Keresés

Részletes keresés

velo Creative Commons License 2011.06.01 0 0 167

JOl latod, csak segiteni szeretnek a szelektiv latasodnak:

"Mivel egészségi állapotom megromlott, ezért az éves alkalmassági vizsgálaton szolgálatra alkalmatlannak találtak"

irtak valami ilyesmit is, hogy igaz-e az mas kerdes, de pl. egy infarktus utan lehet hogy nem javallott az egyenruha...

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.31 0 0 165

ez tetszik

A kormányfő csütörtökön tárgyal a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel, hogy - mint mondta - "férfiemberek módjára" rendezzék a nyugdíjkedvezményekkel kapcsolatos vitát.

Én nem vagyok rendvédelmi dolgozó, de szivesen tárgyalnák férfiember mondján a kormányfövel. Kapna töle pár sallert csak ugy férfiasan

Hol kell jelentkezni?? Remélem nem hosszu még a sor ugyhogy gyorsan jelentkeznék is

Gorilák nem játszanak remélem annyi emberrel azért már terror lenne

ugy szépen sorjába az összes eddigi politikussal rendezném az ügyeimet.

Előzmény: Törölt nick (164)
vlaszov Creative Commons License 2011.04.13 0 0 162

Folytatják a nyugdíjrendszer reformját. Matolcsy szerint a korhatár alatti nyugdíjazást fel kell váltani olyan kínálattal, ami a munkavégzésre ösztönöz. Emellett teljes felülvizsgálatot hirdetnek a nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjasoknál: a nagyjából 350 000 ezer emberből 100-150 ezer ember térjen vissza a munka világába, akár közmunkában vagy részmunkaidőben, mondta a miniszter. Ugyanakkor jelezte, a már korengedménnyel vagy korkedvezménnyel nyugdíjazottak nyugdíjazását nem vizsgálják felül.

Ezek szerint a nyugdíjas rendőrök nyugdíját nem lehet megvonni, csak ha rokkant nyugdíjat kap!

ameone Creative Commons License 2011.04.08 0 0 160

Én is ismerek olyat,de olyat is ,aki rokkantosította magát 35 éves korában a szívével és otthon  annyi fizikai munkát fogott fel,hogy nem győzte csinálni:)

De olyat is ismerek,aki 42 év után még nem tud nyugdíjba menni,mert nem rendőr volt,és tényleg ráférne,és nincs pénz a nyugdíjára ugye,mert abba az évben született,amikor meg kellett születni,és már negyedjére éri meg a nyugdíjba vonulás határának tologatását...talán mindenkinek arányosan kellene a közteherviselést értelmezni és nem háborogni,én nem irígylem tőlük,de nem látom be,hogy akkor miért a másiktól kell elvenni.Ennyi.

Előzmény: IDKFA (150)
DerekZoltán Creative Commons License 2011.04.08 0 0 159

Schmitt Pálnak

A Magyar Köztársaság Elnökének

Tárgy: garanciális igény bejelentése

Kovács István ny. r.tzls.

tel: 06-70-341 8559

email: koko1969koko@gmail.com

cím: B///////////////////////////1

////

Tisztelt Elnök úr. Kovács Istvánnak hívnak. Kérdéssel fordulok Önhöz korábbi írásos vállalásával kapcsolatosan.

Én 1987 és 2009 között rendőrként dolgoztam, közterületen szolgáltam. Mivel egészségi állapotom megromlott, ezért az éves alkalmassági vizsgálaton szolgálatra alkalmatlannak találtak, majd a hatályos jogszabály alapján 2009. december 1.-én szolgálati nyugdíjas lettem. Továbbra is kapcsolatban vagyok a kollégáimmal, mivel jelenleg önkéntesként a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének vagyok az aktivistája.

