Keresés

Részletes keresés

uhuru1 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 106

Végülis a jelen válság egyértelműen a bankok számlájára írandó." Ez így nem igaz. Biztos hogy volt szerepük benne, de már száz éve tudják a közgazdászok, hogy a kapitalizmusnak jellemzői, mondhatni velejárói a ciklikus válságok.

Az állam nem veheti el más tulajdonát. Ha akar alapítson bankot, ha jobb lesz, mint a magánbank, akkor övé lesz a vagyon. Ha rosszabb, csődbe megy.

Előzmény: Három szegény szabólegény (105)
Három szegény szabólegény Creative Commons License 2011.08.11 0 0 105

Mégis hogy gondolod, magántulajdont akarsz államositani? Kommunizmust akarsz? Nem szép dolog.

Hát, tudod, az úgy van, hogy a magánszemály, ha kárt okoz, akkor a magántulajdonával felel a kár megtérítésért.

Végülis a jelen válság egyértelműen a bankok számlájára írandó.

Ha azért okozták a válságot, mert "nem tudták kivédeni, nem tudták mit tegyenek" akkor az inkompetencia miatt kell ezt a hatalmas hatalmat kivenni a kezükből, ha pedig tudatosan, profitnövelés céljából döntenek be országokat, tesznek tönkre tömegeket, akkor ez bűnügy... És a bűnelkövetéshez használt eszközt az igazságszolgáltatásnak joga van lefoglalni.

Előzmény: Törölt nick (100)
Három szegény szabólegény Creative Commons License 2011.08.11 0 0 104

Miért,

Te tudod a tutit?

Akkor hogy volt?

RogerWilco Creative Commons License 2011.08.09 0 0 103

Szép dolog a kopipészt, de nem ártana elolvasni, mert kb. egy szó sem igaz belőle. Igaz, Izland messze van, a szerző úgy gondolhatta, azt hazudik róla, amit akar.

Előzmény: Törölt nick (91)
RogerWilco Creative Commons License 2011.08.09 0 0 102

Nemcsak magyar, hanem európai szinten gondoltam.

Ezt Trockij elvátrs is így gondolta, de Sztálin elvtárs észrevette, hogy a világkommunizmusra sajnos nem megfelelő a helyzet. Te ezek szerint trockista vagy?

Előzmény: A pupák pék pókja (11)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 101

Háromezer milliárd. Kezdetnek ekkora magántulajdont államosítottak a bolsevikok...

Előzmény: Törölt nick (100)
ex_lx Creative Commons License 2011.08.09 0 0 98

First we take Manhattan

... then we take Berlin

uhuru1 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 97

Amikor fölvették a hitelt, senki sem garantálta nekik, hogy örök időkre alacsony marad a frank árfolyama. A kamat pedig magában foglalja a pénzmozgásokkal kapcsolatos kiadások ellenértékét is, továbbá az a haszon amiért a bank dolgozik. Ezt a hasznot fizeti ki hozamként a részvényeseinek. Akik között szintén vannak kisemberek.

A bank valóban nem jótékonysági intézmény. Biztosan szerepük volt a válságban. A banknál csak egy rosszabb van. Az állami bank.

Előzmény: Mindenki egyéni, én nem. (96)
Mindenki egyéni, én nem. Creative Commons License 2011.08.08 0 0 96

Nem tudom....

De az a tény hogy emberek önhibájukon kívül, a felvett összeg sokszorosát kötelesek visszafizetni, nem használ a pénzügyi rendszer tiszteletének.

A bank azért "találta fel" a kamatot, hogy a kockázatait kiegyenlítse.

Ha minden kockázatot áthárít, akkor miért kér kamatot?

A helyzet az hogy a jelen rendszer nem jó.

Nemcsak a frank miatt, hanem általában.

A pénzügyi elit hülyesége vagy kapzsisága lassan bendönti az egész világ gazdaságát.

Addig kellene államosítani a bankokat amíg nem késő.

Maccskacico Creative Commons License 2011.08.05 0 0 95

Elgondolkodtató.

Négy nap alatt félmillióval lett több a hitele

A pécsi férfi még lakását is eladta, visszafizette a hitelt, de mire a bank feldolgozta az ügyletet, a frank miatt már megint tartozott. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 94

én is így értettem persze

Előzmény: nazuna (92)
Leptospirosis Creative Commons License 2011.08.05 0 0 93

Az a másik egy kicsivel többe is k

Majd megtanulod.

Előzmény: nazuna (88)
nazuna Creative Commons License 2011.08.05 0 0 92

Nem akartam bonyolultan fogalmazni, de ha egy betéten egymilliót keresek vagy kétmilliót, akkor a kétmilliósat választom, függetlenül attól, hogy a bank mit vág ezen zsebre és másokkal mennyire szemét. Az én dolgom ott fejeződik be, amikor a pénzt befizetem, az pedig az ő szakmája miként csinál nekem belőle 2 millával többet.

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 91

Kis ízelítő belőle

Van még valami Izlandról, amit kevesen tudnak. Amikor 2008-ban, a nemzetközi bankrendszernek sikerült a csőd szélére juttatni Izlandot (is) a mesterségesen keltett hitelválsággal és az izlandi valuta bedöntésével (ami mögött egyes elemzők Soros kezét sejtették), az európai sajtó tele volt az izlandi gazdaság összeomlásával. Az EU akkor villámgyorsan felajánlotta Izlandnak a csatlakozást annak cserében, hogy segít neki kikecmeregni a pácból. Ezt tette az EU az eladósodott közép-európai és balti országokkal is az elmúlt húsz évben, de eddig még senkit sem húzott ki a pácból... Izland erre azt válaszolta, hogy köszöni szépen, de egyelőre nem kér a csatlakozásból, megoldja inkább egyedül a problémát. Aztán, egy népszavazás eredménye alapján (!) úgy döntött a kormány, hogy az adófizetők nem fogják állni a magántulajdonban lévő bedőlt izlandi bankok tartozásait. Erre persze a nemzetközi bankrendszer még inkább lenyomta az izlandi valutát, ami hirtelen 80% vesztett az eredeti értékéből! Ez nagyon belerúgott az ország élelmiszerellátásába, hiszen addig szinte minden mezőgazdasági termék importálva volt és azt gondolhatták a nemzetközi uzsorások, hogy Izland már a markukban van... de tévedtek.

