Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2011.09.03 0 0 19

dehogy jelentéktelen: évek óta már gyakorilatilag csak HD TV-ket lehet kapni...

de most mégcsak nem is erről van szó, csak legalább korrekt 16:9-et adnának

(a HDTV és a 16:9 nagyon nem ugyanaz. Már a képcsöves, hírből sem HD-s TV-k idején is gyakori formátum volt a 16:9, de 6-7 éve még a plazmák is jellemzően csak 480 soros fölbontást tudtak, azaz nem HD-t)

Degeczi Creative Commons License 2011.09.03 0 0 18

akkor a TV2 miért tudta normálisan megoldani - ők nagyobb sávszélességet kapnának a MindigTV-n? aligha...

(mindezt azok után, h az RTL hogy verte a mellét a parasztvakító "korszakalkotó, 21. századi átállás" és hasonló szövegekkel - erre 4:3 letterboxot nyomnak: szomorú, vagy szánalmas, csak ez a kérdés)

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (11)
prs Creative Commons License 2011.09.02 0 0 17

Én is ma este néztem döbbenten anyóséknál (mindigtv + Lg HD Tv), hogy mit művelt az RTL Klub 16:9 címén. (A tv2 rendben van.)

De most végigolvasva, mindent értek.

A mindigtv-nek az utóbbi hónapokban amúgy is katasztrofális a minősége. Tetőtéri antenna, külön ezért véve, újrakábelezve, fél évig király is volt minden, csodás, imádták. A nyár eleje óta kockás, szaggat, nézhetetlen, rettenetes. Gyakran az analógot nézik. És így akarunk mi digitális átállást?

Kaptak tőlünk karácsonyra 12 havi extra csomagos előfizut: conax modul+kártya, hát tuti nem fogjuk meghosszabbítani. Egyébként Karcaghoz nem messze vannak.

Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.09.02 0 0 15

Nem ettől függ, hanem hogy a cég aki neked a jelet a tvdbe továbbítja, elbacca, vagy nem bacca el, illetve ad-e elég sávszélt.

Előzmény: Törölt nick (14)
Konrad Creative Commons License 2011.09.02 0 0 13

Érdekes, hogy a T-Home hálózatán minden fordítva van: az RTL Klub teljesen rendben van, váltójellel, 16:9-ben jön az adás, ellenben a TV2 váltójel nélkül, így praktikusan normál TV-n széthúzott fejekkel, HD settopboxon pedig vagy fix 16:9-re állítok mindent (a 4:3-aakat is) vagy 4:3-ban nézhetem a TV2 16:9-es adását (mármint 4:3-ba összenyomva). Vagyis nálam a TV2 szar, ráadásul rosszabb is a képminőség, mint az RTL-é.

Mondjuk képminőségben az m1 HD adás verhetetlen :)

Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.09.02 0 0 12

Van olyan set top box, ami a 16:9-ből normál 4:3-at csinál?

http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=47

Én ezen a fórumon érdeklődnék.

Előzmény: retne (7)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.09.02 0 0 11

A mindigtv sávszélessége a kaka. Túl sok lett bezsúfolva kis helyre.

Majd ha kap újabb frekvenciákat, talán jobb lesz.

http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=47

Előzmény: Degeczi (8)
Degeczi Creative Commons License 2011.09.02 0 0 8

így van, brutálisan gyenge lett az RTL képminősége MindigTV-n nagy képernyőn

pedig abban bíztam, h az egyetlen dolog amit nézek ott, a F1 közvetítés végre elfogadható minőségben lesz - de így (bár nagyobb látószöget ad, odáig rendben), csak rosszabb, mint volt... :(

most már csak abban lehet bízni, h hátha elvesztik a közvetítési jogot, és visszakerülne a m1-re, ahol korrekt a 16:9 (és HD is, ha olyan a forrás)

