Minden magyar állampolgárnak elküldik az új alaptörvény nyomtatott szövegét - mondta a Magyar Nemzetnek Lázár János a Fidesz frakcióvezetője. Ezzel szemben Szijjártó Péter azt mondta: erről még nem született kormányzati döntés. Arra a kérdésre, hogy a 38 oldalas szöveg kinyomtatása (feltehetően 8 millió példányban) nem kevés költséggel járhat majd, Lázár János azt válaszolta: Ritkán fordul elő, hogy egy új alkotmányt fogad el az országgyűlés, ezért ebben az esetben a tájékozódáshoz való jog kivételesen fontosabb, mint az ország gazdasági helyzete.
Küldjék-küldjék, rengeteg iskolában szerveznek még papírgyűjtést, de lehet majd továbbítani Felcsútra is. Ha lehet egy korrektúrás verziót, ahol az alap a 89-es szöveg. Hadd szembesüljön a rendszerváltó demokratával a viktátor.
Bőven elég lenne most is. Akinek nincsen rá 500 forintja, azt úgysem érdekli, tehát ingyért sem fogja elolvasni. De mindegy is, csak küldözgessék. Annál több ember annál több hibát fog találni benne.
"Ezt nem vitatom, de azért a kilencszázezernél több válasz, elég soknak tűnik. Őszintén, én olyan háromszázezerre tippeltem."
Ezt a kilencszázezret hol olvastad? Nyolszázezerről tudok. Abban is szinte biztos vagyok, hogy nem csak én küldtem vissza egy nagy STOP! táblával és pár kedves megjegyzéssel..... De ahogy az enyém is, a megválaszoltak is a fidesz szemetesében végezték, ez biztos, hiszen a tervezet már a kérdések kiküldése előtt kész volt.... :)))
De legyen neked, tegyük fel, mind a 800.000 - de akár 900.000 is lehet, nem oszt vagy szoroz - érdemben válaszolt. Ez a választópolgárok egy tizede, és semmire nem kötelezte a kormányt. Ezt már leírtam neked, és erre kezdtél vagdalkozni, mert fájó pontra tapintottam. Érvet egy dekát nem hoztál fel és nem igazoltad, hogy 8 vagy 900.000 -nyi válasz megfelel annak a sületlenségnek, amit a fidesz a választópolgárok megkérdezéséről és a nagyarányú aktív véleménnyilvánításáról hazudozott. Kényelmes megkerülése volt ez a népszavazásnak, ami esetleg nagy pofára esést hozhatott volna nekik. Persze alkotmányos kérdésekben nem fontos népszavazni, de 300Ft-ról, arról kellett. Akkor is mit össze nem hazudoztak, hogy a kormány majd elzavarható lesz meg hasonlók.... A fanok meg cumizták mint csecsemő az anyatejet és azt is elhitették velük, hogy siker volt a végeredmény. Európa meg rajtunk röhögött.....
Hát szerintem meg legtöbben nagy ívben nemérdeklődnek a dolog iránt. A magyar ember iszonyúnan közömbös tud lenni az ilyen dolgokkal, főleg amikor kilóg a segge a gatyából. Hányan fogják kapásból kiszórni a levélszeméttel együtt? Minimum 70% szerintem. Én pl. eddig sem ismertem az alkotmány szövegét, és egész jól megvoltam. Ezentúl talán szükség lesz rá? Vizsgázni is kell majd belőle?
Megértem, hogy Orbán szerint ez most fontos dolog. De azt miért nem postázzák ki mindenkinek, hogy szigorítják a számlabfizetési határidőket? Az sokkal inkább húsba vágó, mint az alkotmány.
"Ha meg gyűjtenének adatokat, hogy kinek elég, arra ráugranának a bolsik, hogy ajvé, itt listákat vezetnek az emberekről."
Szerintem ennek nulla a motivációs értéke. Nem úgy fest, hogy a Fideszt bármilyen kritika a legcsekélyebb pályamódosításra késztette volna.
A közhivatalokban ki lehet függeszteni, mint a NENYI-t, elfér mellette. Az önkormányzatok hirdetőtábláin is megjelenhet példul....
A fidesz elég furcsa módját választja a munkhelyteremtésnek. A taknyolmányát másoltatja és küldözteti a választópolgároknak közpénzen. Persze a link és a kifüggesztés olcsóbb, de hát mit számít ez a takarékos kormányunknak aki ugye maga vállalta, hogy aztán most gátat szab a pazarlásnak. Szánalmas bohócok....
Ez egyébként jó.... :)) Az ő véleménye eleve összepasszolt azzal, amit a fidesz a tákolmányába belevett, ezért a véleményét maximálisan figyelembe vették. Jajj! :D
"(te mit válaszoltál a hatalmi ágak szétválasztása kérdésre..ha kérdezhetem?)"