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 90

Nem is önmagában az a döntő, hogy magasabb-e a kamat vagy sem..hanem azt a rengeteg szemétséget, amit a bankok felszámolnak vagy fizettetnek veled, lesz vagy nem lesz...

Előzmény: nazuna (88)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 89
nazuna Creative Commons License 2011.08.05 0 0 88

Szívesen leszek hazafi ha nagyobb kamatot fizet mint a másik.

Előzmény: Leptospirosis (79)
nazuna Creative Commons License 2011.08.05 0 0 87

Én meg azt gondoltam, hogy a puszta anyagi érdek :-DD (mert nálam az)

Előzmény: uhuru1 (82)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 86

Minden szava igaz, sőt szentség. Aki kételkedik, annak utána járnak.

Előzmény: Törölt nick (81)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 85

A izlandi példa az, hogy a véreshurkát cukorral eszik.

Előzmény: twist (68)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 84

Mert szellemileg nyomába se érnek a Szeretett Vezetőnek és bandájának.

Előzmény: Salvor__Hardin (55)
Maccskacico Creative Commons License 2011.08.05 0 0 83

Mindenki, aki hazafi oda pakolná a jövedelmét.

Na azt megnézném. 

Előzmény: Leptospirosis (79)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 82

Te ott tévedsz, amikor azt hiszed, hogy itt a rációnak bármiféle szerep jut. Itt csak az indulatok működnek.

Előzmény: nazuna (22)
Leptospirosis Creative Commons License 2011.08.05 0 0 79

Ezért a legjobb megoldás : Államosítani a bankokat, hogy az ország érdekében spekuláljanak, ne a privát befektetőket gazdagítsák, miközben országok tucatjai mennek csődbe.”

Minek államosítani?

Felesleges pénzpocsékolás.

Lakossági összefogással létre lehetne hozni egy szabad pénzintézetet, ami a miénk, és holnaptól mehet a szekér.

Mindenki, aki hazafi oda pakolná a jövedelmét.

nazuna Creative Commons License 2011.08.05 0 0 77

Nem is rossz gondolat - bankok államosítása a betétekkel együtt. Az enyémet már vihetik is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 76

Nem értelek, mennyivel lenne jobb a helyzet, ha az állam - az adófizetők - nyakába lenne varrva a sok önkormányzati, céges, és magánadósság ami most privát bankok hitelportfoliójának a kockázata?

"Bedőlés után miért ne vállalhatná magára?"

Ami a jelzálogkölcsönöket illeti: a kilencvenes évek elején azért szabadultak meg a tanácsok, minisztériumok a szolgálati lakásoktól, mert nem tudták biztosítani az állagmegóvást. Szerinted most miből lennének a tulajdonosi kötelezettségek finanszírozva? Ha bedőlnek a hitelek, akkor az állam lesz azoknak a lakásoknak a tulajdonosa.

A cégek, önkormányzatok kölcsöneiért meg ugyan miért kellene az adófizetőknek helyt állni?

"Szépen csorog be a hitel."

Hát nem nagyon csorog. Ha az egyébként is kockázatosnak tartott magyar állam megnyerné magának a különféle bankok esetenként nagyon kockázatos hitelportfolióit, akkor aztán megnézhetnénk magunkat.

Nehezen tudom elhinni, hogy Róna Péter ezt valóban így, ebben a formában javasolta volna, ahogy itt írod a topikban.

Előzmény: twist (75)
twist Creative Commons License 2011.08.05 0 0 75

Gondolja csak bele: ha ezeket a cégeket államosítják, akkor a magyar állam magára vállalja a hitelállomány nem éppen kicsi kockázatát

Bedőlés után miért ne vállalhatná magára?

Szépen csorog be a hitel. Akit szeret a kormány annak elengedi.

A bank tőkehiányos, így a bankért nem kell fizetni. Max az épületért, felszerelésért.

Azt meg nagyon le kell értékelni, mert egy bedőlt bank épülete tán ha 1 Ft-ot ér.

Volt ennek fodítottja is.

Előzmény: Törölt nick (71)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.08.05 0 0 74

Nem vagyok egyetlen pártnak sem kádere, a jelenleginek meg a legkevésbbé!

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 71

"Amúgy a bankok államosítása nem rossz gondolat!"

Gondolja csak bele: ha ezeket a cégeket államosítják, akkor a magyar állam magára vállalja a hitelállomány nem éppen kicsi kockázatát (fizetésképtelen önkorik, cégek, magánszemélyek). Illetve az államnak kell gondoskodnia róla, hogy a hitelállomány finanszírozása folyamatos legyen. Elég komolytalan ötlet, kétlem hogy Róna valóban ezt mondta, nem csak bele akarják magyarázni.

Előzmény: twist (68)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.08.05 0 0 70

A 100-nál több főt foglalkoztatott vállalatok élére mikor nevez ki a párt munkásigazgatókat?

Előzmény: A pupák pék pókja (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!