Olyan mintha minden héten elmennél a Nagy sportgválasztóra, ahol mindig ugyanaz a kínálat, ami nem érdekel, de mégis mindig ott vagy. Ugyan!
Akkor képzeld el inkább, hogy mindennap elmész a menzára, mondjuk mert kötelezően be vagy fizetve (saját pénzeden persze jó drágán), és tényleg mindig ugyanaz a szar van. 4 hétig cukrozott sóskamártás, utána 4 hétig mócsingos bácskai. Ja és látod, hogy a szakácsok az üvegfal mögött zabálják a libacombot meg a pisztrángot...
Az elmúlt évtizedekben meggazdagodott családok gyermekei a szabályokkal mit sem törődve szórakoznak Peking utcáin. A kínai igazságszolgáltatással azonban nem jó ujjat húzni.
A 29 éves Vang Suo, a Beijing Wangfu Century Development igazgatóhelyettese és Vang Ke egy gazdag ingatlanfejlesztő fia a kínaiak által "fővárosi playboyoknak" nevezett társaság tagjai. A fiatal, gazdag családokból származó ingatlanfejlesztők költekeznek, színésznőket hódítanak meg, és mások biztonságával mit sem törődve szórakoznak Peking utcáin.
Vang Ke Audija lángra is kapott a karambol után
A két Vang még tavaly decemberben autóversenyt rendezett a Vangfucsing bevásárlónegyed utcáin, de egy forgalmas kereszteződésben mind a ketten karamboloztak. Vitatkozni kezdtek, aminek során Vang Shuo egy pisztollyal is megfenyegette versenyző társát, majd beletolatott Vang Ke autójába, és elmenekült a helyszínről.
Vang Suo a következő nap feladta magát, de csak most emeltek vádat ellene: károkozásért és engedély nélküli fegyvertartásért fog majd az egyik pekingi kerület népbírósága elé állni. Utóbbi súlyos vétség, a kínai állam nagyon kevés magánszemélynek engedélyezi a fegyvertartást, és mivel a rendőrség a házkutatás során négy fegyvert, 2000 légpuska töltényt és 6 darab éles töltényt talált, Vang Suo akár hét év börtönt is kaphat.
A rendőrség további öt személyt is letartóztatott, őket a fegyverek eladásával és bizonyíték eltüntetésével vádolják.
Pár héttel ezelőtt a pekingiek egy másik hasonló ügyet követhettek figyelemmel: a 15 éves Li Tianjit, a népszerű énekes Li Suangjiang fiát egy év átnevelő munkatáborra ítélték, amiért jogosítvány nélkül vezetett BMW-jével közúti balesetet okozott, és a kirobbanó vita során két személyt is megütött.
A maguk külön világában élő újgazdagok viselkedése a kommunista ideológia nélkül is kollektivista szemléletű kínai társadalomban zajló jelentős változások tünete. Gu Jin, a Sanghaji Egyetem szociológiaprofesszora azt nyilatkozta a Chnina Dailynek, hogy az elmúlt három évtized gazdasági átalakulása közepette sokan a szabályok semmibevételével gazdagodtak meg, és ebben a szellemben nevelték fel gyermekeiket is.
Kíváncsi leszek, mikortól lesznek elszámoltatva mindazok az adófizetők (köztük én is), akik szorgos és kritikátlan befizetéseikkel lehetővé tették (tudatlanul vagy opportunista módon) az előző 8 év pazarlásait, visszaéléseit.
Tudta, csak eleinte, az első fél évben, nem gondolta volna, hogy kellene - Selmeczinek is oka van féltenie tőle a zállását. Pedig ő is lelkiismerete szerint üzemel.
Banyek, én nem nézek ilyen műsorokat (tévét se nagyon), nekem ez új volt.
Nem akarok úgy meghalni, hogy ezzel az emberrel nem söröztem egyet. Bár egy egyenes beszédet is megreszkíroznék, mert nem veszek el a legfrissebb "információiban".
A feleségem ugyanezt csinálja amúgy, van gyakorlatom.
A problémát (amit én vetek fel) szétszedi elemeire és egyesével bebizonyítja, hogy miattam nincs úgy, ahogy kéne. Amit viszont én vetek fel apró problémaként, azokat meg összegyűjti és úgy tálalja, hogy miattam lettek azzá.
Mindketten úgy hisszük, hogy mi irányítjuk a másikat.
A hétvégén egy csomó új/friss állami nemzeti (minisztériumok, egyetemek) tótumfaktummal költöttem el egy munkareggelit és egy munkaebédet (közbe' dógoztunk es), valahogy még mindig megértettük egymást. Az egyik alap, az a Szíjjártó megítélése volt. Erre tényleg lehet építeni. :-)
Amugy szerintem ez meg jo is lehet, nyugodtabb lesz a Vezir is, nem kell majd folyton a hatbaszurastol tartania, mostmar megvan a melto parja a KE-nek, fenyeskedjek...