Egy ismerőstől halottam, hogy többek között Budapesten van olyan köztisztviselőket foglalkoztató hivatal ahol idén a cafetéria keretében választott étkezési utalványokból még idén nem kaptak semmit a dolgozók. Van aki a vonattal történő bejárásához a munkáltatóra eső részt óriási késedelemmel és még mindig nem az idén eltelt összes hónapra kapta meg. Szólni nem mernek, kussol fél mindenki mert sec perc alatt kiszórják. Hasonló eset mikor pályázaton üres borítékot nyújtottak át a nyerteseknek. Bezzeg ünneplésre találtak maguknak egy kis plussz zsozsót. Orbánisztán.
Egy szóval sem említettem ilyet, hogy rossz megjegyzést tennének a munkámra. Na, ennyit a szövegértésről....
Az lehet, hogy a zsetont te termeled meg az én fizetésemhez, de én legalább dolgozom, nem ingyen várom el az állam pénzét. Azokra kellene pikkelned, nem a közigazgatásban dolgozókra.
Ja, és még mondjuk azon vállalkozókra, akik veszteséget termelnek, vagy éppen semmi haszon nincs a vállalkozásból (legalábbis papíron) Közben pedig az utolsó csomag papírzsepkendőt is leírja az adójából. Persze, megteheti, hiszen kiskapuk mindehol vannak.
Ezt meg honnan veszed, hogy nekem mi a fogalmam a közszféráról? Láttál erre vonatkozó utalást tőlem? Én csak a nálam végezhető munkáról írtam, illetve citáltam az idevágó kormányzati elképzelést. Hacsak nem vagy érintett ezeknek az elképzeléseknek a kidolgozásában, akkor a te munkádról én nem alkottam véleményt.
Ezek után viszont annyit mondhatok, hogy az itt fölmutatott szövegértésnél én speciel többet várok el egy kormánytisztviselőtől, persze a bérfizetési jegyzéket nem én írom alá, én csak a zsetont termelem meg hozzá, ugyebár...
Erről nem zeng híradás. Dehonnem! Itt! Hír telen?? :-))
Persze van itt néhány érdekes felturbózó vélemény is. Miszerint az a bizonyos kafetéria egyszerre ilyen-olyan jegyben egész évre előre járna. (Mert ha a közszférában így járt, akkor az semmi más, mint pénzpazarlás.) A versenyszférában ez baromira nem így van de mindegy. Szépen az étkezési jegy havonta.
Nézzük ezt a jegyrendszeresdit Mind a beváltóhelyek, mind a céges felvásárlók jutalékot fizetnek a kimagánosított vállalkozói körnek, mely kizárólag állami felhatalmazással jogosult a kibocsátásra. Állítólag vannak vagy ............ mindegy hányan, de évi sokmilliárd (7-8 biztosan ami tutti biztos) profitjuk van ezen áldásos tevékenységen. (Különben gazdaságilag tényleg az) Én nem azt mondom ez szar. Fel kell számolni! Tönkretenni a céget. Állami bázison újat alapítani. Oda follyon be a haszon! Nem szabad a profitot magánosítani és a veszteséget államosítani. Végre vége? Szabadmadarak vadlibbantak ezt nem is érthetik. Hisz minden milyen tökéletes volt, amit örökül hagytak a mostani kormányzatra. :-((
Most éppen valahol a senki földjén tartózkodunk. Nincs már meg a régi, s nincs meg még az új. Kíváncsian várom mi fog történni. Vannak már feljemények (Széchenyi pihenőkátya????), de az egész rendszer, még messze nincsen kész. Szerintem.
Ez lesz a vége annak, hogy a versenyszféra habzó szájjal ugat mindenkire a közszférában, tekintet nélkül az elvégzett munkára.
Ez lesz a vége annak, ha orbán a vállalkozók seggét nyalja, és ott szívatja a közszférát, ahol tudja.
Aki valamennyire is normálisan végezte a munkáját, az észrevette, hogy nem pálya neki, hogy ápolóként 80k-t, rendőrként 90k-t, és mondjuk könyvtárosként 100k-t kap havonta, és vagy elmegy versenyszférába, vagy elhúz ebből a kurva országból, helyettük persze nyiulván gyengébb munkaerő jön, aztán megint jön majd az ugatás, hogy milyen szar munkát végez a közszféra, és szépen megy a 22-s csapdája...
Nemsokára lesz egymillió új munkahely, akkor simán mondj föl, és válogass kedvedre.
