Keresés

Részletes keresés

Qputyin Creative Commons License 2011.08.25 0 0 56

"Meg kell vizsgáltatni Orbán felelősségét az államadósság felelőtlen növeléséért a

Gyurcsányt vizsgáló apparátussal. Börtönbe a hazudós MOL részvénnyel  tőzsdéző

és más pénzügyi károkozás miatt sáros nemzeti nemzetmegvezetővel.

Vagyon elkobzás, lánc a lábra, kőtörés a bányában. Punktum. "

Nem is gondoltam volna, hogy titokban már gyúr viktor a vasgolyó láncon való cipeléséről.

http://www.hirstart.hu/fk/orban_viktor

Orbán vasgolyókkal sanyargatja magát

Megjelent: 2011.08.24. 07:56 | Frissítve: 2011.08.24. 07:56

Qputyin Creative Commons License 2011.08.25 0 0 55

Ahogy látom ezek már kiírtották a parlagfüvet, nem tétel.:-)

Előzmény: WYW (53)
wok Creative Commons License 2011.08.23 0 0 54

a lemeztektonikai rész komoly :))))

Előzmény: WYW (53)
WYW Creative Commons License 2011.08.23 0 0 53

Viszont Gárda ott is van!

Az Izlandi Gárda megalakult!

Titkos sejtek működnek a következő városokban!
Mindenki vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebb eső izlandival a megadott titkos kódszám segítségével.
Most!

Reykjavík (113387), Kópavogur (25291), Hafnarfjördur (21190), Akureyri (16048), Reykjanesbjr (10907), Gardbör (8863), Mosfellsbör (6573), Árborg (6326), Akranes (5582), Seltjarnarnes (4566), Vestmannaeyjar (4349), Skagafjördur (4178), Ísafjördur (4127), Fjardabygge (3110), Borgarbygge (2589), Húsavík (2453), Grindavík (2421), Hornafjördur (2304), Austur-Hérae (2141), Dalvíkurbygge (2025), Hveragerddi (1887), Bessastaahreppur (1876), Snöfellsbör (1742), Ölfus (1706).

Az Izlandi Gárda céljai:

1, Első és legfontosabb a hagyományőrzés.
2, A megfelelő öltözet viselése.
3, A gejzírek és buzgárok tisztán tartása.
4, Lapátkezű Gudmúr lovag emlékének ápolása.
5, Harcsabajszot mindenkinek!
6, A lemeztektonika által rútul elcsatolt országrészek visszaszerzése.
7, A lemeztektonika megszüntetése, a felelősök börtönbe zárása és elszámoltatása.
8, Blokád.

http://5mp.eu/web.php?a=inffbt&

:-)

Előzmény: wok (52)
wok Creative Commons License 2011.08.23 0 0 52

:)

amúgy felesleges őket tanulmányoznunk, mert magyarország nem izland, mint a klasszikus összeállítás is igazolja:

Magyarország nem Izland

Magyarország nem Izland! - bizonygatták a napokban kétségbeesett bankárok, miniszterek, publicisták. Az Index szokott alaposságával utánajárt a dolognak, és kiderítette: Magyarország valóban nem Izland. Alant könnyen áttekinthető, képes formában tesszük közzé kutatásaink eredményét. Kérjük kedves olvasóinkat, amennyiben ismeretségi körükben található londoni elemző, pénzügyi tanácsadó vagy hitelminősítő, küldjék el neki a cikk linkjét! Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: mociga (51)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 51

OFF

Filoszófosálgathatok egyet? (nyugi, vox humana - emberi hang lesz)

Én viszont igen. Ezt nevezik relatív tudásnak, és elhülyülésnek. Minnél többet tudsz, annál hülyébbnek érzed magad, mert annál több kérdést teszel fel, és annál inkább nem fogsz tudni mindent. Az INXS erről így nyilatkozik: Ezer újabb kérdés, egy válaszra. Thousend question, to an answer. Na de ez vissza-versza műkszik. Itt felmerült egy kérdés, hogy miért került az amúgy klímaedzett kőkemény és dolgos szorgalmas izlandi nép együtt ilyen lehetetlen pénzügyi helyzetbe? Szóval van egy kérdés, amire nincs egy válasz, hanem van vagy ezer. Vannak jó és rossz válaszok. Ki látja át ezt az egészet? Senkisem! Tanulság: Mindenki relatív hülye!! :-))

ON   

Előzmény: wok (49)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 50

OFF

Őszinte lehetek? Ahogy ez az ember beszél, és amiről és egyebek, szakértelem, szakmai tapasztalat, hozzáállás, ideális belügyminisztere lenne most az országnak az biztos. De min. lehetne, egy politikai államtitkár Kondrád helyett akár. Ennek még nem jött el az ideje.