Gyurcsánytakaroggy! Kb ezt a választ nézném ki belőlük. Könnyen lehet, hogy az is komoly újdonság erejével hat egyeseknek, hogy egy demokráciában a független bíróság egy különvált hatalmi ág. Egy demokráciában persze és nem Orbánisztánban, ahol a kormány kedvére szórakozhat a bírói karral és visszamenőleges jogszabályokat is alkothat....
Ami meg a buta kérdésedet illetei.... Polgárokat nem utólag szokás "megkérdezni" rájuk nyomni a pártakaratot egy demokráciában, hanem előtte népszavazást kiírni az alkotmány fontosabb kérdéseiről. Nem kérdőíveket küldözgetni, amit majd a szemétbe lehet gyűrni és lehet harsogni, hogy mi megkérdeztük a zembereket, mert a kuka nem szól vissza és nem kötelez semmire, a népszavazás viszont igen. Nem tudom fogod, vagy megkérsz valakit és lerajzolja neked? :PP :))
Ezt speciel ostobaságnak hívják, de már senkit nem lep meg, hogy a fideszbolsevik csürhe keveri a demokráciával. Sajnos mióta nevezettek hatalmon vannak, az előbb említett két fogalom sajnos elég sűrűn mosódik össze.
Egyben arra kérte őket, hogy ne menjenek külföldre dolgozni.
Egyben a saját kölkeit is hazahívta az amerikai egyetemekről. Nevetséges, szánalmas, képmutató, szenteskedő aljas bagázs. Parasztok vakítanak parasztokat.
Ez a sok postaköltség már lassan megközelíti egy népszavazsét is:) És ott lehet 1-2-3- de 10 kérdésről is szavazni, ráadásul az eredmény hiteles lenne.
ezért találták ki a "láthatattlan alkotmány" fogalmát mely szerint az AB saját jogfelfogása szerint alkalmazott, elvonva a parlament törvényalkotásí jogát.
Mielőtt ilyen csacskaságokat leírsz nem ártana lealább egy AB. határozatot elolvasnod.
Végig!
Törvényalkotási jogot hogy tudna elvonni egy olyan szerv, melynek nincs joga a törvényalkotásra?
Ha az AB alkotmányellnesenek talált egy jogszabélyt, max. azt a bekezdést, szakaszt helyezte hatályon kívül amiben a bibi volt. Részletesen indokolva, hogy miért tvényellenes.
Az Ogy.meg szépen módosította a szabályt úgy, hogy törvényes legyen.
Persze ha nem tudta módosítani, akkor nem alkalmazhatta, de ez jogbiztonságot jelentett.
Mára a jogbiztonság elmúlt.
De csak MO-on!
MIt gondolsz ha az érintettek nemzetközi bírósághoz fordulnak pl. a visszamenőleges hatályú törvények miatt, a nemzetközi bíróság mit fog dönteni?
Aztán lehet majd ájvékolni, hogy szaladgálnak külföldre az igazságért.
Valami politikai kommunikációhoz értő szakember megmagyarázhatná, hogy ennek meg mi érteme van.
Ez nem politikai kommu8nikáció, hanem szervezéstan, méghozzá az 1800-as évekből.
A nevekre már nem emlékszem, de a lényeg:
Kisérleteket végeztek, hogy a vállalat vezetés döntéseit mikor fogadják el leginkább a dolgozók.
Sok kisérlet folyt, de a laegsikeresebbnek a dolgozók megkérdezése bizonyult, ezért ezt többször is megismételték, mindíg más vállalatnál.
Nem írom le az egészet, lényeg, hogy kérdőíven megkérdezték a dolgozókat, majd a kérdőíveket betették egy nagy papírszáklba és lepecsételték azt, úgy, hgy a válaszokat meg sem nézték.
Majd kiadták az intézkedést, melyet természetesen a vállalatvezetés hozott ( nem nézték meg a kérdésekre adott válaszokat) .
Láss csodát, a dolgozók örömmel fogadták a döntést, azt önként végrehajtották, és boldogok voltak, mert őket megkérdezték előtte.
Ez az alapja a kérdőívezésnek, és persze a politikai legitimáció megteremtése a másik fontos tényező.
A kiküldésre nincs ilyen jól kidolgozott kisérlet ( vagy én nem tudok róla) de gondolj pl. " a törvény nem tudása nem mentesít" elvre.
Kiküldik, tudnod kell.
No nem kívülről, de pl. hoznak egy döntést a KMK-ról, annak büntethetőségéről, akkor joggal hivatkozhatnak arra, hogy benne van az alaptörvényben amit te megkaptál, most min vagy fennakadva?
Rendes tisztességes áhitatos polgári rend. Aki meg nem illeszkedik bele arra gondol majd a TEK és egy sötét hajnalon megáll egy fekete Q7-es a háza előtt:)))) Ugye?