Ha nem találsz, én fölveszlek, nem kell napi 10 órát se tolni, 8 bőven elég lesz, és a 80-at én is ki tudom majd perkálni. Kérdés persze, hogy a vasvilla elég jól áll-e a kezedben, amivel az állatok alól ki kell majd trágyázni, grátiszban ezek az állatok nagyon hálásan fognak majd rád pislogni a szemükkel, és soha nem lesz egyetlen rossz megjegyzésük se a munkádra, akárhogy is csinálod.
Nem csak Budapeste, hanem országszerte ez az állapot uralkodik.
22 éve vagyok köztisztviselő, vagyis most már kormánytisztviselő. Ami nagyon hangzatos ugyan, de nem sok mindenre megyek vele.
Kajajegy idén még nem volt, távolsági busz hozzájárulást márciusban kaptam először. (21.000ft. a bérletem) Ezzel nem lennen semmi gond, ha nem 80.000 lenne a fizetésem.
Nem kellene általánosítani, és minden kösztisztviselőt a sárga földig lehordani. Bizony nagy eltérések vannak egyes területek között.
Üzenem egy korábbi hozzászólónak, hogy köztisztviselő nem sztrájkolhat, nem demonstrálhat. Csak befoghatja a száját. És dolgozhat napi 10-12 órát. Természetesen ingyen. Mert túlóra hivatalosan nincs. Kifizetni nem tudják. Le lehet(ne) csúsztatni. csak nincs mikor.
Néha vágyom arra, hogy eladó legyek egy boltban, mert akkor letudom a napi munkaidőmet és hazamehetek a családomhoz. Ami nálunk sajna nem így van.
Én biztosan jó helyre szavaztam! Nem is várok mást a Fidesztől, hogy még az írmagját is kisöpörje a közigazgatásból a liberálisoknak és a szociknak! Jó esetleg, ha belefér a titkos szövetségesüket a Jobbikot is takarítsa el. Úgy legyen!
A közalkalmazotti munkahelyeken évek óta létszámstop van. Tehát, ha bárki felmond (kivéve a főnököket), nem vesznek fel helyette senkit. Tehát, hiába mondanék fel én, attól neked még nem lenne munkahelyed. Hanem ott állnánk 2-en munka nélkül.
A férjem egyébként a versenyszférában dolgozik. De nincs meló, mert más cégeknek sincs se melója, se pénze. Így aztán a beszűkített cafeteria keretet sem kapják. A fizetést is késve. Még szerencse, hogy májusban már nydíjba megy, 62 évesen, 44 év szolgálati viszonnyal. De az ő helyére sem vesznek fel senkit... Nem azért, mert ott is létszámstop lenne, hanem mert az aktívaknak sem tudnak melót adni..
Én azért hagytam ott egy bp-i munkahelyemet, mert a közalk. törvénnyel ellentétben nem adtak utazási hozzájárulást. És étkezési utalványt sem. Namármost, ha egy törvényt felülírhat a kollektív szerződés, akkor ott vmi nagyon nem stimmel. A helybéli munkahelyemnél pedig meleg étkezési utalványt kaphattam volna, de a hentesnél sikerült kibuherálni hidegre. Aztán a dolgozóknak választani lehetett. Aki meleget kér, az a helyi étkezdében kajolja az 5 rongyot, aki hideget, az utalványon vásárolhat 4-ért. És aki nem a főépületben dolgozott, mint pl én, az a kevesebb értékű, de bárhol levásárolható utalványt kérte és kapta. Viszont minden bejáró kapott utazási hozzájárulást. Én nem, persze, mert helyi lakos vagyok.
Ha lett volna választék, akkor nem rájuk szavaztam volna. Mert az sztem nem megoldás, hogy nem is szavazok, azt mutogathatok minden irányba, hogy a hülyék megszavazták....
Én örökké azt firtattam, hogy be merik e vállalni a sok leleplezés kapcsán, hogy ők aztán ilyet sosem tesznek. Még az itt irogató szimpatizánsok sem , a politikusok meg pláne nem ígértek semmit.
Nincs mit számonkérni.
Az történt ami várható volt, a másik oldal elszámoltatása, leszámolás, támadás, visszamutogatás, de jó példa az nuku.
Ezt a hozzászólást leszarom. Mellesleg kurvára mellé trafáltál mert én a jobbikra szavaztam.
Egyébként a topik esete olyan munkahelyről szól ahol jár a cafetéria kiválasztották mit kérnek és nem kapják. A vonatbérlet 80 százaléka pedig jár a dolgozónak tetszik vagy nem ahol az alkalmazó ezt vállalva veszi fel.