Keresés

Részletes keresés

Kanalas Dzsoki Creative Commons License 2011.05.03 0 0 89

Küldjék-küldjék, rengeteg iskolában szerveznek még papírgyűjtést, de lehet majd továbbítani Felcsútra is. Ha lehet egy korrektúrás verziót, ahol az alap a 89-es szöveg. Hadd szembesüljön a rendszerváltó demokratával a viktátor.

borzimorzi Creative Commons License 2011.05.02 0 0 88

Bőven elég lenne most is. Akinek nincsen rá 500 forintja, azt úgysem érdekli, tehát ingyért sem fogja elolvasni. De mindegy is, csak küldözgessék. Annál több ember annál több hibát fog találni benne.

Üdv:

b

Előzmény: Axum (86)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 87

Istenem! Na, megyek, holnap matek érettségi. Lehet, az oktatásban is változás lesz a kérdőíves szavazás miatt. :)

(figyelembevették, mert sokan, vagy mert kevesen)

Előzmény: Törölt nick (83)
Axum Creative Commons License 2011.05.02 0 0 86

A szocializmusban meg lehetett venni az Alkotmányt az újságárusoktól kb. önköltségi áron. Teljesen ésszerű dolog volt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 81

Jut eszembe: ezt a "nem sokan tartották fontosnak" dolgot - a 2/3 tükrében - átismételhetnéd, mert valami mintha mégis történne!

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 80

Hát, te nagyon sokat tudsz. "Ez nem is volt, a sok ember által felvetettek közt. Ergo, nem sokan tartották fontosnak"

Honnan a fenéből tudod? (na, mindegy, aki közel a tűzhöz...ugye) :)

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 79

"Ezt nem vitatom, de azért a kilencszázezernél több válasz, elég soknak tűnik. Őszintén, én olyan háromszázezerre tippeltem."

Ezt a kilencszázezret hol olvastad? Nyolszázezerről tudok. Abban is szinte biztos vagyok, hogy nem csak én küldtem vissza egy nagy STOP! táblával és pár kedves megjegyzéssel..... De ahogy az enyém is, a megválaszoltak is a fidesz szemetesében végezték, ez biztos, hiszen a tervezet már a kérdések kiküldése előtt kész volt.... :))) 

De legyen neked, tegyük fel, mind a 800.000 - de akár 900.000 is lehet, nem oszt vagy szoroz - érdemben válaszolt. Ez a választópolgárok egy tizede, és semmire nem kötelezte a kormányt. Ezt már leírtam neked, és erre kezdtél vagdalkozni, mert fájó pontra tapintottam. Érvet egy dekát nem hoztál fel és nem igazoltad, hogy 8 vagy 900.000 -nyi válasz megfelel annak a sületlenségnek, amit a fidesz a választópolgárok megkérdezéséről és a nagyarányú aktív véleménnyilvánításáról hazudozott. Kényelmes megkerülése volt ez a népszavazásnak, ami esetleg nagy pofára esést hozhatott volna nekik. Persze alkotmányos kérdésekben nem fontos népszavazni, de 300Ft-ról, arról kellett. Akkor is mit össze nem hazudoztak, hogy a kormány majd elzavarható lesz meg hasonlók.... A fanok meg cumizták mint csecsemő az anyatejet és azt is elhitették velük, hogy siker volt a végeredmény. Európa meg rajtunk röhögött..... 

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 77

Elbuktam, sajnos.:(((((

De legalább hallottál egy olyan kérdésről, amit nem kérdeztek meg tőled és magadtól eszedbe sem jutott.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 76

:))

Ej, ej, behúztad a csőbe..... :D 

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 74

Hát, ez az! Melyik volt? Biztos nem figyelemreméltó a dolog. :)

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 71

"Sokaknak elég, de sokaknak nem."

Hát szerintem meg legtöbben nagy ívben nemérdeklődnek a dolog iránt. A magyar ember iszonyúnan közömbös tud lenni az ilyen dolgokkal, főleg amikor kilóg a segge a gatyából. Hányan fogják kapásból kiszórni a levélszeméttel együtt? Minimum 70% szerintem. Én pl. eddig sem ismertem az alkotmány szövegét, és egész jól megvoltam. Ezentúl talán szükség lesz rá? Vizsgázni is kell majd belőle?

Megértem, hogy Orbán szerint ez most fontos dolog. De azt miért nem postázzák ki mindenkinek, hogy szigorítják a számlabfizetési határidőket? Az sokkal inkább húsba vágó, mint az alkotmány.

"Ha meg gyűjtenének adatokat, hogy kinek elég, arra ráugranának a bolsik, hogy ajvé, itt listákat vezetnek az emberekről."

