A Biblia eredetileg megtiltja a kamatszedést... A Talmud még tovább megy az elítélésben s Ezékiel versére támaszkodva, ezt tanítja: «Aki uzsorára kölcsönzött, kamatot szedett, annak nem szabad élnie, miután elkövette ezeket az aljasságokat» (Bába Mecia 61b), továbbá: «meg kell halnia, vér tapad hozzá». Ebből kitűnik, hogy a talmudi felfogás szerint a kamatra kölcsönző egy kategóriába kerül azzal ,aki vért ont. -- Forrás: http://www.mek.sk/04000/04093/html/0937.html
És vajon, ha a CHF 50 Ft-ra gyengült volna, akkor a hitelesek puszta jó szándékból, akkor is 150Ft-on törlesztenének, hogy negyogy a bankok csődbe menjenek?
és ezek a politikusok fogják majd megmagyarázni, hogy miért felemelő mélyszegénységben élni egy teljes országnak, illetve ők fogják meghírdetni a Sztahanovista II. mozgalmat is?
Államosítani kell a bankokat, és a kamatokat felelős, és visszahívható és elszámoltatható, választott politikusok határozzák meg az ország gazdasága érdekében.
Nem tellett tv-re, mert anyukám egyedül nevelt engem meg tesómat úgy hogy közben még könyvvizsgálónak tanult és nem vett fel hiteleket szerencsére. Evvel nem járatok le senkit, büszke vagyok arra, hogy ki tudtunk jönni a szarból.
Ha ti/családotok abban az időben egy tv-t sem tudott összehozni, akkor egész nyáron hegedültetek,mint a tücsök?
Meg ne sértődj, de magadat és családodat járatod ezzel le
Nem hogy a 90-es években , de vérgőzös, vérszívó Kádár rencerben is tellett tv-re autóra/igaz használt/ és motorra magnetofonra is a szüleimnek, pedig hétköznapi melósok voltak
Az emlitett luxuskajákat nem is mondom, annyi gyulai kolbászt , szalámit sonkát soha nem ettem mint anno