Előzmény: Saughassy (3)
retne Creative Commons License 2011.09.02 0 0 7

Optibox Premium Set top box digitális műholdvevő készülékemen jelenleg 4:3-as TV képarány és Letterbox, Pan Scan és Ignore lehetőségek közül az alapértelmezett "Letterbox" méret van beállítva. Ritkán nézek kereskedelmi csatornákat, de a TV2-n elég sok kedvenc műsorom van. Szept. 1-jével 16:9-es képernyőformátumra átállított műsorok alul-felül fekete csíkkal jelennek meg. Ez eddig teljesen rendben van, csak éppen ciki vagy nem ciki, hagyományos Black Pearl képcsöves 4:3-as 55 cm-es Thomson TV-m van (amúgy gyönyörű képpel) és a jelenleg látható alsó-felső csík elég sokat levesz a képernyőméretből, kvázi összenyomja a képernyőt. Ha van itt olyan segítőkész fórumozó aki ismeri a fenti típusú set top box-ot és tud valami megoldást javasolni, amivel az eddigi módon, alsó-felső csík nélkül lehetne nézni a kedvenc TV2-s műsoraimat, nagyon megköszönném.

Gery Greyhound 2012 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 6

Az RTL műsorainak 99 százaléka 4:3-as, 16:9-es vagy Cinemascope képaránnyal, full HD minőségben vagy akár 3D-ben is nézhetetlen hulladék marad, úgyhogy sok értelme nem volt.

De valamelyik nap kíváncsiságból bekapcsoltam ezt az új, tizenhatkilences csodahíradót, hát nem estem hasra tőle. Az új dizájn is ocsmány, ráadásul egy csomó vágókép még 4:3 képaránnyal készült, azokat pedig pillarbox szegélyezi két oldalt, ami még nem lenne baj ha tökfekete lenne (a tévém alapból úgy jeleníti meg a 4:3-as tartalmat) de ehelyett odahánytak valami undorító lilás színű szegélyt... Tragédia.

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.09.02 0 0 5

Természetesen az is csonkolva ment... amitől a leginkább hülyét tudok kapni, amikor a stáblistát eredeti képarányban adják, aztán csonkolják a film érdemi részét. Kicsit olyan, mintha azt üzennék: "Látjátok, ez egy szélesvásznú film, de mi majd elvesszük mindjárt a kép szélét!".

Előzmény: Saughassy (4)
Saughassy Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4

Arrol nem is beszelve, hogy arrebb lesz meg ez, mire a korabban betarazott 4:3as jogok es kopiak kifutnak. Abbol kiindulva, hogy Bud Spencer jobb es bal keze evente 2x visszatert az elmult 20 evben, nincsenek illuzioim.:)

Előzmény: Hierro Nyh. (2)
Saughassy Creative Commons License 2011.09.02 0 0 3

Szerintem pont az RTL a hunyo, jelenleg a mindigTVn is letterboxot adnak...Ha a teved nem kezeli a kapcsolojelet, akkor nyujtott fejeket fogsz latni. De az RTL allitolag penzt akar az anamorfert es alapbol csak letterboxban tolja. Ez jo a Junoszttyal tevezoknek, de 2011-ben szegyen.

A TV2 tenyleg kapcsolojellel, anamorfban ad, legalabbis MindigTVn es HelloHDn igen.

Előzmény: Traider (1)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.09.02 0 0 2

Remélem, ezzel le fognak szokni a szélesvásznú filmek csonkolásáról.

Bár a cinemascope képarányúakkal még így is előfordulhat, hogy átteszik 16:9-be.

Traider Creative Commons License 2011.09.02 0 0 1

nagy 0 minkét adó.

rtl is játssza a jófejt, szégyellniük kellene magukat, h a piacvezető adó 2011-ben tér át 16/9-re, mikor már minden tanyasi adó ebben sugároz - ennyit erről.

nálunk ex-Fibernet van (UPC), itt pont hogy a tv2 képe a szar - a 4:3-as tévémen nyújtva jelenik meg, át kell manuálisan zsugorítanom. az rtl az gondolom kapcsolójellel jön, mert az jó...

Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.09.02 0 0 0

szélesvász0n

retne Creative Commons License 2011.09.02 0 0 topiknyitó

Vélemények, tapasztalatok?

http://www.digiportal.hu/news.php?item.505.1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!