Szerintem ennek nulla a motivációs értéke. Nem úgy fest, hogy a Fideszt bármilyen kritika a legcsekélyebb pályamódosításra késztette volna.

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 70

:DDDD

Miért, milyen volt a szavazási arány, már nem emlékszem pontosan?

Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 69

A közhivatalokban ki lehet függeszteni, mint a NENYI-t, elfér mellette. Az önkormányzatok hirdetőtábláin is megjelenhet példul.... 

A fidesz elég furcsa módját választja a munkhelyteremtésnek. A taknyolmányát másoltatja és küldözteti a választópolgároknak közpénzen. Persze a link és a kifüggesztés olcsóbb, de hát mit számít ez a takarékos kormányunknak aki ugye maga vállalta, hogy aztán most gátat szab a pazarlásnak. Szánalmas bohócok.... 

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 67

Nekem elég, ha a linkjét elküldik.

Előzmény: kireszavaztam (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 65

Ez egyébként jó.... :)) Az ő véleménye eleve összepasszolt azzal, amit a fidesz a tákolmányába belevett, ezért a véleményét maximálisan figyelembe vették. Jajj! :D

"(te mit válaszoltál a hatalmi ágak szétválasztása kérdésre..ha kérdezhetem?)"

Gyurcsánytakaroggy! Kb ezt a választ nézném ki belőlük. Könnyen lehet, hogy az is komoly újdonság erejével hat egyeseknek, hogy egy demokráciában a független bíróság egy különvált hatalmi ág. Egy demokráciában persze és nem Orbánisztánban, ahol a kormány kedvére szórakozhat a bírói karral és visszamenőleges jogszabályokat is alkothat....  

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 64

Hát, ami figyelemreméltó, azt figyelembeveszik.

(te mit válaszoltál a hatalmi ágak szétválasztása kérdésre..ha kérdezhetem?)

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 62

A demokrácia az lenne, ha figyelembe is vennék a véleményeket.

Ez addig csupán áldemokrácia.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 61

Ismét komoly érveket olvashattunk a mi rolandunktól. :DDDDDD

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 59

Szegénykém, és te ezt minek?? :PP :))

Egyre szórakoztatóbb vagy így kora reggel. :DDDD 

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 58

Aha. Ha az ostobák hívják ostobaságnak, minek nevezed azokat az egybites huszárokat, akik demokráciának hívják? :P :))

(Jól nyomod a pártbrossúrát. Mennyit fizet érte a fidesz? :DDD)

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 56

Ami meg a buta kérdésedet illetei.... Polgárokat nem utólag szokás "megkérdezni" rájuk nyomni a pártakaratot egy demokráciában,  hanem előtte népszavazást kiírni az alkotmány fontosabb kérdéseiről. Nem kérdőíveket küldözgetni, amit majd a szemétbe lehet gyűrni és lehet harsogni, hogy mi megkérdeztük a zembereket, mert a kuka nem szól vissza és nem kötelez semmire, a népszavazás viszont igen. Nem tudom fogod, vagy megkérsz valakit és lerajzolja neked? :PP :))

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 54

Ezt speciel ostobaságnak hívják, de már senkit nem lep meg, hogy a fideszbolsevik csürhe keveri a demokráciával. Sajnos mióta nevezettek hatalmon vannak, az előbb említett két fogalom sajnos elég sűrűn mosódik össze. 

pajaci Creative Commons License 2011.05.02 0 0 51

Most akkor minden állampolgárnak, vagy 8 milliónak küldik?

Hova lett 2millió?

3x Creative Commons License 2011.05.01 0 0 50

Egyben arra kérte őket, hogy ne menjenek külföldre dolgozni.

Egyben a saját kölkeit is hazahívta az amerikai egyetemekről. Nevetséges, szánalmas, képmutató, szenteskedő aljas bagázs. Parasztok vakítanak parasztokat.

Előzmény: kireszavaztam (8)
paithana Creative Commons License 2011.05.01 0 0 48

Ez a sok postaköltség már lassan megközelíti egy népszavazsét is:) És ott lehet 1-2-3- de 10 kérdésről is szavazni, ráadásul az eredmény hiteles lenne.

NA pont ezt nem akarják:)

Előzmény: kireszavaztam (-)
nagyapapa Creative Commons License 2011.05.01 0 0 47

ezért találták ki a "láthatattlan alkotmány" fogalmát mely szerint az AB saját jogfelfogása szerint alkalmazott, elvonva a parlament törvényalkotásí jogát.

