Keresés

Részletes keresés

bruno954 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 435

Ha em mondasz le róla,majd jólelveszik. "Önkéntes" békekölcsön formájában soha vissza nem adásra.

Egy biztos: én megvárom amíg törvénnyel elveszik.

Előzmény: Törölt nick (432)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.25 0 0 434

Ja, és egyébként éves szinten máris lemondtam 1 havi fizetésről, mert úgy elszálltak az árak.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (433)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.25 0 0 433

Arról a kevésről? Ez hülye!

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.25 0 0 432

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/25/orban_a_joleti_gazdasagnak_vege/

Orbán: A jóléti gazdaságnak vége

Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik.

A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy "teljesen új nyugdíjrendszer" létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.

Derek Creative Commons License 2011.05.14 0 0 430

Juj

Előzmény: Törölt nick (429)
Derek Creative Commons License 2011.05.14 0 0 428

"Arányos nugdíjcsökkentés"

Ja es majd te fiZeted a nyugdijasok kozuzemi dijait

Előzmény: Törölt nick (426)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.12 0 0 425

Majd megyünk az ukránokhoz.

Azért nem a románokhoz, mert ahogy hallottam egy ex kollegától, sokminden drágább mint otthon.

Előzmény: Törölt nick (424)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.12 0 0 422

De azért az alapfeltevéseddel egyetértek.

Minden népnek olyan a kormánya amilyet megérdemel.

Előzmény: Törölt nick (419)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.12 0 0 421

Nézd meg azokat a "brutális" megszoritásokat. 

Két dolgot vehetsz észre benne. 

Általánosságban mindenkitől egy kicsit vesz el. Talán egy picivel jobban szorongatja a tehetősebbeket.

Az állam elsősorban magán sporol. Olyan juttatásokat vesz el többnyire, amitől senki nem kerül se válságba, se mélyszegénységbe.

Szóval én még mindig inkább választanám a görög brutális megszoritást, mint a magyar "gazdaságélénkitő intézkedéseket". 

De a legszebb az egészben, hogy azok a görögök, akik eddig tényleg jólétben éltek és mondhajuk ezen sokat nem fog rontani a megszoritás, bár tudják, hogy ezt muszáj mégis tüntetnek együtt, összefogva, nem kicsit, nagyon.

Előzmény: Törölt nick (419)
nazuna Creative Commons License 2011.05.12 0 0 420

"Az elmúlt 20 év legnagyobb sikere"

- Lesz. Ha megvalósulnak az eredmények. Ha az adósság le lesz faragva. Ha a hiány meg lesz szüntetve. Ha a jövedelmek a nyomorszint fölé emelkednek. Ezek majd visszamenőleg fogják igazolni a sikerességet. Addig betűk egy papíron.

Előzmény: RágCsávó (-)
Polvere tutto Creative Commons License 2011.05.11 0 0 418

Szilárd nyomdájába, majd részben a Fidesz pártkasszába. Kövér Szilárd lenyúlási képességét azért kár lebecsülni.

Előzmény: partra vetett hal (412)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.11 0 0 417

Nos, Nyugat-Európában valóban elmúlt a jóléti társadalomi deje, még azdagéknál is, Görögo-ban és Portugáliábanpedig  hatályon kívül is helyeztetett:)

Bizonyára :)

Sajnáljuk is a görögöket a "brutális" megszoritások miatt. 

Előzmény: Törölt nick (416)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.11 0 0 415

Nem, kettőnk között az a különbség, hogy én max a körzetihez jutok el, te meg rendelőről rendelőre jársz.

Amúgy a 300Ft-ot akkor fizeted, mikor sorra kerülsz a rendelőben.

Ha késik a doki, akkor később fizeted.

De ugye már ez sem probléma.

A dokikról egyébként nekem is nagyon lesújtó a véleményem.

Sokan szarnak az egészbe, vagyis a betegre.

Előzmény: tuutuu (414)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 414

Te ennyi körzeti dokit ismersz?

