Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 87

Kint játam a Kossuth téren

http://caf.martin100.fotoalbum.hu/ Itt megtaláljtok a képeket!

szaunas Creative Commons License 2013.05.24 0 0 86

http://www.dehir.hu/debrecen/egyseges-jarmuparkot-szeretne-a-dkv-a-kek-villamosoktol-akar-bucsut-is-vehetunk/2013/05/24/

Ha a kékeket el is adják, de a világon egyedüli 500-ast remélem hogy nem herdálják el?!

LMG-003 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 85

Szép!

Előzmény: balazs2008 (84)
balazs2008 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 84

Bár lehet csak magamnak írkálok itt, de itt is kirakok egy képet a ma összerakott eslő villamosról! :D

balazs2008 Creative Commons License 2013.05.10 0 0 83

Május 23-án megérkezik az első CAF villamos Debrecenbe:

Kósa Lajos már vezette az új debreceni villamost (Dehir.hu)

balazs2008 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 82

Fel lehetne kérni egy debreceni együttest, hogy alkosson valami hasonló fantasztikumot a 2-es villamosról is! :)

Wattamen - Metrómulatós (YouTube)

balazs2008 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 81
balazs2008 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 80
örömködök Creative Commons License 2012.08.30 0 0 79
örömködök Creative Commons License 2012.08.05 0 0 78

Tegnap nagyon dolgoztak a Mester-Csemetén, látástól mikulásig!  

kommunista szombat volt.?)

Pauly7 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 77

Erre a villamosra is nagy szükség van.Inkább az utakat tennék rendbe,meg normális bicikliutakat,sávokat kellene építeni.Az utak szarok,tiszta mocsok,kosz az egész város,de villamos az kell.Szörnyű ez a város(ország) komolyan :(

balazs2008 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 75
Garficicus Creative Commons License 2012.03.12 0 0 74
örömködök Creative Commons License 2012.03.11 0 0 73
balazs2008 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 72

Szegeden is témák vagyunk! :)

Csúszik a hajdúsági 2-es is (delmagyar.hu)

örömködök Creative Commons License 2012.03.02 0 0 71

Folytatódik ...

http://www.2-esvillamos.hu/folytatodik-a-kivitelezes-374.html

Ez különösen megnyugtató:

"A kivágott fák pótlásáról Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata gondoskodik. Az egészségesebb környezet kialakítása érdekében – az önkormányzat több évvel ezelőtt tett, s azóta is minden esetben alkalmazott vállalásának megfelelően – minden egyes kivágott fa pótlására két előnevelt fát ültetnek. Ezen túlmenően a villamospálya több szakaszán a sínek füvesített, gondozott, úgynevezett zöld pályán futnak majd, s ezzel is nő a város zöldterülete."

marky-511 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 70

Szerintem teljesen mindegy. Azért lett feldobva ez a szavazás, hogy a lakosság figyelmét eltereljék az igen csak nagy zűrről, ami a villamos körül van.

Előzmény: balazs2008 (69)
balazs2008 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 69

Szívől örülök ennek a "csodálatos" festésnek. Talán ez volt a legrosszabb a három közül, de persze ez csak az én véleményem....

Előzmény: marky-511 (68)
marky-511 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 68

Eldőlt, hogy milyen lesz az új debreceni villamos

A cikk alján lévő videót érdemes megnézni.

II alvállalkozó Creative Commons License 2012.02.29 0 0 67

Szevasztok!

Ez így igaz.Fél éve semmi pénz.ARCADOM = CSŐD .Én is egy alvállalkozó vagyok és a mai napig nem vagyunk kifizetve.Kósáék meg tesznek az egészre.Az a lényeg neki meglegyen a 20%-a .Csak akkor nem tudom mit fognak csinálni ha kivonulunk az utcára és az eddigieket elkezdjük visszabontani.Akkor nemigen kell új villamosszínt válogatni!!!

balazs2008 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 66

Na lassan tényleg kiborul a bili. Ha a Dehir.hu 1 hét alatt már kétszer is ír erről, akkor itt már valóban nagy gondok lehetnek...

Megtorpanhat a 2-es villamos pályaépítése (Dehir.hu)

balazs2008 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 65
balazs2008 Creative Commons License 2012.02.16 0 0 64

Mindenki szavazzon, hogy hogy nézzenek ki az új villamosok!

Milyen legyen Debrecen új villamosa? – a Dehir.hu-n eldönthetik (Dehir.hu)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.25 0 0 63
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 62
balazs2008 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 61

Köszi! Ilyen dolgokról szívesen írok, és szívesen is írnék akár újságnak is! :D

Előzmény: Garficicus (59)
örömködök Creative Commons License 2011.12.08 0 0 60

Az első kép tökéletesen jellemző! Sajna a videót én nem tudtam...

http://www.haon.hu/folytatodnak-a-2-es-villamos-palyajanak-munkalatai/1858794

Garficicus Creative Commons License 2011.12.07 0 0 59

A riportod nagyon jól sikerült, újságírónak, vagy tudósítónak is elmehetnél, mert minden lényeges információ kiderül a beruházás aktuális állapotáról. 

Sajnos a fenti riport alapján már most kijelenthető, hogy a 2012 május 31-ei határidő bizonyosan nem tartható. Viszont 2012 őszre/télre elképzelhetőnek tartom az átadást. Bár itt tartanánk már!