2010. február végén kaptam kézhez a levelét, melyben személyesen garanciát vállalt arról, hogy a nyugdíjamat megvédi az MSZP-től. Először csodálkoztam a levélen, mert nem tudtam róla, hogy valami fenyegetné a törvényes járandóságomat. A levelet értelmezve viszont azonnal el is döntöttem, hogy én és családom Ön mellé teszem le a voksomat az akkor még csak közeli választáskor. Nekem és családomnak az Ön személyes garanciája egy eddig nem ismert biztonságérzetet adott. Nagyon megnyert az, hogy végre egy politikus aláírásával mer felvállalni felelősséget. 

Sajnálatosan hallom a napokban, hogy a Fidesz belügyminisztere a szolgálati nyugdíjamat el akarja venni tőlem. Nem tudom mi oka ennek, és épen ezért megdöbbenten állok a dolog előtt. A nyugdíjam elvétele azt jelentené számomra, hogy a lakásomat elveszíteném, a gyermekeimet nem tudnám ellátni és egy emberöltőnyi közszolgálat után munkanélküli lennék. Ez a hír lesújtott mindenkit a családban.

Tegnapi nap egy másik szerencsétlen dolog kapcsán eszembe jutott a megoldás. Történt ugyanis, hogy a 2010. júniusban a Tesco áruházban vásárolt vasalónk tönkre ment. Elindultunk vele a boltba, hogy megjavítsák. Garanciajegyünk nem volt ugyan, de megvolt a számla. A vevőszolgálatnál elmondtuk, hogy egy fél éve szóbeli ígéretet tett nekünk egy TESCO dolgozó arra, ha elromlik, a készülék visszahozhatjuk. Szó nélkül állták a szavukat, a vasalót újra cserélték. Hazafelé jutott eszembe, az ön levele, rajta a garanciaszelvény! Rohantunk haza, előkerestük, és megvan! Megnyugodtunk, mi több boldogok voltunk. Írásos garanciánk van a Magyar Köztársaság Álamfőjétől! Az Álamfő szava sokkal, de sokkal többet ér, mint a TESCO szóbeli garanciája.

Teljes mértékben elegem lett abból, hogy a volt kormány, 8 kormányzással töltött évében állandóan csak hazudtak nekem, hamis ígéretekkel kecsegtettek. Ezért akartam én is a változást, és ezért szavaztunk olyan kormányra, aki a hazugságok helyett végre mindig igazat mond, akik adott szavában meg lehet bízni. 

Ön azt kérte szavazzak a FIDESZRE és írásos garanciát adott akkor, hogy a nyugdíjam megőrzi.  A köztünk lévő megállapodás létrejött, mivel én a magam részét megtettem a szavazófülkében. Tehát általánosságban a Ptk. szavatossági valamint a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet jótállási szabályai, ezen túlmenően pedig a vállaló által önként vállalt garanciális feltételek vonatkoznak a mi megállapodásunkra.

Elnök úr. Ön a garanciavállalásával megmentette a családomat a teljes romlástól, ezért hálásak vagyunk Önnek. Mellékelem önnek a garancialevelet, és kérem, hogy annak vállalásai alapján szíveskedjen megmenteni a nyugdíjamat a Széll Kálmán tervtől, a belügyminisztertől.

A levelemet magánemberként írtam Önnek, de a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének sajtójában is meg kívánom jelentetni, mivel erre a garanciális lehetőségre fel kell hívjam hasonló helyzetben lévő kollégáim figyelmét is.

Elnök Úr. Előre is köszönöm segítségét, és kérem mihamarabbi tájékoztatását garanciális ügyemben tett lépéseiről.

Tisztelettel: Kovács István ny. r.tzls. ”

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.08 0 0 157

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 155

No,azoknak szól ez,akik eddig itt nekem a szomszéd tehenét emlegették .

A terrorelhárítók tele lettek luxus autókkal ugye,egész nap úszhatnak,sportolhatnak,gyakorlatilag semmit nem csinálnak 200 ezer feletti fizetésért.

és minő érdekesség,a rendőr kollégák támadják őket a leghangosabban,legirigyebben .