Szemmel láthatóan fingod nincs a témáról, bocs, hogy föltartottalak.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (410)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 413

Nem, sajnos már a legelső napon ( akkor UH-ra) kellett mennem, és mit ad isten, azt mondták, hogy nem vagyok jogosult, mert a lófasz se fizeti utánam az EÜ hozzájárulást.

Mivel akkor már úgy 10 éve magam utaltam minden hónapban, kissé üvöltözni kezdtem ( pedig akkor még elnézték vagy fél évig, ha "nem volt rendben" a papírod.)

Eltelt majd' 3/4 év, míg sikerült az adminisztrációba beleverni, hogy soha egy büdös fillér mulasztásom nem volt.

De a csajok ugyanott 3 hónappal később megszeppenve álltak a Mari néni előtt, aki negyed 8-ra volt berendelve, és fél nyolckor szédült be a doki.

Na, én nemigen tudok olyanokat mondani...:}}

Én meg szóvá tettem, hogy talán nem most kéne a PC-ket indítani.

Erre azt mondták, ne pofázzak, mert a mentést kell először megcsinálni.

Én meg elmeséltem, hogy azt a tegnapi műszak végén kellett volna...:}}

Jól elvoltunk.

De a lényeg: a nép öntudata kezdett éledezni.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (410)
partra vetett hal Creative Commons License 2011.05.11 0 0 412

A fidesz meg jót kacag ezen, mert a lé akkor is befolyik Szilárd nyomdájába, onnan meg a pártkasszába.

Előzmény: Polvere tutto (411)
Polvere tutto Creative Commons License 2011.05.11 0 0 411

Összegyűjti és jótékony célra fordítja a kormány szociális kérdőíveit a vegyipari érdekvédelem felhívására 16 szakszervezet és néhány civilszervezet. A kosarakba gyűjtött leveleket újrahasznosítják, s a befolyt összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel. A szervezet reméli, hogy széles körű, országos mozgalom indul, ugyanis sok levél kell, nagyjából 200 darab árából jön ki egy tál meleg étel.

Országos jótékonysági „Kikosarazó akciót” akciót indít a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), 16 csatlakozó szakszervezettel és néhány civil közösséggel együtt, hogy a kormány szociális kérdőíveinek több százmillió forintos előállítási és postázási költségéből legalább néhány éhező gyerek jóllakhasson. Miután a kormány kiküldi az embereknek a kérdőíveket, a szervezetek összegyűjtik majd azoktól, akik nem akarják kitölteni, de szívesen jótékonykodnának vele. Ezeket a VDSZ újrahasznosítja, s az így befolyt összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlja fel - jelentette be Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

Az adományokat a szervezők a kérdőívek visszaküldésére megszabott határidőig várják. Az akció sikeréhez sok levél kell, mert a papír súlyától függően nagyjából 200 darab árából lehet egy tál szerényen kalkulált meleg ételt „kihozni”, ezért a szervezők minden olyan kérdőívet elfogadnak, amelyet a kormány vagy valamelyik párt mostanában küld ki az embereknek – hívta fel a figyelmet az elnök. A levéladományokat az ország különböző részén működő szakszervezetek is kosarakba gyűjtik, de a munkahelyi SZB-titkárokon keresztül vagy postán is el lehet juttatni, sőt személyesen is be lehet vinni a VDSZ Országos Irodájába (1068 Budapest, Benczúr utca 45.).

Jótékonykodással tiltakoznak

A VDSZ elnöke nem titkolja: a „Kikosarazó akcióval” a szakszervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanács kizárásával hozna meg a munkavállalókat érintő döntéseket.