Előzmény: balazs2008 (58)
balazs2008 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 58

A képek valamiért kimaradtak, ezért hát újra próbálkozom...:

A mai napon a belvárosban jártam, hogy egy kicsit körbenézzek és tapasztalatokat gyűjtsek a villamospálya állásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban következne egy kis beszámoló:

Amint a Plázához értem meglepetten vettem észre, hogy pont akkor közlekedett arra a Próbajárat. Nem arról volt szó, hogy a kivitelező hibája miatt nem mehet egészen péntekig próbajárat? Akkor ez mi volt?

A Plázánál elkészült a kitérő is és a betonozás is kész van:

Amint arról már többen írtatok, a Nagyállomás irányába a Plaza megálló átkerült a kereszteződés túloldalára. Így mondjuk egy kicsit szűkké vált a hely az autósoknak. A megálló most így néz ki:

Az első képen látható, hogy a Plaza előtti régi oszlop került át ide, amit ugye azért úgy alakítottak ki, hogy a tetején van még egy vasoszlop, mert a régi helyén volt rajta még közlekedési tábla. Viszont most már nem kellene ez rá... Egyébként a 2-es villamos megállóiban is ilyen oszlopok lesznek, vagy ott teljesen másfajták? És ha másfajták, akkor ezek a régiek ki lesznek cserélve a közös szakaszon? (amúgy virágkarnevál idején igen cszűken fognak itt elférni a virágkocsik! :))

Az utóbbi képen pedig az látható, hogy milyen érdekesen van megoldva a megálló kialakítása. A megálló végén a korlát csak a sín mellett van, az úttest mellett nincs. Aztán a korlát egyszer csak áthelyeződik a másik oldalra. Na ennek így mi értelme van? A megálló végén a korlát miért nem szintén az úttest mellett van?

Egyébként a régi Pláza megálló helyén egy balra kanyarodó sávot alakítottak ki:

Az Új Városháza előtti szakaszon ma igen aktívan dolgoztak a munkások, valamit nagyon csináltak, amit egyesek egy ideig felügyeltek is:

A Kossuth téri villamosmegállóban, de a többi új megállóban is szerintem rondán néz ki ez a nagy rés közvetlenül a peron mellett. Itt aztán jól meg fog állni a por és a falevelek is:

És íme a "gyönyörű", ideiglenes korlátok a Szent Anna utca megállóban:

Amint a következő képen látható, nagyon "szépen" sikerült befúrni a tartó vasakat... Remélem pont ebben a lyukban lesznek majd a vaskorlátok lábai is, mert ha nem akkor gyönyörűek lesznek a lyukak...

Ottjártamkor a Vásáry István utcai megállóban még csak akkor csinálták ezt az igénytelen, életveszélyes korlátot:

És a végére két, éppen villamospótlózást végző busz! :D

Előzmény: balazs2008 (57)
balazs2008 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 57

A mai napon a belvárosban jártam, hogy egy kicsit körbenézzek és tapasztalatokat gyűjtsek a villamospálya állásával kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban következne egy kis beszámoló:

Amint a Plázához értem meglepetten vettem észre, hogy pont akkor közlekedett arra a Próbajárat. Nem arról volt szó, hogy a kivitelező hibája miatt nem mehet egészen péntekig próbajárat? Akkor ez mi volt?

A Plázánál elkészült a kitérő is és a betonozás is kész van:

Amint arról már többen írtatok, a Nagyállomás irányába a Plaza megálló átkerült a kereszteződés túloldalára. Így mondjuk egy kicsit szűkké vált a hely az autósoknak. A megálló most így néz ki:

Az első képen látható, hogy a Plaza előtti régi oszlop került át ide, amit ugye azért úgy alakítottak ki, hogy a tetején van még egy vasoszlop, mert a régi helyén volt rajta még közlekedési tábla. Viszont most már nem kellene ez rá... Egyébként a 2-es villamos megállóiban is ilyen oszlopok lesznek, vagy ott teljesen másfajták? És ha másfajták, akkor ezek a régiek ki lesznek cserélve a közös szakaszon? (amúgy virágkarnevál idején igen cszűken fognak itt elférni a virágkocsik! :D)

Az utóbbi képen pedig az látható, hogy milyen érdekesen van megoldva a megálló kialakítása. A megálló végén a korlát csak a sín mellett van, az úttest mellett nincs. Aztán a korlát egyszer csak áthelyeződik a másik oldalra. Na ennek így mi értelme van? A megálló végén a korlát miért nem szintén az úttest mellett van?

Egyébként a régi Pláza megálló helyén egy balra kanyarodó sávot alakítottak ki:

Az Új Városháza előtti szakaszon ma igen aktívan dolgoztak a munkások, valamit nagyon csináltak, amit egyesek egy ideig felügyeltek is:

A Kossuth téri villamosmegállóban, de a többi új megállóban is szerintem rondán néz ki ez a nagy rés közvetlenül a peron mellett. Itt aztán jól meg fog állni a por és a falevelek is:

És íme a "gyönyörű", ideiglenes korlátok a Szent Anna utca megállóban:

Amint a következő képen látható, nagyon "szépen" sikerült befúrni a tartó vasakat... Remélem pont ebben a lyukban lesznek majd a vaskorlátok lábai is, mert ha nem akkor gyönyörűek lesznek a lyukak...

Ottjártamkor a Vásáry István utcai megállóban még csak akkor csinálták ezt az igénytelen, életveszélyes korlátot:

És a végére két, éppen villamospótlózást végző busz! :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!