Te vagy az első, aki azt is tudod, hogy a ciha júliusban már nem volt sehol. Nem kis teljesítmény - erre akár pártot is lehet alapítani, ami ezekben a szíjrángatós években nem elvetendő gondolat.
1944 nyarán az ország nem volt még hadszíntér. Ha az lett volna nem szálítják el ilyen zavartalanul a vidéki zsidóságot. Tehát nincs mentség a zsidók kifosztására, lakásuk, minden vagyonuk elrablásáral. Ezt a szerecsent hiába mosdatod.
De látom még nem tudsz eleget ahhoz, hogy szerényebb legyél. Sebaj. Majd megokosodsz. Vagy sem.
Ha pontosan értettél volna, akkor nem kérdezel marhaságot.
Ha pontosan értettél volna, akkor értetted volna, hogy arra célzok, hogy a hazai zsidók elhurcolása csaknem egybeesett az ország hadszíntérré válásával, az ellátás összeomlásával, ami a világon mindenhol azzal jár, hogy az is viszi, amit megehet vagy felvehet, eltüzelhet, ésatöbbi, ill. amit kajára cserélhet, aki jóllakottan elsőként lőné agyon a fosztogatókat.
Mindezt amellett tessék érteni (ha már eddig nem), hogy igen, volt, nem kevés, akinek a zabrálás egyáltalán nem esett nehezére.
És azt is megértetted volna, hogy nem csak a zsidók megüresedett házait rámolták ki és foglalták el.
Amúgy - egyáltalán nem fehérre mosva az elhurcoltak szomszédait - valahol a csodával határos lett volna egy, az állatállományt is elhajtó német, és egy, a templomi palástból is kapcát hajtogató szovjet sereg után otthon találni a cihát annak a kevés "szerencsésnek", aki hazatért.
"De eddig tudtommal a zsidó vallásról volt szó, ezt a judaista dolgot te kavartad ide."
Bruháháhháhá :))))) Ez az év vicce :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"Mellesleg miből gondolod, hogy zsidó lennék?" Ebből, édes: "1. nem tudom miből gondolod, hogy én ezt ne tudnám? Megtanultam olvasni. 2. a zsidó=/= hülye."
:)))))))))))))))))) Személyesen csak pár embert ismerek, aki magát "zsidónak" tartja. Az egyikük nem tudja, mi a különbség a hanukka és a purim között; a másikuk azt mondja: ő őrzi a hagyományt, ezért karácsonykor csak diós bejglit eszik :))))))))))))))))))))
Nem gondolom, hogy méltányolható kifogás a felelösség elháritására....el kell ismerni, hogy egy szar világ volt a történelem nem fösti fel az arany lapjaira....viszont az eseményekért a magyar zsidók is szégyelhetik a pofájukat....gondolom ezen nem segit rajtuk, ha ismét magyarok....
Lassan mondom takika figyelj:1. én nem vertem beléd semmit, hálistennek nem is ismerlek. 2. az a zsidó, aki annak vallja magát. 3. hiába írsz többes számot én egy szál ember vagyok. 4. Ebben a minőségemben pedig magyar.