Tisztelt károsultak!Érdeklődnék hogy van valakinek valami infója hogy tart e még az ügy,vagy eggyáltalán hogy áll az egész??Utolsó információim szerint tovább adták vádemelésre a bírósághoz ha igaz??!Nagyon már nem reménykedek de sosem lehet tudni.Kérem ha valaki többet tud tájékoztasson.Köszönöm!
Nos, én végigolvastam ezt és még sok más fórumot is. Van egy közös dolog: Faház. Az itt említett Timber House Kft.-től rendelt faházakhoz hasonló faházakat árulnak több néven a neten mint pl.: Gadton Hungary Kft. , Faház Hungary Bt., Rostás Zsolt, stb., stb.! Faházat kerestem és mindbe belebotlottam, nem volt nehéz szinte csurig van vele a net! Amit itt leírtatok nagyon hasonló azokhoz az infókhoz, amit a T.H Kft. fórumozói írnak. Mindenkit kérek szépen, segítsünk egymásnak és a többi csak faházvásárlási szándékú embernek, hogy nem essen bele a csapdába, ha csapda. Létrehoztam egy fórumot, mindenkit megkérek, segítsen!
A hirdetések belinkelve: (a zárójeles részeket a Google-be beírva kiadja a találatokat, ha a link alatti hirdetést törölték volna! A " " jeleket is másoljátok ki, ha ott van!)
Érdekessége a dolognak, hogy a Gadton Hungary Kft. vezetője Rostás Zsolt viszont a Faház Hungary Bt. nem is létezik és létezett soha! (Infó: Magyarország.hu)
Kérek mindenkit segítsen! Létrehoztam egy saját fórumot, a linkjét itt is megtalálhatod!
Oly ismerős a stílusod; nem találkoztunk már valahol?! Van tippem... Az előző topicot márciusban törölték, és ebben csak most kerültél elő... Fura. Csatlakozom az előttem szólóhoz,ne feszítsd a húrt. Üdv.
Én is kis híján úgyanúgy jártam, mint itt sokak. Annyira mélyen ár alatt volt a szóban forgó Kft. hírdetése, hogy én is bekaptam a horgot. Sokszoros telefonálások, hitegetések nekem is kijutottak, mikor érdeklődtem, hol tudom megnézni a munkáikat. Nekem épp folyamatban lévő építésekről (Kecskeméten, Békéscsabán, meg nem tudom még, hogy hol...) beszélt. Megrendelés előtt már majdnem el is indultunk Kecskemétre, mert kíváncsiak lettünk volna egy ilyen faház építésére, amikor az utolsó pillanatban találkoztam Veletek, vagyis az előző topic-kal.
Aki egyszer megégette magát..., ismerem. Ha figyelmesen elolvastad pont azt akarja elkerülni, ami itt a gondot okozta, előre semmit. Az árai sem hiszem, hogy ne lennének barátságosak. Viszont nem erőszak :), és azt is látom, hogy megyünk kifele a nyárból.
Igazán kedves az asztalos ismerősöd, aki felajánlotta szaktudását,és azonnali segítségét. Tudod az a baj ezzel, hogy megégettük magunkat, nem is kicsit. Ez pedig rossz fényt vet minden olyan magyar asztalos vállalkozóra, aki hasonló dologgal foglalkozik. És sajnos ebben a listában ő is benne van. Akaratlanul, ártatlanul.
A megrendeléskor mindenki dobott előleget erre a faházra (sokan nem keveset), és ahogy olvastam, senki sincs eleresztve anyagilag. Hiszen nem hiába kaptuk be a csalit. Az, hogy most ajánlja magát, az szép, de ezek után kicsikét hamisnak tűnik. Nem jó reklám az, hogy átvágott embereknek megcsinálom azt, amit már félig -vagy teljesen- kifizettek. Eszem ágában sincs bántani az asztalost, de szerinted nem gáz, hogy most jelentkezik valaki, aki segíteni akar? Tudod, most már mindenki gyanús, aki él és mozog.
Lehet, hogy jót akartok, mégis visszájára fordul. Ez az ügy egy akkora balhé lett, hogy a tiszta, becsületes asztalosoknak vért izzaszó lesz, mire visszanyerik a renoméjukat, és megkockáztatom, országszerte.
Kedves asztalos ismerősöm megkért, hallva ezt a szomorú esetet, hogy amennyiben akadna érdeklődő jutányos áron és hasonló paraméterekkel elkészítené igény szerint a faházakat, foglaló meg előleg vagy bármi ilyesmi nélkül. Róla tudni kell, hogy nagyjából 10 éve ismerem, és sem minőségbeli sem pedig egyéb kifogásaim nem lehettek a munkájával kapcsolatban, merem ajánlani.
