is vagyunk, azaz szívesen fogadunk idegeneket az otthonunkban.

Másik ami még a pakliban van. Szülő regisztráltathatja a 14 év fölötti, de 18 év alatti gyermekét. (Ausztriában tudtommal 15 év a korhatár, ami jogos is, hiszen a saját jövőjéről is dönt azáltal, hogy mire letelik a 4 éves ciklus már 19 éves lesz.)

""Hátrány."" Több aktivitást igényel a választásra jogosultaktól. Előny. Nincs fölös postaköltség. Az idő persze pénz. Ezt a választópolgároktól veszik el.

Előzmény: s3pooler (732)
s3pooler Creative Commons License 2012.06.07 0 0 732

Egyrészt tréfa volt, másrészt meg nem menekültem meg.

Kérdés még mindig:

Milyen gyakorlati , gazdasági, vagy jogi/technikai előnye van az előzetes regisztrációnak?

Igaziból az lenne a választás első fodulója, miközben arról papolnak, hogy ocsóbb lesz az egyfordulós választás.?

Előzmény: Orson Wellness (730)
Babco Creative Commons License 2012.06.07 0 0 731

Ami meg azt illeti. Ha kiépül a kormányablak rendszer, oda este nyolcig lehet menni. Nem von el munkaidő alapot.

Nem egy kollégám van, aki itt Budapesten dolgozik és csak hétvégente jár haza az ország másik végébe. Egy regisztrációhoz szabadságot kell majd kivenni...... tudom, ennyit érjen meg az ország sorsa. Persze, meg is érne, HA LENNE ÉRTELME! De a választói névjegyzékkel kombinálva tök fölösleges.

Előzmény: mociga2 (723)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.07 0 0 730

"Mellesleg, ha nem van az emberfia regisztrálva, akkor a konzultációs nemzeti kiadványok hogyan találják meg az egyszeri szavazót...????"

A helyesírás alapján.

Megmenekültél.

Előzmény: s3pooler (729)
s3pooler Creative Commons License 2012.06.06 0 0 729

Mellesleg, ha nem van az emberfia regisztrálva, akkor a konzultációs nemzeti kiadványok hogyan találják meg az egyszeri szavazót...????

Aki nincsen regisztrálva...???

Előzmény: Nero Bianco (726)
s3pooler Creative Commons License 2012.06.06 0 0 728

Ha kiépül... kormányablak..????

:-))))))))))

WYW Creative Commons License 2012.06.04 0 0 727

Lásd az előttem szólót!

:-)

Előzmény: Orson Wellness (725)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.04 0 0 726

"És nem mellékesen postaköltségek tekintetében az azoknak szóló küldemények, akiknek esze ágában sincs és sosem volt elmenni szavazni az igazi pénzpazarlás."

De kunzuttációs biszbaszt küldeni nekik az nem pénzpazarlás?

És ha egyszer úgy dönt, hogy mégis elmegy szavazni?

Ráadásul ebben az országban nem szokott jó ómen lenni az, ha valakiről a hatalom nyalvántartásba veszi, hogy szarik a hatalomra.

Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.04 0 0 725

Sejthető volt, hogy nem erre fogsz a beírásából reagálni: "És nem mellékesen postaköltségek tekintetében az azoknak szóló küldemények, akiknek esze ágában sincs és sosem volt elmenni szavazni az igazi pénzpazarlás. És a Te adóforintjaidból is." :)

Előzmény: WYW (724)
WYW Creative Commons License 2012.06.04 0 0 724

"A határontúliaknak (lehetnek 2014-ben majd 8-ad annyian mint az idehazaiak - tudom ők ugye ne is szavazhassanak!!) mindenképpen regisztrálniuk kell. (Nincs lakcím az útlevélben.) Nekünk is*. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek."

Nekünk viszont van a lakcímkártyánkon, tehát felesleges regisztrálni.

mociga2 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 723

A határontúliaknak (lehetnek 2014-ben majd 8-ad annyian mint az idehazaiak - tudom ők ugye ne is szavazhassanak!!) mindenképpen regisztrálniuk kell. (Nincs lakcím az útlevélben.) Nekünk is. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. A szavazásra is. Aki szavazni akar ennyit tegyen meg! Légyszi Te is! Jó!?

És ne óbégassá mán itt személyeskedve!

"Szánalmas ahogy minden baromságot körbelihegsz, csak hogy ajnározhassad ezt az eszement ötletet."

"A posta olcsóbb, biztosan. És a postásoknak sem kopik föl az álla."

A posta olcsóbb annál, hogy nincs is postaköltség? Továbbá munkahelymegőrzési szempontból valszeg a postások álla azért nem kopik fel, mert 4 évente jó sok küldeményük van.

Ami meg azt illeti. Ha kiépül a kormányablak rendszer, oda este nyolcig lehet menni. Nem von el munkaidő alapot. (Bár munka is lenne rengeteg.) Időt elvon a polgiktól, kb. 2x-resére emelve a szavazásra ráfordított időmennyiséget. És nem mellékesen postaköltségek tekintetében az azoknak szóló küldemények, akiknek esze ágában sincs és sosem volt elmenni szavazni az igazi pénzpazarlás. És a Te adóforintjaidból is.

Gondolom akkor kialakult az ítéleted a regisztrációval kapcsolatban. Tovább lihegtem körbe ezt a témát. Szinte már körbecsaholtam. :-)) 

Előzmény: s3pooler (721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!