Én mintha azt olvastam volna, hogy van direkt olyan városnéző program, ahol a sorozat tipikus helyszíneit is beleveszik. Sajnos én még nem jártam ott, de ha mennék, tuti beneveznék egy ilyenre.
Pont tegnap néztem a Homeland negyedik részét, nekem is nagyon bejön ez a sorozat. Egy-egy része jobb mint bármelyik új mozifilm. Néha kicsit durva benne a beszéd (szerencsére angolul :)) és vannak benne "nem kivágott" jelenetek, valamint a sztoryja is nagyon jó, remélem a folytatás is ilyen jó marad. :)
A tanácsodra elkezdtem nézni a Homeland sorozatot, és nagyön örülök, hogy hallgattam rád, mert az utóbbi idők egyik legjobb sorozata, nagyon jó a story és a szereplők is! Mégegyszer köszi!
Ma olvastam, hogy megkapta a 2-ik évadra is a megrendelést!!
Nézem még a Revenge-t. Az első 2 rész nem túl jó, de érdemes adni neki egy esélyt, mert a 4-ik résztől kezdve egyre jobbnak tűnik.
Az nem biztos. Állandóan azt hajtogatta, hogy kettő-kettő-mindenből kettő kell. A cipők is az előszobában kétsorban sorakoztak, nem lehetett a kis dagi kölyöké, ahhoz túl nagy volt.
Én úgy gondolom, zseniálosan lett megírva, egy sor ki nem derített részlettel ami akár a folytatást is megengedné. Amúgy is az volt a jellemző a fogatókönyvre, hogy sokszor hirtelen nem lehetett érteni , de 1-1 visszautalással, vagy épp a jövőre utalással egy pillanat alatt helyre tettek mindent. A befejezés is olyan, hogy megvan ez a lehetőség. Ha nagy igény lesz rá, folytatni fogják. Én nagyon remélem.
Az Ezel (ma még) nem hollywoodi szuperprodukció. Nem fogják a DNS-éből újraklónozni (Alien) nem egy mindent túlélő titkos ügynök (Jason Bourne) ez egy török sorstragédia, ami a halál által teljesedett be. Ennek a történetnek nem lehet már folytatása, illetve lehet, Can számára, akinek Ezel bosszúja már csak a múlt, gyerekkorának egy rövid szakasza.
Legjobb barátja/bűntársa (legalábbis együtt voltak a szakmában) akivel kevered, de le is lövik ott a beszélőben. Az ikertestvére még kiskorában meghalhatott, nem mutatták, csak hogy beteg volt.
Szerintem Ezel nem halt meg.A vonaton elaludt,felébredt,mindenre emlékezett,nem esett ki semmi.Sírt még egy kicsit,eltemette Eysant és beköltözött a világítótoronyba.Várta a fiát.Can minden születésnapján megtudott egy újabb részletet és 20 éves korára tiszta volt a kép és elment az apjához.A torony őre egy egyszerű idősebb ember volt.Ezel emlékezete nem eshetett ki,mert az hogy nézett volna ki?Mondjuk fél év vagy mindegy mennyi:Börtönben ülök a cellámban,felébredek és itt fekszik holtan Eysan az ölemben egy vonaton?Nem ez így sehogy sem jó.
A másik hogy tényleg meghalt és az apa-fia találkozó csak a képzelet szüleménye.
A folytatást úgy tudnám elképzelni hogy Temmuz ikertestvére szabadul és bosszút esküszik,vagy Cengiz túlélte a zuhanást,vagy a kettő kombinálva,Ezel,Ali és Can ellen.
Ha valakinek nagyon elvonási tünetei vannak és egy jó sorozatra vágyik, akkor mindenképp érdemes belenézni a Homeland-be! Kevésbé érzelgős mint az Ezel, nem is hasonlítanám hozzá, bár az alaptörténet valamilyen szinten megegyezik. Itt egy részben történik annyi, mint kb 10 Ezelben.
Egy afganisztáni küldetés során egy elzárt szobában egy amerikai foglyot találnak. Kiderül, hogy Nicholas Brody őrmesterről van szó, aki 8 évvel korábban tűnt el egy bevetés során és mindenki halottnak hitte. Most viszont az egész nemzet egy hőst lát benne, aki éveken át ki volt téve a terroristák kínzásának. Egyedül egy fiatal CIA-elemző gyanítja, hogy valami nincsen rendben, ennek az oka pedig az, hogy korábban kapott egy olyan fülest egy informátortól, hogy egy amerikai hadifogoly átállt a terroristák oldalára. Vajon Brody őrmester lenne az, akit most egy támadás előkészítésével küldtek vissza hazájába?
18+
Egyenlőre az első két rész érhető el, minden hét hétfőjén jön a következő.
Akit érdekelnek a további részletek (film + felirat) keressen emailben.
Elkezdtem az első résztől újranézni a sorozatot, hátha néhány dolog más megvilágításba kerül, és a 7. vagy 8. részben van az a jelenet, amit a vonatosban megismételnek, de ott csak addig mutatják, amíg a kulcsot odaadja az öreg, és abból kiderül, hogy az a kulcs Ezel első isztambuli lakása volt, ahol a pénzt is tartotta az öreg, onnan kezdte el az új életét.
A záró részben nagyon szépen volt megoldva Ezel halála. Felszállnak a vonatra Eysannal, ahol látjuk őket a kocsiban a normál utasok között. Aztán a kamera rájuk közelít, és jönnek a flashbackek. Eljutunk a gyűrű átadásáig Ramizzal Ismét a Ezeléket látjuk. Ezel lenyeli a gyűrű tartalmát. És elalél.
Kamera lassan nyit, távolódik.
Kamil, Mert, Tefo, Ramiz és Bahar az utasai a vonatnak. Csupa halott. Ezzel jelzik, hogy Eysan és Ezel is közéjük tartozik immár.
Halált ilyen finoman és diszkréten még sosem láttam filmen ábrázolni.