ON

Előzmény: Diofa Szelleme (45)
wok Creative Commons License 2011.08.23 0 0 49

már nem halok meg teljesen hülyén :))

Előzmény: mociga (44)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 48

OFF

A szociális kártyát a FIDESZ-KDNP magától be fogja vezetni még az ősz folyamán (szerintem). A szoc. támogatások túlnyomó része abba megy (családipótlékok, jövedelempótló segélyezések, családtámogatások, lakásfenntartási támogatások), a sokkal kissebb része meg esetleg készpénzes lesz. (ez azonnal kihúzná részben a gazdasági alapját a cigány uzsorásoknak is) Ha a támogatott is megfelelőképpen viszonyul a rendezni végre közös dolgainkat kérdéskörhöz. A jobbik meg nem gondolkodik hosszútávon. Nekik is a vitanap mellé kéne állniuk, hogy elmondhassák a nagyobb nyilvánosság előtt az ötleteiket. Ez még korántsem azt jelentené, hogy technikai koalamaciba léptek volna az MSZP-ével. Vagy hogy pályáznának az 1 milliós MSZP szavazótáborra. Az ő főforrásuk nemzeti alapon a FIDESZ-KDNP-és és a bizonytalan réteg. Legalábbis hosszútávon. Nem még most a jelenben. 2014-ig sok víz lefolyik még a Dunán. 

ON 

Előzmény: Diofa Szelleme (45)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 46

OFF

Tanú című film a magyar narancsról. a rákosista féle gyapottról nem is beszélve. :-((

ON

Előzmény: mociga (44)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.08.23 0 0 45

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz rendes vitanap és különösen nem a Fidesz részvételével.

Ezt a buktát vitanap keretében nem vállalhatják be. (Vagyis ezt a buktát sem). Nézd meg és megérted:

Egyszerűen nem vallhatják be pl. nyilvánosan, hogy fontosabb az a cca. 1 millió szavazat tőlük, mint a szociális kártya bevezetése, uram bocsá' az, hogy komolyan rászálljanak az uzsorásokra.

Előzmény: mociga (43)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 44

OFF (tényleg az. :-(()

Jól van na! Sarkítottam kicsit. Nálunk is vannak pálma, sőt még banán és citromfák is, csak hát ............. Ha az ember nem gondoskodna ott a fákról, akkor tutti, hogy maguktól nem nőnének. Ez amolyan természeti, klímaadotság. Bent állandó jégmező, a parthoz közel van magától fű is. A tenger, a Golfáramlat miatt fűt és temperál. Ezért ugye hasonlóak, az évszakok a parton. Télen nincs olyan hideg, nyáron meg nagyon hűvös. Nem tudnak magzani termést hozni a fák, hogy szaporodjanak maguktól. Így vagyunk nyilván idehaza, sokhelyen a füge, datolya, és citromfáinkkal is. Télre be kell őket vinni a meleg fűtött helyekre.

ON

Előzmény: wok (42)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 43

Kicsit OFF,

de azért is beírom a ballibbantaknak biztatásul. Mesterházy mai bejelentése és annak hangvétele megfogalmazása rettenet teszett a vitanapkedeményezésükről. Mondjuk a Jobbik megint kicsit beelőzte őket, de mindegy. Lesz ilyen vitanap az tutti. A kérdés mikor?

Ugye szeptember 9.-e péntek, ami a kormánypártok egyeztetéséről szól a kormány terveivel kapcsolatban. 12-én hétfőn, meg már ovi bejelenti.

