Keresés

Részletes keresés

hornyaklaci Creative Commons License 2012.03.18 0 0 46

Sziasztok...

Azt nemtudja valaki hogy a forgatás helyszinét szétbontották? mert barátnőmmel szeretnénk megnézni ha meghagyták (ami szerintünk nem valószinű, de gondoltuk megkérdezzük) és ha esetleg megvan akkor tudtok mondani valami kordinátát vagy valami támpontot (pl ha ócsárol indulunk kifelé akkor meddig menjünk).

Köszönöm

Laci

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.24 0 0 45

Na ez klassz :) azt is itt forgatják Fóton? :))

Előzmény: W_B (44)
W_B Creative Commons License 2012.01.24 0 0 44

Úgy tudom, hogy készül a folytatásból a film. :)

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.24 0 0 43

Sziasztok, gondoltam benézek ide is... Szóval elég sok fórumon megfordultam a könyvvel-sorozattal kapcsolatban, és sokfélét olvastam...

Legelőször is, amikor megtudtam, hogy megfilmesítették, arra számítottam, hogy na, egy másfél-két órás gyenge lenyomata lesz a könyvnek, aztán mikor megtudtam, hogy ez bizony, minisorozat, jóval lelkesebb lettem, hiszen a könyv sztorija bőven kiszolgálja a nyolc részt ( ugye? nem tudom már, én nagyjából két nekifutásra néztem meg az összeset :) )

Nekem tetszett a sorozat, a karakterek, a képek, a történet, minden:) És bár felirattal láttam először, a szinkronokkal is elégedett voltam. (Ja, és a főcím grafikája szerintem mestermunka.)

Ami nekem is furcsa, hogy a könyvben nekem egyáltalán nem rémlik ez az oidipuszi vonal William és az anyja között, ezt egy teljesen hatásvadász mellékszál szerintem... Na meg hogy Donald Sutherland-del próbálták eladni, holott az első vagy a második részben kivégzik a karakterét... Ez kicsit visszás volt nekem, de mindezeket leszámítva pozitív csalódás volt.

Azt nem tudjátok, hogy a folytatásából lesz-e hasonló film vagy sorozat?

AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 42

Nekem bejött a sorozat, bár tény, hogy a köny nem ugyanaz, és máshová teszik a hangsúlyt.

A könyv főleg a szereplőkről szólt, a film meg a politikáról, a 10 éves trónharcokról, s hogy ez hogyan érinti a szereplőket. Itt-ott kicsit máshogyan van mint a könyvben, de a film az nem könyv, tessék csak pl. elolvasni a Régimódi történetet meg a belőle készült filmsorozatot (hogy arról a borzalomról, amit szindarabban csináltak belőle ne is szóljak).

Én kicsit túl soknak tartottam a csatajeleneteket, bár az is igaz, hogy mikor ujraolvastam a könyvet, a különféle öldökléseket, megerőszakolásoat elegánsan átlapoztam.

monkat Creative Commons License 2011.09.23 0 0 41

Csata nekem sem rémlik ennyi, viszont a könyv tele van pld.nemi erőszakkal, William kegyetlenkedéseivel, és szerintem inkább az egyházra, a papi világra volt kihegyezve,Thomas Beckett meggyilkolása sem így volt a könyvben vagy rosszul emlékszem? Alfréd meg megakarta erőszakolni Alienát, jött Richard és ő ölte meg, a filmben nem így volt, itt eltért kicsit.

Összességében nekem tetszett a film, szép kivitelezés, ha nem olvastam volna a könyvet akkor is tetszett volna.Sajnálom, h véget ért, viszont kedvet csinált egy újboli már sokadik elolvasásra:)

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.20 0 0 40

Nekem sem teccik annyira mint a könyv, azt én 3x olvastam.

