„…elmúlt a jóléti társadalom ideje, és beköszöntött a munka társadalmának időszaka” – írta a Die Welt című lap csütörtökön megjelent számában Orbán Viktor.
Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik.
A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy "teljesen új nyugdíjrendszer" létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.
Általánosságban mindenkitől egy kicsit vesz el. Talán egy picivel jobban szorongatja a tehetősebbeket.
Az állam elsősorban magán sporol. Olyan juttatásokat vesz el többnyire, amitől senki nem kerül se válságba, se mélyszegénységbe.
Szóval én még mindig inkább választanám a görög brutális megszoritást, mint a magyar "gazdaságélénkitő intézkedéseket".
De a legszebb az egészben, hogy azok a görögök, akik eddig tényleg jólétben éltek és mondhajuk ezen sokat nem fog rontani a megszoritás, bár tudják, hogy ezt muszáj mégis tüntetnek együtt, összefogva, nem kicsit, nagyon.
- Lesz. Ha megvalósulnak az eredmények. Ha az adósság le lesz faragva. Ha a hiány meg lesz szüntetve. Ha a jövedelmek a nyomorszint fölé emelkednek. Ezek majd visszamenőleg fogják igazolni a sikerességet. Addig betűk egy papíron.
Nem, sajnos már a legelső napon ( akkor UH-ra) kellett mennem, és mit ad isten, azt mondták, hogy nem vagyok jogosult, mert a lófasz se fizeti utánam az EÜ hozzájárulást.
Mivel akkor már úgy 10 éve magam utaltam minden hónapban, kissé üvöltözni kezdtem ( pedig akkor még elnézték vagy fél évig, ha "nem volt rendben" a papírod.)
Eltelt majd' 3/4 év, míg sikerült az adminisztrációba beleverni, hogy soha egy büdös fillér mulasztásom nem volt.
De a csajok ugyanott 3 hónappal később megszeppenve álltak a Mari néni előtt, aki negyed 8-ra volt berendelve, és fél nyolckor szédült be a doki.
Na, én nemigen tudok olyanokat mondani...:}}
Én meg szóvá tettem, hogy talán nem most kéne a PC-ket indítani.
Erre azt mondták, ne pofázzak, mert a mentést kell először megcsinálni.
Én meg elmeséltem, hogy azt a tegnapi műszak végén kellett volna...:}}
Összegyűjti és jótékony célra fordítja a kormány szociális kérdőíveit a vegyipari érdekvédelem felhívására 16 szakszervezet és néhány civilszervezet. A kosarakba gyűjtött leveleket újrahasznosítják, s a befolyt összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel. A szervezet reméli, hogy széles körű, országos mozgalom indul, ugyanis sok levél kell, nagyjából 200 darab árából jön ki egy tál meleg étel.
Országos jótékonysági „Kikosarazó akciót” akciót indít a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), 16 csatlakozó szakszervezettel és néhány civil közösséggel együtt, hogy a kormány szociális kérdőíveinek több százmillió forintos előállítási és postázási költségéből legalább néhány éhező gyerek jóllakhasson. Miután a kormány kiküldi az embereknek a kérdőíveket, a szervezetek összegyűjtik majd azoktól, akik nem akarják kitölteni, de szívesen jótékonykodnának vele. Ezeket a VDSZ újrahasznosítja, s az így befolyt összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlja fel - jelentette be Székely Tamás, a VDSZ elnöke.
Az adományokat a szervezők a kérdőívek visszaküldésére megszabott határidőig várják. Az akció sikeréhez sok levél kell, mert a papír súlyától függően nagyjából 200 darab árából lehet egy tál szerényen kalkulált meleg ételt „kihozni”, ezért a szervezők minden olyan kérdőívet elfogadnak, amelyet a kormány vagy valamelyik párt mostanában küld ki az embereknek – hívta fel a figyelmet az elnök. A levéladományokat az ország különböző részén működő szakszervezetek is kosarakba gyűjtik, de a munkahelyi SZB-titkárokon keresztül vagy postán is el lehet juttatni, sőt személyesen is be lehet vinni a VDSZ Országos Irodájába (1068 Budapest, Benczúr utca 45.).
Jótékonykodással tiltakoznak
A VDSZ elnöke nem titkolja: a „Kikosarazó akcióval” a szakszervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanács kizárásával hozna meg a munkavállalókat érintő döntéseket.
A szervezők remélik, hogy a tiltakozásnak ezt a jótékony formáját választják majd azok a 16 éven felüli diákok és tanáraik is, akik nem értenek egyet a javaslatokkal, amelyek az oktatási intézményekkel kapcsolatban az elmúlt napokban nyilvánosságra kerültek. A VDSZ várja azoknak a tanulóknak is a kérdőíves adományát, akik aggódnak a főiskolájuk, az egyetemük vagy a gimnáziumuk fennmaradása miatt. Az elnök ígéri, az akció ideje alatt rendszeresen tájékoztatást ad arról, mennyi papír gyűlt össze, s ez mennyi ételre elég.