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 154

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 151

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője megerősítette azokat a felvetéseket, melyek szerint a kormány valamennyi indokolatlan kivételt meg akar szüntetni. Várakozásai szerint minden bizonnyal eltörlik például a színészek, politikusok kedvezményeit, úgy tudják, hogy a magyar kormány olyan szabályt készül bevezetni, amely a szolgálati nyugdíj mellett megtiltaná a munkavégzést.

A nyugdíjkorhatár legjei

Legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést. Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap.

http://penzcentrum.hu/cikk/1027608/1/nyugdijrekord_32_evesen_nyugdijaztak_most_240_ezret_kap

Amúgy az ONYF állománystatisztikájában ,a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) által készített egységes, megújított állománystatisztikai kimutatásban kerestem,de nem találtam nyomát .

1970-1974 között született öregségi nyugdíjast laláltam 1317-et, 189-en havi 200 ezer feletti nyugdíjat kapnak .

Előzmény: Reader61 (148)
IDKFA Creative Commons License 2011.04.07 0 0 150

Olyat nem tudok, de olyat személyesen ismerek aki 37 évesen ment nyugdíjba a BV-től.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 149

36

Reader61 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 148

Egy olyan embert mutass már, aki 32 évesen nyugdíjba vonult.

Szvsz ha komolyan elhiszed, valaki nagyon megvezetett.

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 144

Azért erre már reagálhatna valamit Orbán! Hogy üdvöskéi mi a lófaszt randalíroznak közpénzen!?

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 143

Én kis falum :)

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 141

Beteszek egy képet. Fontos megérteni, hogy a képen a MÚLT látható, olyan dolog, ami már megtörtént, amin pozitív módon változtatni már nem lehet

MERT MÁR MEGTÖRTÉNT és az idő elszállt. Nem lehet rajta változtatni. Vége, nincs mozgástér.

3 generáció születésszáma van egymásra pakolva. Az 1950-esek, a Ratkók (piros) az 1970-esek a Ratkók gyerekei (fehér) és a mostani gyerekek.

Láthatóan a piros túlnyúlik a fehéren, többen akarnak nyugdíjat, mint akik el tudnák őket tartani, ezért vesz fel most az állam 30 évre hitelt és ezért van a nyugger hacacáré. A piros túlnyúlásnak nincs fedezete.

Namost, ez csak egy szem mogyoró ahhoz képest, ami jönni fog, mert látjátok mennyire túlnyúlik a fehér sáv a zöldön???????? És a zöld (a gyereksereg) 20+ százaléka roma. Igazából azt a zöldből még le kéne húzni.

A durván túlnyúló fehér sáv ellátása nem lesz biztosítva, mert lehetetlen. Egyszerűen képtelenség, ezért a szolgálati-nyugger herevakarásnak MINDENKÉPPEN vége lesz. NINCS RÁ FEDEZET ezért meg fog szűnni. Ez nem kérdéses.

A kérdés az, hogy a fehér sáv, a most középkorúak tömege miért fizessen erőn felül, hitelből olyan ellátást, amit nem fog kapni? Ez a most ifjú rendőrök mély ostobaságát is jelzi egyébként. Nekik már nem lesz fiatalon herevakarászós nyugdíj és mellette biztonságiőrködés, mert tessék megnézni a képet, erre nem lesz fedezet. Ez már lefutott meccs.

Az a fiatal derékszíjjas, aki védi a mai rendszert, az hülye. Olyan kiváltságot és kiváltságosokat véd, ami kiváltság rá nem vonatkozhat. A zöld sáv nem fogja a jelen szinten eltartani a durván túlnyúló fehéret. Sőt, mivel a mai ellátás olyan hitelből megy, amit rajta fognak leverni, arra nincs szó, milyen önsorsrontó ostobaság, ha egy fiatal derékszíjjas a mai rendszert támogatja.