Mivel a film későn van és hosszú ezért fel szoktam venni, de még egyetlen részt sem akartam 2x megnézni. Pedig teccik Jankő, a lány is meg a szerzetes, meg általában a kolostori szereplők, de túl keveset szerepelnek.

Előzmény: sutka (39)
sutka Creative Commons License 2011.09.20 0 0 39

Már azt hittem egyedül vagyok azzal a meglátásommal. Nekem úgy tűnik, hogy minden, ami a könyvben a katedrális építéséhez szervesen kapcsolódó mellékszál volt, annak a filmben nagy feneket kerítettek. Amúgy meg mellékesen épül egy templom is... 

Kedvenc regényeim egyike, átlag évente egyszer elolvasom. Már nagyon vártam a filmet, a youtube-on fellelhető szinte valamennyi kis jelenetet megnéztem, de így összességében nekem nagy csalódás. Főleg, ha a Trónok harcával vagy a Gyűrűk urával hasonlítom össze.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.20 0 0 38

Én is nagyon elborzadtam. Valszeg elég szelektíven olvasok, mert a könyvből főleg a család története rémlik, és nem ez a sok csata meg szenvedés, ármánykodás.

Lehet hogy a filmesek hibája hogy erre fókuszáltak, manapság mindenféle történetben nagyon alaposan ki vannak dolgozva az ilyen jelenetek.

Előzmény: Törölt nick (36)
W_B Creative Commons License 2011.09.19 0 0 37

Szerintem nem volt se nem jobb, se nem rosszabb a világ akkor, mint ma.

Kötöttünk mi is örök brátsági, és meg nem támadási szerződést a jugókkal ?

(Mielőtt megtámadtuk őket..)

Ami innen nézve fura az akkori korban, az az, hogy pl. a templomi tolvajt élve megnyúzták.

Ami onnan nézve furcsa lehet a mostani időkben, az a profi háborús-, és gyilkoló gépezet; golyószóró, napalm, ideggáz.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.19 0 0 36

Az  a kérdés ötlik fel bennem, hogy tényleg ilyen aljas világ volt  a XII. század? Királyok, szerzetesek, grófok, püspökök mind-mind ennyire alárendelte mások életét a saját előmenetelének?

Másik:

A katedrális felszentelésekor hogyan tudott Fülöp egyáltalán együttmutatkozni a püspökkel és a fiatal gyilkológéppel? Lehetett ennyire hazug a világ?

De ha elfogadom, hogy ilyen volt 900 éve, mi  a garancia arra, hogy most nem ilyen?

lujzak Creative Commons License 2011.09.09 0 0 35

Hogy mi köze annamarisnak a reklámhoz? Mást se hallottunk, mikor megalakult a Médiatanács, hogy majd rendet tesznek a tv-k házatáján. Nem lesz ordító reklám, meg azt is szabályozni fogjá, hogy milyen időközönként, mennyi ideig tarthat egy reklámblokk.

Eddig kibírták, hogy majdnek óránként volt reklám, ehhez képest mostanság 20 percenként tolják a képembe. Ezért bosszant, hogy ennyire szét van barmolva ez a film is.

Előzmény: Törölt nick (33)
InvitelGuide Creative Commons License 2011.09.09 0 0 34

Sziasztok!
A tegnap vetített Katedrális epizód ma már elérhető az InviTV videótékájában (VoD) ha véletlenül lemaradtatok róla.

A sorozattal kapcsolatban az Invitel Facebook oldalán egy tudás alapú játékot is indítottunk, melyt itt találtok meg;
http://on.fb.me/q8anLm 
A helyes válasz beküldői közül ebben a fordulóban egy nyertest sorsolunk ki, aki kétszemélyes belépési lehetőséget kap a TV2 Frizbi című műsorának forgatására. (A megfejtéseket csak a fenti címen található űrlapon keresztül fogadjuk el!) 
Az utolsó részt követően sorsoljuk ki majd a személyesen Ken Follett által dedikált angol nyelvű Katedráis kötetet. 
Jó játékot kívánok!