Sziasztok, sajnos csatlakozom én is hozzátok. Ma hívtam fel Bakonyi Tibort, merthogy a napokban már érkeznie kellett volna a faháznak, de miután a honlapon szereplő tel.számon üzenetrögzítő van aktiválva. mossa kezeit, nekem azt mondta először, hogy ő csak üzletkötő volt és nem tud semmit, azután amikor szembesítettem azzal, hogy amikor beszéltünk telefonon, akkor még tulajdonosi státuszban volt és a rendelést és előleget is így vette fel, akkor szabadkozva közölte, hogy csak részben volt tulajdonos.... Rossz érzésem volt elejétől kezdve ezzel az egésszel kapcsolatban, de miután megnéztem a céginfót és létező cégként volt bejegyezve, kissé megnyugodtam, de később is sokszor eszembe jutott, hogy átverés szaga van az egésznek, hallgatnom kellett volna a megérzésemre...
Holnap megteszem én is a feljelentést a megadott tel.számon. Szerintem össze kellene fognunk és egy jó ügyvédet máris keresnünk. Valószínűleg bizonyítható lesz a csalás, miután olvasom, hogy volt akinek márciusra igérték a szállítást, de azt sem tudták teljesíteni, ahhoz képest még áprilisban is felvettek előleget, és májusban is
Javaslom hogy a hirdetési oldalakon is keressük a további károsultakat.
Sajnos én is rendeltem egy faházat a Timberhouse-tól februárban amit nem kaptam meg határidőre.
A májusi száz telefonhívás és emailezés után, amelyre nem kaptam választ kezdtem gyanakodni, hogy a cég valószínűleg jó "magyar-balkáni" módon eltűnt a pénzemmel.
Én nem szeretném hagyni a dolgot egy feljelentést mindenképp teszek és a felelős személyeket is meg szeretném keresni.
Egy csoportos feljelentés remélhetőleg szemet szúr a rend őreinek és talán felgyorsítja a nyomozást az ügyben mielőtt nyugdíjba mennek.
Nem tudom kinek milyen stádiumban van az ügye illetve ő maga milyen lelki állapotban van ezen sajnálatos átverés után.
Anyáéknak talán szerencséjük is volt. De úgy gondolom, az játszhatta a legnagyobb szerepet ebben, hogy a Bakonyi rokonsága építette az alapot, és talán ennek köszönhető, nem tudom.
Persze így sem jártunk jól, a megállapodott összegtől jóval drágábban sikerült alapozni, amit később szakértők véleményezése után részben vissza is kellett bontani, mert annyira "jól sikerült". Erről megvan a hivatalos szakértői vélemény is. Később jól jöhet.
Röviden ennyi. Talán tényleg csak szerencséjük volt. Már ha ebben az esetben szerencsés lehet valaki.
Hali, kedves károsultak. Beléptem sajnos a körötökbe; számunkra tegnap derült fény erre. Miután minden úgy történt velünk is, ahogy azt leírtátok, kérdem én, hogy hogyan lehet visszaszerezni a kicsalt pénzt? A főhadnagyot természetesen holnap értesítjük. Az egészben az a vicc, hogy pont akkor törölték az előző topicot, mikor minket berántottak a csőbe. Merthogy néztük volna, hogy van-e valami gáz ezzel faházas dologgal, de csak egyetlen egy kérdés volt, hogy "tudtok valamit a timber house kft-ről?" Na, ez nem volt elég gyanús, úgyhogy most futhatunk a pénzünk után.
Mi a módja annak, hogy erőszakosabb fellépés nélkül visszaszerezzük a pénzünket?
Hazat senki nem latott ezert en ugy gondolom nem erdemes remenykedni.
Ez mar a masodik forum ebben a temaban, az elsot toroltek, abban joval tobb komment volt sot a cegtulajdonos is beirogatott. Kesobb megsertodott es azota nem irogat. Ha jol emlekszem van akinek mar Marciusban volt a szallitasi hatarido. A penzert mindenki kuzdeni fog termeszetesen. Ez hosszadalmasabb folyamat lesz.
Köszi, mi "friss házasok" vagyunk (jobban mondva nem vagyunk...) és most láttuk a fórumon az előzményeket - aztán hirtelen nem írt senki.
Mondjuk a téma elég kellemetlen, de amint a saját példánkon rá kellett jönnünk, lesznek még, akik csak várják és várják a szállítást...
Abba sem tudok beletörődni, hogy nem lesz faház, abba meg egyenesen belbetegszem, ha vissza sem kapjuk a befizetett összeget.
Van valaki, aki tud erről valamilyen információt - mármint, hogy mekkora a valószínűsége egy visszafizetésnek, ha megvan a vétkes és bebizonyosodott valamilyen mulasztása?
Valahol még reménykedem, hogy csak tévedés az egész..
Ki vár legrégebb ideje a házra? Bocsánat, nem névre, hanem időtartamra vagyok kíváncsi..