Keresés

Részletes keresés

Socok Creative Commons License 2011.08.21 0 0 17

Úgy gondolom, neem az a lényeg, hogy mit mondanak-holnap az ellenkezőjét is igazi vezérelvnek tekintik, hanem az hogy össze vissza beszélnek. Mintha észak hol jobbra, hol balra lenne, miközben a hajó egyenesen halad, ha TE úgy érzed hogy fordul- nem nőtél még fel az igazi i gazsághoz.

Előzmény: Törölt nick (16)
mociga Creative Commons License 2011.08.20 0 0 15

Hát ha figyelmesen végighallgattad ezt az egészet, akkor abban elhangzott a futamidő hosszabbitás is. És már ekkor elhangzott ez a most bűvös újdonatúj 15%-nak titulált törlesztőrészlet növekmény is. Az meg az akkori árfolyam, az addig felgyűlt plussztartozás és a még hátralévő tőketörlesztőrészlet nagyságának függvénye, hogy arra most futamidőmeghosszabbítás, avagy zéró beavatkozás legyen, lehessen a megoldás.

nem mindegy ugyanis, hogy a mostani szarba úgy és olyan időpontban kerültél, hogy már csak 4 évnyi vagy még 12 évnyi törlesztő időd van hátra. De akkor mond a tutti megoldást. Gondolom előállsz azzal a zizéséggek, hogy az állam az 500 milliárdból nem kellett volna, hogy MOL részvényeket vegyen, meg nem kellett volna ez a flat 16%-os arányos adórendszer sem. Ehelyett meg kell a devizahiteleseket segíteni, amolyan politikailag jólbevált osztogatási módszertannal. Vagy basszuk agyon a bankrendszert ezzel, de most azonnal. A helyzet az, hogy egy kompromisszum született. Mindenki viseli együtt, közösen a terheket. Sem adósok egyedül, sem a bankok egyedül, és sem az állam erre nem képes jelenleg, mert beledöglik. Nézd. Én türelmes vagyok és ezerféleképpen képes vagyok érvelni.

Sőt! Van még egy rendkívüli képességem. Mindent meg tudok magyarázni, de ha muszály, még annak az ellenkezőjét is. :-))))) 

Előzmény: Törölt nick (14)
mociga Creative Commons License 2011.08.20 0 0 13

Ismétlés a tudás anyja. Részleteiben. Ezt eszelték ki, ezek a ......... kik? Értékeljünk! Azóta is már történtek finomhangolások. És elkezdődött a gyakorlati kivitelezés is. (Ami az árfolyamrögzítés propagálását illeti, amögött szerintem az van, hogy most ne az adósságot törlesszétek, hanem kezdjetek el esetleg többet költeni is. Aztán meglátjuk. A vak is azt mondta, de senki sem lehet próféta a saját házában.) 

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/videok/aki-becsulettel-dolgozik-az-nem-maradhat-otthon-nelkul

Előzmény: Törölt nick (11)
mociga Creative Commons License 2011.08.20 0 0 12

"hogy tényleg segítség legyen"

Nyilván a proletármentalitás értékel. A 25-30%-al könnyítéssel most nem érem be. Hiszen ki is válthatnának az egész szarból és akkor örökre 100% lenne a kedvezmény. Na de..... a jelek szerint, aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot szerintem csak bekapásra érdemelheti. :-(( 

Előzmény: Törölt nick (11)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 10

Aki teheti vegyen előleget a bánatra!:(

mociga Creative Commons License 2011.08.20 0 0 9

Na és? Mi lesz a HUF-CHF árfolyam 2015. jan. 1-én? 270? Vagy 169? Ez dönt el mindent. Bizzunk a 169-ben. És ha 189? Attól sem szarják tán össze magukat az adós proletárok.

öregKalapos Creative Commons License 2011.08.19 0 0 5

Valahol azt olvastam a nyugdíjvagyon átrendezése után: "2946 milliárd forinttal gazdagodott az állam" Már mindenki megbolondult. Az állam ÉN vagyok, akkor, ha a nyugdíjmegtakarításomat a 2/3 luk elveszi, azzal én gazdagodok. Kiflicsücsök.

Előzmény: Socok (4)
Socok Creative Commons License 2011.08.19 0 0 4

Nyugodj meg! megfüzetik, Senki más nem fizetheti meg-csak ŐK! A többi esti mese, hororral keverve.

Előzmény: RágCsávó (3)
RágCsávó Creative Commons License 2011.08.19 0 0 3

Ne a zemberek fizessék meg...

Előzmény: Socok (2)
Socok Creative Commons License 2011.08.19 0 0 2

Félrebeszéltek. Nincs itt semmei mellébeszélés, Most mondták meg a zemberek a kormánynak, hogy miről döntöttek.Vagy valaki mások?

Előzmény: RágCsávó (1)
RágCsávó Creative Commons License 2011.08.19 0 0 1

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/19/teljes_a_zavar_az_arfolyamrogzites_korul/

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján cáfolta a feltételezést, amikor szó szerint ezt mondta: "Szeretném pontosítani például a 15 százalékos törlesztőrészlet-emelkedésre vonatkozó részt (...)

A kormány döntött egy rendelet formájában arról, hogy 2015-től, tehát amikor az árfolyamgát megszűnik, a törlesztőrészlet a rögzített törlesztőrészletekhez képest nem emelkedhet 15 százalékkal magasabbra.

Magyarán nem az eredeti törlesztőrészletekről beszélünk és ehhez képest 15 százalékról, hanem a rögzített árfolyamon fizetett utolsó törlesztőrészlethez képest nem emelkedhet 15 százalékkal mindez."

Kannaváró Creative Commons License 2011.08.19 0 0 0

0rbánisztánban ez nem meglep0".

Előzmény: RágCsávó (-)
RágCsávó Creative Commons License 2011.08.19 0 0 topiknyitó

"A kormány augusztus 17-i ülésén döntött arról is, hogy az árfolyamrögzítés (maximum 36 hónapos időszakra szóló) lejárta után a gyűjtőszámlán felgyülemlett adósság havi törlesztő összege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszak alatti utolsó törlesztőrészlet összegének 15 százalékát, emellett a devizakölcsönök törlesztése a mindenkori árfolyamon történik." - tartalmazza a kormany.hu-ra pénteken 12.50-kor felkerült tájékoztató anyag. Vagyis a törlesztőrészlet emelkedésének 15 százalékos korlátozása csak a gyűjtőszámlás forinttartozásra vonatkozik, vagyis az árfolyamrögzítés végén ennél jóval magasabb is lehet a teljes havi teher emelkedése.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!