Üdvözlettel,
Invitel Guide 

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.09 0 0 33

Mi köze Annamarisnak  a TV2 reklámjaihoz? A csatorna közelebb áll ahhoz az országhoz, ahol a kamat az isten, mint Magyarországhoz.

A sorozatot én is élvezem, már alig várom  a 3. részt. És én is épp úgy vagyok vele, hogy rég olvastam, és sorban ugranak be az emlékképek.

lujzak Creative Commons License 2011.09.09 0 0 32

Végre valami vélemény is, nemcsak rosszízű kritika.

A szereplők megformálása rendezői instrukció, forgatókönyv. Elég vaskos a könyv, nehéz visszaadni a gondolatokat, ami a könyvben le va írva, és gondolom idő sincs rá, pedig megérdemelné.

Ha a bugyuta, ostoba, gatyi sorozatokban órákig lehet sírni, szerelmet vallani, akkor ezt is meg lehetett volna oldani, de ez nem a mi dolgunk eldönteni.

Mi csak nézzük. Egyébként nekem tetszik, főleg a színészek alakításai, a karakterek megformálása tetszik. Örülök, hogy a rendező legalább erre ügyelt.

Egy adaptáció soha nem úgy jön le, ahogy azt az iró elképzelte - sajnos. Viszont akkor már dokumentumfilm lenne, nem játékfilm.

Viszont annak örülök, hogy nem hollivúúúúdi, hatásvadász szörnyűség kerekedett belőle.

Egyenlőre csak gratulálni tudok az alkotóknak.

Ütni-vágni fogom a fiam, ha nem veszi vel DVD-re. Ez csak vicc, de komolyan goldoltam. A hosszú téli estéken biztos megnézném többször is.

Azokat meg a fal elé állítanám, aki ezt a hülye sok reklámot engedi, annamarisunkkal az élen.

Előzmény: monkat (31)
monkat Creative Commons License 2011.09.09 0 0 31

Sziasztok, szeretnék csatlakozni, nagy Katedrális rajongó vagyok, már többször elolvastam, a folytatását is, és ha korhű, hanem, én nagyon szeretem. Most inkább a 2. részre  emlékszem jobban, azt olvastam utóbb, de azért ahogy nézem a filmet úgy ugranak be a történések.A film hozza a könyv eseményeit,igaz nagyléptékben, nyilván nincs idő kidolgozni alaposabban a cselekményket. Én pld.hiányoltam a Fülöppel kapcsolatos további információkat, a gyerekkorukat, a Szent-Benedek kolostor felvirágoztatásának bemutatását, Aliena gyapjúkereskedővé válását,stb.Nekem a könyvben Fülöp a jóságos, Walemar a gonosz,  rossz ember,a könyvben egymás ellenségei végig, nekem ez nem jött le annyira a filmből, aki nem olvasta a könyvet, szerintem nem is tudja úgy átélni ezt az egész történetet.Érdekes, hogy a könyv alapján Walemart és Fülöpöt , Ilonát kinézetre így képzeltem el, Tamást idősebbnek, Jancsit csúnyábbnak, Alfrédot tagbaszakadtabbbnak, együgyűbbnek,William anyját öregebbenek. Apropó a könyvből nekem nem jött le ez a fajta anya-fia kapcsolat.Viszont ahogy William retteg a pokoltól azt hozzák. Nekem a könyv nem ennyire  a politikáról szólt, sokkal inkább az egyházról, alig várom, hogy jöjjön a köv.rész.

Ha már ilyen késői a kezdés, legalább tették volna péntekre:(  a reklámok meg ....

lujzak Creative Commons License 2011.09.08 0 0 30

20 perc után reklám? Igy szétvagdosni?!!

lujzak Creative Commons License 2011.09.04 0 0 29

A fiam megigérte, hogy leszedi nekem a netről, Te is próbálkozhatsz ezzel.