Mi lenne, ha hétfőn lenne a vitanap aztán frakcióülés és Ovi kedden jelentene csak be? Legalább is lehetne jegyzetelni a 2/3-adnak. Persze érvelni és vitatkozni is, mert azt ott muszáj. Kötelező. Szerintem az MSZP-és al-fővezértől ez egy konstruktív megnyilatkozás volt. Talán először. De .... miért al-fővezér? Hát ez fletó és közte, még nem egy lefutott játszma szerintem. :-)

ON 

wok Creative Commons License 2011.08.23 0 0 42

ez ugyan itt off, de azért pont a természeti látnivalók azok, amikkel el vannak látva rendesen

ja, és a képeken fákat is találsz:

http://www.bestourism.com/bests/bestimages?tag=-The-most-popular-touristic-attractions-in-Iceland

Előzmény: mociga (40)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 41

Teljes mértékben igazat adok neki.

Előzmény: Diofa Szelleme (37)
mociga Creative Commons License 2011.08.23 0 0 40

Hát igen. Nem csoda hogy hebegett, habogott, makogott. Nehéz ezt szavakba önteni.

A lufipénzek meg Izland esetében rászabadultak, beözönlöttek az osrszágba. Ott volt a legnagyobb a profitrátája az EUR-nak. (nálunk meg a CHF ugye) Ment oda a fölös (csak részben lufi ám az) megtakarítás, a Benelux és a Német régiókból. Az izlandiak, meg vették, vitték mint a cukrot. Na most Izland ficánkolhatott egyet úgy, hogy az EU EKB-ja a seggük alá tett majd 100 milliárd EUR-os költségvetés finanszírozási igéretgaranciát. Ugye az izlandi korona, jelenleg kemény 1.67Ft-ot ér. Az asszonynak volt ilyen Izland mániája, hogy költözzünk oda! Mondom neki hová? Ja oda ahol nyáron túl hideg van, télen meg szintén. Legalábbis ha bemegyek 20-30 km-re a parttól befelé. Nem is beszélve arról, hogy mit csinál az izlandi, ha sétálni akar az erdőben? Nyáron (kb. 2-3 hónap) lehasal a fűbe, és kúszik. :-))

Előzmény: Diofa Szelleme (39)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.08.22 0 0 39

Csak az elején makog. De amit elmondott az érdekes. Tulképp be  lehet(ne) inteni csak nem tesszük (pontosabban a kormányaink nem teszik, mert azért megnéznék erről egy népszavazást).  Izland csinálta jól, azt mondta, hogyha a reál gazdaság növekedést ér el akkor hajlandó fizetni 2017!!! és 2025 között, de akkor is csak a növekedés 6%-át fordítja törlesztésre aztán mindenki kapja be.

Előzmény: wok (38)
wok Creative Commons License 2011.08.22 0 0 38

ó hogy kapja be ez a makogó majom, a 38. másodpercben kiszálltam, ezt nem lehet bírni

Előzmény: Diofa Szelleme (37)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2011.08.22 0 0 37

Pedig valahogy így is lehetne. Elképesztő, apró ország és mennyivel tökösebb, mint mi.

mociga Creative Commons License 2011.08.22 0 0 36

Hozzátenném. Ez egy teljesen köz(félre)érthető (önmagában magányosan kiragadva legalábbis) kampányadat a potenciális választópolgik 95%-nak.

Előzmény: mociga (35)
mociga Creative Commons License 2011.08.22 0 0 35

Az volt akkor is. A releváns adatokra tekintettem. Az meg sajna a költségvetési hiány arányulása a GDP-hez, és az összadósságtömeg viszonyulása ugyenehhez.

Akkor is leszartam az adósságtömeget. Az egyik paraméter nem hogy a 3.8%->3%->2.5%-ot nem közelítette meg, az ún. tervezettet, hanem évről évre és mind a 8 évben alaposan meghaladták. Az 53%->82% GDP-arányos meg szintén elég közismert adat. És mivel irreleváns az itt szapult adat, ezért leszartam azt már akkor is. Az hogy a FIDESZ is megkétszerezte az összeget 1998-2002 közt, meg ugye az MSZP-SZDSZ is, amikor hatalmon voltak, meg szintén. Érvnek jó az egyszerű szavazóknak csak zéró (már szerintem messze mínuszos) a valódi lényegtartalma. Ez van. A GDP növekedés megtorpanásnak mellesleg ezért sem örülök. De ki? Senki. Ősszel bejelentik mit is tesznek. Mert tenni valamit az kényszer és szükséges lesz. Addig lehet találgatni, hogy mi is lesz az? Gyanítom, hogy a tőzsdei tranzakciók (is) lesznek adóztatva 0.X százalékkal esetleg. Ezt azért mondom, mert ma hallottam félfüllel a rádióban. Szóval jön a várva-várt megszorítás is. A brókereknek. (Hozzátenném. Ennek lesznek ellenható negatív következményei is.)  