Mielőtt ilyen csacskaságokat leírsz nem ártana lealább egy AB. határozatot elolvasnod.

Végig!

Törvényalkotási jogot hogy tudna elvonni egy olyan szerv, melynek nincs joga a törvényalkotásra?

Ha az AB alkotmányellnesenek talált egy jogszabélyt, max. azt a bekezdést, szakaszt helyezte hatályon kívül amiben a bibi volt. Részletesen indokolva, hogy miért tvényellenes.  

Az Ogy.meg szépen módosította a szabályt úgy, hogy törvényes legyen.

Persze ha nem tudta módosítani, akkor nem alkalmazhatta, de ez jogbiztonságot jelentett.

Mára a jogbiztonság elmúlt.

De csak MO-on!

MIt gondolsz ha az érintettek nemzetközi bírósághoz fordulnak pl. a visszamenőleges hatályú törvények miatt, a nemzetközi bíróság mit fog dönteni?

Aztán lehet majd ájvékolni, hogy szaladgálnak külföldre az igazságért. 

De ha a kormánynak ez jó, akkor legyen így.

Előzmény: csillag100 (34)
nagyapapa Creative Commons License 2011.05.01 0 0 46

Valami politikai kommunikációhoz értő szakember megmagyarázhatná, hogy ennek meg mi érteme van.

Ez nem politikai kommu8nikáció, hanem szervezéstan, méghozzá az 1800-as évekből.

A nevekre már nem emlékszem, de a lényeg:

Kisérleteket végeztek, hogy a vállalat vezetés döntéseit mikor fogadják el leginkább a dolgozók.

Sok kisérlet folyt, de a laegsikeresebbnek a dolgozók megkérdezése bizonyult, ezért ezt többször is megismételték, mindíg más vállalatnál.

Nem írom le az egészet, lényeg, hogy kérdőíven megkérdezték a dolgozókat, majd a kérdőíveket betették egy nagy papírszáklba és lepecsételték azt, úgy, hgy a válaszokat meg sem nézték.

Majd kiadták az intézkedést, melyet természetesen a vállalatvezetés hozott ( nem nézték meg a kérdésekre adott válaszokat) .

Láss csodát, a dolgozók örömmel fogadták a döntést, azt önként végrehajtották, és boldogok voltak, mert őket megkérdezték előtte.

Ez az alapja a kérdőívezésnek, és persze a politikai legitimáció megteremtése a másik fontos tényező.

A kiküldésre nincs ilyen jól kidolgozott kisérlet ( vagy én nem tudok róla) de gondolj pl. " a törvény nem tudása nem mentesít" elvre.

Kiküldik, tudnod kell.

No nem kívülről, de pl. hoznak egy döntést a KMK-ról, annak büntethetőségéről, akkor joggal hivatkozhatnak arra, hogy benne  van az alaptörvényben amit te megkaptál, most min vagy fennakadva?    

Előzmény: tmbg (9)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 45

Már megint nyomdában utazik? Húha.

Kövér Szilárd eltűnt cégei nyomábanBakos Erika | Kövér Szilárd | Arzenál Kft. | Centum Kft. | Fidesz | Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. | Med 21Kft. | Zenith Nyomdaipari Rt. | gazdálkodásA több mint százmillió forint adóval és a munkásai bérével is elmaradásban lévő Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. fölszámolása és a cégjegyzékből való márciusi törlése után ezúttal annak tulajdonos cégét, a MED 21 Kft.-t szünteti meg a bíróság, mert nem találják székhelyén. NOL2009. június 4. - a teljes cikkSimicska és Kövér cégei nem fizettekKövér László | Kövér Szilárd | Schlecht Csaba | Simicska Lajos | Stumpf István | APEH | Arzenál Kft. | Fidesz | Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. | protekcióTöbb mint 93 millió forint értékben engedett el késedelmi pótlék hátralékot az APEH a Simicska Lajos és Kövér Szilárd érdekeltségi körébe tartozó Arzenál Kft.-nek 2002 előtt a felhalmozott 110 milliós köztartozásából.

Előzmény: Qqberci (33)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 44

Rendes tisztességes áhitatos polgári rend. Aki meg nem illeszkedik bele arra gondol majd a TEK és egy sötét hajnalon megáll egy fekete Q7-es a háza előtt:)))) Ugye?

Előzmény: kireszavaztam (43)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 43

Nahát, pedig egy időben Orbánunk még nagyon bízott az Alkotmánybíróságban, mára meg kiderült, hogy csak improvizáltak.

Most viszont rend lesz -mert rendnek köll lennie- így akarta a kétharmad.

Előzmény: csillag100 (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!