Azt nem tudom, hogy szinkronnal, vagy feliratozva van-e.

Előzmény: petike23 (27)
lujzak Creative Commons License 2011.09.04 0 0 28

Én is már kétszer olvastam, de mindkétszer elég régen. Mikor megkaptam a folytatását, ismét el akartam olvasni, de jobban izgatott az új, de valószinű ismét előveszem a régit.

Az első benyomásom a filmről nem rossz, igazán jók a színészek, nekem azt adja vissza, amit vártam. Azzal tisztában vagyok, hogy más a regény, és más a forgatókönyv, de a könyv hangulatát visszaadja a film. Szerintem.

Biztos vannak néhányan, akiknek nem, és vannak fanyalgók is.

Hogy hányan nézték, azt nem tudom, de tartok tőle, hogy a többi csatornán futó idióta sorozatok kedvelői valószinű nem ezt nézték. Úgy kell nekik!!

Előzmény: Törölt nick (26)
petike23 Creative Commons License 2011.09.03 0 0 27

Ha valakinek van módja felvenni DVD-re, egy kis zsebpénzért szivesen megvenném; sajnos én nem tudom nézni. :-((

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.03 0 0 26

A hozzászólásokból ítélve nem sokan látták.

Én már jó régen olvastam, ezért tudtam élvezni, nem voltak elképzelt arcok bennem.

Pedig tuti hogy 3x olvastam már. És valszeg még fogom is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 25
nünüke88 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 24

Most olvastam a könyvet nemrég, nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok a sorozatra is.

sludgeboy Creative Commons License 2011.08.30 0 0 23

Szerintem nálunk nincs még dvd megjelenés és gyanítom nem is lesz, ez nem akkora horderejű alkotás,mint a Star Wars stb...persze nem akarok itt senkit sem minősíteni és a filmet sem csak ez az előérzetem.Torrenten fent van felirattal mellékelve, ha esetleg járatos vagy ebben a megoldásban.

Előzmény: petike23 (17)
szega Creative Commons License 2011.08.30 0 0 22

Az egyik hazai forgatási helyszín (Ócsa) a GoogleEarth-ön.

haspoki Creative Commons License 2011.08.30 0 0 21
haspoki Creative Commons License 2011.08.30 0 0 20

Nyolc részes.

Én már láttam pár hónapja, megnéztem, mert a könyvet többször is ölvastam és imádtam, végülis tetszett a film, egyszer meg lehet nézni, de nem hagyott bennem mély nyomot. Lehet, hogyha nem olvastam volna előtte a könyvet akkor nagyobb hatással lett volna rám.

http://www.imdb.com/title/tt1453159/

Előzmény: petike23 (17)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.08.30 0 0 19

Legalábbis mások az eszközeik.

Nekem okozott már csalódást, ha valaki nem olyan volt a filmen, mint amilyennek én képzeltem.

És jelentett már az is problémát, amikor a film után nem tudtam attól elvonatkoztatni. Persze nem minden esetben. Vannak nagyon jó adaptációk is. Egy adaptált film szerintem akkor tud igazán jó lenni, ha a saját képi elemeivel tudja átadni azt a világot, és mondanivalót, amit a könyv sugall.... nem a részletekben kell elmerülni, hanem a lényeget jól közvetíteni, érthetővé tenni.

Előzmény: comad (15)
Foeniculum V Creative Commons License 2011.08.30 0 0 18

Nem bántani akartam senkit, én csak azt próbáltam egyszerűbb szavakkal kifejezni, amit Gagarin01 is leírt.... :)

petike23 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 17

Én könyvben többször elolvstam (és a folytatását is; "Az idők végezetéig"), viszont a TV sugárzás időpontja nem jó nekem.. :-(

Meg lehet venni valahogy a sorozatot DVD-n ?

(Hány részes lesz?)

Előzmény: Törölt nick (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!