Előzmény: KALEVALEEEZ (31)
wok Creative Commons License 2011.08.22 0 0 34

na megnyugodtam, hogy nincs bajod, mert más topicban láttalak azóta,hogy itt eltűntél

;)

Előzmény: mociga (29)
sajnos boka Creative Commons License 2011.08.22 0 0 33

Milyen gyorsan és észrevétlenül fog leállni  az államadósságos büntetési tétel...:)

Innen lehet majd megtudni, hogy orbán ugyanúgy elkúrta, hogy mély csend lesz ebben a témában Sőt, ő inkább elbaszta.

Nero Bianco Creative Commons License 2011.08.22 0 0 32

Hát, érdekes dolog ez.

2010-ig egyszerű volt az adósságszámítgatás és releváns adat, mostan meg kibaszott bonyolult az egész, a pórnép ésszel föl se éri és ráadásul irreleváns irreleváns.

:))

KALEVALEEEZ Creative Commons License 2011.08.22 0 0 31

fletó idején is irreleváns volt? akkor mi akar lenni az orbáni adósságfelelősségrvonás?

vagy csak 2010-től irreleváns?

wok Creative Commons License 2011.08.22 0 0 30

te tudod, hogy annak az irreleváns adósságtömegnek a szolgálati terhe mekkora?

mociga Creative Commons License 2011.08.22 0 0 29

Igen. Kössz. Lehet ezt egyszerűbben? De ennek sincs olyan sok közvetlen köze az államadósság patásféle növeléséhez. Illetve sokoldalú a dolog. Mert az infláció az spec. növeli is az adóbevételeket. Ha drágább a cukor az olaj, akkor több rajta az ÁFA bevétel. De ez inkább a hiányadatra hathat, mintsem az államadósság forintban kiszámolt tömegére. De arra is. Nagyon bonyolult ám ez a dolog. (Mellesleg olyan bonyolult, hogy már a nagy szakértők és jósok is vak vezet világtalanokat alapon kezdtek el üzemelni, politikai ízlésük szimpátiájuk esetleg érdekük megrendelőjük szerint.)  

Na de a lényeg. Teljesen irreleváns és semmitmondó, zéróhatású adatnak tekinthető az állam forintban számolt adósságtömege. (Abszolút összege) Amin itt most rugózunk ugye, rettenet bepolidilizve. :-))

Előzmény: Törölt nick (25)
Qputyin Creative Commons License 2011.08.22 0 0 28

Sárazsadányról meg a nemvolttaggyűlésről.:-)

Előzmény: ax15 (26)
mociga Creative Commons License 2011.08.22 0 0 27

OK. Annak mellesleg örülök, hogy ez az adat Téged és engem érdekel. (Te kicsit felnagyítasz szerintem egy ördögi részletet) A mindennapokban nem érint ugyan, de érdekel minket. És ez jó. A legendás szomszéd Marinénit (a túlnyomó többség) meg egyáltalán nem. Én ilyen adatokkal meg sem zavarom őt. Ha panaszkodik egyet, hogy kevés a nyugdíja, avagy az élete sokat drágult, és a nyugdíja nem nőtt annyival, akkor megpróbálom megmagyarázni az okokat. De..... ez őt nem érdekli, mert max. elviseli és aztán 4 évente szavaz. Ez volt 2010-ben is, és nyilván lesz 2014-ben is. (Ha még él, de az isten tartsa jóegészségben a családnak meg! - Sok minőségi, nem megfizetett szolgáltatást végez ám a családjának!!!) 

Előzmény: wok (23)
ax15 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 26

A bánya miről jutott eszedbe?

Előzmény: Qputyin (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!