nógrády Creative Commons License 2011.04.06 0 0 140

Nehéz ügy! Ezek szerzett jogok, mint a vasutas ingyenjegy, köztisztviselők ruhapénze stb.. Vannak történelmi előzmények is! Volt idő amikor másképpen nem lehetett hivatásos katonát, rendőrt felvenni. Politikai váltások után elverték rajtuk a port...( 45.-után, 56.-után is...) Ráadásul rosszul is fizettek: Miközben a Kádár rendszer "rendőrállam" volt, ma  lényegesen több rendőr szolgál !? Az egészségügyi alkalmasság is nagy szűrő!A  szabályokat csak fokozatosan tudják változtatni!!!! A sokat emlegetett fiatal katona állítólag katapultált pilóta, többet nem repülhet, mert ha a fejedre esne , akkor meg az lenne a baj. Így is sok a munkanélküli, mért a nyugdíjaskorúakat kell molesztálni? A politika egymásnak ugrassza az embereket, közben mindebkit átvernek! Sokkal fontosabb ,hogy a szakmák, érdekcsoportok védjék érdekeiket! Lehet, hogy egy jobb rendőrségi törvénnyel fele ennyi rendőr sem kellene, így a nyugdíjas is kevesebb volna...?

vlaszov Creative Commons License 2011.04.06 0 0 139

Ja ahogy utólag 98% -adót vetettek ki. A komcsik is ezt csinálták a cél volt a fontos az eszközökben nem válogattak! Hitték hogy az igazságérzetük nem vezeti félre őket! Sőt tévedhetetlennek gondolták magukat .Na most ugyanezt látom a FIDESZ-nél!

Nem hiszem hogy nem érted sokaknak mi itt a gond ezzel az egésszel!

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 137

Még szerencse,minden adott hozzá,hogy megtegyék .

Előzmény: vlaszov (136)
vlaszov Creative Commons License 2011.04.06 0 0 136

Akkor majd módosítják az alkotmányt! Ez a FIÚKNAK nem probléma!

Előzmény: Törölt nick (134)
Navorski Creative Commons License 2011.04.06 0 0 135

gyalogrendőrök általában kezdők..vagy valamiért éppen azok...

egy kezdő nekem sírjon..., mikor beállt nagyon jól tudta mennyi lesz a zsé...

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 134

Teljesen jog- és alkotmányellenes. (Az új, tervezett alkotmány szerint is.)

Előzmény: vlaszov (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 133

Kirohant Orbánnak egy rendőr a Facebooko

A rendőrös topikokat össze kellene vonni. Őrült nagy bajok vannak a testületnél. Ekkora ganyéra gondolni se mertem.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 132

Szerintem a rendőrök holnaptól vagy belesz.rnak mindenbe vagy sorra büntetik Mo.-ot. Úgy tűnik, kiborul a bili.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 131

szolgalatinyugdij.hu/forum/viewtopic.php?t=343

Tanulságos korkép az egész züllött testületről. Nem én mondtam, rendőrök írták.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 129

A FÜV eljárás alatti részekben  lehet még jókat olvasni ...

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 127

Néhány ilyen alkalmatlanná nyilvánító jegyzőkönyvet azért szeretnék látni. Orvosbizottsági indoklással.

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 126

Néhány azért igazán megmosolyogtató. Majdnem az egész közszféra, államigazgatás...

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 125

De,így van .

De a fegyveresek szerint nekik megjár a 100% fizetés nyugdíjként,ha egészségügyileg alkalmatlanná válnak a szolgálatra .

És most tüntetni fognak rendesen,hogy többek közt ez a kiváltságuk is megmaradjon .

Itt egy kis lista,kik is szervezkednek nagy bőszen :

Az aláírók
A dokumentumban foglaltakat a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezete, a Katasztrófavédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szövetsége, a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete, valamint a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége támogatja.

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 124

... és 65 éves korig minden esélye megvan rá.

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 123

Hát épp nem erről beszéltem? Ha egy akárki a versenyszférából eü. alkalmatlan lesz, az nem nyugdíjat kap, hanem nyomor roki lesz.

Előzmény: Törölt nick (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!