"Mikor megszülettem már megalakultam, s feloszlatni többet már nem lehet."
Neurotic 1987 (a Mozi című szám)
Max. átejakulnak. Minden átellalakuláció egyben megerősödés is. Hatás, ellenhatás törvénye a fizikában. Ez van. Nem hinném, hogy ez lenne a helyes út hosszútávon. De lehet. Miért is ne? Próbáljuk ki!
Már megijedtem, hogy Pintér Kéthét Sándor esetleg csődöt mond. Örülök, hogy megfékezik ezt az erőszakszervezetet, melynek útját vér, jajszó, és könnyek jelzik.
az nem olyan egyszerű, a mezőőr önkormányzati megbizással dolgozik, mezőőregyesületet nem dobhatnak össze hobbiból magánszemélyek, viszont ahol nincs rendőr, ott érdemes az önkormányzatnak megcsinálni, a mezőőr viselhet fegyvert ami azért ad némi tekintályt a személyének, kicsit talán többet is mint a polgárőrnek a rejtve tartott gázsdeo.
"tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat."
Kíváncsi léeszek, hogy az alapszabályában mit kifogásol az ügyészség. Annak ugyanis nincs olyan eleme, amely ne lenne benne más polgárőr szervezetekében .... :(((
Hangsúlyozta, ha a Szebb Jövőért tagjai nem politizálnak és leteszik a polgárőr vizsgát, szívesen várják őket a Megyei Polgárőr Szövetségbe.
Érdekes, de a hivatkozott törvényben nem találtam utalást rá, hogy a polgárőrnek vizsgakötelezettsége lenne polgárőrtanból, és a politika szó se szerepel a törvényben.
(2) A helyi polgárőr szervezet tagja - a (4) bekezdésben foglalt kivétellel - a helyi polgárőr szervezet működési területén láthatja el az e törvényben meghatározott tevékenységét.
(3) A helyi polgárőr szervezet működési területe annak a településnek, a fővárosban fővárosi kerületnek a közigazgatási területe, amelyet a helyi polgárőr szervezet székhelyeként jelölt meg.
(4) A helyi polgárőr szervezet a működési területén kívül akkor járhat el, ha ezt a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszervével, a környezet- és természetvédelmi szervekkel, a hivatásos önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságokkal vagy a mezei és természetvédelmi őrszolgálatokkal kötött írásbeli együttműködési megállapodás rögzíti.
Szóval az jogos ok a vegzálásra, hogy nem ott polgárőrködtek ahol be vannak jegyezve. Tanulság: be kell jegyeztetni minden kisebb településen
A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlése március 19-én hatalmazta fel Tóth Attila elnököt, hogy forduljon az ügyészséghez, s kérjen arra vonatkozóan vizsgálatot, hogy törvényesen működik-e a Jobbikhoz több szálon kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. Tóth Attila ennek megfelelően a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészséghez április 4-én el is jutatta a kérelmet. A szövetség megyei alelnöke, az országos szövetség elnökhelyettese akkor elmondta, a 2006 évi 52-es törvény vonatkozik a polgárőrségre, s szerintük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és tagjai az ebben foglaltaknak nem felelnek meg. Hangsúlyozta, ha a Szebb Jövőért tagjai nem politizálnak és leteszik a polgárőr vizsgát, szívesen várják őket a Megyei Polgárőr Szövetségbe.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség áprilisban arról tájékoztatta a polgárőröket, hogy a törvényességi vizsgálatra vonatkozó kérelmüket a Békés Megyei Főügyészséghez továbbították, mivel a Szebb Jövőért székhelye Békéscsabán van, s az ottani bíróságon jegyezték be a szervezetet, így a Békés Megyei Főügyészség az illetékes az ügyben. A vizsgálat azóta lezárult. Az eredményről Futó Sándor szóvivő tájékoztatta a Dehir.hu-t.
"A Békés Megyei Főügyészség vizsgálatot folytatott a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységével kapcsolatosan. Az ügyészségi vizsgálat alapján a főügyészség megállapította, hogy az egyesület alkotmánysértően működik, tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat. A Békés Megyei Főügyészség ezért keresetet nyújtott be a Békés Megyei Bíróságra a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatása érdekében" - olvasható a hozzánk eljuttatott levélben.
A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület között akkor mérgesedett el a viszony, amikor kiderült, hogy a Szebb Jövőért kétszáz polgárőre kéthetes demonstrációt tervez Hajdúhadházon, illetve amikor a Szebb Jövőért Egyesület tagja, a jobbikos országgyűlési képviselő, Rubi Gergely élesen bírálta a helyi polgárőröket. S mivel Rubi nem kért bocsánatot, Tóth Attila feljelentette a képviselőt. Rubi Gergely az üggyel kapcsolatban lemondott a mentelmi jogáról, így a bíróság elé kerülhet ez az ügy.