A szervezők remélik, hogy a tiltakozásnak ezt a jótékony formáját választják majd azok a 16 éven felüli diákok és tanáraik is, akik nem értenek egyet a javaslatokkal, amelyek az oktatási intézményekkel kapcsolatban az elmúlt napokban nyilvánosságra kerültek. A VDSZ várja azoknak a tanulóknak is a kérdőíves adományát, akik aggódnak a főiskolájuk, az egyetemük vagy a gimnáziumuk fennmaradása miatt. Az elnök ígéri, az akció ideje alatt rendszeresen tájékoztatást ad arról, mennyi papír gyűlt össze, s ez mennyi ételre elég.

http://www.fn.hu/belfold/20110511/ennivalora_cserelik_orban_kerdoivet/

Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.11 0 0 410

Te ennyi körzeti dokit ismersz?

Az enyém most is ugyanolyan, mint mikor szednie kellett a 300Ft-okat.

Előzmény: tuutuu (409)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 409

Én fizetek, mert a béremből vonják.

Én is fizetek, mert vonom a béremből.

Én vagyok a gaz kapitalista, meg a nyomoronc rabszolga is egy személyben.

De ettől még az a qrva vizitdíj kezdte ránevelni a dokikat a tisztességes viselkedésre.

Na, hamar visszaszoktak a qrvaságra, mit mondjak...

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (406)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.11 0 0 408

Nem keresek sokat.

Errefele az országos átlagfizetés egy álom.

Tőled mennyit vonnak le EÜ-re?

Előzmény: tuutuu (407)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 407

Nem keresel valami nagyon sokat, vagy nem vagy rendesen bejelentve.

De mindegy, én nem piszkálok más zsebében..

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (402)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.11 0 0 406

Mi ez a süketeleés összehordás?

Én fizetek, mert a béremből vonják.

A 300Ft-ot majd te adod oda a körzetinek, ha behívott.

Előzmény: tuutuu (404)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 405

Ideje volt.

tuutuu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 404

Nem süketelés, jóasszony.

Kezdtek a népek rájönni, hogy semmi nincs ingyen.

Szerinted ma a dolgozó nép tudja, mennyibe kerül ő a vállalkozónak, annak a vérszívó disznónak az, amennyi pénzt ő kézbe kap?

Egy része talán.

És akkor elkezdtek hőbörögni, hogyha fél 10-re rendeltek, a doki ne délben tűnjön fel a kanyarban, MERT ÉN FIZETTEM!

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (402)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.10 0 0 402

Havi 7+3ezret vonnak tőlem EÜ-re, és 3-at ad még a munkáltatóm is az államnak.

Akkor mi ez a menjél 300Ft-al orvoshoz süketelés? Ráadásul kp alig van nálam, vagy nincs is. A gyógyszertárban kártyával fizetek.

Előzmény: tuutuu (400)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.10 0 0 401

Nem érek rá a hülyeségeiddel foglalkozni.

Ha nem tudod, mik Orbán bűnei, nincs is minek sorolgatni.

Előzmény: Törölt nick (387)
tuutuu Creative Commons License 2011.05.10 0 0 400

Te sem bérből és fizetésből élsz, különben nem vernéd a nyálad a vizitdíjra, hanem megnéznéd a fizetéspapírod...

Öcsike, az évi 6000 Ft. vizitdíj földhöz vágott volna?

Mert a többit vissza lehetett igényelni, a nejem simán, 10 perc alatt vissszakapta.

Azt meg ugye nem tudtad, hogy a Kádár-dőzsölésben, ha kórházba kerültél, akkor csak a táppénz 60%-át kaptad? ( ha malacod volt, fél fizetést.

Mi volt ehhez az 1000 Ft kórházi napidíj?

Amúgy sajna nem megy a bolt, a tartalékaimból élek, jóformán.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (386)
Derek Creative Commons License 2011.05.10 0 0 399

Te se lattad a 4 elemit igazolo bizonyitvanyat.

Előzmény: Törölt nick (395)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.05.10 0 0 398

Amíg nem gondolták úgy az emberek tízezrei, hogy olyan jól élnek, hogy már nagy hiteleket is fel lehet venni, addig volt jólét.

Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 397

Volt itt valaha is jóléti társadalom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!